Не харесвам компанията му и не мога да се впиша в нея. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не харесвам компанията му и не мога да се впиша в нея.
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1899 пъти
Здравейте. С приятеля ми сме сравнително отскоро заедно и въпроса е, че досега сме излизали само двамата и никога с негови приятели. Той обаче познава част от моите приятели. Запозна ме наскоро с неговите и аз се опитвам да се впиша в компанията му, защото ако се сближа с тях ще е доволен и той. Но той е от село, както и всичките му приятели, живеем в град, но те са си запазили помежду си селската си общност и си общуват само помежду си. Не ме разбирайте погрешно, нямам против селото и хората от него, стига те да не са простаци и пияници, а неговите приятели са такива! Не ги познавам още добре и може би не са лоши хора, но като се съберат дрънкат само простотии, Нецензурирани шегички и повърхности неща. А мен винаги адски са ме дразнили празните приказки и повърхностните хора, аз мога да съм забавна и приказлива, но когато ми е интересно и имам забавни и стойностни хора отсреща. Не мога да се отпусна с всеки и да стоя и да плямпам глупости, само и само да не мълча и да се впиша в стереотипа за "готина"... Ами така се и получава- стоя си, мълча си, слушам им глупостите и ме дразнят. Приятеля ми вметна на 2, 3 пъти, че съм "умряла„ забила, заспала", естествено това ме подразни, защото съм и чувствителна и всеки епитет и определение към мен ми се набива в главата и не го забравям скоро.. Дори ми остава като бъдещ комплекс. Дайте съвет как хем да съм себе си, хем да не се сдухвам за това, как ме виждат останалите? Аз ли съм странната?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: b002271d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това се нарича сблъсък на ценностни системи/идеологии.
На мен също не ми е приятно да общувам със селяндури, които за жалост се срещат и в градска среда (това е дело на социализма, който преждевременно премести селяните в градовете, но както и да е, да не се отклонявам повече за 'златния соц')
Разни хора съветват, например тук, а и по принцип, че човек не трябва да е толкова придирчив като си търси половинка, но аз изобщо не съм на това мнението, точно поради случаи като твоя.
Ти имаш два вариант - единия е някакси да слезеш на нивото на тези селяци и така поне привидно да си една от тях. А другия вариант е просто да се разделиш с приятеля си и да търсиш някой, който да е със сходна на твоята ценностна система.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 83d392c4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблема е главно в теб.
Ти си човек който уж харесва приятеля си, а същевременно не харесва компанията му, която всъщност не е никак различна от самия него. Вярвам че щом той се събира с такива хора, то на него му е весело и приятно да слуша такива нецензурирани шегички и повърхности неща.
Може да ти изглежда че харесвам такива хора, но всъщност аз харесвам всички хора, просто съм наясно че хората имат различни начини за разбиране на удоволствие и няма как хора с толкова различни разбирания, като вас двамата, да имат общо дълголетно съжителство, ако всичко не лежи на интерес. Тоест ако вие госпожице сте с него защото той е богат ще трябва да го изтърпите, и да приемете че е повърхностен, ако обаче сте само влюбена, то повярвайте в най-скоро време с няколко вечери прекарани с неговата компания любовта ви ще премине.
А за промяна не може и да става въпрос, няма да го промените, няма смисъл да влагате усилия. Човек се променя но в много малки граници, а вие търсите коренна промяна.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8e5bfa0b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Добре, твърдиш, че неговите приятели са " простаци и пияници".
Предполагам, че и той е такъв, щом си дружи с тях. Въпросът е, защо ти е такъв, и не можеш ли да си намериш нормално момче с нормална компания. Сега сигурно ще започнеш да обясняваш, че той не е като тях, че той е интелигентен и трезвеник.
Обаче, в такъв случай той не би седял с тях, не би завел приятелката си при тях, не би я карал да е весела и забавна с тях, защото ще е наясно, че не това е средата ви. Сега, и аз имам познати и приятели от село, всякакви. Общувам си с тях понякога, защото са свързани с детството ми, но не бих завела приятеля си, и не бих го карала да се вписва в тяхната компания, защото знам, че това няма как да стане.
А приятелят ти дори и не разбира, че ти не си ок с това.
така че, според мен проблемът не е в компанията му, а в него самия и в теб. Прецени човека, гледай внимателно какъв е и ще си отговориш сама на въпросите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: b4b45e84cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Просто му кажи, че не ти допадат и това е! Ако държи наистина на теб ще измисли компромисен вариант, в който всички да сте щастливи -например двамата да се виждате сами, а когато той е с тях ти да си с твоите приятели, с които ти е приятно и готово. Откаже ли най -добре се разделете и всеки по живо и здраво!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a36f729960
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не бръзай да съдиш за книгата по нейната корица. Познавам доста хора, които иначе не са някакви утайки и са си нормални работещи хора с хубави професии и доходи, но просто като се съберат дрънкат простотии и така разпускат. Ако не ги познаваш, ще решиш, че са егати простаците, но на тях просто такъв им е начина да разпуснат, а и понякога пийват повечко. Хумора им е по-тежък и ако нямаш чувство за хумор може да се обидиш, но те реално не влагат лоши чувства. Просто хората сме различни.

Аз по принцип съм прекалено сериозен и чувствителен като теб и в началото ми бяха малко странни и бях дръпнат, беше ми трудно да общувам с тях, но пък във времето се доказаха като добри хора и верни приятели. Така че не бързай да съдиш и разбери, че просто някои са по-различни от теб, което не ги парви непременно по-лоши.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: afb9daf0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами пбясни му, че не ти допадат. Аз не твое място не бих ходила с него при тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: d0f5c61e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Има голяма вероятност той да е като тях. Замисли се дали искаш да си с него.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c6f44117e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Но 6 е прав. Още не ги познаваш. "Мъжете се обиждат един друг, но всъщност не го мислят. Жените си правят комплименти една на друга, но всъщност не го мислят"
УБЕДЕН съм че всичките му приятели, колкото и простаци да са за теб, не биха го оставили в труден момент, и винаги ще застанат зад гърба му. А ти можеш ли да направиш същото за него? ...
Така че не прибързвай с заключенията си. За мъжете приятелството е супер важно. На него се крепи целия мир на земята.
А и както някой каза... каквито приятелите, такъв и човека. Как така ти го харесваш, а тях не? Ми той същия.

И не, не си мисли че следващия ще е с по- хубави приятели. Проблема е в теб. Не се отпускаш. Радвай се на живота. Избий го на лигавщина. Влез им на честотата, ако ще и на алкохолната вълна.

Предимството на умния е, че винаги може да е тъп. А обратното е невъзможно. Май не си толкова умна за колкото се представяш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker