Баба си отиде преди да успея да й се извиня - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баба си отиде преди да успея да й се извиня
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1827 пъти
Здравейте, преди около месец/два споделих тук историята си свързана с моята баба, с която дълго време бяхме скарани, а мен ме беше страх да отида и да поговоря с нея, да й се извиня, въпреки малкото разстояние което ни делеше.
Тази вечер за пореден път се сещам за нея и съжалявам адски много за това, че тя си отиде без дори да я видя, без дори да й се извиня, да я прегърна. Точно на Велик ден баба напусна този свят, а аз още не мога да го приема. Мрачно ми е, всичко ми е криво, мразя се до мозъка на костите си. А баба ми липсва повече от всичко. Тя е човекът, който ме отгледа, възпита и научи на всичко. Тя е единственият човек на когото имах доверие, тя беше единственият човек за когото бях сигурна, че ме обича. А сега я няма. Съжалявам, че четете това, извинявам се ако развалям денят Ви. Просто исках да споделя. Знам, че никога няма да забравя какво се случи, никога няма да го преживея напълно, винаги ще помня и винаги ще ми е мъчно. Минаха почти 2 седмици а аз все повече започвам да мисля за нея. Не искам да приема факта, че я няма, осъзнавам го, погребението, всичко, но не мога да възприема това, че повече никога няма да я видя, да й споделя мъките си и да поискам съвет. Никога повече няма да я прегърна и да я целуна. Когато имах тази възможност, не го направих от страх, че няма да приеме извиненията ми, а сега се чувствам по-виновна от всякога. На 21г съм и през всичките тези години, баба винаги е била до мен, а аз не можах да й помогна, не успях да я спася, нито да поговоря с нея за последно. Не оцених какъв човек съм имала до себе си, а сега е късно. Страх ме е, много ме е страх. Искам да си отида при нея, да се почувствам отново спокойна, да ми каже, че съм бабиното пораснало момиче.
Искам отново да я чуя как ми се кара за нещо, което съм направила, или просто да ме прегърне. Искам отново облегна глава в краката й и да ме гали, да ме успокои. Всичко съм споделяла с нея, хубаво, лошо, всичко. Тя беше и завинаги ще си остане единственият човек, когото уважавам. Но я няма. И това ме убива. Заседнала ми е бучка в гърлото и мисля за нея постоянно. Не знам как да се справя с тъгата. Започнах да работя повече и гледам да се занимавам постоянно с нещо за да не мисля какво се случи. Накрая не виждам смисъл в нищо, не се чувствам полезна. Единствено физически и психически изморена. Каквото и да направя-не мисля че е достатъчно. Спра ли да върша нещо, очите ми веднага се насълзяват, веднага започвам да мисля още повече за нея. И си спомням всеки един момент прекаран с нея. Как хората се справят с тази болка?
Как продължават напред? Ще мога ли някога да го направя или просто ще полудея? Наистина имам чувството, че ще се побъркам. А баба беше добър човек. Беше горда жена, но въпреки всичко добра. Никога не ме остави. Освен сега. Няколко дни преди да почине я сънувах. Сънувах, че е починала и се карах с леля ми по телефона, че не ми се е обадила и не ми е казала. Споделих сънят си с приятелят ми и той ме накара да отида при нея. Винаги ми е казвал да ходя, че тя ме обича въпреки всичко и не може да ми се сърди вечно, а аз не отидох. Сега обаче го усещам точно така, сякаш ще ми е завинаги обидена. И съм си виновна, дори не го крия. В деня, в който разбрах, че си е отишла-отново бях на работа. Сега колкото и да работя постоянно, мразя работата си, мразя мястото. Спомням си за момента, в който мама ми се обади и ми каза, че баба вече я няма. Не знаех къде се намирам, не го очаквах, нито го исках.
Сега не ми се живее. Не ми се живее с болката, нито с вината, не ми се живее без баба, наистина не мога да живея без нея, не съм свикнала, не искам да и свиквам с липсата й. Искам да си отида при нея. Знам, че звучи егоистично, на за мен едва ли някой би тъжал така, както аз тъжа за баба си. Остави 3 деца и дядо, 5 внука, от които аз съм най-голямата. Всички казват че ми е простила преди да тръгне, че най-много мен е обичала, че аз съм й първото внуче, и че няма как да ми се сърди вече, че ще ме пази и че ще ми помага. А мен все още ме е страх. Срам ме е че не й помогнах, срам ме е за всички моменти, в които съм я ядосвала, срам ме е че не й се извиних и че не бях до нея, когато най-много имаше нужда от мен. Не знам какво да правя, просто искам да си отида при баба.
Съжалявам за дългата история, съжалявам за всичко, просто исках да споделя.
Ценете близките си хора, дори и да сте ядосани, дори и да сте гневни, след това е вече късно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 19c68a9d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вече ти е простила. Не се бой, тя те гледа от високо и ще те подкрепя винаги, дори и след смъртта и.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e8bcd99527
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. По принцип не пиша и не отговарям на историите на хората тук, но в твоя случай реших, че е редно да се опитам да ти помогна. Няма да лъжа - нямам никакъв опит в живота... на 16 години съм и все още откривам света около себе си. Но в същото време съм губил повече отколкто мислиш - брат, сестра и моята баба. Няма да навлизам в излишни детайли за мен, но мога да ти кажа, че никога не успях да покажа благодарност на баба преди тя да почине. И когато това се случи, в болницата, пред очите ми, сякаш всичко около мен започна да се срива. Разбирам как се чувстваш и разбирам тъгата ти. Разбирам защо се чувстваш виновна и безпомощна в твоята ситуация. Но всички ние правим грешки в животите си. Понякога големи, а понякога малки. Без значение от тяхната сериозност, ние се учим от тях. Поради липсата на обяснение защо сте били скарани, не мога да коментирам върху това, но мога да ти гарантирам, че любовта винаги е била там и винаги ще бъде. Това, че не сте се разделили по правилния начин, не означава, че обичта не е съществувала. Не се чувствай виновна. Последното нещо което твоята баба би поискала е да тъгуваш и да се самообвиняваш за случилото се. Ако има едно единствено останало нещо, което може да направиш за нея то това е да продължиш със твоя живот и да бъдеш щастлива. Разбира се, в началото ще ти е тежко, но не се предавай. Въпреки че не те познавам, мога да твърдя, че си добър човек, съдейки по написаното от теб и би било ужасно, ако се откажеш, колкото и да ти е трудно в момента. Вместо да вършиш работа, да се изморяваш и да се мъчиш да не мислиш за това, започни да се виждаш с други хора, които обичаш и които ще ти помогнат да се преодолееш с мъката, започни да вършиш неща които харесваш и които са ти интересни. Ще отнеме време, но аз вярвам, че ще се справиш и че ще намериш щастие в живота. Успех и не забравяй - никога не се предавай, ти си страхотен човек и заслужаваш да се чувстваш добре!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6e4e5d1f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не прочетох цялата история, но искам да ти кажа да спреш да се тормозиш за глупости. От малки ни вменяват чувство за вина и дълг. Не се притеснявай, че не си се извинила. Ако беше, тя пак щеше да си отиде и на теб пак щеше да ти е мъчно. Твоето извинение не променя нищо. Прости се с миналото и спри да се измъчваш за минали неща, които не можеш да промениш. Мъката по починал близък си отива с времето. Знам, че е гадно и не ти се вярва, но и това ще мине, недей да страдаш от излишни угризения на съвестта.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8ddd444fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Знаеш ли какво би искала най-много баба ти от тебе?
Да станеш Човек като нея! Да имаш хубаво семейство, а след това и няколко прекрасни внучета, на които винаги да си им опора - да те уважават и обичат. Да им се караш, когато правят някоя глупост, да ги прегръщаш, да ги галиш и успокояваш, обелгнаати на ръката ти...
Постави си тази цел и я следвай до край! Така ще изкупиш и вината си към баба си. Тя би се гордяла с тебе!
Имаш всички предпоставки да постигнеш това - носиш гените ѝ, имаш примера ѝ. От теб се иска само да се вземеш в ръце и да го направиш!

А дали никога няма да я видиш? Хех, тука вече ти намигам дяволито... Науката вече бележи сериозен напредък в разкриването на мистерията за живота и "смъртта". Древните са го знаели още преди хиляди години... Материята и енергията никога не се губят, съзнанието (душата) - също. Ще видиш баба си и пак ще я прегърнеш. Не тук и сега, и не в тази си форма... Но... сега е време да повториш нейния пример!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2e6956aba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съжалявам за баба ти! Как се казваше миналата ти история? И благодарим за прекрасното послание!
One girl

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9629240c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, мила,
няма да те лъжа, малко хора ще успеят да почувстват тъгата ти, да разберат историята ти. И аз съм като теб, с почти същия живот. Хора като нас са прекалено чувствителни и дори да не го усещаш, това е така. Склонни сме да се привързваме силно (не без основание) и силно да страдаме, когато изгубим близък за нас човек. Аз също съм израснал с баба ми и дядо ми, които заместваха починалия ми баща и майка ми, която постоянно беше на работа и вечно заета. Когато изгубих дядо ми преди 10 години, сякаш част от мен си отиде. Станах половин човек, и досега не мога да го преодолея. В момента треперя над баба ми, искам да и осигуря достоен живот, защото тя е може би единственият човек, който наистина ме е разбирал и винаги е бил на моя страна. Толкова много я обичам, че не знам как бих живял без нея. Така че напълно те разбирам, няма да ти казвам типичните приказки от сорта на: "стегни се, всичко ще бъде наред, времето лекува". Не, ще бъда честен, болката в сърцето ти ще намалее, но винаги ще си остане там, просто ще се научиш да живееш някак с нея, всичко ще бъде наред, ако така ти е писано, защото не всичко зависи от нас самите, повярвай. Има неща, които са определени от съдбата и каквото и да правиш няма да ги заобиколиш. Времето не лекува, просто се свиква... някакси. Опитай да не се чувстваш виновна, ти нямаш никаква вина, живота е несправедлив и ти не ще го промениш. Просто трябва да намериш сили и да продължиш, още повече, че имаш и приятел - какво по-хубаво от това..? Замисли се как ще имаш семейство и деца, ще тичате в парка заедно и ще се радвате на живота - това ще зарадва и баба ти, която те гледа отгоре. Замисли се, ако нещо се беше случило с теб, щеше ли да искаш близките ти да се мъчат и да страдат или щеше да искаш да продължат напред? Направи го и ти, не забравяй никога баба ти и това, което ти е дала, но се опитай да продължиш напред, живей напук на всичко. Пожелавам ти успех и те прегръщам!

Момче на 28.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker