Майка ми е бременна от друг мъж. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е бременна от друг мъж.
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 3057 пъти
Та, значи на 17 години съм тази година ще бъда 11 клас. Ще започна малко по отдалеко, за да няма неясни неща. Родителите ми се разделиха преди 2 години, защото майка ми разбра че баща ми си има любовница. След развода им аз и мама останахме да живеем в нас, а той се изнесе при нея. Не дълго след като останахме само аз и мама, тя започна доста често да излиза вечер, което преди това не беше правила, въобще не ми изглеждаше като човек, който страда и току-що се е развел. Не знам и аз как, но в живота и се появи друг мъж, доста често излизаха заедно и в къщи е идвал. Не ми се харесваше много това, защото мразя когато някой се докосва до моето в случая майка ми. От юли месец миналата година (2017) той заживя при нас, като цяло човека нищо не ми прави, но ме дразни просто че живее в нас. До тука, всичко можех по някакъв начин да преживея, но снощи мама ми каза че е бременна и че е било планирано и желано, защото искали с оня да имат бебе. Много ми е гадно, направо побеснявам, не мога да си представя, че освен с него и с някой друг трябва да деля пространството в нас. Не искам това бебе да се ражда, не искам нито брат, нито сестра, пък да не говорим, че ще е и от друг мъж... Може би звуча като егоист, но на мен ми престои бал следващата година и общо взето само хубави неща и това бебе само ще ми пречи. Майка ми няма да мисли за мен, а за бебето... Вече обмислям да се изнеса при баща ми? Но мама ще се нарани от това, че я изоставям? Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: ac81eff009
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно, на 17г си. Ако беше на 12-13 щеше да е друго. Но на 17 ти остават броени години да стартираш свой живот, така че майка ти дали има друго дете или няма не ти пречи. Освен това за теб е по-добре тя да има с какво да се занимава, отколкото да е сама и да мисли само за теб. Хем ще ти се меси, хем ще те кара да се чувстваш виновен. Така че настрой се да приемеш нещата спокойно. Ако кажеш на двама им, че ти харесва перспективата и нямаш против ще ги улесниш и дори ако щеш - ще е по-изгодно и за теб да са доволни от отношението на втория си баща. Ако негодуваш и се репчиш ще имаш само проблеми и то за нищо - от необмислена ревност.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e1d5ce2de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Наистина съжалявам, но очаквай солидни обиди от други коментатори. Аз не те обиждам - пазя мъдростта за себе си, защото имаш нужда от съчувствие. Но не бива да мислиш така, аз като прочетох заглавието, мисля си, тя да не изневерява - не, това си е съвсем редно, разведена е с баща ти, той също си е имал любовница и не са били един за друг. Според мен си агресивна, защото ти липсва баща ти, а този мъж го мислиш едва ли не за крадец на майка ти. Ще ти дам няколко съвета:
1. Почини си, цялото напрежение те е съсипало. Поспи, помедитирай, поизлез с приятели и т. н. Отърви се от умората и се приготви за учебната година.
2. Като се поуспокоиш ще е добре да отидете на разходка, ресторант или просто си седете вкъщи, съберете се и кажи това, че не си готова за сестра/ брат и за нов баща. Не обиждай или назидавай, колкото и да ти е трудно. Просто кажи, че всичко ти е дошло в повече - едва ли ще хукнат да те бият, ако им го кажеш любезно, нали? Ще те прегърнат... Свикни с този човек, може да е добър и грижовен въпреки очакванията ти. Но дори да е някакъв звяр, майката ти е щастлива с него - приеми това.
3. Да имаш малка сестра/ малък брат за теб е ужас, но аз само за това си и мечтая! Но родителите ми, колкото и да печелят ( а то е много ), са се оженили 10 години по - късно отколкото е попринцип и сега били стари за друго дете... Моя история. Препоръчвам ти да четеш статии за това колко е яко да имаш брат или сестра, обикни детето - ще е адски сладко и си нямаш и представа колко ще те обича! Тръпна, когато някое малче от блока ми вика КАКО ЛИЛИ, КАК СИ? Но реално няма кой да ме нарича кака. Нямам братче или сестричка. Но ти ще имаш, охо!
4. И не на последно място, не обръщай внимание на хейта в тази или друга история, в този или друг сайт. Ти имаш ново семейство, За Бога, ще ти завиждат! Ще ти завиждат, че имаш нов баща, който те боготвори, за да компенсира мъката ти по биологичния ти баща. Имаш си майка си, ако искаш ходи и при биологичния си баща! А след 9 месеца ще си имат сладко детенце, което ще те заобича от първата прегръдка! Имаш късмет, пиши когато се роди, дали ще си щастлива вече? Само времето ще покаже...
Лили

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 85536d649d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Недей да ревнуваш така безучастно, не ставай егоист но не се и бъркай. ако беше на 13-14 щях да те нападна, но нямам право на това бих ти дал съвет да си по самостоятелна- почти си пълнолетна на 17 си и вярвам че рано или късно ще приемеш нещата

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2d02c96b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Подкрепи майка си, радвай се за нея, света не се върти само около теб

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9f56772a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей, какво по-точно те притеснява? Докато бебето се роди вече ще си навършил 18. То ще ти се "пречка" 1-2 години докато завършиш 12 клас и след това идва твоят ред да се изнесеш от вкъщи и да започнеш да водиш самостоятелен живот, далеч от мамчето :) Знаеш какво имам предвид - университет, с него общежитие/квартира, по-късно и работа... нали не възнамеряваш да живееш с майка си докато навършиш 30? Не е хубаво да бъдеш мамино синче (извинявам се за издрава, ако звучи твърде остро).

Според мен трябва да се радваш за майка си - представи си я сега страдаща, не на себе си от предателството на баща ти, истерична, крещяща по теб - с кого излизаш; защо излизаш; погледни си оценките; какво е това момиче, махни я от къщата ми и подобни простотии и изблици на ревност относно приятелите ти и личното ти време. Можеше сега ти да си единственият човек в живота ѝ и да се държи за теб като за спасителна сламка в поток - нима искаш това? Да нямаш НИКАКО време за себе си? Вместо това жената е преодоляла всичко това, иска да създаде ново семейство - не я спъвай, само защото "мразя когато някой се докосва до моето в случая майка ми". Майка ти не е вещ. Щом тя е щастлива трябва и ти да си щастлив за нея, най-малкото защото вече не си малко дете. Не казвам, че трябва да заобичаш приятеля ѝ, но погледни реално на нещата и си отговори на един от най-важните въпроси - има ли реална причина, поради която ненавиждаш този човек? Без него майка ти по-щастлива ли щеше да бъде? Според мен отговорът е "не", а ти как мислиш?

Съсредоточи се в своя живот, помисли какво искаш да правиш, какво искаш да учиш, къде искаш да го учиш, какво ще можеш да работиш след като учиш дадено нещо, достатъчно доходно ли ще е, какво те интересува, за какво мечтаеш, кои места искаш да посетиш из света и пр. и пр. Мисли за СЕБЕ СИ, обаче не егоистично, а перспективно - за това какво можеш ТИ да направиш, а не какво можеше майка ти да ти даде ако не беше бебето (и най-вече парите за него). Майка ти ако не се беше "спасила" с тази нова връзка щеше да ти се наложи да мислиш и за нея. Тя ти предоставя страхотен шанс да изградиш спокойно и свободно живота си. Не го пропилявай :)

Относно бала - вечер като вечер, само че по-официално. На някоя от снимките ще гушкаш братчето/сестричето си, голяма работа. Някой ден ще погледнеш назад и ще се смееш на сегашните си тревоги.

Въпреки всичко, което написах, според мен си ужасен от това, че идва момента в живота ти, в който спираш да си дете и започваш сам да вървиш по своя път и това няма нищо общо с майка ти и бебето. Объркан си, защото не знаеш къде ще те отвее вятъра, имаш твърде много въпроси относно себе си и живота като цяло. Всеки един здравомислещ човек на тази възраст преминава през това, дори и да не го осъзнава. Притеснява те това, че точно когато най-малко вярваш в себе си и правиш първите самостоятелни стъпки в живота си, майка ти няма да бъде до теб, ами до бебето. Това не е така - тя няма да те забрави, няма да спре да те обича. Та ти винаги ще ѝ бъдеш дете, дори да си на 40 години. Погледни от добрата страна на нещата, мисли за бъдещето си, постави си цели, осъществявай ги. Някой ден твоето семейство ще разчита на теб, затова бъди мъж от рано, а не просто големият син на мама, както са повечето момчета днес... Идват студентските ти години - купони, приключения, забавления и няма да има кой да ти се пречка, защото майка ти ще гледа бебе, вместо да ти звъни през половин час, за да те пита дали си обядвал и дали си си сменил чаршафите. Мисли позитично и умната.

- Момиче, 20г.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7aa1abc60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   А си мислех, че такава мания има само от родители към деца. Подай молба към Господ да завърти Вселената отново около теб, и наааай-важната ти вечер-БАЛА! Изтрий едно билетче на Националната лотария, токувиш спечелиш 1000 лева за някое рокля и ще позволиш на майка ти да си роди дете :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: bf10e63fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ехееее, ти скоро ще се изнесе от вкъщи, предстои ти да бъдеш студентка, нали така, дай боже. Хубаво е да се отделиш от вашите и да бъдеш на общежитие или квартира. Сега е моментът да се научиш да бъдеш по - самостоятелна. Тръгваш по своя си път и това е нормално, така че няма да си постоянно, а само за кратко при вашите. Остави майка си да гради сама живота си, както ще го правиш и ти! Подкрепяте се и бъдете опора една за друга!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d2fed17102
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам двама братя от друг баща и ги обичам безрезервно. Да имаш брат или сестра е много хубаво, по-напред в живота ще си бъдете опора, приятели. Той или тя ще гледа на теб като пример за подражание и ще имаш на кого да предаваш нещата, които си научил. Плюс това с малко дете в къщата винаги е забавно.
Гледай го от положителната страна. Аз никога не мисля за братята си като за чужди деца, от чужд баща. Нали сме израснали в една утроба.
А и ти си голям вече, имаш си собствен живот - приятели, хобита, това-онова. Едва ли ще очакват от теб да се грижиш за бебето. Не се притеснявай за вниманието на майка си - майчиното сърце е голямо и има място за всички, това, че ще има още едно дете, не означава, че ще те обича по-малко.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ae67929001
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Майка ти изобщо няма да се нарани, че я изоставяш (все едно си и съпруг). Все пак не е сама ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ece7aa5ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Отношението ти е ревниво и егоистично. На 18 се изнасяй от вас и остави майка си да бъде щастлива. Намери си и ти гадже и се фокусирах върху собствената си връзка. Напълно е излишна тази злоба.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 968aa9da8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Абе честно казано и майка ти е голяма егоистка и късогледа като жена - деца със 17 години разлика? ! Не ми се струва ок. Твърде бързо след развода нова връзка, че и бременност... най-вероятно това второ дете ще го гледа сама. Иска да задържи новия мъж с дете, защото без мъж не може, а детето и - първото, е на втори план. Завършена егоистка е майка ти и ти си права. За нея секса е по-важен от всичко друго и това е голата истина.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0e33d527d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Проблема ти идва от това, че си мислиш, че майка ти вече няма да си мисли за теб, а за бебето.... Това въобще не е вярно. В майчиното сърце винаги има още едно място. Тя винаги ще те обича и ти ще си нейната първа рожба. В момента тя е с човек с когото желаят да си имат детенце-какво по-хубаво от това.
Ще видиш, че напразно се притесняваш. Много е хубаво да имаш брат или сестра и да си имаш човек с когото да си споделиш и да си помагате в живота въпреки голямата ви разлика, защото кръвта вода не става.... а родителите не са вечни.
Моите деца са с 10г разлика и въпреки това сега вече след години много се търсят и подкрепят.
Успокой се и се радвай за това. А ти си на възраст в която вече ще си самостоятелна и ще си имаш твой живот... Така, че остави майка ти и мъжа и да си имат тая радост. И без това на тая държава и трябват хора..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 85536d649d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 7 съм забравих да споменея че автора е момче а не момиче и затова се обърках

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d7c49cfe02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   А съм горе-долу на твоята възраст и имам брат от друг баща. Обичам го повече от роден брат, защото много често сме само двамата и се грижим един за друг - аз за всичко, а той за настроението ми (много е послушен и винаги прави каквото му кажа. )

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: faa4979ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От автора- момиче съм

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6f17b8dc0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Написала си "звуча като егоист" и затова предположихме, че си момче. Момичетата май са по-склонни към ревност от бъдещи деца - дори да са с общи майка и баща.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 85536d649d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 19 или автора не вярвам да си момиче но както и да е няма да споря.

Майка ми и вуйчо ми имат 15 години разлика и майка ми навремето е била против да има още едно дете в семейството на баба ми това стана през 1984 година, още тогава големия ми вуйчо се пропи и започна една ревност. Обаче станалото станало роди се вуйчо ми и майка ми е била щастлива въпреки началната реакция.

Сега е горда че има брат въпреки 15те години разлика във възрастта им

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 85536d649d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Номер 20 автора е момиче но нещо не ми се вярва да е написано от момиче. звучи по скоро от момче написано. Няма да споря

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 22fc2fbed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Аз в момента също имам този проблем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker