Да плащам ли за родителите на жена ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да плащам ли за родителите на жена ми?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2480 пъти
Да почна историята отдалеч. Бяхме още гаджета в студентските години. Рабтех сам и се издържах със 180 лв. на третата година са ми искали родителите на гаджето назаем, въпреки че имаха със сигурност повече но ми ги върнаха. После завърших и гаджето ме молеше да им даваме т. е. аз да им давам три пъти пъти по 200 лв но не на заем а безвъзмездно, защото двамата имали само 450 лв. Аз печелех към 1200, a гаджето 300 сигурно -Ок дадах, . После след следващите години съм давал и на брата на приятелката защото тя е искала да му помогнем за да си купи лаптоп както и по 500 лв семестриалните такси към 1600 май бяха. След това сме давали на родителите 2 години само по 700-800 лв на година да си купят дърва и нещо примерно данъците за къщата примерно От 3-4 години даваме редовно по към 220 лв на месец на родителите а, техните доходи са средно към 600лв. Майката прави всичко възможно да има работа и да изкарва пари, а бащата от 12 години не работи. Бил е все директор и изглежда ако някой не дойде да му предложи работа за директор не би се хванал на нищо и не го и прави щото е много горделив. Неговото основно занимание е да си изпие ракийката по 100-150 грама на вечер редовно и само за ракия и пиене говори. Веднъж попитах както са "нуждаещи се" и като нямат пари, аз за ракия ли ги давам тея пари уж да им помагам имаше голям скандал, сърдене, каъв съм бил лош аз как може така да говоря. Приятелката ми рева, бащата не ми говори докато бях при тях, бабате ме нареди. Мен ми беше кипнало. Отдело на 3 пъти до сега искат пари за да си лекува баща и зъбите веднъж 700 лв а друг път уж бъбреците не помя 600 лв или 600 Евро дадах не момня, нито зъбите си направни нито на лекар ходи за парите не се чу нищо - бяха похарчени за друго. После наново дадах 700 лв и поне почна да си прави зъбите още ги чакаме. Почнах много да се дразня на цялата ситуация, че не ме взимат на сериозно и мислят че ще получават винаги. Майката за нея ме е жал тя износва всичко на плещите си и гледа да закрепи нещата, а бащата не му пука само се прави на важен и не моге нищо да му се каже от пиенето или от друго все едно не е тази земя, само празни приказки говори и все се хвали колко голяма работа е. Да спомена за жена ми, заедно сме от много отдавна имаме и дете. Тя не е някаква използвачка поне не умишлено, а и е жал за техните сигурно. От както бяхме заедно нямахме нищо бедни като мишки бяхме, няма как да е с мен заради пари.
Лека полека израстнахме в финансово отношение като и двамата сме си помагали за да станем това което сме , сега имаме над 6000-7000лв доходи на месец. Наскоро като брата на жена ми си купуваше кола, с жена ми три дена се карахме, че искала да дадем 1200 или 2000 лв. не помня за неговата кола. Тогава изпуших и се скарахме много. Аз да дам на брат все едно съм му длъжен все едно беше като хлаб за гладуващо дете. А то КОЛА. По ирония на съдбата дори колата, която купи е малко по-скъпа от нашата, която и до днес карам.. но мен тва много ме дразни с даването на пари, защото тва за мен не са точно помощи на бедни, а по скоро да осигуря лукса на бащата да не си намира работа. Аз почнах много да се нервя и да пиля на главата на жена ми, че те са нахални и че ме използват, че не си правят сметка на парите и за тва нямат все и не им стига. Плашех, че ще повдигна темата пред тях открито, а тва до сега не е ставало, там нищо никой не може да каже, само се слушат обясненията от бащата колко е хубаво да се пие, колко много той можел да изпие и всякакви подобни все за алкохола. От тва че досаждам на жена ми, което е така, защото аз вътрешно се ядосвах много тя каза, че иска да се развеждаме и го е решила, тя нямала да остави родителите си и тн все едно аз тва съм искал. Днес понеже сме на гости там, отидах и им казах всичко, че тя иска развод и къде е проблема. Че смятам бащата за мързеливец, при което той беше възмутен и изненадан как може да мисли някой подобно нещо, че ме бил приел като син, а аз съм му забил нож в гърба. Изобщо всичките неща които толкова години не бяха казани защото бяха премълчавани се казаха и за тва, че са искали пари за едно изобщо за друго са давали и тн. Естествено стана 3 часов скандал всички разсърдени и тн. Жена ми май не искала развод а само плашела, не знам вече... според мен и тя не знае какво иска както и знае, че съм прав и че ситуацията при тях е патологична. И аз май и скъсах нервите, а тя май е принудена от тях да им дава. Какво мислите, не знам вече какво да правя писна ми от всичко и всички. Жал ме е за детенцето ни, че може то да пострада. Отедлно бях обещал на жена ми да дадем към 8000лв за купуване на стаж за пенсии, че не могат да се пенсионират.... за тва бях съгласен. От друга страна мойта майка е на 68 и си изкарва парите с чистене и не иска да тежи на децата си. Срам ще ме е ако и кажа за какво даваме пари. Просто моля за чуждо мнение, каквото и да е...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: bdfcc17bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът ти е, че си се хванал на хорото и си станал Пишман, но явно ти е дошъл акъл в главата. Според мен си абсолютно прав и жена ти трябва да бъде разтърсена яко.
Не става обаче от раз да ги клъцнеш, а постави ЖЕЛЯЗНИ правила.

1. Плащаш данъка за къщата им в следващата 1 година, но до тук

2. Плащаш НЕОТЛОЖНИ здравословни разходи, но само животоспасяващи, НЕПЛАТЕНИ ОТ НЗОК. (такива на практика няма). Не плащаш за екстри - ако е безработен човека, ще му платиш примерно здравните осигуровки от 17 лв. на месец или нещо такова, но ще ходи при личния си лекар, ще си търси направления. Зъби плащаш пак само като видиш зъби - при зъболекарите може и на части да се плати да кажем - плащаш 1 вноска и като видиш зъбите, тогава плащаш нататък. Дори да има оскъпяване при плащането на вноски, това няма да е 100% като при твоя случай, където 2 пъти си платил за въпросните зъби.

3. Плащаш да кажем 5 кубика дърва за зимата и не повече. Ти поръчваш и плащаш дървата. Толкова стигат на 2ма човека горе-долу скромно. Ако искат екстри и топло - да работят.


Освен това хвани и се виж на кафе със свекърва ти. Поговори си с нея и я питай дали иска да разбие брака на дъщеря си. Тя е направила своя избор, но защо дъщеря ѝ да страда? Дори я заплаши, че ще се разведеш ако не ви оставят на мира. Не е нужно да го мислиш реално, а тя да повярва, а явно е доста глупава и лесна за манипулиране. Ако каже на жена ти, отричай, но на саме я манипулирай да ви остави на мира, защото най-вероятно тя е молителката.

Жена ти е глупачка. Тя си мисли, че с пари може да си купи любов и благоденствие, но не гледа интересите първо на своето си семейство и дете. Гледай да не възпита и детето ти така, че става лошо. Примерно да почне с джобните си пари в училище да купува разни неща на други деца, за да си печели внимание! Завършват зле такива хора, защото не винаги можеш да имаш пари и тогава те зарязват подобни „приятели“.
Тук стегни колана и семейния бюджет - ти дръж парите на семейството. Нейната заплата не можеш да вземеш, но ако иска да дава от нея, тогава реално я накажи примерно като я караш да плаща вечерите в ресторанти на семейството или почивката - така ще остане без свои пари за пилеене по рода. Спри да плащаш сметките - тя да плаща и така ѝ източи на практика нейните пари, за да няма изобщо пари, които да я дразнят за подаряване. Всъщност тя просто не иска да е лошата - бъди ти лошият.
След като е разбрала, че си прав и си е признала ѝ купи скъп подарък, поглези я, но като цяло знай, че като цяло имаш проблем огромен и нещата няма да се променят от днес за утре, а извинявай - как можеш да оставиш майка си да живее зле и да хрантутиш родителите на жена ти????

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e32832fa3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятелю извинявай, че ти казвам, но ти си абсолютен ГЛУПАК!!! Как може толкова пари да си дал? Като е мераклийка да им помага, да си им дава от нейната заплата... Ти с какво си им длъжен?? Че и на всичкото отгоре сметка ще ти държат, че не им даваш пари. Чезеай от там ако си поне малко мъж, а не някое мекотело дето жена му е някаква разглезена пикла която смята, че мъжът й е длъжен.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7f6025614b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Такааа, първо добре си направил, че си им казал всичко в очите, второ- прекрати тази порочна практика, защото ще стане още по-лошо, а те още по-нагли, и трето - замисли се дали самият ти нямаш някакъв проблем. Не знам дали при теб е това, но при мен имаше подобна история с майката на майка ми, тоест баба ми. Все мрънкаше, че е зле, все не и стигала пенсията, все някакви глупости как гладувала като малка. И ние естествено гледахме как да и угодим, всяка година идваше, ресторанти, подаръци, пълни торби с какво ли не. Дори бяхме изпаднали в един труден период, в който се лишавахме от всичко, ама тя като дойдеше не бяха пържоли, не бяха ресторанти. Та така аз като и гостувах всъщност виждах, че не е толкова зле и хлдилници и шкафове са пълни с какво ли не. Но да оставим това, има си алчни хора, които се правят на жертви за да използват другите. Исках да наблегна на това къде може да е тоя проблем. Например баща ми главно държеше да и купи билет за обратно, да я води на ресторант и какво ли не. Запитвал ли си се дали по този начин не се опитваш ти в техните очите да се изкараш много успял и много как да кажа, че дъщеря им е попаднала на перфектния мъж. Защото има мъже, които подсъзнателно ги правят тези неща за да се доказват. За мен е нормално да си помогнал когато е било необходимо, но да спреш, а ти си продължил и продължаваш, какво те кара да правиш това, трябва да се замислиш сериозно. Дали няма някаква доза доказване пред тези родители. И номер 1 е прав, така се учи детето да се раздава за другите без да мисли за себе си и да смята, че ще го харесат само ако им прави услуги. От друга страна и жена ти не е права да издържа родителите си чрез теб. Ти си отговорен само за нея и детето и за тях ако имаш желание и те имат наистина нужда, а не пари за здраве, които отиват за нещо друго. Човек просто те използват, но замисли се ти защо го позволяваш това. И като разказвах моята история, баща ми също си беше зарязал майка си, за да угажда на тъщата, а той имаше защо да иска да се покаже такъв какъвто му се иска в нейните очи. Така че може и да не е това твоя случай но може и да е, замисли се.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0fd5654b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти добре ли си? Какво го храниш този пияница? Жена ти, като иска да им дава, нейни са си парите, но ти се им длъжен... дал си им пре достатъчно. Не си им длъжен-нито на нея. Според мен трябва да и кажеш, че си съгласен на развод-излъжи я, направо я уплаши-кажи и че още утре ще говориш или вече си говорил с адвокат. Обясни и, че не издържаш така и колкото и да я обичаш не можеш да продължаваш по този начин и щом предпочита да сте разделени и детето и да страда вместо най-накрая да спре да хрантути мързеливия си баща-така да бъде! Това, че имаш пари не означава да ги пилееш за щяло и нещяло. Разберете се да им платите пенсионното осигуряване и това е всичко за тази година, до година-друго! Не може така!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c75c573ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   опичай си акъла. 6-7000 на месец не са голяма сума, аз съм в подобна ситуация, но в случая моите родители се опитват да ми играят подобни номера. 'Оставих' жена ми да вземе семейното решение по въпроса. Все пак човек трудно тръгва срещу родителите си. Въпреки че понякога е за тяхно добро - сигурен съм. Не вярвам че някой има поза от това 'да има полза' по този начин.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c427c14631
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторе, оплел си се като пиле в калчища. Разбрали са, че си податлив и затова ти товарят самара. Ако си живеете отделно от старите, постави нота на жена си, да избере къде иска да живее, при тях или при тебе и детето си. Ако толкова държи на родителите си, да ходи да си живее при тях. Донякъде съм съгласен с №1, но няма нужда от наказателни процедури, просто си поделяйте вашите семейни разходи- за детето, за битови плащания, храна и т. н. При екстрени случаи може да помогнете и на старите, но не и за кефа на "директора". Ако е бил толкова кадърен за какъвто се прави, сега щеше да работи или щеше да взема директорска пенсия. Удари по масата и покажи, че си мъж, иначе ще си останеш банкомат!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4fd98daa18
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами аз мисля, че спокойно можеш да продадеш житейската си история като сценарий за сериал. И на балканите много ще стане вървежен... също и в мюсулманските държави...

Иначе не знам какво да те посъветвам - още от самото начало на връзката ви е трябвало да намалите конктакти с родители и роднини. Веднъж в годината за коледа едно здрасти и това е. Ами тя твоята жена още от началото ти се е впила... То тоя манталитет балкански ли е, османски ли е - мъжа да плаща всичко, при тва и на цялата рода не знам човек, супер отвратителен ми е, а съм жена, е то и роднинските събирания са ми отвратителни, но това е др тема де.
Номер1 верно е казала - хванал си се на хорото, ама и аз добавям това, че приятелката ти се е впила в теб като комарче, може би такъв й е гена...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6e33994a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   По-добре помогни на твоите родители, не си им длъжен, мисля че ако са за твоите родители женати няма да е съгласна да им помагаш. Може да помогнеш но да не става постоянно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dc011c5d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   грешката ти е, че от самото начало си се съгласявал с жена си и си оставил родителите й да ти се качат на главата. от друга страна тя явно е прекалено зависима от тях и не е успяла да разбере, че вече с теб сте ново семейство и то би трябвало да е на първо място за нея.
за мен помощта за възрастните би трябвало да включва наистина необходимото, ако те не са в състояние да си го осигурят. никой не бива да бъде оставен без храна, ток, вода, лекарства, отопление през зимата. но и никой не бива да злоупотребява с търпението и добрината на другия (имам за ракия, нямам за дърва)
разбира се, че не си длъжен да даваш на брат й за кола и постоянно да издържаш техните. съветът ми е следният: ограничи плащанията до такива, за които наистина си сигурен, че отиват по предназначение: за зъбите - директно на зъболекаря или по сметка на клиниката, за дърва - поръчай на някоя фирма и т. н.
жена ти не вярвам сериозно да иска да се разведе, щом нямате други проблеми. проведи обаче сериозен разговор с нея, без скандали и постави нещата на ясна основа занапред- че няма да толерираш тунеядството и готованството на баща й, че и на брат й.
Ж45

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: afdc59d9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Плащай им стажа за пенсиите и спираш дотам, предварително обявяваш на всеослушание, да им се набие хубаво в главите, че повече няма да има. Може да започнеш да ги обработваш от по-рано, да свикват с мисълта. Но не на ръка - отиваш с тях в пенсионното. И както каза 1 нищо на ръка, ако трябва присъстваш на покупката или ти поръчваш каквото се наложи. Аз ако бях, даже на пияч нищо нямаше да дам. Това не само са пари на вятъра, а и стимулиране на лични техни и твои проблеми. 300 лв. са предостатъчни за пенсионер. Ако искат повече, да си търсят работа.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9beedbc50a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Като си толкова наивен, така ще те правят. Трябва да я седнеш жена си и без викане и крясъци да и обясниш, че всяко нещо си има граници. Едно е да помогнеш на някой в труден момент, дуго е да те мислят за балък и да ти се метнат на гърба и да те използват. Един ден, ако ти се случи нещо и се намериш на колене, кой ще ти даде пари и ще ти помогне?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 30d8e0b9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Но. 1 е прав за правилата. Но не и за разговорите. Ти сам си казал - това е патология. Не очаквай никакво разбиране от никой измежду тая банда психопати. Жена ти също е в числото, но леко встрани. По-далеч, за по-дълго. Тя като иска, да дава. Трябва да си хитър и прикрит. С прости психопати няма нужда от искреност. Нито от дискусия. Съобщаваш им фактите, каквито ТИ решиш да са и толкова. Не влизай в дискусия. Щом са такива рекетьори, те са подлеци. Като кажеш истината на подлеца, той става и мръсник, и най-много наистина да си останеш без жена, че и без дете. Измисли си, че ти трябват за нещо - майка ти, ипотека, училище за детето. Мълчи и не давай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b05e3e1348
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ако са в нужда, да, хубаво е да си помагаме и е човешко. Но тези са те яхнали за шията. Кажи на жена си, че предпочиташ да инвестираш в децата ви, в бъдещето, а родителите ви са имали цял живот да се погрижат за себе си. Тя дали ще иска така един ден от вашите деца? Едва ли.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bdfcc17bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   до 12 от 1
Да, мога да се съглася с теб. Няма смисъл да се дискутира с подобни хора и по-добре да не дискутира с тях, защото само ще им даде още гориво.
Против съм обаче да им плаща 15 к. за „стаж“. Извинявайте, но това са много пари!!! Какъв стаж е това? тези хора работили ли са изобщо? Ами това са пенсии за 3-4 г. на куп. Откъде-накъде?
Аз имам за съжаление подобна ситуация, само че сестра ми точи нашите. Тя е на 35 г., те вече пенсионери и последно им източи 50к спестявания за „бизнес“, а като се разболеят и не могат да се обслужват е ясно, че аз ще трябва да кеша, но съм се примирила..
С тримката вече не говоря. Няма смисъл. Обаждам се по повод и до тук. С такива хора не може да се дискутира! Аз съм пробвала, не може и тук 12 с право ме поправи! Мерси

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 89071f13cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ако даваш без да ти искат, просто от добра воля- ок! Но да ти искат и то редовно, системно, това не е нормално! За пръвпът чувам за такъв случай. На жена си безвъзмездно да даваш- да... но до там. Не си длъжен на цялата и рода.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6e23cb68a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Здравей авторе, според мен ти много си си усложнил и провалил живота с тези караници, разпри, скандали и подобни. Без родителите които да ви заченат, родят, отгледат, изучат, изхранят, облекат и т. н. нито ти, нито жена ти щяхте да сте живи, так че да вие сте в дълг към родителите си. Жена ти е права да иска да помага на родителите и брат си след като имате възможност 6000-7000лв изобщо не са малък доход за България. Със скандалите и обвиненията си проваляш добрите отношения с жена си, която е била с теб когато и двамата сте били много бедни, после ще съжаляваш и ще искаш да върнеш думите си и станалото, но ще е много късно. Трябва да си справедлив обаче, ако ще помагате на нейните родители, ще помагате и на твоите със същата сума. Ако имаш възможност помагай и до колкото имаш възможност, недей се стиска, ще разбереш, че не парите са най-важни, че отношенията между хората също са много важни. Аз те съветват да се помириш с жена си и да се извиниш на баща и и да определите с жена си каква разумна сума можете да давате на роднините и всеки месец и същата сума да давате на твоите родители. Тази раздразнителност, яд, свидливост, тънки сметки, скандали ако позволиш да продължат ще ти провалят живота. Не се вторачвай в тези неща, приеми положението такова каквото е и гледай да изграждаш и да усилваш отношенията си с хората, бъди за тях добър и ти самия ще си добре.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f3f2e261d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Спри да даваш пари на родителите на жана си! Давай ги на твоята майка. Започни с тези 8 бона за пенсии. Твоята майка също ще им се зарадва. Ако не можеш да спреш с раздаването на пари за роднините на жена ти, поне постави някакъв лимит - примерно 1000 лв. на година, повече не даваш и толкоз'.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dbdba2d493
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Така е номер17.
Вместо да ги даде на своята майка тези 8 000 - та жената най - после да спре да работи, да си почива, да отиде на екскурзия на мечтана от нея дестинация примерно..
или да й купи малък имот в някое селце да си почива жената сред природата, на широчко да си гледа разни цветенца на дворчето

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3b7e5f1114
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Ще даваш, вие сте семейство, и аз давам и има мир в нас, като не можеш да се грижиш за семейство развод и ходи в Зихуантанехо да си ги харчиш по курви!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bf4d9e09a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Много благодаря на всички които писаха!!! Историята има продължение и ще го напиша под същото заглавие Част 2, наглостта е безкрайна!!!! Стигна се до бой почти... заминах си и не искам да ги виждам и чувам повече

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 30d8e0b9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   19. Я ходи да се осведомиш що е семейство, и после да се правиш на мъж

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 01c55f8891
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторе, бащата на жена ти да се хваща на работа и да си издържа семейството... Това не е твоя работа. Никакви пари не си длъжен да им даваш-откъде накъде. Освен ако не става дума за стари, болни и немощни хора имащи нужда от храна, отопление и лекарства... Всичко друго е изполвачество и тарикатлък за твоя сметка-видяли са, че си мека мария и се поддаваш. Освен ако не си комплексар, който иска да се доказва, като пръска пари по роднини, за да се прави на богат и благодетелен... Пълна глупост е това-защо да наливаш вода в каца без дъно. Пази ги за нуждите на твоето дете и семейство.
Сега виждам, че сте имали скандал и даже се е стигнало до бой.... Това явно са прости и нагли хора, с които не си струва да се занимаваш. Ти не си банкомат...

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 403ea38e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Авторе, семейството ти се състои от тебе, жена ти и детето. Вие сте центъра, останалите са роднини, близки и приятели.
Минал съм по твоя път и знай, че ако не кажеш " стоп" няма край. Аз в един момент казах "стоп" жена ми ме подкрепи и сега не сме в доцри отношения, но на мен и моето семейство ни е добре.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 48201c7911
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Не си уточнил жена ти какъв доход изкарва от тези 6-7 х. лв., а все казваш "давам, давам". Тя нищо ли не изкарва, че "даваш" само от твоите пари?
Погледни на ситуацията от този ъгъл: Отивате на гости у тъщата и там - пълна мизерия. Ти ще се чувстваш ли удобно да им гостуваш, ако знаеш, че твоето гостуване ще накърни бюджета им значително? Гледат ли от време на време детето ви? - ще оставиш ли роднините си да се лишават от малкия си доход, за да има за детето, ще бъдеш ли спокоен?
Когато има такава огромна разлика в доходите на близки роднини нищо не пречи по-имащите да помагат на по-нямащите. Същото важи и за твоята майка - помагайте и на нея, може да не е с месечен доход, ами с подарена екскурзия или нещо друга - напр. хоби, което й е любимо. По принцип човек изпитва удоволствие, когато подарява, а вие имате възможност - в каква степен - ти ще прецениш. Колкото до колата на брата - това е грешка - когато човек не е изкарал сам парите за колата си - най-много да се блъсне някъде - той не е подготвен за тази кола.
В общи линии мисля, че трябва да определите с жена ти някакъв месечен доход, който да давате на родителите й, а също и на майка ти, като тази сума, която до сега сте давали ми се струва разумна. И това е - няма зъби, няма коли за някой си и други такива целеви разходи. Ако някой много се нуждае - дават се парите, но на заем и после, ако отсрещната страна иска още - първо се иска да се върне стария заем. И друго - колкото даваш, давай ги с удоволствие, т. е., давай толкова, колкото мислиш, че е справедливо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 98ea7972d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До 25! Прочете ли добре, че баща и от 10 години не си търси работа и би приел само като шеф, и този комфорт ние му го осигуряваме. В очите пред всички си каза "стани ти шеф на поне трима и после ходи да работиш какво да е ". Всички знаят това в семейството де, ама и от неговата уста излезе дори. Не проблема в парите а в нахалсвото. Този човек взима и от 80 годишната си майка която преживява с 200 лв пенсия. Защо трябва да определяме нещо и да даваме? Моля премисли и отговори пак

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: adec7b0444
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Ж27
Историята, така поставена, е твърде несправезлива.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a08e4c705a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Пич, гледай си твоето семейство и твоето дете. Нито нейните родители трябва да те интересуват, нито твоите. Сериозен съм, Това с децата да плащат на родителите е много порочна практика. Аз съм го правил. После прочетох "Оковите на майчината любов" на Анатолий Некрасов и разбрах за какво става въпрос - става въпрос за егоизъм и алчност, а не за любов.

Пази си парите, като имате повече пари може да дадете детето си на частно училище и да го образовате по-добре. Може да си вземете по-хубав апартамент или да ремонтирате този, може да си вземете по-хубава кола, може да си купите вила покрай града и тн. и тн, каквото си поискате. Въпросът е да е инвестиция за вас и за детето ви.

Ако жена ти е жертва на родителския егоизъм ти препоръчвам да й дадеш тази книга "Оковите на майчината любов", за която споменах.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 48201c7911
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   № 25 съм.
Прекалена си афектиран и не можеш да видиш нещата обективно. А си афектиран, защото съпругата ти винаги взема тяхната страна, а не твоята. Точно това ще избегнеш, ако се споразумееш с нея да им давате някаква постоянна сума - тя вече няма да има основание да иска допълнително пари за тях за щяло и нещяло.
По принцип си прав - баща й прекалява, обаче това е нейния баща (и твой баща, след като е дядо на детето ти). Трябва да го уважаваш независимо от недостатъците му - човек заедно с половинката си приема и близките - харесал си я навремето, а тя е продукт на родителите си - и като гени, и като възпитание.
Не знам колко е възрастен баща й, какви качества има, но за възрастните хора е трудно да си намерят работа, не ги искат никъде. Ти въобще, като беснееш така, имаш ли идея къде би могъл да работи той, има ли възможност въобще за някакъв избор?
Най-разумно е да се осигури, когато е възможно, въпросът с пенсиите и просто да ги смяташ за пенсионери - времето ще изтече, парите ще се забравят, но тежките думи - не. Внимавай какво говориш, за да не провалиш семейството си заради някакви си пари.
И друго - децата гледат и след време ще повторят модела, т. е. както вие се отнасяте към родителите си, така и децата ви ще се отнасят към вас - имам предвид не толкова в парично отношение, колкото като лично отношение и уважение. Тъй че ако искаш щастливо семейство и добри деца, бъди добър и ти.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 388f2c3d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Дали има работа или не не е въпроса, а че не никога не се е търсела такава. И се казва в очите, че не се търси и то с гордост. Аз се хванах на хорото точно щото мислех че помагам, а то било щото тох не иска да работи. Никой нищо нямаше да каже ако се търсеше а такава няма

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 90ee2e3cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Какво стана? Чакаме продължение.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1bcaed1d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Извинявам се, за вас може да е интересно но за мен всичко е реалност и не съм в състояние да пиша нищо за сега. Положението е трагично просто

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2e5d533ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Предполагам трагедията е заради детето. КРАЙНО ВРЕМЕ ти е за добър адвокат по семейно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9af18bb5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Не се отчайвай човек и аз минах през подобна ситуация, абсолютно си си в правото. Не позволявай на съмнения да променят решението ти, бъди твърд нека срещнат СТЕНА!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker