Защо все още го няма...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо все още го няма...?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2532 пъти
Здравейте и от мен! Сигурно няма да съм първата, надали и последната с тези болезнени терзания, но имам нужда от вашите съвети, защото всички мой приятели все повтарят, че няма от какво да се притеснявам и когато най- малко очаквам, нещата ще се получат... А ето и моята история накратко:
Аз съм жена на 25 години, със съпруга ми сме заедно от 5 години, а от 2 години сме и законни съпрузи, пред Господ и пред държавата. Съпруга ми е най- прекрасния мъж на Света, по голям е от мен с около 10 години, но на всеки бих пожелала да изживее такава любов като нашата - луда и изпепеляваща. Той е чудесен и грижовен. Нямаме проблем в нито едно отношение, всъщност само в едно - от почти 3 години и двамата искаме да оставим достойно продължение на тази любов, а именно да си имаме едно малко човече, което още повече да осмисли съществуването ни... До тук добре, но все още не се получава. Аз съм със страшно редовен цикъл +- 1-2 дни. Съпруга ми също няма проблеми по отношение на секса и потентността (знам че това няма много общо с репродуктивното здраве).
Преди няколко години той се разболя от болестта на Пейрони, но слава богу го хванахме навреме и с правилно лечение и медикаменти всичко се възстанови на 100%, че дори е и по- добре от преди. По време на изследванията, когато беше болен му казаха, че спермата му е много чиста и няма никакви бактерии в нея, което ме навежда на мисълта, че не той е проблемния, а аз... Честно да си призная на гинеколог не съм ходила, защото ме е страх да не чуя най- страшното за една жена... За тези години, в които правим опити преживяхме много - стрес, напрежение, нерви... Съпруга ми успешно пребори и тежка зависимост от алкохола, вследствие на което се разболя от тази прословута болест на Пейрони.
Моля ви дайте ми съвет какво да правя... страх ме е да чуя думи като Инсеминация, Ин Витро или крайното - безплодие. Искам нещата да се случат от самосебе си.
Обичаме се страшно много и вече и на двамата започва да ни тежи, че си нямаме малко слънчице, на което да дадем нашата грижа и любов, въпреки че и двамата ставаме безмълвни, като се заговори за бебета около нас. Всички наши познати вече имат по едно и повече дечица, а аз само си мечтая да започна да обзавеждам бебешка стая или са купувам дрешки и играчки.
Да си призная страх ме е да ида на лекар, защото лекарите в днешно време не са лекари и гледат на теб само като разхождаща се банкнота. След кошмара, който преживяхме, когато съпруга ми беше болен, всячески се опитвам да избегна т. н специалисти. Страх ме е много. Страх ме е да не ме остави, защото не мога да му даря най- милото нещо на Света.
Като се замисля, че някои хващат от въздуха, а аз и грип не съм прихванала от мъжа си, сърцето ме боли и започвам тихо да ридая.
Моля ви ако някой се е сблъсквал с подобно нещо нека ми даде съвет, но съветите за лекарите ги знам. Знам и съветите да се успокоим, но някак все Не се получава, защото и на двамата работата е свързана с голяма доза стрес и напрежение.
Последните 2 месеца като че ли нещо се случва с мен, тъй като от промяната на времето единия път цикъла ми закъсня 2 седмици, а втория път ми дойде 3 пъти в един месец, с нормално кървене.
Нека, който може да ме посъветва как да постъпим. Ще съм благодарна на всеки, който се включи и дано скоро и нашето чудо се случи... Благодаря от сърце на Всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: c8de0bd581
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да се прегледаш - няма как нали като забременееш пак трябва да ходиш на гинеколог. Изследвай кръв. Храни се здравословно, избягвай сладкото и не я мисли много. Моли се на бог, от него също зависи.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0e3a10a798
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре, щом не искаш да отидеш но лекар, какво очакваш да те посъветваме? Да ходиш на баячка, врачка или просто да преспиш със съседа? Може да имате несъвместимост, нищо че сте здрави, но лекарите за това са учили и ще ти кажат какъв е проблема. И не всички са касички.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c027a175fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отидете при класически хомеопат и двамата. Подчертавам класически. По-добре е да не е лекар.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 37d0997aeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не виж несериозно е да не отидеш на лекар! И ти и той трябва да се изследвате. Какво значи "чиста сперма", може сперматозоидите му да са бавни или некачествени. Най-лесно се започва от мъжът, кратка спермограма и дава яснота. Ти задължително на първо четене аг преглед, цитонамазка и микробиология. 3 години не е малък период. Не посочваш следиш ли овулация или не. Препоръчвам ленитиичките за тази цел. Засичаш и действате. Мила млада си, недей губи време няма нерешим проблем. Моите приятели загубиха десет години в чакане и вече е късно. Недей отлага. Нищо страшно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4986ba8d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   До номер 2: Благодаря ти за мнението, но смятам, че никъде в публикацията не споменавам, че имам нужда да ми се направи вуду магия, за да забременея...
Чрез публикацията по-скоро исках да се свържа с хора, които са били в подобна ситуация и да ме посъветват как да се справя с емоционалната част в нея... Не беше готино от твоя страна да ме пращаш да спя със съседа... Не ти пожелавам нито на теб, нито на твой близък да бъде с подобен проблем.
И когато си бил разорен и финансово и емоционално от светилата в медицината, се чувстваш малко кофти. Ще се радвам, ако имаш познат специалист, да препоръчаш, и с удоволствие и спокойствие ще отида и Аз, и съпруга ми... И ще споделя тук с вас резултати си!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: af87621bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз ще те посъветвам, но на теб няма да ти хареса. Отиди на лекар, за да стане ясно веднъж завинаги има ли здравословна причина да нямате дете. Знам, че е страшно, но сега сякаш се разхождаш със затворени очи в минно поле. Това напрежение, което усещаш, не е по-приятно. Не е нужно да има проблем, понякога зачеването става бавно дори и двамата партньори да са напълно здрави.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 739c194de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Несериозно е на 25г да искаш да забременееш и да не си стъпвала на гинеколог. Трябва да се изследваш - моя приятелка не можеше да забременее, защото имаше киста. Лекарите я излекуваха и сега има дете на 1г. Без тях нямаше как да стане. Спортувай, храни се здравословно, пий фолиева киселина и отиди на лекар - бяз тях няма как да стане.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9f8e8eff74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не разбирам разсъжденията Ви. След като установявате проблем трябва да търсите решение, а то е консултация с лекар. Нямам не разбирам хора като Вас. Нали за това медицината се развива и търси решение на всякакви проблеми. Тук друг съвет от горните и моя няма да намерите.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5cc9454e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Както много добре е казал номер 5: 'Какво значи "чиста сперма", може сперматозоидите му да са бавни или некачествени.' - Съпругът ти да си изследва спермата! Щом е бил алкохолик това може да се е отразило.. Злоупотребата с алкохол е нещо МНОГО, много сериозно и е жалко, че българската култура все още упорито подценява вредите от злоупотребата с алкохола.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 19c234ee6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   на 25 г. да не си ходила на лекар е крайно несериозно. вие в кой век живеете?
лекарите били печалбари! е все ще се намери някой свестен, ами разпитай, потърси добър лекар в твоя град и иди. мъжът ти също да отиде, и това, че спермата била чиста от бактерии, не значи, че няма проблем при оплождане
5 години не са малко време, търси решение, чудеса не стават! не разбирам какво друго очакваш да напишем тук

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3903bcdb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, по-страшно е сега, когато не знаеш защо и се луташ във фантазиите си. Очевидно така няма да стане. Когато се изследваТЕ, ще можете да предприемете нещо: лечение, операция, донорство, осиновяване. Ще знаете какви опции има и няма да седиш така безпомощна като сега. Успех.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0f4f6b5e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Авторке, щом не искаш съвети за лекари, мога да ти дам съвет да отидеш на врачка, баячка, хвърлячка на боб, леене на куршум и живак, восъколеене. Толкова несериозно звучи, дори и не можеш да си представиш. Обаче с мелодраматичното тихо ридаене направо ме уби.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: bfa17b4156
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами виж сега и аз не обичам лекарите и болниците, то кой ли пък ги обича, но просто има ситуации в които няма как да минеш без тях. Какво избираш да останеш без деца и цял живот да си ридаеш тихо или да надмогнеш отвращението си и да идеш на лекар? И спри сама да си поставяш диагнози! Ти май още от сега си се настроила, че си стерилна и че имаш кой знае какви още проблеми, а всъщност може всичко да се дължи на стрес или да се оправи с няколко хапчета, обаче без лекар и съответните изследвания няма как да стане.
Ти си решаваш, но лично аз, ако толкова много искам дете, не само на лекар ще ида, ами на всякакви ужасии ще се подложа само и само да стане. Другото просто е глупаво, да плачеш и да вярваш в чудеса и по-лошо сама да си втълпяваш, че имаш кой знае какви страшни проблеми! Е, то накрая нищо чудно и да ти се появят проблеми наистина, ама на психическа основа. Като непрекъснато си втълпяваш, че си стерилна, как очакваш да забременееш? !

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 490a791bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Здравей, мила Авторке

Искам и аз да споделя с тебе това, което и мене като жена ме терзае. С Мъжът повече от 4 години се опитваме да станем по ЕСТЕСТВЕН начин родители. Ще ти кажа, че аз НЕ съм правила аборти ( против абортите съм), не използваме презервативи преди полов акт, НЕ съм пила хапчета против забременяване.

Когато се запознах с мъжа ми ( рано се омъжих) и дойдох у дома му, постепенно след като заживяхме заедно моят месечен цикъл станал все повече нередовен, та накрая се полуило това, че ми идва 2 пъти в годината ( естствено). Когато разбрах за проблема ми, започнах да ходя на лекари, смених няколко жени - гинеколози, някои от тях пък ми заявяваха, че съм за ин витро, но аз и съпругът ми категорично сме ПРОТИВ ин витрото, сурогатното " майчинство" и всякакви други начини за изкуствено "оплождане".

Ще ти споделя мъката си, че познати от моята рода и от родата на мъжа ми, и други хора, а и лекари - гинеколози ми натякват за инвитро, но нито аз, нито мъжа ми искаме това. Искаме да имаме деца, които да са заченати по естествен начин, НЕ желаем ин витро.

Не искам да те отчайвам, но моят опит с лекарите доказва, че доверието ми към тях вече се е изчерило. Тъпках се с дуфастон, пих и други лекраства, които да ми помогнат за цикъла и да забременея, слагах си фоликули, но всичко това без ( не искам да те разочаровам! ) полза. Просто няма лек за болестта ми, няма лек за психическата ми травма, за това, че не мога да направя мъжът ми баща на деца. Няма лек и за това, че чувствам зад гърба си упреци, че съм ялова и бездетница, а когато видя близките роднини и приятели на мъжът ми, щастливи в децата им - радвам се за тяхното щастие, но и плача за самата себе си, и отбягвам и се опитвам да отбягвам такива срещи, за да не досаждам на никому от щастливите семейства с деца с моята мъка.

Единственият Лек за моята мъка - това е вярата. Вярвам в Христа Бога, ходя в православни храмове и манастири, вярата ме крепи в тежки изпитания и минути, а ако Бог ме благослови с рожба ( зачената по естествен начин) ще се радвам, но ако не е воля Божия да имам дете/ деца - НЕ се сърдя на Бога, ще Го моля да ми даде сили за да издържа и това изпитание. Не обвинявам никого, нито Бог, нито другите, за дето не мога да имам дете. Себе си по- скоро обвинявам, че не мога да даря мъжа си с рожба и да го направя щастлив.

Твоят случай е подобен на моя, и ще ти кажа, драга Авторке, че НЕ бива НИТО да изневеряваш на мъжа си, НИТО ходиш при съседа си за да просто да изпълниш биологиното си предназначение, НИТО да използваш "услугите " на медицината - изкуствено "забременяване" - ин витро и др.

И понеже минаха много време в празни опити за сдобиване по естествен път с рожба, правейки аз и мъбът ми безплоден секс, вече съвсем съм с еотчаяла. Лекарствата които пия НЕ ми помагат, и въпреки, че досега съм се лекувала КОНСЕРВАТИВНО, без операции, а просто съм пила разни лекарства, резултат просто НИКАКЪВ! Разни лекари с ами предлагали и остраняване на поликистозни яйчници, но пак отказвах, страхувах се да не би да ми махнат нещо друго, а и полза от премахване на кистата- няма!

Чела съм жени, които са забременявали по естествен начин въпреки нередовен цикъл и въпреки че са имали кисти на яйчниците. Други жени споделят, че след операцията по премахване на кистите, пак се появяват самите кисти.

Мила Авторке,

ако ще се лекуваш, лекувай се като мене, макар и да няма и полза- лекувай се по КОНСЕРВАТИВНИЯ НАЧИН- пий просто някакви предписани от гинеколога хапчета за цикъл и това е! Не преприемай други мерки, никакви операции, НЕ използвай ин витро! Прави поне секс с мъжът ти 2 пъти в седмицата!

Ако и това не стане, просто разбери, че явно не сме от тези щастливки, които заслужават да имат деца.

Ако ти обаче искаш да станеш майка, трябва да чакаш с години не спирай със секса с мъжа ти, нека децата ти да бъдат заченати ЕСТЕСТВЕНО, а НЕ изкуствено в епруветки и в лабораторни условия.

Нека твоите ( следователно и моите деца ) да бъдат ЕСТЕСТВЕНО ЗАЧЕНАТИТЕ многожадувани плодове на нашите утроби - плодове на любовта от съпрузите ни, а не жалките лабораторни опити на лекарите!

Аз си мисля, че щом съм бездетна и не мога да имам деца, мисля си, че това може и да е за МОЕ и на мъжа ми добро.

Ако не мога да стана по естествен начин майка, то тогава сепримирявам с факта, че съм бездетна, въпреки болката ми, че не мога да стана по естествен начин майка. Примирявам се, че съм ялова и нещастна бездетница. Ще се радвам обаче, ако стана майка и то по естествен начин - да зачена от мъжа ми чрез полов акт и да му родя по естествен начин дете.


Някои ще ни споменат за осиновяване, мислихме с мъжът ми и за това, но има много пречки, а искаме да имаме дете българче, а не някое циганче или турче. Искаме българче, но има много пречки, а и това обезкуражава и самите кандидат- осиновители.

Така че в такъв вслучай нищо друго не ми остава, совен да правя секс с мъжа ми и да чакам да дойде и моят ден в който ще стана майка и ще имам детенце, заченато по естествен начин. Това ти пожелавам и на тебе, драга Авторке!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0e3a10a798
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Номер 15, по-добре отиди на психолог, струваш ми се леко превъртяла. Какво му има на инвитрито? Ти явно в действителност не искаш деца! Ако толкова много искаше дете, нямаше да се спреш пред нищо. Звучиш ми като - искам го по определен начин, с определи външни данни, от моята утроба, по любов, пето, десето... ама то това не е концерт по желание, нито поръчка в онлайн магазин? Много сте ми чудни такива хора... И не давай на авторката БЕЗПЛОДНИ съвети.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c8de0bd581
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   А защо не пробваш да станеш приемен родител, ще се успикойш, ще разбереш как е с дете и може да станат нещата ( до предния коментиращ. )

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 490a791bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   От коментар номер 15

Драга Авторке,

Прости ми, че в първия ми пост- коментар има и грешки. Без да осъзнавам написала съм следната глупост: фоликули. Исках да кажа, че съм използвала и вагинални ГЛОБУЛИ, предписани от лекаркаята- гинеколог.
Извинявам се, ако има и други грешки, моля те, просто вникни в смисъла на това, което съм споделила. Благодаря!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 490a791bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   До номер 16

Мисля, че ти имаш незабавна нужда от медицинска помощ. Сигурно детето ти е заченато ин витро, и не можеш да се примириш с факта, че има нормални жени, които не са като тебе, и които НЕ желаят да имат деца по този избран от тебе самата начин.

До номер 17
Относно осиновяването, аз съм написала. Явно не четеш. Ако си толкова милостива и състрадателна, моля те, осинови си и отгледай няколко циганчета. За разлика от тебе, аз искам дете БЪЛГАРЧЕ. Когато осиновиш и успееш да отгледаш циганчетата, пак пиши да се похвалиш как се справяш с това начинание. Но да знаеш, че не съм глупава и ненормална като тебе, за разлика от тебе, повечето НОРМАЛНИ българи искат ( и то НАПЪЛНО НОРМАЛНО! ) да имат свои ( или осиновени деца) българчета.
Аз съм написла, че за съжаление, осиновяването на българчета сирачета от българи е много трудно, а на последните ( т. е кандидат - осиновителите) се предлагат деца от цигански произход. Е, аз обаче не искам. Но ако се правиш на по-добра от мене, моля те, осинови си и отгледай някое циганче.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c8de0bd581
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Айде, айде нли познавам жени които имат осиновени и не са цигани. А приемен родител явно не си наясно какво е. Аз мой деца си имам.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 490a791bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   "Айде, айде нли познавам жени които имат осиновени и не са цигани"

Тогава, защо драстично е намалял броят на кандидат- осиновителите, като при положение, че твоите познати жени са си осиновили ( според тебе) българчета?

Твоите приятелки или са щастливки, че са осиновили дете БЪЛГАРЧЕ, или са по -скоро поредните с промити мозъци, които явно НЕ правят РАЗЛИКА между бял човек и чернокож; РАЗЛИКА между БЪЛГАРЧЕ и циганче.

А и пак не четеш, какво съм написала. Като се правиш на по- милосърдна от мене, моля те, осинови си ЦИГАНЧЕ и си го гледай наравно с твоето, та даже обичай и се грижи повече за циганчето, отколкото за твоето си.

Аз пак ще повторя, и дано да ме разбереш, ако ли не, значи, наистина имаш нужда от лекарска психиатрична помощ. Аз искам дете БЪЛГАРЧЕ , независимо от това дали ще е от моята и на съпруга ми кръв, или осиновено, НО НАЙ-ВАЖНОТО ДА Е БЪЛГАРЧЕ. Всеки НОРМАЛЕН българин ще сика да отглежда дете от своята си кръв, т. е. детето да бъде българче, независимо от това дали това дете е негово собствено ( заченато по естествен начин) или осиновено българче. А ти си явно някакво ИЗКЛЮЧЕНИЕ, и явно може би си падаш по чужди деца небългарчета, отколкото по своето.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3903bcdb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Моля модераторите да ограничат трибуната на расизма в сайта!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 50723635f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 15/19/21. Искам, искам, искам, не искам, не искам... разбери, ти имаш огромен психологичен/психичен проблем! Светът НЕ СЕ върти около теб, не го ли разбра? Като те гледам колко си словесно агресивна и груба, крайна и ограничена - по-добре е, че нямаш деца. Господ си знае работата.
М38

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 55cf7a5869
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   15, надъхана госпожо, презервативите не се ползват преди, а по време на полов акт...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker