Прави всичко на пук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Прави всичко на пук
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1886 пъти
Здравейте! Синът ми е на 16, а дъщеря ми на 13. Живея с двете си деца и съпругът ми. От дъщеря ми не мога да се оплача, но за синът ми просто нямам думи. Нарочно прави всичко напук, винаги има какво да каже, единствената му цел е да подразни околните. Ако го помолим да направи нещо, той прави точно обратното. Започна да се занимава със спорт. Започна да играе баскетбол и след като видя, че се радваме просто каза "край". Остави баскетбола просто така без основателна причина. Каза, че иска да се запише на боен спорт и ние му отказахме, а този отказ дори го зарадва. Започна да се инати и направи всичко възможно да ни убеди и след като не се получи просто не отишъл на училище, за да се запише в залата на роднина на негов приятел. Доста често започна да изчезва от училище, за да ходи на тренировки. Опитахме се да поговорим с него, обяснихме му, че не трябва да пропуска училище, а той попита защо. Казахме му, че образованието му е по-важно от какъвто и да е спорт, а той попита "кой го казва", започна да задава леки въпросчета способни да извадят извън нерви всеки. Накрая мъжът ми му каза, че е длъжен да ходи на училище и ако продължава в същия дух ще има последствия за него. Той просто се усмихна и спря да ходи на училище напук на нас. А когато случайно отиде се държи по същия начин. Слуша внимателно какво му се казва и прави точно обратното. Постоянно прави коментари, които знае, че ще подразнят всеки. Доставя му удоволствие да дразни хората и никакво наказание не го плаши. Опитахме със всякакви наказания, но той беше безразличен. Опитахме с думи, но той въобще не се трогна. Сякаш всичко, което правим му дава нови идеи как да влоши държанието си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: e3e97016a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като не иска на училище да отиде на работа и да изкарва пари...

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 726aef3fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От възрастта е. Може би трябва да станете (или по-скоро да се правите на) абсолютно безразлични към всичко, което прави. Така няма да има на какво да прави напук и много бързо ще му омръзне, според мен. Знам, че звучи трудно, но опитайте.
Много странно, че е зарязал баскетбола, само защото сте го одобрили. Спортът иначе не е лошо нещо, дори да е боен, учи на самоконтрол и дисциплина, те няма да тръгнат се млятят в залата. :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 974a69d278
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не му казвайте какво да прави, а му обяснете защо е в негов интерес да го направи. Например грешка е да кажете - ако не ходиш на училище ще ти спрем интернета. Правилно е да кажете - дали ще ходиш на училище е твое решение. Но ако не ходиш няма да успееш да вземеш диплома. Без диплома ще трябва да работиш като пораснеш по много и тежка работа за минимални пари и няма да можеш почти нищо от сегашния живот да си позволиш. Погледни чичо Пешо от съседния блок (например) с примери също много се въздейства.
Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 753936e134
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извади един куфар, събери му дрешките и когато благоволи да се прибере, нека просто да ги намери пред вратата с бележка, че не е за тази врата. Може за няколко дни да се направи на герой и да се подслони някъде, но винаги идва един момент на разкаяние. Този метод беше приложен на един такъв "герой" в моя род, но като усети на къде "задуха вятъра", стана по тих от водата и по нисък от тревата. Човек разбира какво е загубил едва тогава когато го загуби. Вината си е във вас, защото вие се държите покровителски (което е нормално за едни родители), но когато детето не оценява отношението към него, трябва веднага да усети и лошата ви страна. Може мярката да е крайна, но повярвайте действа. Ако иска да учи, ако иска да скита, всичко в един момент ще му се отрази негативно на живота и тогава ще се усети, а може и да се вайка, че не сте успели да го вкарате в правия път. Много хора сега ще скочат с думите, но нали ми е дете, но точно тук се крие ключа на осъзнаването, до като му ходите по акъла и капризите, ще се вайкате след не много дълго време.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c33067a041
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   За такива характери едно време имаше лечебен шамар зад врата. Ама сега либерастите викат, че не можело.
И казарма имаше. Там как хубаво ги настройваха такива опаки, чак да ти домилее.
Замисляли ли сте се да го откъснете от средата му? Пуберчетата черпят смелост от другарчетата си. Инсталирайте го на село, без телефон, без възможност да напусне, да копае малко градина.

Дядо Торбалан

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9b63192106
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Един приятел на баща ми вече покойник имаше същите проблеми преди 10 г. със сина си. Момчето беше натрупало отсъсвия и не влизаше в часове. Човекът опита какво ли не, за да го вкара в правия път и накрая вдигна ръце от него. След време започна да му идва акълът и завърши средното в индивидуална форма, започна работа в казино, намери си приятелка и го приеха да следва миналата година. На този етап най -добре го оставете да си троши главата а ако си позволява да ви провокира дръжте се все едно не съществува, ако ви иска пари също! Ще видите как бързо бързо ще се стегне като му резнете крана и като не може да си намери работа без да има минимум средно образование.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4fb5dec827
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Kакво значи "опитахме всякакви наказания и думи"?
плаща за тези тренировки и кои му дава джобните - спрете му издръжката и ако се наложи му кажете, ако не смята да спазва правилата на дома ви, да си търси квартира. Ситуацията е абсурдна, качил ви се е на главата - ако не иска да ходи на училище, нека излезе на улицата. Как така няма да ходи на училище? Ако вие не можете да го възпитате, то обяснете му че следващата логична стъпка е да го възпита държавата чрез специализирано училище.
Малкия сополанко здраво се е самозабравил - има нужда от приземяване. Нека види лесно ли се изкарват пари и как се живее на квартира и без квалификация.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e75364628f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пробвайте с обратна психология.
"Повечето тийнейджъри се бунтуват срещу родителите си и се поддават на обратна психология, казва Грийнбърг. Това е период, в който децата са склонни да правят точно обратното на това, което казват родителите им.
Трябва да имате предвид обаче, че колкото по-големи са децата или хората, върху които прилагате обратна психология, толкова по-голяма е вероятността те да прозрат намеренията ви. "

Поразровете се в нета за повече инфо

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker