Кървяща язва - помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кървяща язва - помощ!
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 2646 пъти
Здравейте, проблемът ми започна миналата година, когато отидох на тоалетна и в изпражненията ми имаше кръв до тогава се чувствах добре, но след това бях ужасно отпаднал отидох до болницата и ми казаха, че имам кървяща язва, включиха ме на системи, три дена лежах ( да мине пътеката) и ме изписаха, дадоха ми диета и хапчета от които си мисля, че симптомите ми само се подтиснаха.. Тази история, в рамките на една година, се повтори три пъти - вкарват ме в болница, лежа три дена и ме изписват. ВЕЧЕ започвам да се притеснявам, отслабнах с 10 кг., от време на време се чувствам доста отпаднал и понякога ми вървят киселини, мисля си, че изобщо не съм излекуван, а и се притеснявам да не стане по зле ( чета за какви ли не усложнения като рак или дупка на стомаха) много съм притеснен и не знам какво да правя.. Моля Ви за съвети, мнения или ако някой е бил болен от кървяща язва да ми каже излекувал ли се е и как? Всяко едно мнение ще ми е от полза. Благодаря за отделеното време и предварително Ви благодаря за отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 56933acac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Преди 40 години и аз страдах от стомашни проблеми, и по болници лежах и в Хисаря редовно ходех. Една година, в Хисаря се заговорих с един старец, който ми каза цяр за стомаха. Взема се прополис от някой пчелар или от аптеката и се правят топчета, колкото бобено зърно. Това е лекарството, гълташ тези топчета по 3 пъти на ден. На мен ми беше трудно да ги гълтам, затова си направих прополисова тинктура(продава се и по аптеките). В чаша топла вода се капват 20 капки и веднага се изпива на глътки, половин час преди хранене. На мене ми помогна, дано и други помогне. Пиши за резултат, ако решиш да пробваш.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 32e8eddbd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   При един и същи лекар ли попадаш всеки път? Лечението само, когато получиш криза в болницата ли е или следваш и после някаква схема и ходиш периодично на прегледи?
Потърси ли второ и трето мнение от различни гастроентеролози?
Правено ли е изследване за Хеликобактер Пилори?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 404823c48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Иди на добър специалист за да се разбере какъв вид е язва и да започнеш адекватно лечение. Ако съдя по написаното, Вие сте отскоро с тази диагноза ( една година), но все пак потърсете добър лекар. Баща ми е с кървяща язва от около 30 години, до момента е влизал 7 пъти с кръвоизливи, като последните два бяха критични. Лекува се с антибиотик и други специализирани хапчета, спазва диета, отбягва сериозни нервни и стресови ситуации и никакви подправки. Никой от лекуващите го лекари не му препоръчва операция, но при него е специфично и мястото на язвата- на 12-топръстника е. Късмет, но вземете здравето си в ръце- това е сериозна диагноза.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 66ba2f9e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   При повече от 70% от случаите за язвата причината са бактерии. Баща ми 30 години страда от язва, спука му се след операция и... го излекуваха завинаги с антибиотик. Тези бактерии живеят зад стената на стомаха и дразнят. При повечето хора няма проблем, но при някои хора стомашните клетки почват да се борят с бактериите и се случват тези проблеми. Трябва да отидеш при МЛАД гастро-ендокринолог или лекар, но МЛАД - само младите знаят за тези нови тенденции в лекуването на язвата. Баща ми попадна на МЛАД лекар в болницата и то в интензивното след спукана язва, които го излекува без особени драми. Болницата е МБАЛ Смолян - тоест в малък град и лечението на язва с определени антибиотици е вече стандартна процедура, но пак казвам - трябва ти лекар, който чете, образова се, не стар някакъв, който е назад с материала, а за съжаление именно именитите и известните лекари са такива. Първо са работили за името си, после името работи за тях.

Виж, заслужава си поне да се опита с антибиотици. Знае се конкратно коя е бактерията в стомаха, защото само 1 вид ги прави тези „маймунджелъци“ да живее зад стомашните клетки и да паразитира буквално без особена роля. Ако не се получи, поне няма какво да загубиш, но искай антибиотик (специфичен е!) при следващия гастроендокринолог и ако не знае за такова лечение отиди при друг. Търси човек под 40 г., или направо отиди в някоя от университетските болници

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 28f493be34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Прополиса е естествен антибиотик, а прополисова тинктура можеш и сам да си направиш.
В силна домашна ракия(повече от 40 градуса) разтваряш начупения на дребно прополис. Шишето с разтвора се разклаща всеки ден до пълно разтваряне на прополиса(15-20 дена) и се държи на тъмно - в шкаф. И след като е готово няколко капки прополисова тинктура се разтварят в друга течност(кисело мляко) и употребяваш по предназначение.
Прополис -на пазара или от пчелар, ракия от някъде домашна, а и можеш да пиеш сутрин на гладно 20-25 грама като лекарство.
Доказано е, че силен алкохол на гладно сутрин(но малки количества) изцерява язва. В миналото са пиели мастика за същото заболяване.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b51f5d4ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравейте, много Ви благодаря за отговорите и за отделеното време. Феврури месец, живот и здраве, ще отида на преглед в Пловдив.

Номер 4, аз в същата болница се лекувах, при д-р Кокудева, но нещо се съмнявам, че не ме е излекувала.. Ако не е проблем, може ли да ми кажеш името на доктора, който е лекувал баща ти?

Много Ви благодаря, отново!

Спокойна вечер!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker