Брекети въпрос ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Брекети въпрос ?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1933 пъти
Здравейте на 22 години съм и съм съм решил да си сложа брекети. Като малък носих известно време шини, но не ги носех редовно и не ми помогнаха. Сега проблема е и друг не съм с обратна захапка, но поради кривите зъби като стисна и горните зъби не съвпадат добре с долните, ами предните ми 2 горни се удрят в долните и се чупят ( поради друг проблем през ноща стискам с зъби.. )

Сега 2 месеца и нещо носа една шина на долната челюст да ми предпазва изтъркването на зъбите. Зъболекарката ми каза че е доре да се изправят и ми предложни селективни брекети или иначе казано да ми се изправят само 5 зъба долу или горе. (друга пък зъболекарка ми каза че имало вреда от тях не ми каза каква от тези селективни предполагам че само изправянето на 5 зъба може да влоши други за тях нямам представа )

След нова година ще отида на консулатация

Но сега към въпроса

От София съм и искам да попитам възможност някой който е от тук, и е слагал брекети и да ми каже цени и т. н. ГОВОРЯ ЗА НАЙ-ОБИКНОВЕННИ не искам безцветни по скъпи и т. н.

Има ли до 2 хиляди лева да излиза горна+долна челюст? знам че всеки зима различно ако има допълнителни прегледи се плаща, или това влиза в първоначалната цена.

Какви пари на месец излизат другите приложения като вода за уста конци специална четка и други понеже четох в интернет за подръжката на тия железа...

също ако сложа брекети не знам как ще нося тази шина която предпазва да не ми се изтъркват зъбите от стискането (подобна е на прокектор про боксьорите )

И също така знам че някои зъболекари предлагат и на изплащане, всеки месец понеже нямам парите кеш сега, дали ще има лихви и т. н. :Д бих могъл да отдела нещо от сорта 120 лв на месец максимум ако ги изплащам ако излезне повече изобщо няма и да се захващам.

ако някой знае да каже : )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: bd16646343
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има една Д-р Иванова, кабинетът й е до Орлов мост - провери я в Интернет, ще ти излезе и номер, и адрес. От познати знам, че взема към 1000 и нещо, защото няма специалност за ортодонт, а е само зъболекар. Има резултат, но е много заета заради ниските цени. Иначе има и мнооого по-добри, но ще ти вземат много пари. Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e916c8e5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравей! Аз съм с брекети и ти препоръчвам д-р Ангелова в Пазарджик. Много е добра. Знам, че ще ти се наложи да пътуваш, но пък със сигурност ще ти излезне по - евтино отколкото в София... Цената на брекетите на едната челюст е 600лв. и може да ги изплащаш. Няма точно определена месечна вноска. Колкото можеш да отделиш този месец толкова. Моя позната си сложи в Пловдив и струват 1500 на челюст, само те. Ежемесечно ходиш да ти притяга ластиците, което струва около 10-15 лв. на челюст, четките са евтини... Закупуват се и от аптеката, до 2 лв. бройката.


Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 348be5771c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И мен ме интересува същото, ще следя темата. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 135e7c54d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм от провинцията и тук за 2000 лв. е напълно възможно да ти сложат брекети - горна долна челюст. На мен брекетите на горната челюст ми излязоха 1200 лв., но сапфирени. Металните са около 700-800 лева на челюст. Накрая трябва да заплатя отделно от тази цена 150 лв. за ретайнер. Моят ортодонт лично предлага възможност за разсрочено плащане. Предполагам, че в София също ще може.
Колкото до грижите, няма нещо по-специално като подръжка. Аз лично конци не използвам, защото няма как да изчистя всеки зъб поотделно, тъй като самата дъга пречи. Затова използвам много тънка четка за зъби и се старая след всяко хранене, когато имам възможност да ги почиствам от остатъците храна заседнала между тях. Като цяло, грижата, която трябва да се полага по време на лечението е по-често измиване на зъбите за да не остава храна и жабурене с вода за уста.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9cbac1ce36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За 2000 лева незнам дали ще намериш, като цяло вървят по 3000, но може и да зависи от случая. Попринцип всички прегледи влизат в цената която ще ти кажат, за поддръжката не е кой знае колко скъпа в никакъв случай, а за изплащането мисля че можеш да се разбереш с тях.
Мога само да ти кажа че си заслужава средствата усилията и неудобствата които ще имаш с брекетите, защото резултата е феноменален, успех :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 07e587efd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автора съм


Кофти ще е ако се наложи ваденето на зъби примерно, защото може би нямам място, при изправяне няма как да се сместят. Поне така ми изглежда на мен.. ще отида на контролен в София при 1 или 2 ма и ще видя какво ще ми кажат, защото ако ми се наложи да пътувам до Пронивнцията е по кофти. Но излиза и по-евтино както казвате.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker