Искам бебе, но не се чувствам готова и ме е страх. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам бебе, но не се чувствам готова и ме е страх.
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1516 пъти
Здравейте! Не съм предполагала, че ще пиша за подобна тема, но искам да чуя обективно мнение.
На 28г., съм с постоянна работа и приличен доход. Имам приятел от година, живеем заедно. Той също е с професия и стабилен доход. Обичаме се и се допълваме. Говорили сме за деца, брак, семейство, но някак си като идея. Живеем под наем, все още, далече и от двете ни семейства.
Мен, може би от биологичния часовник започна много често да ми се върти идеята за дете. Винаги съм искала да бъда майка, но на един по - улегнал етап. Нямаме все още брак, жилище. Не живеем зле, напротив. Общият ни чист приход месечно е около 2 400 чисто, но за мен не е достатъчно.
Изпитвам лек пристъп на паника когато се замисля колко отговорност е едно дете. Как е първо износване живи и здрави 9 месеца, после докато се оформи като човече, а след това цялата мъка с детство, градини и училище.
Повечето ми приятелка или бременеят, или гледат деца.
Сигурно ще ви се стори смешно, но наистина съм в дилема. Приятелят ми иска бебе, макар и да усеща страха в мен като заговорим по темата. Само ми повтаря: ще си го гледаме, ще лажем, че е без да искаме.
Ама аз ще знам, че съм знаела.
Страх ме е да не стане като играчката, която много искаш после не можеш да захвърлиш.
Май не съм готова за деца. Страх ме е от отговорност.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5ce352b1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Колкото повече го мислиш толкова повече ще е страх и ще ти се струва невъзможно.
Сети се за някои твои познати с деца пълни кретени, с ниски заплати-справят се нали?
С детето ти идва и инстинкта как да го гледаш, пазиш, учиш и т. н.
1/3 от българите изнемогват, но създават и гледат щастливи дечица.
На 28 е нормално часовника да ти тиктака. Действай докато все още си пълна с енергия и здравето ти позволява.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c65fc984a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не се чувстваш готова говори с него и изчакайте още 2-3 години. В днешно време не е проблем да родиш на 32 или 35 примерно.
Ние доста късно си направихме бебче и аз не бях готова. Нямах твоите страхове, а по скоро ми се живееше още малко само за нас двамата. И някак си дори в началото на бременноста ми беше нещо като от мен да мине, сега си давам сметка, че няма 100% процента подходящ момент.
А ако решите да направите бебо ще се справиш страхотно и ще се грижиш много за него.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 56dc81f1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Колкото повече отлагаш, толкова по-трудно ще са ти първите години на детето след време, защото един млад организъм се справя по-добре с умората и недоспиването. Никога няма да си напълно готова, докато не станеш родител. Майката се ражда заедно с раждането на детето, никой не се е родил научен! Бебе може да се гледа и с много и с малко. Разполагате с предостатъчно пари. Ние гледаме бебето си чудесно и то само с медицинска козметика и маркови дрехи с 1400лв тримата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d450a29ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами замисли се за хората, които живеят на минимални заплати, а понякога дори само единия родител работи - и пак се издържат и оправят. Щом станеш майка независимо колко пари имаш, просто инстинкта избива в тебе защото има живот в теб и просто някак си се оправяш. Винаги има начин. Действай сега, след 30 годишна възраст има усложнения и много опасности при забременяване.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 73a1a0121b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имаш време , щом се чудиш значи не си готова. Аз също съм на 28 , но вече имаме едно и чакаме второ . На мен бременността ми беше много приятна , дори след като родих пак исках да съм бременна . Все пак сте и от скоро заедно . Не знам защо хората искат милиони преди децата , вярно е че трудно се гледат , но всеки си решава .

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4d27223784
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Сега си представи, че си "улегнала" на 36, готова, с апартамент - решаваш се и... не става. Тая година не става, следващата не става. Замисли се как ще си скубеш косата, че си се мотала на по-млади години и си отлагала. А и не забравяй, че вероятно ще искате да имате и второ. Ако първото е след 30 и минат няколко години, второто за кога остава?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a8f674945f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Важно е да се чувстваш готова и наистина да го желаеш. Ако моментът още не е дошъл по-добре си дай още малко време за да свикнеш с идеята. И за детето и за теб самата психически и физически ще е по-добре, когато забременееш, детето да е наистина желано и да се чувстваш готова за него :)

И моля те игнорирай всякакви сравнения, дето ти дават с пълни кретени, които обаче имали деца и се справяли или пък с циганите итн. Да, оцеляват и се справят, но това ли е целта? За теб целта трябва да е пълноценно и желано майчинство и здраво и желано дете, което да възпиташ да бъде пълноценен и щастлив човек. Не става, когато главата ти е пълна със съмнения и противоречия - ако не си напълно в мир със себе си и с избора си, всичко ще рефлектира върху детето. Задачата е сериозна - така че дай си нужното време, заслужаваш го и ти и детето :) Ще усетиш сама, кога е точния момент :)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c0b50d22ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6 е прав, наистина тези неща не стават по поръчка. Аз започнах да опитвам от 27-годишна, вече съм близо на 30 и още не мога да забременея поради проблем, за който не подозирах, преди да започнем с опитите. Една позната също иска да стане майка, но вече е над 40 и не може да забременее, въпреки че лекарите й казват, че няма видим проблем. И тя е отлагала заради кариерата и сега съжалява за пропуснатото време. Така че не отлагай до безкрайност, защото времето си тече и когато проискаш деца, може вече да е късно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b3d14e2f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Слушай интуицията си. Ако тя ти подсказва, че не си готова за тази отговорност, значи не си и не трябва да създаваш дете сега. Онези, които ти натякват, че "часовникът ти тиктакал" да си мълчат, защото не те ще гледат детето ти, не те ще се лишават от сън с години и ще си късат нервите, и всичко останало, което върви в комплект с детето. Детето трябва да е 100% желано, иначе няма да го възпиташ качествено. Дори и без да искаш, с поведени и думи ще му предадеш негодуванието си, че не си имала повече време за себе си и си го родила, защото е трябвало и защото това се е очаквало от теб, а не, защото наистина си го желала и си била готова. Познавам хора, на които майките им са им натяквали какви жертви са правили за тях, защото е трябвало да ги родят млади и т. н. Всичките са "повредени", тревожни, с чувство за вина и малоценност. Сигурно е страшно да се чувстваш недостатъчно обичан от собствената си майка и да осъзнаваш, че си бил бреме за нея. Не причинявай това на детето си. Времената се менят и дори и на по-късни години можеш да забременееш, ако решиш. А и на 28 си още много млада. В 21-ви век сме все пак. Не слушай какво блее стадото. Не живееш, за да му угодиш. Слушай само собствения си вътрешен глас.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f861bbd14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Доста хора правят деца, когато имат доста по-малко пари и когато още живеят при родителите на единия. Наистина няма от какво да се страхуваш. А и бебетата не стават толкова лесно. Първо ще мине време докато забременееш, а после още 9 месеца, докато родиш. И аз мисля да се пазя до 28 или 29 и после вече да пробваме. Сега съм на 25.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 174c935378
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Според мен, най важното е да си сигурна, че това е човекът за теб. Заедно сте само от година, аз бих изчакала още една поне и после.
Остави парите, жилище и градини. Представи си, че след още една година той се промени и съжалиш. Дай си още малко време да се опознаете.
Мисля, че да започнеш с опитите на 29 не е късно, но е важно да си сигурна, че той е човека и ще ти помага.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker