Майка ми прекалява с алкохола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми прекалява с алкохола
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1381 пъти
Здравейте пише ви момче на 17. Както се вижда от заглавието проблема при мен е че майка ми прекалява с алкохола. От както нейната майка почина през 2012 от тогава тя изпадна в мъка и от там може би се появи този проблем да пие много. Преди да почине майка и пак е пила всяка вечер но не се е напивала. През 2013 някъде тя започна да прекалява с алкохола вечер с баща ми си пият по принцип но тя оставаше до късно да пие. Като се напие баща ми винаги и прави проблем и се карат постоянно за това. Отвратително е. Като сме на гости при роднини пак се случва да се напие и баща ми я гледа накриво на мен ми става неудобно защото тя не знае какво говори. Когато съм с приятели и е събота или неделя тя вече е пияна и като дойде при нас ми става отново неудобно те понякога са се подигравали с това въпреки че това е проблем. Не съм споделял на никого това освен на баща ми веднъж да сме говорили за това и той каза че ще говори с нея и нищо не се е променило. Виждал съм я в магазина до нас да си купува водка и си помислих сигурно е за тях но една част от мен знаеше че не е така. Вчера я видях да пие тайно беше си скрила алкохола и пиеше и като видя че идвам се направи че търси нещо. Днес реших да потърся там където беше го скрила и намерих 3 от малките водки и 2 шишета малко по-големи. Вече не знам какво да правя ако и кажа нещо знам че няма да ме послуша и ще продължи. Не искам семейството ни да се разпадне заради това. Обичам я направила е много за мен и искам да и помогна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0cce579dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да не се залъгваме - това е алкохолизъм, което представлява пристрастяване (до степен на болест). Сама, дори да говорите с нея още и още, е много малко вероятно да спре. Консултирайте се с лекар, ако трябва я вкарайте в клиника за детоксикация. Преди, по време и след това тя ще има нужда от много подкрепа, морална подкрепа. Няма да е приятно, няма и да е леко. Но се налага.

Моя близка, която нямаше и 40 год., миналата есен разбрах, че е починала. Причина - цироза, черният й дроб беше увреден тежко от алкохола (и доста други проблеми, свързани с храненето). Тя и преди това пиеше, повече или по-малко, но след като нейната майка почина, проблемът се задълбочи. Опитвах да помогна, но че там имаше и други проблеми и накрая се уморих от агресия и безпричинни скандали, а и тя се беше преместила в друг град.

Вие обаче сте заедно, а тя все още има вас като свое семейство. Това е огромен плюс! Възползвай се от него, дай й подкрепата, която е нужна, но и бъди настоятелен.

Съвет - дай й цел и смисъл. Накарай я да иска нещо, което е в бъдещето, и да прави нещо в настоящето. Това ще я отклони от мисълта за алкохола, а тя пие, за да запълни празнина в живота и психиката си. Дай и смисъл... и кой знае, може дори и без лекарска помощ да се оправи. Стискам палци, успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker