Проблемни деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблемни деца
преди: 8 години, 27 дни, прочетена 1795 пъти
Здравейте, пиша тук, защото искам вашите мнения и съвети.
Имам дъщеря в 10-ти клас, но от няколко месеца ми се оплаква че имало група момичета, която се подигравала на външния й вид, постоянно имало коментари по неин адрес. Аз й казах въобще да не им обръща внимание на такива, винаги ги е имало и винаги ще ги има, а и скоро ще намерят с някого друг да се занимават. Важното е, че нямаше неща от тип на побоища, бутане и т. н. Послуша ме тя, сякаш затихнаха нещата, но не!! Тази група с деца започнаха да се занимават с нас, да ни следят, разбраха имената ни, даже колата ни разбраха и до ден днешен се опитват да намерят начин да ни добавят във Фейсбук или Скайп или където ни намерят името. Нанасят ни материални щети, вече даже ми знаят работното време и работното място, седят понякога и чакат да ме видят как се прибирам, ако отида до кварталното магазинче пак ще видя някого да ходи след мен дори и за кратко. По-рано като извеждах кучето ни, идваха да го галят, но аз тогава въобще не ги знаех кои са и какво искат, викахме полиция два пъти, но нищо не казаха, даже не им се занимаваше с нас да чуят какъв е проблема. Звънят и по телефоните, никаква идея откъде са ги взели и като вдигна - говорят простотии и се смеят. Побъркват ни тотално, бих искала да знам някой имал ли е същите проблеми, как сте се справяли и съвети. Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 24 дни
hash: 7b2b8b2c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говорете с родителите им незабавно да вземат да ги сложат у ред. Ако няма ефект жалба до , прокуратурата и изкарване на ограничителна заповед от съда. Я ги виж ти наглите пикльовци.

 
  ...
преди: 8 години, 24 дни
hash: 15a45cc9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко се решава со кротце, со благо и с малко кютек. Изпробвана рецепта, доказано работеща. Поздрави!

 
  ...
преди: 8 години, 24 дни
hash: c725117e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това не е нормално, но да се стигне до тук явно има и други причини. Може да поговорим с директора на училището, но много е мътна тази история, чак и с вас да се занимават и да си губят времето да ви следят като пазарувате.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 24 дни
hash: d70aa24ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Или опитвате да се свържете с родители, или мъжът ти да отиде да ги понабие малко, или трети вариант който е най-лошия и краен - местите я в друго училище ако можете, сменяте си номерата или поне записвате тези, от които ви се обаждат и в никакъв случай не се давате. Бъдете твърди и не обръщайте внимание да тия пишлемета.

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: e99c579fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиваш в училище, свикваш среща с родителите, вдигаш аларма сред учителите. Ти си родител, имаш авторитет. Ако не се получи, викаш някой як мъжага да ги сплаши. Толкова са изпуснати тези деца, че думите няма да се докоснат изобщо до малките им мозъци.

 
  ...


...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 1372d17fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравейте, първо искам да изразя възмущението си от наглостта на такива индивиди, 16 годишни лапета, още взимащи пари от мама и тате, но преследващи хора на възрастта на родителите им.
Второ, ме изумява как вие сте предложила решението на детето си- да не им обръща внимание- те ще си намерят друга жертва. Логиката е стига да не е моето дете, какво ме интересува? Точно заради това държавата ни затъва. Струва ми се доста по-нормално първо да говорите с класния ръководител, директора, родителите на децата. Не може 3-4 момиченца да тормозят цяло училище, защото така са решили. Попитайте дъщеря си дали има друг деца, които също са обект на тормоз- поговорете с родителите им, съберете се и говорете с директора.
Ако това не даде резултат аз бих потърсила медийно внимание, бих казала на родителите на децата, на директора, че ще се постарая да изтипосам децата им на първа страница по темата : Тормозят ли детето ви в училище, а институциите на правят нищо? И ще го направя.
Но последният ви вариант е да изместите дъщеря си, ако не ви се занимава не мислите, че ще има резултат.
Проблема с тормоза в училище е голям по целия свят, децата се срамуват кажат на родителите, да говорят за проблема, защото ще им се смеят. Трябва да има разговори в училище по тази тема, да разберат, че няма нищо срамно за тормозеното дете, а за тормозещите, защото само слабите си го изкарват на групи върху по слаби. Ако са смели ще се мерят с равни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 21 дни
hash: 15bed8fdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Това вече е прекалено! Всеки е имал шантави съученици, но това вече излиза извън контрол. Говори с родителите им и ако няма никакъв ефект пак пусни жалба в полицията. Колкото и да са смешни нашите полицаи, все в един момент ще трябва да реагират. Защото едно е да ти говорят глупости в междучасието, съвсем друго е да упражняват системен тормоз върху цялото ти семейство! Това вече си е престъпление.

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: ef12e2e14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 5 - в случая родителите очевидно нямат авторитет, иначе нямаше да се стигне дотам. Изобщо не ми се вижда редно, някой като тормозят детето му, да му дава съвет да мълчи и да си търпи с надеждата, че тормозът ще спре от самосебе си.

Иначе малко нереално звучи цялата история. Как при увредено имущество, ежедневен телефонен и вербален тормоз и какво ли не, няма да има предприети мерки. Ако историята изобщо е истинска, очевидно се държите крайно плахо и несигурно - иначе деца не биха си позволили да ви превърнат в жертви.

Ако толкова не сте способни да си защитите и отстоявате сами правата дори пред институциите, то наемете адвокат да подаде нужните жалби и да задейства съответните законови механизми вместо вас. Айде вие сте на години - ама това дете, както го възпитавате и от примера, който вижда - цял живот ли ще го тъпчат и унижават? Не само че хлапето е неуверено, ами да вижда как насилниците унижават и родителите му? Имате ли идея какъв удар е за детската психика това? Себе си, ако нямате смелост да защитите, поне заради детето си го направете! Спрете да се скатавате и да се надявате, че проблемът ще се реши от самосебе си или на децата ще им омръзне...

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 616bc13a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малеееее, каква е тази наглост, какви са тези противни хлапетии? ! Ужас! За пръв път чувам за история, в която родители са жертва на тормоз от страна на някакви пикли/пикльовци, наистина, до тук ли стигнахме вече? ! Авторке, вземете се в ръце със съпруга си и отивайте в училището. Говорете с класния/ директора, вземете контактите на родителите на въпросните хлапета и действайте! Изобщо не трябва да се смущавате от ситуацията, а напротив- много твърдо и решително да направите нещо. Ако е нужно, жалба в прокуратурата подайте, или ги снимайте и ги изтипосайте в някоя медия, да станат за смях. Направо съм отвратена, и не знам от кого повече - от тези гнусни хулиганчета или от безотговорните им родители.. сега са започнали да ви следят и да ви звънят, ами ако утре решат да се насъберат около вас 4-5, и да ви ступат, докато пазарувате? Не ги познавате, нямате идея колко агресивни могат да бъдат. Каква е гаранцията, че това няма да се случи.. недейте да стоите и да чакате проблемът да отмине!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 18 дни
hash: 2df7cb0df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ужас... нямам думи. Нещата явно са загрубели. Смятам, че от разговори полза няма да има - тези идиотчета отдавна са " изпуснати", родители и учители нямат авторитет пред тях. Затова, аз ако съм на ваше място, с чиста съвест "приобщавам " на моя и на страна на семейството ми някой силовак. Той ще им реши проблемите и за напред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker