Как може да те унищожи собственото ти семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как може да те унищожи собственото ти семейство
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2038 пъти
Какво правиш когато за пореден път, не можеш да си отстоиш позицията? Когато вече нямаш оправдание и за пред себе си? До къде ще я докараш с постоянните сълзи. Вредиш на себе си, а няма как сама да си помогнеш. Бавно се съсипваш. Ненавиждам детството си. Помня постоянните удари на баща ми, истеричните крясъци на майка ми. Нощите в който съм заспивала с плач са безброй. От като се помня скандалите живеят с мен. На 18 години съм вече. ЛОЛ. Станах на 18, родители ми се държат сякаш съм на 8, мамка му няма измъкване. Но на себе си, не мога да простя. Не мога да простя, че съм страхливка която не може да пази себе си, за пореден път губя, нещо което от вече година, чакам да се случи, отново стоя и плача в стаята си, виждайки как губя нещата който искам, защото някой така е решил, че е добре за мен. Уплашена от поредния шамар, стоя кротко и чакам. Смъртта може би? ! Ще стискам зъби и ще трия сълзи. До последно. Няма да се дам, просто не знам, още колко ще издържа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9de9fc5849
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам какво е, и аз съм го преживяла.
Махни се от родителите си, намери си работа, квартира и така.
Няма да ти бъде лесно, но колкото повече седиш при тях, толкова повече съсипваш необратимо здравето и психиката си.
Спри да плачеш, да се самосъжаляваш и да викаш, че няма измъкване.
Вземи решение да се измъкнеш и го направи.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3b9551965c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си на 18. Хвани си работа и се махай.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 424ab23842
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пагубно и много често срещано........

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ee59ea6b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка, седнала си уж заключена пред една врата, без дори да знаеш, че тя е отключена, трябва просто да натиснеш бравата и да излезеш! В буквален и преносен смисъл. Вече си на 18, потърси контакти на фондация "Анимус", ти си жертва на домашно насилие, веднага ще те приемат, събери си багажа и се махай, ще поседиш месец два в защитено жилище докато си стъпиш на краката, те ще те подпомогнат да си намериш работа или да продължиш да учиш.
Ти си като муха, която се блъска в стъклото на прозореца и не вижда, че ако се мръдне малко в страни, ще мине през отворената част от прозореца. Фактът, че пишеш тук, значи, че не си загубила още надежда да е бориш.
Не се поддавай на страха от промяната, всяка проямана е трудна, най-хубавите неща в живота се случват когато излезеш от зоната на комфорт. Ще кажеш, че твоето не е зона на комфорт, но щом още седиш там, значи до известна степен е. Ако си здрава физически, т.е. не си физически зависима от тях да те обслужват дори и да си в някое затрито село, пак можеш да прекратиш тормоза, защото си на 18.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4a49b995d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   "На 18 години съм вече. "!!! Не си вече от това семейство, направи си свой живот, законът ти го позволява! Нямаш право вече да се оправдаваш, така ще продължаваш до безкрай! Докажи себе си, стани противоположното на родителите си. Щом не ти допада тяхното поведение, стани такава каквато искаш!

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c73e6897bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Вярвай ми можеш сама. Аз съм в същата позиция в друго семейство тук мъжа ми ми посяга и баща му ме заплашва вече и дете чакам да раждам.. Недей да бъдеш страхливка. Давай без риск няма успех.. Иначе ставаш робиня.. Аз щом родя и започна работа ще тичам да се махна от този ад тук.. Бъди силна и знам че ще успееш.. Със сълзи нищо не става. С пренебрегване на себе си също.. Намери си работа после квартира с други хора ако трябва ще делите наема. Ще срещнеш приятели и ще влезнеш в ритъм и да учиш дори. Аз така ще направя.. Изхвърлиха ме от работа. Спрях да уча заради бременността, но както се роди и аз започвам на чисто и на ново. Вярвай ми невъзможни неща няма. Има невъзможни хора обаче..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cf4b1fc11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Събирай пари и се махай. Търси подкрепа на приятели, фондации. Отиди в друг град. Не очаквай да ги промениш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d7182a0250
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз те разбирам. Искам просто да ти кажа, че имаш моето съчувствие. Само това ти казвам, защото знам, че само от това имаш нужда сега, просто го знам и го разбирам.
И също искам да ти кажа, че имаш пълното право да се самосъжаляваш, просто защото има за какво.
Това, че можеш след като завършиш 12-ти клас да си намериш работа и да отидеш на квартира ти си го знаеш, няма никакъв смисъл да ти го казвам аз или който и да било.
Пиша този коментар просто за да знаеш, че някой те разбира напълно и ти дава моралната си подкрепа. Защото само това е възможно в анонимен сайт.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b67dcccf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мен баща ми ме биеше. А майка ми се радваше. Той ме събаряше по земята и риташе където дойде. С дни не съм излизала от срам. Ама не шамар, а жестоки удари. СТАнах студентка и той плащаше всичко. Осигуряваше ми издръжка и пари. Но аз още като дете съм охладнява към него и така... Докато се оженя на 31 бях добре. Живеех си на квартира сама. Бях независима млада жена с добър доход. Сега мъжът ми ме пребива - така са мъжете. Не се жени. Иначе, сега се стегни и стани студентка и ги хвани да те издържат в друг град.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: a8d410ee6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към 9. Не не са това мъжете. Ти просто подсъзнателно се си избрала мъж, като баща ти. Утре и твоите деца ще го повторят. Скъсано веригата. Говори с психолог. Проблемът не е в мъжете, а в теб. Трудно е да го асимилираш, но е така. Защо пак търпиш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker