За жалост е така - проблемът със социалните мрежи! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За жалост е така - проблемът със социалните мрежи!
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1856 пъти
Странно заглавие за една много наболяла тема. А тя е до болка позната и засягаща много хора, а именно "социалните мрежи".
Семеен на 43г. с три прекрасни жени до себе си, съпруга и две дъщери. Съпругата ми работи, не пуши и не пие, аз работя, не пуша а си пийвам много рядко, спортувам за тонус. За децата лоша дума не мога да кажа. Нормално семейство като повечето. Но ненормалното в цялата ситуация е навлизането на "социалните мрежи" в живота ни. Ето как протича един обикновен ден от нашето ежедневие. Започвам с часовете след 17:00 защото до тогава сме си на работа. След работа обикновено отделям около час за себе си да спортувам или да се видя с приятели. Прибирам се и там вече познатата картинка. Голямата 14г. дъщеря или е с приятели и я няма или е някъде в "мрежата" което за мен е равносилно на отсъствие от дома. Малката 8г. дъщеря си играе нещо също в нета. Съпругата ми, там вариантите са няколко: Готви с телефон на ухо като разговорите обикновено са повече от един с времетраене около по 15-20мин. Почива си като е задължително във facebook. И така до вечерята която е доста кратка, както казах не сме от семействата със салатка и ракийка на раздумка. И отново познатото. Всеки с телефон, таблет в ръка и дим да ги няма. Идва време за лягане и познайте? Щерките си лягат съответно заспивайки във facebook и you tube след около час. При което идва ред на семейната двойка да се усамоти. В спалнята си нямаме TV умишлено за да не ни смущава интимността. Така беше до преди появата на заместителя на интимност, така наречените "социални мрежи". Сега тя просто си ляга обърната на другата страна с телефон в ръка и си общува със света докато заспи. И така като се замисля от доста време сме забравили да си споделяме, да говорим помежду си, да се веселим заедно, да гледаме филми заедно, са сме семейство. У хорските очи това не се вижда и за тях ние сме си едно нормално семейство. Да така е, нормално с много голям "социален" и "виртуален" живот. Но това е прогреса на 21 век, отчуждаване на хората. За жалост е така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: cd39dc4fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щях дa ти. рaзкaжa кaк мен ме зaсрaми и откaзa от нощният нет съпругът ми, но се откaзaх, че още ме е срaм.
Докaто си рови във фейсa женa ти и пиши едно съобщение тaм "зaпиши ми чaс зa рaзговор, още чaс зa любов".
Ще имa ефект, бъди сигурен!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ddd612583f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За жалост е така и няма никога да стане по-добре. Интернета ни е зомбирал и превзел живота. И аз съм постоянно с тел в ръка дори да няма какво да правя на него. Ще става все по-зле. Вече малките деца на по 3, 4 играят на телефоните. Това е чумата на 21 век. Аз чувствам, че откакто ползвам такъв модерен тел съм станала много разсеяна, постоянно ми се вие свят и сякаш не живея истински, всичко ми е размазано. Чувствам се зле и започва да ме боли главата, когато тела е до мен.
Замислете се колко дигитален е станал света. Вече измислиха и очила, които си слагаш и отиваш в друга реалност. Мисля, че това е целта на по-висшестоящите. Да зомбират всички хора по света. Последната глупост го доказва-играта с покемоните. Единственото решение е да избягаме някъде на село, без телефони и глупости. Да ядем истинска храна и да имаме нормални взаимоотношения.
Момиче, 20

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6c5468e2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей за да се промени положението трябва да въведеш правила - вечерта преди, по-време или след вечеря която да е обща за един час ще си говорите, ще обсъждате как на всеки е минал денят, ще си давате съвети и така. Ти си мъжът в къщата и имаш най-трезвен, разумен и практичен поглед върху нещата и щом забелязваш проблем трябва да коригираш пътя по който вървите за да не падне "колата" на вашето семейство в някоя яма.

до 1

Авторът е мъж а не жена.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: be783c26cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не са ти виновни социалните мрежи.
Преди време като е нямало с. мрежи хората просто са четяли книги. Но пак е било същото.
Децата ти не са малки на по 2-5 годинки, че да имат чак такава нужда от вниманието на тати. Ако нямаше интернет просто щяха да прекарват повече време навън, а в къщи щяха да четат, да рисуват, да пишат в дневниче.
С жена ти просто връзката ви не е така страстна както в началото. При много двойки става така.
Но не ставай от онези досадници, които вечно им е виновна я държават, я политиците, я социалните мрежи, я не знам си какво... Или май си станал вече?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e25457dc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Господине заведете ги почивните дни семейно някъде примерно на планина, като категорично им забраните да си взимат джаджите при всяко провинение. Мисля, че много сте ги заглезили купувайки им таблети!

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d73ba36634
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Поговори с тях, обясни им как се чувстваш.
Купи някаква настолна игра тип Монополи или онова неща с кръговете ("Ръка на червено, крак на зелено", нямам идея как се казва), някоя семейна комедия, която да гледате, дори забавни клипчета в YouTube...

А иначе може да сложиш една тапа и да заглушиш всякакви сигнали, но това не е решение...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 04b0e200ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А иначе проблемът е масов. И ние вкъщи сме така, вечер след работа всеки с телефона/таблета и докато не му се доспи, е онлайн. Не знам какво да посъветвам автора, защото съм в подобно положение, с тази разлика, че не го приемам драматично. Еми, като искаме да сме заедно, ще изключим телефоните. В крайна сметка защо да си пилим нервите и да се разправяме за това кой как иска да си прекарва свободното време? Не можеш никого да накараш на сила.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7829c5424f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не виждам какво общо има прогреса и как точно социалните мрежи са навлезли в живота ви. Вие сте навлезли в тези мрежи по собствено желание.

И аз имам компютър и таблет и дори се занимавам с програмиране на аматьорско ниво. На ти съм с новите технологии, ама нямам нито фейсбук, нито нося смартфон за да си чатя цял ден. Тези, които считам за приятели им се обаждам по телефона или намирам време да ги видя. Не бързам всяка сутрин да прочета пикантни клюки около нечий чужд живот и да разгледам лични снимки, публикувани от далечни познати.

Често съм в youtube, но само на компютъра. Не изпитвам нужда да зяпам там денонощно. Телефонът ми е обикновен и го ползвам само за телефон, каквато му е и основната задача.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2d80cef440
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Господине, днес в предаването "Преди обед " говориха точно за този проблем, че децата прекарват доста време на усторйствата и че единствения начин да се ограничат от това става като им се покаже, че има и други интересни неща освен висенето н интернет. Моите съседчета например момчета на 14 и 11 години много рядко ги виждам забодени в телефоните. Тренират футбол много ги влече и през свободното си време или ритат с приятели или карат колела. Горе са ви дали добри съвети да вземете някоя семейна игра, аз пък мога да ви предложа почивните дни или когато имате време да излизате в парка да играете на федербал или пък да карате колела доста често засичам и дрлуги семейства да карат заедно. Вземете мерки колкото се може по - бързо докато не е станало прекалено късно в противен случай ще станат апатични и няма да се интересуват от нищо друго освен от висенето в нета. Имах такава позната от нищо не се интересуваше освен по цял ден да чати с момчета, а ако излизаше то да е било най- много по кафенетата и там правеше същото. Сега е на 23 едвам избута средното и я гонят от работа на втория месец. Също така ги стреснете като им покажете вредите, които може да им нанесе. Синът на един комшия от прекомерно висене в телефона сега на 17 сложи очила, а когато аз веднъж четох за един изпит лекциите качени на таблет после цял ден ме боля главата (признавам, че и аз седя, но гледам и с друго да се занимавам да не ставам зомби ). Също така прекаля ли с компютри телефони и таблети ставам ужасно изнервена и раздразнителна после.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2a413f0d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И аз имам смартфон, но някак ме мързи да се зомбирам с него-най-често ползвам камерата-ако има нещо интересно, го снимам-огледайте се бе хора, увековечете нещо уникално-построяване на нова сграда, някой графит, ремонт на някоя улица и др. Обърнете внимание-хората от третата възраст носят само обикновени телефони, колкото за контакт с децата и внуците им и пак си живеят добре! Поспрете се малко, светът не е само виртуален!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e742ad309c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номера 9 и 14, изненадан съм, че успяхте да намерите пътя до този сайт и да излезете от Фейсбук и Туитър пък дори за съвсем малко време. Сега бихте ли се върнали там, където никой не обвинява социалните мрежи за нищо и животът е розов? Благодаря ви за посещението - ако искаме разговор с зависими, ще ви се обадим! :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 257bfdecf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз съм номер 9.
Жена съм на 28 години.
Изказването си под н9 направих при условие, че съм човек, който все още не е намерил за нужно да използва смартфон.
Нямам и фейсбук и туитър и други подобни.
В този сайт коментирам често от няколко години насам.

Ха сега бавничко ми препрочети коментара (девети) и приеми истината за себе си без да хленчиш като 6 годишен сополанко, на който мама не му обръща достатъчно внимание.
Няма по - гнусно нещо от това мъж да хленчи, да се оправдава, все да търси вина в нещо друго, в някой друг и.т.н...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a967666fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Аз не мисля, че са виновни социалните мрежи. Всичко опира до конкретният човек. Преди социалните мрежи беше кабелната телевизия, филмите, интернетът и видеоигрите. И тогава имаше хора, които си стояха вкъщи пред компютъра или телевизора. Аз също имам смартфон и facebook, но не прекарвам повече от 10 минути дневно в чатове или други подобни. Предпочитам да изляза и да се видя с приятели, отколкото да стоя забит пред телефона.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7829c5424f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Съгласна съм с номер 19.
Говорите все едно до вчера сме се возили на каруци и сме живели в пещерите. И едно време си имаше електронни игри, (макар и по-несъвършени), имаше си и телевизия, имаше си и телефони, нищо че бяха само стационарни.

Въпреки това, никой нормален човек не е прекарвал цялото си време говорейки по телефона или играеки игрички. Още по-малко родителите, не само моите, но и на всички, които познавам, съм им позволявали по цял ден да плямпат по телефона или да цъкат на игричките. Но, да, все пак трябва да отчетем, че тогава просто не беше "модерно" нито детето ти, нито ти самия да си безделник, пък и затъпяването не се посрещаше с радост.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 666d9e1b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторе, няма страшно бе. Тя жената омръзва на мъжа още след 5-тата година. Смени я с проститутка, но гледай да е много тайно и никой да не разбере. А и ку*ви колкото щеш. Остави я да си рови в нета. Дори и купи и един таблет за по-сигурно. Какво по-хубаво от това, жената да не закача мъжа за нещо. Казваш и че отиваш с приятели да се забавляваш и готово! Пък и няма да си излъгал я!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker