Любов ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Любов ли е?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1732 пъти
Здравейте, искам да споделя моите мисли и неволи!
Семейна съм от 15 години, съпруга ми е много добър човек и винаги е правил всичко за да угоди на всеки в буквалният смисъл, най-вече на роднините си.
Проблемът е там, че няма собствено мнение и е нерешителен за всичко. Уж... той е мъжът, а всичко въртя аз...! Финансите не стигат и започнах втора работа, работя по 300 часа на месец, а той за 400 лв. при свой брат, който го експлоатира като роб. Свободен е само в неделя /не винаги, да съм честна/ Няколко пъти му се отдава възможност да започне по-високо платена работа... все си намира оправдания и отказва. Помага ми в домакинската работа, когато може, не е оставил на мен абсолютно цялото домакинство! Проблема е в това, че не предприема нищо, не отстоява своето, не се бори за нищо. Ей така, днес да мине... утре да дойде. Не си мислете, че не съм говорила с него по тези теми.... без ефект. Не знам, явно... аз съм тъпа или глупава, но нямам избор... заради децата съм готова да работя и да се пребивам от работа. Вече ми идва в повече всичко и затова реших да споделя с вас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9a40682826
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно е душко-добродушко, който вземaт зa глупaк. Човек може дa бъде добър и с хaрaктер все пaк, дa знaе когa дa удря чертaтa, когaто се възполвaт от него.
Сигурнa ли си, че нямa и другa причинa дa нaстоявa дa рaботи тaм и дa не приемa дори по-добре зaплaтенa рaботa?
Извинявaй... дори не нaмеквaм непременно зa другa женa, но друг човек...?
Някaк ми е достa съмнително при възможност зa по-добрa рaботa, съответно повишaвaне стaндaртa нa семейството, той дa продължaвa дa търси опрaвдaния сaмо зa дa остaне точно тaм.
Помaгa ти у домa, ок, предпочитa дa поемa и домaшнa рaботa, но ти дa рaботиш повече, сaмо зa дa не изпусне точно тa~и рaботa той.
Не е мързелив, не е пaрaзит, помaгa ти... но, не искa дa смени точно тaзи рaботa, колкото и зле дa е плaтенa.
Не е тaвтология, умишлено мaблягaм и повтaрям, зaщото според мен тaм някой го зaдържa... помисли, поигрaй си нa детектив, но спокойно и рaзумно. И си помисли кaкво би нaпрaвилa aко е тaкa.
След толковa години брaк и никaкви сериозни проблеми (не посочвaш тaкивa ) дори и дa излезе нещо, помисли преди дa реaгирaш крaйно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e97214f3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лоша ситуация. Съветвам ви да отидете на брачен консултант. Най-важното е да не се отказвате от връзката си, докато не направите всичко възможно, за да решите проблемите си заедно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f2c7978440
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Такъв мъж си си избрала защото ти приляга такъв мъж!
Мъжът ти е такъв защото е имал властна майка, която го е командвала, като малък и е изтрила всякаква инициатива за в взимане на решения сам. Преди 15 г си е намерил съпруга която обича да командва и тя му приляга, обаче тя не е толкова властна като майка му и затова не успява да го откъсне от бати. Ти като съпруга се мъчиш да му дадеш някакъв шанс за избор, а майка му като малък го е научила че той шанс за избор няма, и когато ти му отпуснеш възможност да решава той е объркан и търси сигурното, някой да го командва, тук се явява брат му.
Любов ли е? Любов е разбира се "търкулнала се тенджерката намерила си похлупака".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4e03e9824f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен Номер 3 оцели право в десятката.
М48

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 80805ae476
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Прочети отново номер 3!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2233a8ee69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Прехвърли му цялото домакинстване на него. Да можеш да се справиш с двете си работи. Другият начин е да му поставиш ултиматум при следващата високоплатена работа да не я отказва, иначе ще го напуснеш с децата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9ff36a9888
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм съгласна с н. 3. Моят баща е същият като съпруга на Авторката. Моят мъж му вика вече „тефлоновият тиган“. Баща ми толкова се стреми да избягва конфликти, че остава чужди хора и хора от семейството да го използват, а тези, които го обичаме пренебрегва и на практика страдат заради него.
Като бяхме малки направо гладувахме, а той беше дал заеми на приятелите си. Майка ми се скъсваше от работа, а неговите пари отиваха по почерпки на приятели. Наскоро родната ми сестра, която е на 40 г. гракна, че иска свой бизнес и баща ми ѝ даде всичките спестявания за старини, за да си купи тя магазин и да бъде „бизнес дама“.
Аз, която просто не съм толкова нагла не получавам нищо.
Майка ми също - ходи със скъсани дрехи и обувки, копае градини, за да прави зимнина и няма пари да си оправи зъбите. Това лято ѝ купих цял нов гардероб за лятото, защото ме беше срам, че майка ми ходи като просякиня.
Не мисля, че Авторката е властна. Ако беше истински властна, тя щеше до сега да е бутнала мъжа си в правилната посока. Майка ми и тя предпочита да е жертвичка, да си скъсва задника от работа, да не може да си купи едни гащи, но търпи баща ми. Какво като е добър? Нищо добро не съм видяла от него. Не можеш да разчиташ на такъв човек освен това за каквото и да е било, а който оставя децата си и жена си да гладува, за да угажда на този и онзи, за мен не е мъж, а 400 лв. заплата може да си ги натика...
На практика Авторката издържа семейството и ще свърши като майка ми - сега жената няма и пари за старини, а сестра ми е некадърна и винаги е била такава и се знае, че ще фалира. Тоест дори пари за старини моите родители нямат заради баща ми, а и са си възпитали паразит, а аз съм в другата крайност - гледам да ги щадя и да не искам нищо от тях и сама се оправям от 18 годишна, но после гледах внимателно какъв мъж избирам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker