Никой ли не харесва живота на село? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Никой ли не харесва живота на село?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2642 пъти
Здравейте, аз съм млад фермер на 32г. и още с завършването на висшето срещах трудности с намирането на работа като Агроном.. От тук ме изгонят от там пък ме уволнят и омръзна да се занимавам с тъпи шефчета, които пък едва ли повече разбираха от мен в работата и така прибрах се на село до голям град само 12 км и започнах да се занимавам с земеделие и до ден днешен сам и с малко помощ от баща ми се занимавам и лека полека развивам бизнеса.. Понеже се знае че е трудно да се развие бизнес днешно време.. И така стига бизнес искам да създам мое семейство, но нещо не ми върви май не им се живее на жените на село и като чуят за село някак мислят, че е накрая на света а всъщност пък според мен не е така.. напротив имаш си всичко дори повече спокойствие свобода.. Незнам но все попадам на такива дето мислят така или пък дето викат ако се задомя с нея да продам всичко постигнато до сега и да живея в града леле веднага побеснях.. Това са толкова неща постигнати с мн труд мн пот, кръв и да дойде някаква да ми нарежда не става.... Та толкова ли е трудно да се срещне някоя съвестна женичка дето да оценява това което правя и развивам, а къде отиде уважението, любовта ами разберателството? То няма къде да я срещна освен в града.... Да видим и ваши съвети, че в чудо съм се видял вече покрай такива да ги нарека неподходящи жени...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: ddace77ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да уточня точно дали жените са неподходящи или ти си неподходящ зя тях, но знам едно, жената си прави сметка че селският труд който ще й се налага да полага ако е около теб ще й дойде в повече. Да и аз като се огледам не виждам млади жени в бг който с желание биха посадили разсад за домати, макар с желание да садят цветя на терасата на блока в града си. И само като си помисли човек че после тези домати трябва да се копаят, да се колтучат, да се берът да се слагат в буркани, да се мият буркани, вместо лесно в града да си купиш консерва от магазина.
Жените в днешно време са наясно, че преместят ли се на село, няма да им се случи да купуват полуготови или направо готови храни и да си спестят усилия, а ще трябва да запретнат ръкави и сами да сготвят, че и да отгледат зеленчука преди да го сготвят.
Реално погледнато вероятността те да живеят с теб на село и ти да им купиш сушилна машина вместо да простират на въже дрехите е много по малко вероятна, ако си натискат парцалите в града е по вероятно да спестят доста женски труд през живота си.
Както и да го говорим ти сам трябва да си наясно че за всяка една жена е по лесно да иде сега по Коледа да купи парче бахур от магазина, вместо да дойде при теб да колите прасе да миете черва да реже да пълни да вари че чак тогава да е възможно да сложи бахур на семейната трапеза.
А да търси в живота лесното е присъщо за всеки човек, не само за жените. Искрено вярвам че ти се стараеш да обработваш нивите си с трактори, а не си впрягаш волове с рало.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 72e6650177
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Повечето жени са алчни за удобства и суетни. Първо, че цялата светска суета е в градовете. Освен това, като чуят село и си представят нещо затънтено и изостанало. Всичко зависи от това, от какъв ъгъл го погледне човек. Аз по бих бил щастлив да живея на село или поне така си мисля сега, докато още никога не съм живял така.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d1b9b8efa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами виж сега, повечето хора, които сме родени и израснали в града, предпочитаме да си живеем в града. Но, има и доста жени на твоята възраст, е и по - малки, които са си от село. Родени са на село и са си расли на село. Завършили са гимназия в близкия град, но пак са се върнали на село. Има такива момичета и жени. Тамън ще са и по - скромни, с по - малки очаквания за живота си и бъдещето си => ще са и с по - малки очаквания към теб. Просто трябва да потърсиш по - обширино... може би в други села трябва да почнеш да излизаш, когато си свободен, а не в града.
А на градските момичета не са се сърди. Всеки е в правото си да иска и да желае каквото му е на душа и сърце. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b509f282fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ще трябва да си търсиш жена от село или по-малък град, Както сам си забелязал повечето жени в града са доста привързани към градския живот (магазини, молове и прочие повърхностни занимания). Иначе, щом си на 10-12 км от града, спокойно би могло да казваш, че си в покрайнините на града, а не на село (звучи по съвсем друг начин), а то реално ако имаш кола си е почти така.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a945fe542d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много такива жени искат да живеят насело, зависи ти каква търсиш. Ако харесваш този тип жени как ще попадне на подходящата.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3ea6ca8db9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма как да стане. Всички гледат към градовете. Дори градове с по 50-100 000 жители се обезлюдяват, а какво сотава за някое селце. Тенденцията е във всички отрасли да се търсят все по-квалифицирани кадри, а такива като селското стопанство да западат все повече. Никоя жена не би се забила на село, обречена на мизерия, да копае, бере домати или да чисти на прасетата. Средната класа постепенно изчезва, а проспастта между богати и бедни се увеличава все повече.
Успех с бизнеса, но някоя селянка (не е обида! ) трябва да те заобича наистина много за да си седи при теб. Особено ако влизаш право с рогата напред, да я караш да ти помага, да шета, да те гледа - забрави!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7cee157283
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм ученик в 8-ми клас. Харесвам селата като тебе, но като си помисля, че всяка сутрин хората трябва да стават в 6 часа, за да отиват на работа и училище ми ставя гадно. В селото понякога няма неща, които ги има в града. Например моловете. Една градска жена не би оцеляла без това. Абаче в селата ме кефи, че живеете в къщи и проблемите с пространството не съществуват. Ние гражданите се мъчим в панелните кутийки и често търсим място. Селските къщи си имат и дворове, където могат да са садят зеленчуци, дървета, цветя, храсти и други неща, които в града не може. Може и да си гледаш куче, без да ставаш в 6 часа и да го извеждаш. Има си двор, ако иска да излиза. Нещата са близо и всички се познават. Въздуха е чист и е много по-спокойно. Там имаш идеалната възможност да си едно с природата.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 83335be10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Хм... aми гледaй "подходящи женици", бе, брaт!
Aз примерно си мечтaя зa живот нa село, но кaто те прочетох... и зaмъци дa имaш, и бизнесът ти дa е зa милиaрди, всеки грaд с минимaлнa зaплaтa и сaмa ще ми се види кaто "цaрство" пред възможносттa дa бъдa слугинкaтa с aбсолютно робско мислене нa бaй Бaлкaнски! A дaно рaзбереш товa... зa твое добро!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c48d9733e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей.
На мен на село ми харесва. Повечето време го прекарвам там.
И аз съм на 32. Жена съм.
Проблемът е че няма работа и съответно няма как да живеят млади хора, дори и да искат. А предполагам, че има доста такива. Ако ти си единственият млад човек в твоето село, и сигурно е така, е малко кофти. Разбирам те. Освен в града няма къде другаде да срещнеш жена.Пък дали ще иска да се премести с теб на село това вече е друг въпрос. И аз си търся мъж който иска да живеем на село. Не че съм тръгнала да търся, но предпочитам да живея там. Пък ако си намеря и такъв мъж ще е супер. Хайде да се вземем! :-D
Шегувам се, но те подкрепям в избора, който си направил. Пожелавам ти да намериш жена която иска да живее с теб на село. :-)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6a4f0c8625
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторе, наистина е трудно. Аз съм на твоите години и съм в сходна ситуация. Не живея на село, но пак съм си сам. Просто свестните жени бързо стават заети, а повечето от тях, близки до нашата възраст вече имат и поне едно дете. Със сигурност има и свободни, но шансът да попаднеш на кифла, както се е случило с теб, е много по-голям. Иначе, тия последните лесно се познават. Като оставим настрана махленския им стил на обличане, има още няколко признака. Основният е мързел - не работят, или го правят с голяма досада. Охкат, пъшкат, сякаш носят камъни. Нямат никакъв стремеж за развитие. Нямат никакви интереси, освен излизане по мазни чалга дупки. Има и още, но сякаш това са основните. Остава ни само да търсим и да не се отчайваме естествено:)

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e7401ec820
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   има много жени които си мечтаят да живеят на село, защото е по -спокойно и вече града им е омръзнал. аз не бих се преместила на село, та аз дори от БГ се махнах. Селото е свързано с работа, така че не търси жена с червило и къси поли. те със сгируност ще избягат. не знам на колко години си, но за село ти трябва олегнала жена, поне на 30, за да може да разбере какво се случва.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3878561082
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Номер 10. Не се шегувай с автора ами намери начин да се свържете. Кой знае, може и много да се харесате, божа работа е. Свържете се, иди му на гости, виж какво е селото и.... после му мислете. Абе какво са 12 км. до града. Имам познати, които жевеят в село на такова разстояние от Пловдив. Ами много са си доволни от живота. Не разбирам как може една жена да не ще да сее, да полива и да бере селски домати. Явно днешните млади жени много са се разглезили и май за нищо не стават вече. Хъ.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: dcf08d4205
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравейте, прочетох коментарите до тук за което благодаря за вниманието и съветите! И така някои казаха, че нямало молове или пак си помислиха че само аз съм младия в това село.. Не е така селото ми е в една от най развитите общини в България и си има всичко... Просто младите жени се омъжиха и нямам избор освен тези под 25 г. но с тях не става просто не искам те са още на тема коли пари учене и така нататък... Селото е голямо има си училище, градина всичко.. А колкото до това ако едно момиче има някакви интереси или работа която и харесва аз няма да се меша и дори и няма да я карам и да работи след като си има нейни интереси... Щом до сега сам се оправям ще си развия бизнеса и без жена.. Просто ми е дошло време да гледам на семейство, а за година две, че и три в чудо съм се видял от страна на жени.. А съм мъж дето нищо няма да поискам от една жена имам си... Искам това което иска един мъж.. подкрепа, любов, разбирателство да има и щастие.. А колкото до по горни постове ако искат могат да пишат на електронната ми поща farmddd@abv. bg а пък каквото стане... Знае ли човек.. все пак здраве да е и още веднъж благодаря за коментарите!!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c70ba884d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако това ще те успокои - аз съм жена на 26 години и с мъжа ми се занимаваме активно със земеделие - той е на 35 години. Стартирахме съвсем сами. Произвеждаме Био продукция, дори произвеждаме и за нас. Просто след 20 години живот в Пловдив, решихме и си купихме къща на село и земя, и се изнесохме от града. Много сме си щастливи, имаме си дете на 2 години, никога не съм спирала да работя и ми е много добре. За всеки влак си има пътници, но важното е да не избираш човекът до теб да има коренно различни интереси от теб, защото ако нямате нищо общо, в бъдеще живота на единия трябва да се промени според живота на другия.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: dcf08d4205
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Автора съм: Живи и здрави и аз съм градски човек, но там просто не си намерих работа и за това пожелах селския живот, но все пак не може без женска ласка подкрепа.. Както и да е развиваш се пък каквото стане.. Просто съм разочарован от жените покрай мен пък дай Боже нещо по добро..

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 21cedfc3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   "Женичка"??? Фермерче!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 19719f78e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   17 - Е кво бе? Търси си женичка човека? Мъж ли да си търси...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 82dd7382f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз съм на 24 и винаги съм искала да живея на село. Но да е до голям град. За щастие си намерих мъж, който е от град (много малък), който е до голяма град. Не виждам нищо неудобно и лошо в това. За 15 минути си в центъра на града, къщата ти е лукс, имаш и градина, която не отнема кой знае колко от времето, дори е забавно (според мен). Ние си гледаме само за нас, работим си в града. Има доста млади семейства в градчето ни, има бебета, парк, нищо не ни липсва. И най-вече свобода!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fff29dc79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторе, не знам как са днешните български момичета по въпроса за живот на село, но мисля че има доста украински момичета или пък в съседна Сърбия(от по-малките населени места), които може би биха поискали да живеят на село. Та мисълта ми е, ориентирай се към някакво такова запознанство/а и кой знае, може пък да намериш това което търсиш.
Доста украинци и руснаци има по Варненско, а пък братята сърби са си по техните земи.
Пожелание.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3a48a3eea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Здравей авторе! Не се притеснявай, че до сега не сте се намерили с твоето момиче, та ти си още млад на 32г. и имаш време да търсиш и да я намериш. Има жени, които биха живели на село! Аз лично имам такива познати млади семейства на твоята възраст, които не са толкова близко до големия град, но си пътуват. В крак са с всичко, което се случва в града. Все пак не значи че като си заживял на село и се захлюпваш! Ее ти пак може да си я водиш в мола. Това ще го разбере твоето момиче. Изглеждаш свястно момче и за това няма как да останеш без жена до себе си! Помисли хубаво каква жена искаш до себе си представи си я и я търси без да спираш! На теб ти трябва пораснало момиче едва ли ще го срещнеш по дискотеки и клубове там малки мацки си търсят богати батковци да ги водят из мола и да им купуват дрешки и прочие... камоли да заживеят на село.. И ти да не като се запознаваш да казваш" здравей приятно ми е да се запознаем аз съм Пешо ела с мен да живеем на село" хах Щото така е стряскащо.. Запознавай се излизай не го мисли тоя въпрос пък като му дойде времето ще си я вземеш всичко е въпрос на време! Бъди търпелив! Не си изпуснал влака имаш време да си щастлив със семейство. Не се отчайвай! Пък и се поогледай по близо около теб може вече да си я срещнал! Пожелавам ти успех!!

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e17e1b0d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Трябвало е да участваш в шоуто "Фермер търси съпруга".

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: dcf08d4205
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Автора съм: Благодаря за съветите, но не съм се отчаял да търся или каквото и да е просто споделям, че нямам късмет и ми е трудно... Все пак жените сами си решават дали искат да се задомят или да си ходят из моловете по баровете и там каквото си правят в града... А и не съм спрял да търся, но рускиня, сръбкиня и там украинка нещо не ми се ще пък и за да се запозная с такава то трябва да се живее там известно време, а аз нямам такава възможност все пак си имам дела и работа за вършене.. А колкото до телевизионни реалитита дето казвате не искам известност пък и за мен такива предавания са само за известност и шоу който иска известност да се записва да участва..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker