Разпадане на семейството, заради зла свекърва! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разпадане на семейството, заради зла свекърва!
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1911 пъти
Какво мислите за съжителството със свекърва? За отношенията между майка - син? До къде могат да стигнат нещата, когато тя е прекалено зла и властна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 616b5df66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задала си кратък въпрос и аз ще си кажа накратко мнението - съжителството на младо семейство с родители почти винаги е съпътствано от проблеми, явни или скрити, неудобство, досадни битовизми и главоболия. Затова - младите да търсят начин да живеят отделно!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cf22c102fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Могат да доведат до разклатена психика, сериозни здравословни проблеми, агресия и отчуждение, разпадане на връзката и семейството. Повярвай ми!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 970583edf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

3.   По далече, по- добре..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 846a4837f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Живея в чужбина. На едни българи, дойде синът им да работи тук. Хазяйката им отказала да го регистрира с довода: той е на 25, как ще живее с вас. Същото получили, като отговор при търсене на друго жилище. Но ние нали сме много сърцати, топли съжителстват по 3 поколения. Всеки живее отделно, живее си живота, има граница на споделяне и вмешателство. Не очаквай положително нещо от такива отношения.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5d7d5ca731
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Твърдо съм против това младо семейство да живее с родителите на един от двамата съпрузи. На мама момчето и на татко принцесата рано или късно трябва да пораснат и да поемат отговорност за общото си бъдеще. Всеки млад и зелен трябва да направи простото разграничение между семейството, в което е отраснал и това, което самият той създава. Трябва да има уважение и любов и към двете. Понякога балансът е по-труден, но вярвам, че по-осъзнатите хора намират начин да се справят, без да позволят на родителите си да се месят и да правят кавги. Една злобна и властна свекърва може да постигне много, стида да ѝ се даде този шанс и тази сила. Същото важи и за тъщата. Отношенията между родител и дете, а не само тези между майка и син, са свещени. Трябва да се пазят, но има една граница, която не се прекрачва. Комуникацията е ключът към всичко. Нормално е, преполагам, майката да ревнува от съпругата докато приеме, че тя не е съперница, но не и синът ѝ да ѝ позволява тя да мачка, да се меси и да създава драми между него и любимата му. Имах известни проблеми с моята свекърва, но не съм обвинявала нея, а приятелят ми, защото той виждаше само едната половина от истината. За щастие, поговорихме по-сериозно и нещата се подобриха. Решихме, че ще живеем отделно, аз си преглътнах егото, той оцени старанията ми и поговори с нея, в момента всичко е наред. Не знам дали ме е харесала, но поне се държи добре и приема идеята, че не държа детето ѝ гладно, голо и босо, а се грижа за него. Отне ѝ малко време да се отпусне, да свикне и да ни приеме за сериозна двойка. На мен пък ми отне време да се науча да съм по-търпелива, по-толерантна и да приема, че тя няма проблем пряко с мен.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 50e42264c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Мисля, че самото съжителство със свекърва не е по вина на свекървата. И че когато пълнолетна снаха не си осигури сама живота, отиде да живее при свекърва и не е в състояние да си направи сметката, да работят заедно с мъжа си и да си плащат квартира, пак свекървата няма вина.
Какво имаш предвид под зла свекърва, не мога да приема, че човек който ви е приютил в дома си, споделил с вас покрива си е зъл. А е напълно нормално човек да властва в собствения си дом.
Драги младежи жилищата не падат от небето, а се изплащат с труд дълги години, плащат се или с пари или с нерви, и вярвайте никак не е приятно вместо пилето да отлети от гнездото да се намъкне с приятелката в гнездо на мама. Е добре сина си е отглеждала до вчера може да го отглежда още някакъв период от време, ама и снахата да отглеждаш и храниш идва множко. Разберете веднъж за винаги свекървите не са длъжни да осигуряват покрив на младите семейства и ако дадена свекърва приюти младо семейство в нейния дом не означава че домът й става дом на снахата. Да едно време почти всяка снаха е отивала да живее при свекърва, но тя там първите години е била един вид слугиня и ако не желаете да бъдете слугиня си осигурете начин да си плащате квартира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 79dee7bf07
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако навреме не се изнесете, до скубане на коси или до болест! Не забравяйте, че се борите за една и съща цел, а няма как да си я поделите, и двете се смятате, че сте собствениците й! Спасението е отделяне и неприкосновеност!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b093794feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Никога, абсолютно никакъв мотив не може да ме принуди да живея със свекърва :) Нито пък с моите родители, естествено.
Всяко семейство да си знае интимността т. н.
Да вляза в дом на свекърва, значи да трябва да се преклоня и подчиня, съобразявам с нейните правила в нейният дом.
А мъж който поиска това от мен, автоматично ще го пратя при маминка.
Имам си мой дом и там аз съм си господарката така да се каже, не, не значи, че ако мъжът живее в моя дом ще е под мен.
Моят дом е нашият дом.
А пък зли свекърви.. :) виж, мен свекървата слабо ме вълнува колко зла би била, ако синът и е подчинен, аз ще имам проблем с него, не с нея. И пак същия край "беж при мама, изчезвай от полезрението ми".
Но не съм зависима, обичам се, уважавам се, ей там е разликата!
Не бих търпяла и миг мамин сладък, предпочитам мъже!
Иначе с моята свеки сме си на няколко хиляди км дистанция и много си се уважаваме.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0a9cccb29d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм авторката! Къщата е приписана на мъжа ми. Аз самата съм дала доста средства за ремонти. И да уточня, че си имам собствен апартамент, в който той не иска да живеем. И искам да уточня, че никой не ме е издържал. Имам си добре платена работа и даже и на мъжа си не разчитам!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b093794feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аа хаххах, сега се сетих коя си (9) ти от време на време пишеш тук по същата тема. И още нищо не си предприела защото той не щял в твоя апартамент.
И какво повече очакваш да ти се каже? !
Или си налягаш парцалките и кротуваш или си хващаш детето и заминаваш в твоя апартамент.
Ако е само да поплюем върху свекърва ти, ами ок-ПУ да и се невиди на вещицата! :)
От 8

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker