Единствен наследник? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Единствен наследник?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1901 пъти
Здравейте! Искам да ви споделя проблема си и ако сте минавали през това да ми споделите своят опит!
Значи аз съм единствен наследник на майка си и на баща си (починаха по едно и също време).
Баща ми има жива майка, която цял живот не го погледна и дори не ми се обади за да ми изкаже съболезнования, а аз цял живот съм се грижила за родителите си... Тя има нов брак с 3 доведени деца и 8 внуци... Та същинската част е, че преди 7 месеца е подала иск за дял от наследството и сега и мъжа ѝ, ме тормози, ѝ доведените ѝ деца...
За какъв чеп ДОВЕДЕНИТЕ Ѝ ДЕЦА ТА И МЪЖА Ѝ ще искат наследство част от наследството, а и от друга страна се притеснявам... Преди няколко дена ми вадят някакво завещание в което пише че тя получава 60 процента от дяла на баща ми...
Изключително слабо съм запозната с правилата и законите но не съм много сигурна че тя може да получава по голям дял от мен...
Жената е психично болна и 4 години е била в клиника и сега ме съди... Сега ще видим какво ще стане в следващите дни но ме интересува на този етап дали мога да я съдя за фалшифициране и оскверняване на паметта на баща ми..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: ad22c788bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здраввй. Съжалявам за загубата ти.
Законът разглежда наследниците по редове в зависимост от родствената връзка с починалото лице (наследодателя) - наследниците от 1ви ред са децата на наследодателите и техните низходящи. Наследниците от 2ри ред са родители на наследодателя (неговата майка и баща - родителите, които са припознали детето като свое. В този ред на мисли новия съпруг на баба ти надали е припознал баща ти, така че той няма абсолютно никакви права). Има и други редове наследници, но те не ни интересуват в твоя казус. Та, - всеки ред наследници изключва следващия ред по наследяването - ти си първи ред наследник следователно се изключва втория ред наследници (твоята баба). Тя няма абсолютно никакво право да изисква каквото и да е било наследство! Ти не си ли извадила Удостоверение за наследници? Та трябва да пише само и единствено твоето име - то се издава от ГРАО, а те имат всякаква информация за родствените връзки. Другото което е - в България поодбни завещания не са често срещана практика, много рядко някой си прави завещание и от чисто законова гледна точко те могат да се обяват за нищожни. Още повече, че шом баща ти и баба ти са били в недобри отношения - надали баща ти е дал 60% от имуществото на нея - най-вероятно завещанието е фалшиво и според мен е направено по идея на новия мъж на баба ти. Завещанието трябва да бъде нотариално заверено, за да има все пак някаква правна стойност - ти имаш право на копие от нова завещание щом баба ти има претенции за наследство ти. Поискай копие от него и се запознай подробно. Да, можеш да я съдиш, ако е подала иск за наследство и е прикачила фалшиво завещание!
Още нещо - казваш, че баба ти е психично болна и е била в клиника - имаш ли представа дали тя не е поставена под запрещение (дали са отнети повечето й права и задължения)? Ако е поставена под запрещение, нейният съпруг би имал нейните права - все едно тя е малолетно дете, а той й е родител - той се разпорежда какво се случва с нея и живота й. В такъв случай може би той злоупотребява с нея... Ако баба ти не спира да те тормози - можеш да отидеш в прокуратурата и да поискаш тя да бъде настанена в психиатрична клиника предвид това, че е болна.
Ако нещата започнат да излизат извън контрол, обърни се към адвокат и се защитавай!
Успех!!!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4f1468a8cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютни глупости, опитват се да те изнудват. Наследството се предава по пряка линия, тоест ти си единственият наследник и на майка ти и на баща ти. От момента на смъртта им ти веднага ставаш собственик на всичко, което те притежават-става дума за движимо и недвижимо имущество. Ако имат пари, акции или други активи трябва да си извадиш свидетелство за наследници и да отидеш в банката да ги прехвърлят на твоя сметка или да си ги вземеш. Явно заради филмите баба ти си е въобразила, че с един хвърчащ лист ще вземе 60%. Това, което трябва да знаеш е, че то завещанието се пише собственоръчно, лично пред нотариус и свидетели и си има запазени части, тоест ако имуществото на родителите ти е собственост 50 на 50, баща ти може да завещае максимум половината от неговата част на друг човек. Във вашия случай не вярвам да го е направил. За всеки случай си изкарай свидетелство за наследници отиди в агенция по вписванията, там би трябвало вече ти да си единствен собственик, въобще не се занимавай с тази възрастна женица, ако има мерак да те съди(не вярвам да го направи). Също така ти трябва да знаеш, че си наследник и на баба си-ако тя почине преди мъжа си на 1/3 от това, което има, а ако мъжът и почине преди нея на 100% от това което има(ако няма други деца освен баща ти).

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 57d5312f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

3.   По закон само ти наследяваш твоите родители. Едиснтвено трябва да се провери достоверността на завещанието. Ако не можеш сам да се оправиш с проверката и изкарване на документи за наследници, намери си подходящ адвокат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9a481dcc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам за загубата!

И моето мнение е да потърсиш добър адвокат, който има опит с подобни казуси. Ще платиш някаква сума, но поне ще получиш компетентно и сигурно мнение как да действаш.

Ме

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c4354ee7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Коментиращи дрънкате ги едни все едно не живеете в бг.
Баща ми почина, имам доведен брат, докато аз жалеех около десетина дни, той отишъл по банките и закрил банковите сметки на баща ни САМ. Така и никога няма да разбера колко е имало в сметките, беше ми казано че били празни, а баща ми година преди да почине беше казал че събрал пари за да даде на внуците си за баловете.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bb049ea852
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте отново! Много сърдечно ви благодаря за съболезнованията! В момента ми е толкова зле че дори не мога да се съсредоточа в работата си... Вече изнемогвам честно! Не знам до къде са способни да стигнат тези хора, но са жадни за пари... Ще се съдим! Първото мога да я съдя и за измама, за фалшифицаране, за осквернение, та и за тормоз... С тази жена не мога да намеря общ език... Преди дни започна да разправя как имам брат от друг брак и той ще ме изсмучел до шушка... Направих консултация с 4 адвоката и 2 нотариуса (единия от който е направено въпросното завещание от баща ми)
Жената ми каза, че баба ми редовно идва да я тормози така че се успокоявам до някаква степен, че не съм сама... Извадих си документа за наследници три пъти (за щастие третият път успешно) и сега ще видим как ще се процедира... Честно казано толкова за парите не ми е, но такава наглост и безочливост за 40 години не бях виждала... Не съм вярвала че по света има толкова нагли хора! Цялото семейство страдаме заради дузина луди хора, а най-лошото е че лудите точно като зайци се множат! Ще видим де... Дано да има възмездие пожелайте ми късмет защото все на контра на съдбата я карам! Ще пиша пак! Искрени благодарности!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bb049ea852
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отново е авторката... Да отговоря на номер 1
Ходила съм безкрайно много пъти да се оплаквам без успех...
Понеже (не знам там колко години) тя много дълго е била в такова заведение и беше сложено запрещение от 12 години трябваше майка ми да се грижи за нея с болните си стави и да угажда на всичко... Това беше още един тормоз... Краката и целувам на майчицата си за дето 12 години се е грижила за такова чудовище и го е хранила и сменяла... А баща ми той не можеше да се грижи за нея понеже нямаше такава двигателна способност... Но сега не е запрещена за жалост, иначе ми се струва че ми би било по-лесно с мъжа и той е малко по-гъвкав от нея, но знам... Ще видим какво ще стане занапред... Дори не съм сигурна дали мога да я съдя тя с толкова заболявания сигурно пак ще я мушнат в лудницата, но всеки със заслуженото си...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bb049ea852
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много съжалявам забраеих да споделя че е трябвало да бъде в клиника 10 години но е била само 4
Простете за неточността си

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b7ca370e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Успех, авторке, стискам ти палци!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker