За татковците и обичта ни към тях... :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За татковците и обичта ни към тях... :)
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1307 пъти
Здравейте! Момиче съм на 19 и преди 4 годи
ни изгубих баща си. Четем най-различни истории тук и реших, че е хубаво да си споиеим за хората, които са далеч от нас, но са част от сърцата еи. Ето и това, което написах за тати. :)


Скъпи татко, пише ти твоята блудна и вече порастнала дъщеря! Годините минават, татко...броя месеците, дните часовете, дори минутите без теб. Боли ме татко, адски огън изгаря душата ми. Не можах да се сбогувам с теб прости ми!!! Прости ми!. Стоя на ледения мраморен камък и бърша сълзите си...не татко обещах ти няма да плача искам да ти кажа онова, което не успях.
Първият ми спомен е свързан с теб, слънчо(така го наричах). Спомням си как навън вали силен дъжд, а аз седя на дивана. Чувам как вратата се отваря . Влизаш мокър до кости...захвърляш чантата на земята, а аз се втурвам към теб и те прегръщам силно...мама се развиква силно, но моята детскп дкша е изпълнена с щастие и става глуха. Хиляди спомени , тате за малкото време, в което бяхме заедно.Помниш ли мечето, което ми подари, когато ми падна първото зъбче? А онова, зайче, което ми помогна да нарисувам за разказа по български? Помниш ли първата ми двойка в училище? Помниш ли кпк се опитах да избягам от детската, която е на 2 минути от нас...Обичам те, тате!Порастнах! Сега превързвам сама раните си...но не тези, на колената, които ти лекуваше, а онези в сърцето. Сама си връзвам обувките както ти ме научи...завърших училище татко...без теб...имах не успехи...но ти нали ме научи, че точно те ще ме направят човек. Получих награди и грамоти...други ме тупаха по рамото...но искпз да усетя твоята ръка. Проклети да са тези успехи давам гти давам всичко, пак да си до мен. Приеха ме в университет, тате.Университет, за който учителите, роднини и приятели ми казаха, че мога само да мечтая! Та, нали ти си до мен, кой може ме спре? Разбиха сърцето ми тате...както ти ми каза, че ще направят. Влюбих се...спомних си как ти ми разкпза за твоята н първа любов...синеоката Мария.Защо те няма тате, да те прегърна, да ме целунеш по челото и да ми кажеш: "Спокойно, слънчице ще се влюбиш отново..Татко е т, ,ук и винаги ще бъде". Голяма съм, тате сама се справям.Купчината пръст в ръцете ми...ме свързва с теб. Порастнах тате, в деня, в който сама дойдох тук на гроба ти! Обичам те,тате! Прости ми за вечерите, в които бясно бягах по улиците с приятели и ти се мърдах, че ме викаш да ям. Прости ми, се те карах да гледаме детски, докато дават онзи мач, който толкова чакаше. Прости ми, че изяждах последното парче от кекса, на мама, който обожаваше. Благодаря, че беше моя дядо Коледа, учител, приятел и преди всичко баща! Благодаря ти, че дава залъка от устата си за мен. За всичко ти благодаря! Прости ми, мой ангеле!

Твоята блудна и вече порастнала дъщеря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8743ede927
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, наистина ме разчуства и бих бил много щастлив, ако един ден някоя от дъщерите ми напише нещо подобно за мен, дори и да ме няма вече, но наистина - прави разлика между глаголите "раста" и "да порасна" (много дразни!) - върни се назад и прочети за глаголите от свършен и несвършен вид в българския език...
Много хора биха казали, че това са ненужни подробности, но аз съм убеден, че с каквото старание и задълбоченост човек овладява родния си език - по същия начин се старае и справя и с всичко останало в живота си...
Така че представи си, че татко те тупва закачливо по главицата, точно както направи и когато изкара първата си двойка... :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 75a0544695
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Похвално и трогателно е, че си се опитала да напишеш нещо, посветено на баща си - аз също загубих моя. Но миличка, толкова съкровени мисли и чувства споделяш, а не си се постарала малко от малко да пишеш свястно, макар и от телефон - не е красиво, съжалявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker