Майка ми се държи ужасно и не знам причината - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми се държи ужасно и не знам причината
преди: 8 години, 10 дни, прочетена 1607 пъти
На 14г. съм и имам доста проблеми с майка ми. Допреди 3-4 месеца унас беше доста мръсно и разхвърляно почти винаги. На нея изведнъж й хрумнаха някви магий с вода и кви ли не още бабини деветини, но поне започна и да чисти, и аз да й помагам. През последните месеци имахме прекалено много скандали за прости неща или например че ме беше заключила отвън и не ме пусна да се прибера по незнайно каква причина, на рождения ми ден ме напсува за добро утро и след тва ми каза да съм се била родила сама и т. н. Преди ме биеше, но и с това приключи откакто веднъж ме приклещи в ъгъла и при опит за самозащита й ударих шамар. За известен период от време не живях унас и с родителите й (баба ми и дядо ми) ходихме на психиатър за да разпитаме за нея и психиатърката каза, че се нуждае от лечение. Говорихме с майка ми, но тя се инати и все отказва дори на психолог да иде.
Та върнах се унас и уж си оправихме взаимоотношенията ама не съвсем. Просто сега само се заяждаме нон стоп. Тая сутрин възникна голям проблем обаче: тръгвам аз за маратон и й казвам че като се прибера ще измия чинийте, защото закъснявам и ше компенсирам с тва че ще сготвя вместо нея. Тя се съгласи, след това излизам и ми звъни да се връщам. Върнах се, мих чиний, тя почна да ме обижда, каза ми че не ме пуска на маратона и ми обясняваше как някви дяволи са се вселили в мен (само защото й отвръщам на злобата) и как не правя нищо правилно, показваше ми среден пръст и общо взето се държеше като малоумно дете от 5-ти клас. Аз й казах че като аз съм виновна за всичко, да не ме е била раждала. След тва си крещяхме и всичко завърши с *тя седи и пие кафе* *аз си взех храна и се заключих в стаята*. Тъй като смятам, че вмомента й е периода в който влиза в критическата, твърдо съм решила да я изтърпя и със зъби и нокти да се опитвам да й помогна правилно да излезе от тази възраст, тъй като просто знам че вмомента не е на себе си и се надявам да се върне старото й "аз" (все пак надеждата умира последна хд). Та някакви съвети да можете да ми дадете как да я изтърпя или да й помогна по някакъв начин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 дни
hash: e40b75d8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз преди години и по- точно на 15 годишна възраст имах подобни проблеми с моята майка и баща.
Просто се дистанцирах от тях заедно с батко в продължение на една година нямахме контакти с тях и изведнъж се сетиха, че имат деца.
Първо ни питаха защо не се сещаме за тях. Аз и на двамата казах защо.
Сега сме в отлични отношения с тях и си помагаме взаимно.
Вярно, че не живеемс тях, но това е, защото батко си е семеен с две деца, аз също съм на семейни начала с приятелката си е просто нямаме място при тях.
Пробвай известно време да се отделиш от нея и я изчакай сама да се сети за тебе. Сигурно ще ти е трудно да издържиш, но според мене това е начина.

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: fa92b4679a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Върни се пак при баба си и дядо си ще се съсипеш при тази жена! Нея трябва отсега нататък да я лишат до живот от правото да има още деца!

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: fc82c236f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Айде ся къде сте лелките? Семейните специалистки...
Къде са чичовците-патриарси, защитници на българското семейство?
Защо не виждам гора от коментари тука?
Тази тема опрделено не може да бъде наречена "безинтересна". (нали имаше една подобна не съвсем отдавна, за едно момиченце, което се оплакваше, че майка й пазарувала прекормерно дрехи, та безинтересна била нали)
Там за онези - трябва ли или не да се помага на младите сте се скъсали да спамите...

Само пропагандирате наляво-надясно, че трябва да се ражда, ама в такива ситуации все сте пас и аут...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: 94ff5cddec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Н 4, обърсa ли пянaтa? A сети ли се, че освен пянa нищо друго не си остaвил? Съвет нa детето дaде ли? С нещо помогнa ли? Пий си хaпчетaтa!

Aвторке, връщaй се обрaтно при бaбa и дядо. Не можеш дa помогнеш нa мaйкa си, нaй- много тя дa те зaвлече в нейното си психологическо състояние. Мaлкa си, нямaш още нито опитa, нито твърдосттa зa спрaвяне с подобно нещо. Не, че пък възрaстните можем aко не сме психиaтри. Но поне ще бъдеш зaщитенa. Мaйкa ти вероятно е отключилa някой психиaтрично зaболявaне и сaмо специaлисти могaт дa и помогнaт. Не е критечскa товa. Тя е склоннa нa нaсилие. Зa нейно и зa твое добро бягaй от тaм. Сaмa ще се принуди дa потърси помощ кaто нямa нa рaзположение отдушник- ти. Ще нaсочи aгресиятa си към друг или мебели- трошене, хвърляне и т. н.
Бaбa ти и дядо ти могaт дa я принудят дa се лекувa... те сa възрaстни, ще знaят кaк. Твоятa рaботa е дa учиш, мечтaеш, се усмихвaш и помaгaш според възможностите си нa стaрците, докaто си с тях.
Докaто "стискaш зъби" и се опитвaш дa и помaгaш, в същност и дaвaш повече възможност зa изявa, a вредиш и нa себе си.
Успех дете и не чaкaй повече!

 
  ...
преди: 8 години, 12 часа
hash: e414d1fc53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей. Аз см момиче на 15г. и имам батко на 22 години. Майка ни е същата като твоята. Мойта постоянно ме убиждаше и ми се караше и ме пребиваше от бой. Един ден влизам вкъщи и от вратат ми се разкрещя що не съм изхвърлила боклука и ми заби два шамара и аз й посегнах и тя ме хвана и ме удари в корема. Изкара ми въздуха целия и се разревах. Събрах си нещата и си хванах рейса и отидох при брат ми. Звъннах му на звънеца отвори ми и се метнах върху него разревана цялата. Прегърнах го и той ме прегърна пита ме защо рева и му обясних всичко и останах при него. Приятелката му си дойде от лекций и излязохме на заведение и обсъдихме ситуацията и решихме най-добре да остана при тях. Обърнахме се към закрила на детето и те помогнаха много. Сега живея с брат ми и приятелката му. Брат ми винаги е казвал, че съм най-важния човек за него и на първо място съм аз в живота ми. Смених училището и всеки ден ме кара и ме взима когато вали. Винаги гледа да съм щастлива. Вече станаха три месеца да живея с него и живота ми се оправи. Обърни се към закрила на детето

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6ee9e21b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката:
Благодаря ви за обърнатото внимание! Нещата се пооправиха вече нямаме скандали. Четох доста психологически книги, които ми въздействаха и се научих как да избягвам спорове, скандали и т. н. Майка ми не ми е посягала, отвреме навреме спорим за нещо леко но минава бързо. Не е мечтаната майка, но вече поне може да се живее с нея и това ми стига. Понякога дори й споделям. Всичко е точно. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker