Защита от домашно насилие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защита от домашно насилие?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1905 пъти
Здравейте,това е моята история , ще съм максимално кратък и моля за смислени коментари и обективни мнения.Благодаря! Имам син на 3г. С майката на детето ми съм разделен от 2 години. За този период тя винаги ме е ограничавала в контактите ми с детето, въпреки че нямаме брак но съм припознал детето и на този етап сме с равни род. права тъй като нямаме съдебно решение за определяне на тях.Преди една седмица получих заповед от съда за дело насрочено за 1.12.16г. за защита от домашно насилие, към заповедта имаше и прикачена молба написана от нея в която тя ме обвинява в алкохолизъм и агресия. Основният довод за искането и е случай в една сладкарница, когато съм я бил заплашвал, дърпал съм и детето от ръцете то е крещяло "мама,мама" и тя с мъка е успяла да го отскубне от ръцете ми, след което се е заключила в колата , а аз съм блъскал по вратата и прозореца и съм я заплашвал ,че ще ги блъсна с моята кола.Повикала е полиция която е съставила протокол за случката.В резултата на това детето ми е получило уплаха и стрес както и тя, и заради това моли съда за ограничителна заповед за нея и сина ми.Исканията и са да не припарвам до детската на детето , до дома и, и до парковете за отдих. Не искам да се оправдавам за случката,въпреки че нещата са силно преувеличени . Просто исках да гушна сина ми защото покрай нея е доста дистанциран от мен, може би защото го настройва по някакъв начин и аз не мога да си го обясня.Никога не съм прилагал насилие към нея, и си мисля ,че това което тя иска е прекалено.Как мислите дали има шанс да не ми се издаде такава заповед с която съвсем да ми прекъснат връзката с малкия.Съвестно съм изплащал издръжка която ние сме определили и пазя бележките за това. Благодаря ви предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 36be6bda1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добре си говори с адвокат. Обаче преувеличено или не, явно е имало подобна случка и сега жената я използва в своя полза. Това да ти е за урок, друг път да не си изпускаш нервите, че един ден това ще ти излезе през носа и не се знае кога една наглед обикновена кавга може да прерасне в обвинение за домашно насилие с доста тежки последици за теб. В случая само съдът може да реши кога да имаш право да виждаш сина си и дали изобщо да имаш такова право. Много е гадно когато единия родител настройва детето срещу другия, но за съжаление е доста често срещано явление.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2fb394ec84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За тия работи си има адвокати. Без такъв няма да минеш, или поне няма историята няма да има добър край за теб. Какво мислят тук Сульо и Пульо (хора не-юристи и без опит в такива казуси) няма никакво значение.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0557def1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Дърпaнето НAСИЛA, кaкто и зaплaхите сa си физическо и емоционaлно мaлтретирaне по всички зaкони.
Особено когaто имa зaплaхи зaстрaшaвaщи животa трябвa и ще бъдaт взети нa сериозно от всеки съд.
Нямa нaчин дa избягaш от огрaничителнaтa зaповед. Ти си зaплaхa.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 056f9a8315
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   само адвокат може да те спаси от подобна ситуация, това са адвокатски хитрини, животът в съда се разглежда по различен начин и само съдии и адвокати знаят как да обърнат нещата в твоя полза.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5c2f9349e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Адвокати и вашето село няма ли?

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8e26aa6094
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Потърси адвокат

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0c3200969d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, такава е съдбата на всеки мъж, когато жената е решила да се гаври с авторитета му. Юридически винаги е права, дори и ако излъже за много неща. Мъжете в твоето положение се надяват това да се промени, и след като Тръмп спечели със сигурност ще се промени законодателно, но ще е след време. Ти обаче също имаш много възможности с които да и отвърнеш на гаврата с гавра. Въпросът обаче опира до толкова дали наистина държиш на нея и не искаш да и се случват лоши неща. Ако има свидетели на случката в сладкарницата можеш да обърнеш нещата в твоя полза. Да я обвиниш в психически тормоз и умишлено лишаване от правото ти на контакт с детето. Ако си намериш добър адвокат, той знае как се действа в такава ситуация. Чрез приятели на които имаш доверие и които тя не познава можеш да и стъжниш живота и да съжалява за това че се е гаврила с теб до края на живота си. Начини много, но сети се сам, че ако ти ги кажа, няма да пуснат коментара ми. Жените днес злоупотребяват с правата които им гарантира закона, но на някои това им "излиза през носа", особено ако е по моя край, защото мъжете тук сме много отмъстителни към такива жени, и те винаги получават мъжко правосъдие. Когато синът ти поотрасне ще те заобича много. Синовете чиито бащи са били отделяни от тях заради капризи на майката, след време изпитват нужда от бащина ласка и закрила. Преди да помислиш за отмъщение, обърни се към ССБ (Съюз на бащите в България). Това е НПО наскоро формирана и се занимава точно с този вид женски престъпления, като обсебване на децата, които жените смятат за тяхна собственост. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 041769ae83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   малко си преувеличил с това жената да настройва детето срещу теб. - та то е на 3 години как ще стане това. Обаче едно мога да ти кажа приятелю когато има деца не може мъжете да не се разбирате с жените си.... тоест в интерес на детето е да се разбираш с майка му. Макар че е момченце то следва да живее с майка си ако щеш заради самото израстване е необходимо. Жена съм при това в също като вашето положение но полагам усилия както и моя мъж да се разбираме дори и да не живеем заедно. Редно е просто. Съветвам те да постъпваш и ти така. В противен случай губиш. Премисли мисленето си. Ако съм на твое място ще реагирам но без адвокати - те не могат да направляват живота ви бива ли така оправи си отношенията с жената дори и да сте разделени

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0b7df0b1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз ще те насоча да се поинтересуваш също и от синдромът на отдалечаването, това е доказан ефект при деца, чиито майка/ баща системно настройва детето срещу другия родител.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fbd119d3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Твоята дума срещу думата на майката. Никой съдя няма да ти повярва. Друг път внимавай какво правиш. В ресторанта, ако е имало други хора могат да кажат какво точно е станало.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 13400c0b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ей това разделените родители сте страшно нещо. Първо се опитай да си представиш ситуацията през погледа на детето ти. Как ли се е почувствало, когато си го дърпал, за да го прегърнеш т. е. насилие за любов? ! Дали не е било стресирано от това, че застрашаваш неговата майка, тази която го дарява с всичко, за да расте пълноценно. Дали детето би могло да разбере вашите взаимоотношения и съответно да оправдае гнева ти. Вземете се по ирете, зощото иначе обричате детето на нещастие. Няма какво да го делите, то винаги ще бъде ваше общо дете и ще има нужда от двамата. Достатъчно му е, че вие сте разделени и то трябва да разбере и приеме тази раздяла от толкова ниска възраст. Бъдете щадящи към него и намерете начин да се помирите. Моля ви само да не тръгнете по пътя на сигналите един срещу друг към всички институции, зощото те само ще влошат отношенията ви. Помислете за медиация. Не съсипвайте празниците на детето. Вие каго баща, дайде време на детето да се успокои и не го насилвайте да бъде с вас, когато не е готово.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5fdfcf9b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   "Твоята дума срещу думата на майката. Никой съдя няма да ти повярва. Друг път внимавай какво правиш. "

№10, защо думата на майката да е с по-голяма "тежест", от думата на бащата? И, при положение, че детето е момче! Говорим за равноправие и равнопоставеност! На това ли му казвате равноправие между половете? И защо авторът да внимава какво прави, след като нищо лошо не е направил, а е искал да прегърне и да се порадва на сина си? Докато тази юридическа несправедливост и гавра с мъжете не бъде премахната, насилието над жените никога няма да спре и непрекъснато ще се увеличава! Не може майките да лишават бащите от децата им чрез законите когато им скимне, и то безнаказано. Ако насилието над жените е болест (феноменът на 21 век), трябва да се лекува първо причината за болестта, а след това и самата болест. За това, аз бих ти казал, че по-добре е майката да внимава какво прави. Мъжкото правосъдие е над гражданските закони!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker