Майка vs свекърва- коя от двете е права - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка vs свекърва- коя от двете е права
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1529 пъти
Здравейте! Имаме бебе на 3, 5 месеца, сами го гледаме с таткото и живеем отделно, но от време на време гостуват бабите на бебо ( поотделно) и всяка от тях има коренно различен подход, дава различни съвети и се питам коя е права, защото искам да правя правилните неща като майка. Най- наболялата тема/ проблем е телевизора. Майка ми откача когато дойде нагости и тв-то е включен, започва се лекция как товарим крехката главица на детето с телевизия, как това го тормози и му пречи, телевизора се гаси и докато тя е вкъщи не се пуска, нито се пуска радио, музика нещо за фон въобще, и настава едно шепнене да не се првчело на детето.. А понякога остава 3, 4 дни и тази атмосфера на стъпване на пръсти, шепнене и забележки ни дразни мен и мъжа ми. Ние сме свикнали детето на разумен шум според нас, тоест да може да спинка в стаята на нормален говор било от нас или от тв, или на лека музика за фон, понякога детска или класическа му пускаме и т. н. Не искам да свиква да спи на кристална тишина и да се стряска от всеки малък шум и да не мога аз да измия една чиния например, докато той спи. Не мисля, че е добре за него. За срещите с хора майка ми също не е много съгласна, не че я питаме, но си казва. Все да сме го пазили, да не сме му надували главата с хора. Ние каним приятели 3, 4 пъти в месеца максимум, като те са различни и не са големи компании, някоя моя приятелка ше дойде вкъщи или приятел на мъжа ми, или 3, 4 души максимум на веднъж. Все пак мисля, че трябва да свиква и с други хора, може за момента да не му носи някакви социални умения все пак е бебе, но не му и вреди мисля... Като цяло гледаме да сме разумни и детето да е калено и да не расте в идеална среда и под стъклен похлупак.
Така това за майката, свекървата е на другата крайност. Като дойде или когато ние отидем у тях телевизора е надут на макс, като за глухи баби, което аз мразя и ме заболява главата. Не се съобразява особено много с детето дали му пречи и не си играе с него или да му говори, ами тв-то й е по- важно, така поне изглежда. Когато сме у тях на село постоянно се нижат хора разни комшийки, лелки, роднини, вечер компании се събират приятели на мъжа ми и брат му, не че стават циркове, но се пуска силна музика докато детето спи в другата стая например. И въпреки че не сме спрели хората да ни виждат детето, да му се радват, свекървата опитва да намекне, че е малко изнежено и не в свикнало с други хора... Той междудругото рвве винаги когато е у нея, предполагам точно защото няма подход към него и е леко грубовата. Сравнява го с бебето на едни наши приятели от село, което е горе долу на същата възраст и от малко е по компании, шум и музика и е свикнало с хора и се хили на непознати и тя казва, че нашето бебе било криво. За мен тези наши познати не си гледат детето съвсем добре.. Бащата го приспива на кючек друсайки го до пръсване в стая с 10 човека.. Ама накрая бебето било "печено" едва ли не.
Малко се отнесох май, надявам се добихте представа за ситуацията.
Аз смятам, че и двете баби са на крайност и никоя не е съвсем права, но все пак не искам детето ми да е нито под стъклен похлупак, но нито изнежено и свикнало само с майка си... Искам да сме оптимално добри родители и се питам вие как мислите, къде е златната среда?
Благодаря на всеки отделил време за прочит и коментар :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9e6bb4fde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е хубаво да гледа телевизия, но понякога ти се иска да си пуснеш малко, когато ти е скучно.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7d49418e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Определено, са в двете крайности.
Някава музика, говор от телевизор не е проблем. Големи дандании децата психически не могат да издържат и буквално не им издържа психиката. По време на грипове, кашлици и сополи няма нужда да се моткат външни хора около него.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1fa5029a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   И двете са неправи. Музика и радио ДА! Нормално ниво на звука. Телевизор твърдо НЕ ! Освен звуково дразни и зрително. Голяма част от мозъка се формира имено след раждането. Трябва на бебчо да му се говори и да чува реч . Трябва и период на сън в тишина. Повече контакти с външни хора по-добър имунитет, но и по-голяма вероятност от зараза, особенно сега. Друсането на бебето може да доведе и до смърт. Има такъв синдром на раздрусаното бебе. Предупредете!
МОЗЪКА ОЩЕ НЕ Е ЗАКРЕПЕН ДОБРЕ ЗА ЧЕРЕПА.
Приемайте съвети , но поставете и граници. Чрез храненето, ще изградите един здрав човек, или вечен пациент, там най- много внимавайте, че дори и лекари дават грешни съвети. Да не споменавам и цялото интренет войнсво.
Ваша и на мъжа ви изцяло е отговорноста за живота и здравето на бебето ви.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d33a9e4cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стига, майка ти, баба ти, свекървата. Гледайте си детето, КАКТО ВИЕ СМЯТАТЕ ЗА ДОБРЕ. Посещенията от страна на родата, кратки. Час, два и всеки си има дом. Ако не осъзнаеш, че вие сте отделно семейство и вие решавате, утре ще те командват за храненето, дрехите и ще ти вземат ролята на родител.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 8224c147a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Начинът, по който детето ви расте много ще определи неговите качества, мислене и спокойствие. Имам познати, които са луди глави и отгледаха децата си по кръчми. Децата им никога не са имали проблем с тези места, събираха 2 стола и лягаха, хапваха каквото им се даде. Познавам и другия тип хора, които никога не са давали и косъм да падне от главата на детето. Тук вече знам много варианти на историята. Важното е, че вие сте родители и вие определяте как ще гледате детето си. Седнете и поговорете, ако е нужно. Определете някакви ваши граници и ако не сте съгласни с методите на майките ви, то просто не оставяйте детето за дълго при баби, а си го гледайте сами. Моите родители са ме отгледали сами, бабите идваха да ме изкарват на разходка, взимали са ме за обяд, ходили сме им на гости и все такива, но те не са ме възпитавали и аз не съм оставала при тях за повече от една нощувка. Двете ми баби също имаха коренно различни възгледи, докато родителите ми бяха с някакво междинно мнение. Много по-добре се чувствах, когато бях при родителите ми, защото нито са ме пускали да беснея без надзор, нито са ме наказвали и са ми викали, че съм оцапала покривката.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 990f8b7a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен, прекалено много ги мислите тия работи.

Телевизор да работи и нещо там да боботи от него, проблем аз не виждам ама никакъв... но, ако се използва като средство за отвличане на вниманието му, с цел да си вършите нещо друго, САМО ТОГАВА виждам проблем. Демек, седи ти бебчо в скута, гукате си, междувременно гледаш и телевизия - окей! Ама да му кажеш "Виж, мами, какви прасенца съм ти пуснала да гледаш" и да го оставиш да зяпа, докато ти постваш статуси във фейса (примерно, де)... еми, не е окей.

За нивото на шума, за гостите, за високата музика... тук смятам, че прекалено много подценявате рожбата си. Дори да не може да говори на 3 и половина месеца, пак може да... РЕВЕ! :) На такава крехка възраст си мисля, че ще действа изцяло на инстинкт, и ако нещо не му понася и го дразни, било там музика, шумове, компания, ала бала, просто ще надуе глас. Може би това трябва да ви е златната среда, поне докато не стане на 2-3 и вече може да се изразява.

Майка ти ще ме извинява, ама какви са тия глупости с пълната тишина? ! Монах ли смята да го прави детето, или какво? Свекърва ти - още повече. Аз на твое място бих кипнал, ако чуя такива намеци. Бебе на 3 и половина месеца, пък вече диагноза му поставила. Моля? !? Както написа коментар 3, поставете граници. Те такива баби точно това обичат най-много да правят - да се мешат и да дават акъл.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fc80c64721
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   'Не искам да свиква да спи на кристална тишина и да се стряска от всеки малък шум и да не мога аз да измия една чиния например' - е ти до теб до мивката ли ще го държиш да спи, няма ли си стая детето ви? Ти като легнеш да спиш приятно ли ще ти е някой да ти шуми? Някакви хора да са до теб да си говорят нещо ти ще можеш ли да заспиш? Или по -скоро ще им изсъскаш да млъкнат, както би направил всеки човек?
Иначе съм съгласна, че трябва да свиква с присъствието на други хора, но моя съвет е да не им даваш да го хващат, пипат, пипкат и. т. н. защото за всеки човек е дразнещо да го пипат без съгласието му, дори и да е малко дете, та даже и бебе.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4969a056a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   С риск да прозвуча лоша... но според мен нито една от двете баби не е редно да се намесва в начина на отглеждане на детето Ви. По правилно е да кажа, че Вие не бива да позволявате това. Като майка на две деца много отдавна установих, че само аз и съпругът ми имаме отговорността за живота, здравето и възпитанието на децата. Това разбира се не означава да лишите бабите и децата от контакт, но в рамките на разумното. Това, че живеете отделно е идеално- запазете го така!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b92862396b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Говорим за 4-месечно бебе, какви комании, какви чужди хора! да било свиквало, та това е дете, обществена личност ли ще го прави свекърва ти, че да свиквало!!! На тази възраст бебето има нужда само и единствено от мама и тати, от време на време баби. Според мен и вие каните твърде много хора вкъщи, шумът, постоянното лигавене и игра с бебето от външни хора, претоварват нервната му система, то се изморява бързо, изнервя се, трудно заспива, нарушава му се режимът, става по-плачливо, поспрете се малко с приятелите вкъщи, особено тези, които постоянно се навират в бебето.
Следи реакциите на детето си, ще видиш, че общо взето не иска да му се навират, това го притеснява, изморява го, все пак то не е играчка, която да предлагаш на приятелите си, а твое дете.
Колкото до тв-то, и то мисля, че претоварва. С две думи съм по-склонна да мисля, че майка ти е права. Друг въпрос е, че не е права да се налага и да дава акъл, както и свекърва ти. Нека искажат веднъж мнението си и това е, детето си е ваше и ще си го гледате както вие решите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4f61968476
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма прави баби. По принцип. Те като станат баби и почват да откачат, наблюдавам двете моите.
Раздавали са ми акъл и двете и съответно са го отнасяли много яко. То се търпи, ама до време. Първо обяснявам спокойно, че детето е мое и не ме вълнува какво мислят те по еди-кой си въпрос, в случай, че не възприемат какво говоря, почвам да крещя.
Ама разбира се, че ще си гледаш телевизор. Човек си, що за идиотия е това. И без това майчинството е достатъчно робство, за да се лишиш и от дребните удоволствия на деня. Нормален звук на телевизора не пречи на никой.
И като поотрасне, забивай си го от време на време да гледа тв и детски, че иначе няма откачане от тебе-я за крак виси, я за ръка...

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2d131911e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   хахах последния коментар ми хареса! Така е, нищо прекалено според мен не е вредно, в това числи и тв.
Благодаря на всички за коментарите. Някои не са разбрали- аз не оставям на бабите да решават кое е правилно за моето дете, просто не съм прекалено самонадеяна като някои млади майки и не си мисля, че знам и мога всичко, затова, ако преценя, че има смисъл в съветите на бабите се вслушвам и уча.. И в случая се замислих коя от двете е по- близо до истината.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 7c6fac4129
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тези жени са имали възможността да гледат децата си както преценят. Сега е твой ред ти да си прецениш какво е добро за детето ти. Изобщо не съм се церемонила с майка ми, когато е ставало дума за детето ми. Тя бързо разбра, че детето ми не е нейна отогворност и ако му стане нещо, аз ще му бера гайлето и също така, че никога няма да поставя нейното благо над неговото. В ситуация на избор избирам детето си пред всичко и всички. И смятам, че това е, което прави една добра майка. Тя е първо майка и след това дъщеря, жена и всичко останало. Просто защото детето зависи от нея и не може да си помогне самО.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2ac6355fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз съм като номер 12- избирам детето си, на 1-во място. Когато спра да слушам мнението на другите, усещам майчиното си чувство и знам то от какво има нужда. Когато ми дават съвети, изслушвам ги и след това, правя всичко, както аз съм преценила за най- добре. В никакъв случай не казвам, че винаги съм била- права. Няма идеални родители... Но се стремя.
Когато си на гости при свекърва си, малко или много се съобразяваш. Но когато си на твой терен, съвсем не е в реда на нещата, майка ти да си налага правилата и да стъпвате на пръсти... И то с дни.
И още нещо- това, че свекървите и майките ни са по- възрастни, не винаги означава, по- умни и по- знаещи :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker