Един личен проблем доведе до серия проблеми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Един личен проблем доведе до серия проблеми.
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2658 пъти
Здравейте! Аз съм М нa 36.

Та историята ми с личния ми проблем е още от тинейджърските ми години. Изпитвам отвръщение от бебета и малки деца. С годините родители и приятели ми натякваха - "Ще пораснеш! ", "Ще говорим пак след няколко години! " и тнт. Но това чувство се засилва. Та този проблем доведе през последните години до доста по сериозни.
Не се разбирам с родителите ми и родата, дългогодишните ми приятели вече имат деца и спряха контакт с мен. Все по често чувам коментари, че съм егоист. Бих дал живота си за най-близките ми! Винаги съм помагал с каквото мога, дори и на непознати спрели ме за помощ!
През годините имах няколко връзки. Винаги в началото съм предупреждавал за това че не искам деца. С две от момичетата се задържах в по дълга връзка, но се разделихме защото мислели че ще се променя. Преминах и през курварския период. През последните близо 5 години нямам приятелка. Имаше едно момиче с което исках да съм до края на живота си (познаваме се от деца). Тя ми казваше че също не иска деца. Но аз я познавам добре. Скоро след товa си намери приятел и вече има две деца.
Обичам из България по рaботa и се рaзнообрaзявaм, но последните месеци започнах да пия пивече от нормалното и се затворих в черупка. Спрях да излизам. Депресиран и самотен съм!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 43804f69a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ние хората сме различни.
Да имаш дете е също толкова егоистично, като да не искаш дете. Просто е друг вид егоизъм.
Не дължиш обяснения на хората, но винаги обяснявай на партньора си, защото и те имат право да направят своя избор. Много е достойно, че и сега го правиш!
И все пак - опитай сам или с психолог да си изясниш защо изпитваш това чувство. Не за да го промениш, а за да си наясно със себе си. Според мен това ще те извади от депресията до някаква степен.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a10d1c37a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
мога да напиша роман по темата, но ще се опитам да съм кратък:
Моя милост е на 49. Още на 26 годишна възраст бях твърдо решил, че не искам да имам деца. Тогавашната ми съпруга беше на същото мнение.
Направих си вазектомия и оттогава съм абсолютно спокоен по темата. Бих казал, че инвестираните за целта пари бяха най-мъдрата инвестиция, която съм правил някога.
Това с егоиста също съм го чувал, ефектът на приятелите с деца също ми е познат.
Живея в чужбина, където хората по-малко се бъркат в чуждите работи, но в БГ това за съжаление го има...
Комплимент от мен, че отстояваш решението си!
Помисли само: по начало жените са програмирани генетично да искат деца..инстинктът при тях е силен, при мъжете далеч не е така, по-скоро други фактори ги карат да желаят деца ( натиск откъм родители (хайде, искаме внуче), и мн. други, по-скоро социални компоненти.
В БГ обществото е доста изостанало в мисленето по тези теми. Ако в централна Европа да попиташ някого защо няма или не иска деца е недопустимо навлизане в личното пространство, в БГ това е първият въпрос, който бива зададен при едно ново запознанство.
Та обратно към темата: прочети това, което ще ти напиша по-долу няколко пъти и добре го запомни!

Жената има една цел в живота - да роди деца. Мъжът е само средство за постигане на тази цел.

И забележи, за никоя жена не е проблем да си намери някой да я оплоди...само че тя търси такъв мъж, който след като я оплоди ще я отглежда, барабар с детето.
Един вид задълженията се разделят на: мъжът ще ходи на работа, а жената ще си гледа детето/децата и в останалото време ще си пише из фейса с други мами какво геройство е да гледаш деца и как вечер е капнала от умора.
Сексът ще намалее драстично, ти вече няма да си на първо място в живота на тази жена, там ще са децата...ти ще си само този, дето никога не прави достатъчно за мама и децата и носи само пари вкъщи.
Повярвай ми, повечето от хората около теб тайно ти завиждат. Че си свободен, че харчиш твоите си пари са себе си, че можеш да се прибереш когато поискаш с когото поискаш... И ти слагат етикета "егоист"...
Защо? Защото не си малоумен като тях да работиш като роб за някого другиго... за някоя кифла вкъщи, дето между турски сериали и фейсбук понаглежда и децата, (които ТЯ е искала) и дори не е в състояние да ги възпита като хората.
Познавам безброй семейни, които са заедно само заради децата....всичко друго е умряло...искаш ли и ти да си така?!
Я се съвземи и погледни света какъвто е: ТИ си на слънчевата му страна, не другите!
Поздрави от Dirty Daddy

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6fc5e9d245
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Виж, аз съм жена и също винаги съм недолюбвала бебета. Не изпитвам чак отвращение, но определено не ми е приятно на гости да дойде приятелка с малко дете. Не чувствам нито умиление, нито нищо към хлапето. Ако е по-голямо детето и с него може да се разговаря - няма проблем. Спомням си, че в детството си никога не си играех на "майка" с кукли, предпочитах някакви образователни игри. Аз самата деца нямам, защото бившият ми мъж не искаше, въпреки, че бях готова да си мина по каналния ред, понеже "така трябва". В началото на брака ни забременях, но претърпях спонтанен аборт, след което той спря да прави секс с мен от страх да не забременея пак. После се разделихме. Сега имам друг съпруг. Той е баща на дъщеря в тийнейджърска възраст от предишния си брак и аз искрено обичам това дете и активно участвам във възпитанието му. Но! Ако бях с 10 години по-млада, задължително щях да родя дете от този мъж, щях да копнея да му родя дете, да мечтая да дам още любов. Просто толкова много го обичам, че искам някак да го размножа, да имам колкото се може повече от него. Никога през целия си живот не съм искала да имам дете. Сега искам. Обаче вече не мога. Според мен, авторе, ти просто не си открил жената. Лошото е, че повечето млади дами наистина тръгват към една връзка с очакването за семейство и деца. Може би за теб е вариант това, което стана при мен - жена, която вече има пораснало дете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d900354907
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Предлагам ти да посетиш психолог, имах една познаат, която също се отвращава от деца. Не е речено, че психолог ще те кара да променяш мнението си за децата, а да стигнете заедно до извод от къде тръгва всичко това. Аз харесвам децата, например, но доста често се дразня, ако около мен има шумни и глезени деца, откачам направо. Имах една бременност и от стреса изгубих детето. При мен това също се явява проблем, защото нямам общоприетото мнение, че всички деца са добри. Когато бях малко, децата са ме и обиждали, и били, и какво ли не. При мен всичко идва оттам. Но съм ходила на психолог и съм говорила по темата. Той не се учуди, нито ме осъди. Дайте да си го кажем честно, не всички деца са добри.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9079987682
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Казваш, че би дал живота си за най-близките и помагаш на хората. А знаеш ли, че като остарееш най-близките ще бъдат децата ти (ако имаш такива де). И нали знаеш, че мъжете ходят на работа, а майките гледат децата през повечето време. Човек може да изпитва отвръщение към деца, но когато са негови не е същото. И децата не са завинаги малки.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 46ce16b028
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

6.   Dirty Daddy

Няма проблем, че не искаш деца, но каква е тази злоба към хората, искащи деца? Единствената цел на жената били децата, мъжете ги правели, защото ги натискали и не знaм какви още глупости.

Щом не искаш деца, не прави, но чак да злобееш. И говори за себе си, а не от името на другите, защото говориш пълни глупости. С този коментар удаи дъното. Добре, че беше ти, че да ме светнеш, че аз всъщност съм си напарвил децата заради натиск от обществото. Колко заблуден съм бил, докато не ми отвори очите. Смешник.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 12670cde41
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората са различни. По-добре да нямаш дете, отколкото да имаш такова и то да те отвращава. По-добре да не си родител, отколкото да съсипеш нечии детски живот и просто да си се възпроизвел, за да не си егоист спрямо родителите си и света. Аз лично искам деца и не мога да те разбера, но приемам мнението ти и те подкрепям, че не бива да създаваш живот, ако нямаш желанието за това и не ти се поема подобна отговорност. Децата са нещо сериозно, не е редно да ги правим заради чуждото мнение, не може да ги осакатяваме откъм любов, за да може родителите ни да имат внуци.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b54e9210e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Dirty Daddy, харесвала съм други твои коментари, но с този удари дъното. Такава злоба към жените и към хората с деца не бях срещала скоро. Само жените искали деца? Връзвали мъжете с тях и гледали турски сериали?
Ако познаваш само такива жени, мога само да те съжалявам, както и ако не познаваш мъже с бащинско чувство. Като остарееш, курвите, с които се прибираш, дали ще им пука за теб? Дали изобщо на някого му пука за теб с това мислене? Харчи си парите са себе си и си мисли, че хората ти завиждат. Генът ти ще се затрие с теб, природата си знае работата

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e5ea87929e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   И мен често са ме дразнили малки деца или по-скоро дебелокожите им родители, които ги оставят да правят каквото си искат и полу ухилено те гледат все едно всички са щастливи от резултатите. Но като е твое детето е по-друго. Дори да не те интересува много, все пак няма как да не ти е приятно да го погледаш отблизо. Виж ако майката е глупачка, трови ти живота и започне да настройва детето срещу теб тогава може и то да не те влече. Струва ми се, че става дума за някакво самовнушение и вманиачаване по въпроса. В крайна сметка хвани някоя разведена с пораснало дете - на нея ще ѝ е удобно, че не искаш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 27bbe94d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жена съм на 22 и винаги съм знаела, че грам не ми се занимава с деца, и да, да имаш деца само, защото така трябва, и за да има кой да те гледа видиш ли /демек си създаваш роби да са ти длъжни цял живот/, е най-долния и голям егоизъм. Толкова много хора има по наще географски ширини, на които трябва със закон да им е забранено да имат деца. И да... на мен също заблудени слугини, познати и роднини ми натякват, че само така съм ги говорела, щяла съм да имам деца. Адската наглост, сякаш тея идиоти знаят повече и по-добре от мен самата какво аз искам от тоя живот. А дядката женимразец отгоре е просто поредния комплексар, не го вълнува въпросът "дават ми наклон на живота", а просто си излива комплексите със съчинения по картинка и първична злоба.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fcddd6de17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   ж30 съм и мнението ми се припокрива 1 към 1 с това на номер10

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5dc396e30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом е проблем да не искаш деца, поискай! Сам си осъзнаваш проблема и пак упорстваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 544605cda7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Интересно нещо е животът. Аз съм мъж на 30, който пък много иска да има деца, но не се очертава да намеря подходяща жена за целта. Навсякъде като видя малки деца им се радвам супер много, чак се насълзявам. Много ме кефят какви са дребни и как опознават Света. Нов живот, нови мечти, нови преживявания. Супер яко е.

Трябва съзнателно да решиш как искаш да се развие животът ти. На мен това твърдо да не искаш деца ми се струва като някаква фобия, зараждаща се в детството. Може като си бил малък да си възприел някое дете за конкуренция (например ако си имал по-малък брат или сестра да сси си мислел, че получават повече любов от теб), може да си го асоциирал с нещо друго неприятно (например някой роднина да се е оплаквал от децата си). Не знам точно каква е причината, но ако решиш да се ровиш посъветвай се с психотерапевт. Ако пък решиш да си без деца, то пак е добре да говориш с психотерапевт.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 143caa9935
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Не се отчайвай - за всеки влак си има пътници.
Аз съм жена, която никога не е искала деца - била съм и винаги честна с партньорите си по въпроса. Когато срещнах съпруга си веднага разбрах, че това е моя си човек - просто се чувствах страшно добре в негово присъствие, разговорите вървяха с лекота, привличането, емоционалната близост, заживяхме почти веднага заедно, по-късно се и оженихме. Той също не искаше особено деца, така че това никога не е било проблем между нас. Вместо това си посвещаваме времето един на друг, грижим се да ни е уютно вкъщи, развиваме се, имаме и двамата общи хобита, пътуваме често. Не съм усещала никога нещо като да ми липсва понеже нямам деца - нямам просто вътрешна необходимост от такива, животът си ни е хубав така, както е и това ми е достатъчно. Колкото до хорското мнение - на хората и на челна стойка да застанеш, няма да им угодиш. И не си егоист - нямаш представа, на колко егоистични причини за правене на деца съм се наслушала. На никого не дължиш нито отчет, нито оплождане. Не се чувствай виновен пред обществото или че трябва да се обясняваш. Прави това, което усещаш, че е правилно за теб и ти иде отвътре. Бъди себе си, наслаждавай се на живота и ще видиш, че ще се появи и точната за теб половинка :) Желая ти много любов и късмет.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 46cfc31c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Лично аз уважавам хора като теб и номер 2, заради това че си признавате, че не обичате деца и не залъгвате някакви жени, че искате. Или да правите деца, които не понасяте след това. Защото според мен има доста мъже като вас, но се прикриват, правят деца, после не им се занимава- зарязват си семействата или не им пука за тях. Поне вашето ми се струва коректно и е хубаво, че сте решили да нямате деца. А колкото до другото, предполагам има жени които също не искат и не им се занимава. Може би ако намериш такава жена, ще можеш да имаш пълноценна връзка. Ето дори тук в коментарите се появиха доста жени, които също не искат деца. Може би трябва да се разтърсиш и ще намериш жената за теб.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bb03e68285
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Близките ти ще умрат. Ти ще останеш сами ще умреш в нещастие. Честито!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 083643548e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Всеки си решава, но крайния резулгат е шокиращ
Бедните, необразовани тъпаци имат по 3, 4 деца, света затъпява и се пълни с боклуци и пластмаса
А образованите, интелигентни хора не искат деца и гордо убеждават останалите каква минавка е да създадеш такива

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bb03e68285
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Dirty Daddy (или името, скоето се подвизаваш тук), позволи да не се съглася с теб. Поне не изцяло. В думите ти има истина, понеже действително такава група от хора съществува, а именно – хора, които не искат децата сии съжаляват за тях и се надяват и другите да народят за да са „нещастни“ и те. Истината, обаче, има и други измерения. Не си ли допускал, че някой може наистина да еискал дете, да е щастлив след появата му ида има положително развитие на нещата след появата на детето? Да, трудно е, но повярвай, когато всичките ти близки умрат оставаш сам. САМ! Децата не са за да те гледат на старни, макар че на времето това е било като неписано правило, вече нещата се променят и хората имат деца все по-осъзнати и защото наистина ги искат. Има и такива, които просто подражават на стадото и раждат за да са като другите, а впоследствие осъзнават, че не ги кефи... ей тия хора са калпави.
Детето може да е най-хубавото нещо, когато е желано и най-лошото нещо, когато е нежелано.
А такива като автора на старини ще си сърбат попарата. Познавам много бездетни хора, и повярвайте гледката не е красива. Купонът свършва, тялото залязва... хубаво е да има хора до теб на залеза... иначе като си на 30 е забавно и не мислиш за него, ама после... Ние с мъжа ми сме си много добре даже, дори често съжаляваме хора без деца... то си е тъжно. Но всеки си прави изборите сам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bb03e68285
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Човек винаги иска това, което няма. Тези, които нямат деца, повечето от тях, тайничко искат да имат и се крият и страдат в душите си. Имам много контакти с хора, лично аз не познавам такива, които да не искат да имат деца и да отричат родителството. Познавам такива, които нямат и се усмихват за пред обществото все едно не им пука, но вътрешно изгарят и дават всичко от себе си за да имат в дома си детска усмивка. Човек не може да има всичко на този свят и когато един дом е празен, празнотата започва мнооого да тежи до болка, а когато е пълен има и радост и тревоги, но е пълен и смислен животът в него. Това, което се пише от злонамерените хора към децата и от Dirty Daddy са тотални глупости, защото в човешката природа е заложено възпроизвеждането и е напълно нормално човек да има деца и продължение. И не е до никакво даване на съвети и завист. Че за какво се женят хората изобщо, тогава!? За какво е обвързването!? Ми да си живее всеки сам тогава, обаче самотата натежава и човек започва да търси човек до себе си и когато влезе под един покрив с него, отношенията се развиват и това води до желанието да видиш нещо създадено от двамата. Защото тази жена отсреща, вътре в нея е заложено в чипа и, да иска да стане майка и вероятно го подтиска, някъде дълбоко, защото човека, с който е избрала да е под един покрив, може би и допада в много отношения, но стига да не и допада само в едно... Никак не е просто, но аз лично не харесвам мъже, които задоволяват само собствените си потребности и лишават една жена от това да изпита майчинството.
Пак казвам – купонът свършва, сметката идва, кой ще я плати тази цена – ние, а тя е висока. За мен хора, които не могат да си намерят половинка и са негодни дори себе си да гледат, пишат такива истории и плюят родителството. В съседната стая спи едно прекрасно едногодишно дете, да знаете, няма по-голяма радост от това. Искрено тъгувам за хора, които няма да го изпитат. А време – имам, освен че пиша тук, изкъпах се, направих си прическа, намазах си лосион за тяло, напръсках се с парфюм, облякох се... като се събуди ще идем на разходка и да накупим някои подаръци за Коледа отсега... време си имам, въпроса е, че вече няма хаотично мотаене и лежане по диваните, но явно някои искат това!?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8c99317749
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Думата е "отврАт"!

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fbfa90342c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Авторе, за мен проблемът ти е някъде другаде, а нежеланието за деца е следствие. Дори не съм сигурна, че наистина не искаш деца.
Човек, твърдо убеден във вижданията си, абсолютно категоричен за начина, по който иска да изживее живота си, би трябвало да е наясно за плюсовете и минусите, съпътстващи "веруюто" му. Следователно какво точно давиш с алкохола? ! Трябваше отдавна да си разбрал, че жена до около 40 г. твърдо решена да няма деца трудно се намира. А след тази възраст и да се сети, че иска, вече ще трудно, да не кажа неосъществимо. Тоест, чукал си на грешните врати.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 73627a4a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   19 - напълно грешиш. Не можеш да генерализираш какво искали "хората" (които са повече от 7 млрд), въз основа на собствените си разбирания. Може и да ти е странно, но не всички мислят както теб.

Аз съм жена на 38 и никога не съм искала да имам свои деца, но харесвам децата, редовно гледам тези на приятелите си, играя с тях и т. н.

За мен проблемът на автора е, че изпитва отвращение към тях - това не е нормално.

Децата са човешки същества също като роднините, които обичаш.

Може би отблъскваш жените около себе си с тази омраза - всеки би се шокирал от такова твърдение.

Бих те посъветвала да смекчиш малко тона си, когато разговаряш на подобни теми. На никого не дължиш обяснение защо не искаш деца, така че не виждам причина да разгласяваш, че ги мразиш и т. н. Може би усещаш натиска на родителите си и обществото и реагираш пасивно-агресивно, за да не ти се месят.

Наистина ще е добре да отидеш на психолог, за да разбереш откъде идва този проблем.

Относно коментара на 18 - бях чела някъде, че съществува връзка между генетичната склонност към образование (считана за знак на интелигентност) и средния брой родени деца. Хората с по-високи образователни постижения имат по-малко деца или нямат такива.

Склонна съм да вярвам, че е така, защото не познавам хора с по-ниско образование, които нямат деца. Дори да има такива са рядкост, и вероятно не вследствие на доброволно решение.

Авторе - не правиш впечатление на лош човек. За твое добро ще бъде да разбереш какво провокира такива чувства в теб. Потърси помощ, нищо срамно няма в това.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fc6b7f7001
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Според мен дави с алкохол това, че няма с кой да си прекарва времето, номер22.
По същата причина, а често и по други причини, се давят с алкохол маса хора, включително и такива, които са семейни и имат деца - примерно са нещо влязли в депресия, безработни са и по цял ден се наливат и гледат телевизия, или пък са си работещи, но всяка вечер си пият ракията, това примерно някви мъже, а някакви жени домакини системно си сипват винце. Но какво обяснявам, като на всеки това му е ясно.

Хора, приемете, че някои хора не искат деца и недейте да им дуднете и да им изнасяте някакви лекции. Просто помислете как да си вдигате самочувствието и да си придавате значимост по някакъв друг начин.

На вас изобщо ще ви пука ли, ако някой от тези хора, които не искат деца, все пак бъде изнуден по някакъв невероятен начин да съзаде дете, ТА ЩЕ ВИ ПУКА ЛИ ЗА ТОВА ДЕТЕ, ЧЕ ТО НЯМА ДА РАСТЕ ЩАСТЛИВО, ЗАЩОТО ЩЕ УСЕТИ, ЧЕ НЕ Е ЖЕЛАНО? !? АМИ НЕ, НЯМА ДА ВИ ПУКА, естествено! Трайте си тогава!

Хайде, сложете ми по една лоша звездичка, но започнете да мислите малко повече преди да пишете глупости и като цяло крайно неподходящи неща.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bb03e68285
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Номер 23, хареса ми експозето ти, но то е просто една купчина букви и пунктоация, без особен смисъл. Личи си колко си объркана и ти. За такива хора като теб пиша. Оправи си живота в личен план и нещата ще се променят за теб, а автора е негоден за родител, ще остане сам и мама няма да е вечна да го пренемага и да му готви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 73627a4a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   25 - признаваме, че всички сме объркани и не знаем какво говорим, а ти си единственият, който знае всичко и е експерт по всички въпроси.

Приятен живот.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 51e17fd24b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Мен пък най са ми смешни разни млади майки, в смисъл наскоро родили, които си мислят, че са хванали Господ за шлифера дето се вика, и след някакъв период от нюанси на бебешко розово връзката им преминава към по - тъмно, и все по - тъмно, като накрая свършва в тъмно лилаво. И това са все жени, които много знаят кое е най - правилното, най - доброто, и изобщо най като цяло как хората трябва и не трябва да си живеят живота. Дори имам 2 такива приятелки от детството.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ec27aabc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Браво н 27 право в десятката. Ще добавя че това са бивши курвички и парцали, които сега си избиват комплексите. Големи моралски, същото е и с бащите де... Някви мачкани лекета, ражда им се дете и вече не знам какво е станало... На такава паплач, не трябва да им се позволява да се размножават.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bb03e68285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Ами, да. Голяма работа си е да родиш и отгледаш дете. А тези, които нямат деца са злобни и нещастни. Вие се опитвате да наложите своето мнение и забравяте, че и вас майка ви е родила. Объркани млади хора, като сте много добре така без деца какво влизате да злобеете в интернет... супер зле! Самотния човек е най-нещастния човек, запомнете, това сте вие... и да ми давате минуси аз пак съм добре, а вие си оставате ня същото дередже...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bb03e68285
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   И още нещо, за да ви покажа какви лицемери сте и как не си вярвате, че мразите децата, а просто ви е непосилна задача. Когато тук шма истории за млади жени пред аборт, се спуквате да убеждавате авторките да не правят, защото детето е най-святото. Един не е написал думите ви... сами си отговорете колко си вярвате. Аз съм щастлива, че имах чудесна бременност, леко ражданеи отглеждам чудесно детето си, има много лоши неща на този свят, като болести, . самота... и пр.
Самотата н е хубаво нещо. Заради такива несгоди има злобари в сайта, които не дават съвети, а само обиждат. Искате деца, но не можете... това е! Номер 28, приеми че е възможно да съм преподавател в университет с чудесно семейство. Сега ти пък слагаш всички под общ знаменател. Объркана младеж, объркана...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 73627a4a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   30 - никой не е казал, че самотата е хубаво нещо, само дето ти не можеш да разбереш, че има хора, които нямат деца и изобщо не се чувстват самотни.

Различни хора, различни гледни точки.

Не мисля, че притежаваш каквато и да е квалификация да решаваш кой бил объркан и кой бил самотен. Можеш да говориш само за себе си.

Що се отнася до темата на автора - не мисля, че децата са проблема. Винаги има шанс да бъдеш щастлив. Според мен имаш някакъв вид емоционална преграда и наистина е добре да се консултираш със специалист.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bd4dbe0d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   30, ти си онази 40 годишната родила наскоро, нали така? Също и авторката на темата 'Не искам да работя' (даже там съм ти писала коментар, номер4 е)

Еми след едно 20-30 години пак ще си сама. Детето ти, ако го отгледаш правилно, ще отлети от гнездото и ще си живее свой живот.
А жените живеем по - дълго от мъжете...
Аз лично съм се нагледала на много възрастни вдовици... Радвай се сега на това, което имаш, но не си позволявай да се изкарваш нещо повече, по - можеща, по - оправна и. т. н. само заради това, че си пожелала да имаш и си създала дете. Ако това, което казваш наистина беше така, то най - малкото нямаше да има помощи за здрави деца със здрави родители, нали така ;-)

Аз също не искам деца, нито дори и животни, но и смятам, че изобщо не е окей да се мразят деца (разбира се и животни). Някой по - горе в коментарите дори казва, че не всички деца са добри, нещо такова беше, защото били глезени (а дори са 'глезани', което е дооста широко понятие, те не са виновни, а родителите им). Изобщо има маса хора, особено в тези по - икономически осраните части от света като нашата родина, които се държат ужасно с деца и подрастващи, крещят им, удрят ги, бият ги (а доста от тези смятат това за възпитателно, полезно, правилно) и въпреки, че аз нямам желание да се занимавам с родителство силно се възмущавам на хора, които искат и са родители, но имат такова неподходящо, неправилно отношение към децата, а в същото време оставам с убеждението, че вие, които твърдите колко сте свестни хора най - общо казано, сякаш си затваряте очите за това, и то дооста упорито.

Значи странно е защо ти изобщо се филмираш в такъв тип тема, каква е причината, след като си преподавател в университет, с чудесно семейство - животът ти е такъв, какъвто искаш. Също и в очите на масите си отличничка, дето се вика нали.
Ето, моята причина е, че се чувствам един вид дискриминирана от част от обществото ни, но усещам, че е въпрос на още малко време да спре да ми пука, защото преди като по - малка повече се дразнех, но пък твоята причина каква е?
(този върпос го задавам с цел да го насочиш към себе си, а не непременно да дадеш тук отговор)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e56c05f500
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Така и не разбрах какъв ти е проблемът? Някой те насилва да имаш деца ли? Не мисля, че някой ти е опрял пистолетът и иска семето ти? ! След като не искаш, недей да ги правиш! Просто казвай на гаджетата си, че категорично не искаш деца и готово. Всеки сам си преценява приоритетите. За мен няма място за тебе в сподели, защото ти нямаш проблем - нито някой те насилва, нито те бие, нито си раздвоен, защо пишеш тук - не е ясно, освен ако темата не е обществено допитване на някой студент по психология, който пише курсова работа...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6b34540a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   33, според мен пише, защото както сам знаеш маса хора обожават да дуднят на хората, които не искат деца да имат деца. А да ти дуднят е доста изтощаващо психически. Не знам дали са ти дуднели някога за нещо, май не са...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e56c05f500
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   34, сега пак прочетох изповедта, май проблемът на автора е не че не иска деца, а че не може да намери подходяща среда. Авторе, премести се в голям град, може и чужбина. Намери си хора, които обичат да излизат, да се веселят и са сходни с твоите интереси - има клубове, излети, екскурзии и др. На теб ти липсва социална среда изглежда. Не е проблемът в това, дали искаш да имаш деца или не, проблемът ти е, че нямаш социална среда. Предполагам, че твоите приятели са се оттеглили, защото ги е страх, да не прелъстиш съпругите им - чиста мъжка ревност (ако имаш жена и деца, е много по-малко вероятно, сам разбираш). Така че, замисли се дали не смениш тотално средата!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d78837b804
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Интересна тема и коментари, макар да е твърде провокативна.
Всеки има законовото и биологично право да има или няма поколение. От морална гледна точка вече обществото изразява своите теории по въпроса, както се вижда и от коментарите, но РЕШЕНИЕТО Е НА ИНДИВИДА. Не намирам смисъл да защитавам едната или другата теория. Когато си приел да бъдеш родител - бъди такъв, а не нападай този, който не го желае. И обратното.
Аз съм на 28г, обичам децата, искам мои такива. Имам мъж до себе си, но не бързам. Искам още живот и надграждане на умения и характер. Страхувам се от катаклизмите, които води за живота ти едно бъдещо дете, но и осъзнавам безценното в вредителството.
Авторе, и аз като някои коментиращи ще те посъветвам да смениш средата и контактите си. Намери си нови преживявания и познати. Знам колко досадно е когато всички говорят за бебета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker