Дядо започна да говори несвързани неща, откакто почина баба. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дядо започна да говори несвързани неща, откакто почина баба.
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2304 пъти
Добър вечер!
Преди 1 година, когато почина баба, дядо го преживя изключително тежко, но и донякъде го разбирам, все пак 60 години са били заедно... той е на 85, а баба бе на 83, та след нейната смърт той започна да говори несвързани неща - Например, един ден гледам отворил прозореца и седнал пред него на един стол и аз му бях казала да го затвори, защото беше доста студено, а той ми отвърна : "Чакам моята Недялка да си дойде, да я видя, че се прибира! ", оттогава малко се стреснах и казах на нашите, майка ми един ден седна да поговори с него, да му обясни че баба вече е на по-добро място, че трябва да гледаме напред, а той само се клатушкаше напред-назад и гледаше в една точка... Започна вечер, като всички си легнем, става и излиза навън с думите, че уж баба я е била страх от тъмното и да я почака някъде. Почти всеки ден ходи на гроба й и с часове прекарва там. Вечер не спи, стои пред прозореца и уж чакал баба да си дойде.. Една година вече измина от смъртта на баба, а дядо все си продължава постоянно да говори за нея, че всеки момент ще си дойде, че отишла за малко.... нашите дори мислят да го заведат на психиатър, но пък леля ми(дъщеря му) не разрешава. Доста трудно преживява смъртта на баба Недялка, според Вас дали дядо е полудял или просто някаква депресия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5358558610
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Не мисля, че е за психиатър, това е защитна реакция. Всеки си има различни начини за справяне с болката. Той просто иска да си мисли, че баба ти скоро ще се върне. Ако осъзнае, че тя няма, наистина ще полудее.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c8412c8807
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен също е добре. Човекът е обичал силно, нещо което е изключително далечно в днешно време.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 86badf3cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е защитна реакция, а стресът му е отключил старческите заболявания -деменция, например. Може и микроинсулти да е прекарал. Заведете го поне на ЛЛ, да му измери кръвното. Редно е да го изпрати на невролог. И неговите снахи и дъщери като не се сещат, ги изръчкай поне ти. Деменции и т. н болести могат да са много мъчителни за близките на болния. А кога и той ще си замине, никой не знае.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2801bc4f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мъчете човека с доктори, това си е старческо слабоумие, мислите му вече се объркват. Радвайте се, че не е започнал да се губи, на тази възраст това е нормално, трябва да го наблюдавате като малко 3 годишно дете.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4bcc6ab81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мод, защо не качвате? Не знам какво са писали другите трима преди мен, но трябва да се успокои питащата. Няма нищо не естествено и нередно! Възприемайте стария човек с уважение. Уважавайте волята му! Осигурете му спокойствие! Не го изтезавайте с психиатри! Той няма нужда от такива! Те (поне тези у нас) не могат с нищо да му помогнат.Уважавайте го и го подкрепяйте, когато с каквото можете. Това е всичко.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ed4af4da30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ох, човек, какво знаем ние за живота на един толкова възрастен човек.. 85 години, малко ли са. Колко от тях е бил с баба ти? 60-65 сигурно. Три пъти колкото твоя живот досега. Ами тя си е част от него, живее ли се после нормално? Номер три е прав. Такъв стрес води до заболявания, нека се прегледа. А ти го остави на мира. На него така му е по-лесно, в заблудата. Няма с кого вече да сподели мъката си той. Но можеш все пак да го караш да ти разказва за нея. Така ще се чувства по близо до нея и ще предава паметта за нея. А и той като си отиде няма да има вече кого да попиташ.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9a75cf0488
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не слушайте какво говори, а вижте как го казва, с каква емоция на лицето, тона на гласа му. Така ще разберете дали е лудост или е разумен в приказките си.
Може да е ритуал, малки действия, които пазят спомена и навика за съпругата му. Вярно е, че чрез самовнушенията си, може да загуби връзка с реалността, но затова сте вие, особено внуците. Млади сте, разговаряйте, питайте за баба си, да ви разкаже как са се запознали, например, може да му стане болно, но пък е възможно и да му помогне, да се справи с липсата. По-добре е да споделя, отколкото да си самовнушава и да губи връзка с близките си. На самовнушения го карат самотниците, не от личен избор, а защото нямат с кого да споделят.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f272e66932
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много тъжно! Не искам да те плаша, но шансът дядо ти да излезе от това състояние е доста малък. Не мисля, че има смисъл да го водите на психиатър, на 85 години е, за какво да го тъпчат с лекарства и да му провеждат куп терапии? Просто приемете, че с баба ти си е отишла и част от него и вече никога няма да е същото. Май при повечето възрастни хора става така. И моят дядо стана странен след като баба почина. Е, не говореше, че всеки момент ще се върне, но някак се затвори в себе си, освен това отказа да ходи на лекари, а имаше диабет. Твърдеше, че лекарите са убили баба и няма да позволи и него да убият. Тъжно беше! Живя няколко години, но вече не беше същият.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 78efc4ed4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Обикновена старческа деменция, моята баба също почина преди година и дядо ми (81г) пита кога щяла да си дойде, скоро не я бил виждал. Няма смисъл от доктори, това не се лекува и за неговата възраст е нормално.
Ж19

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker