Баба ми и дядо ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баба ми и дядо ми
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1311 пъти
Здравейте, сигурно историята ми ще ви звучи доста смешно и дори преувеличено, но просто няма с кого да споделя... Та така. Поради течения на обстоятелствата се налага да живеем при баба ми и дядо ми. Аз, баща ми и брат ми. Сигурно се питате какъв е проблема? ами проблема е, че те всъщност не ни искат. Не са ни го казвали, но се подразбира. Чувала съм ги как ни говорят зад гърба ни и после се правят, че нищо не се случило. Дядо ми постоянно се кара с баба ми. Не мога да спя, защото вечер са надули телевизора а сутрин започват да викат без да ги интересува за другите. постоянно ни се мазният ама после ни се правят на добри. Винаги са ми се карали за тва, че не чета. Е, седнах и почнах да чета. Помолих ги да намалят телевизора и го направиха, но ги чух кака казват че съм била диктатор и някакви такива работи. Във яко никога няма спокойствие. Постоянно са крясъци, викове и т. н Дори не мога да уча както трябва. Сигурно си мислите, че е тъп проблем, но повярвайте ми, ако вие живеете 6 години под непрекъснат стрес и вие ще се почувствате така. Знам, че няма с какво да ми се помогне, но просто исках да споделя някъде и с някой. Забравих да кажа, че са страшно досадни, дядо ми съм го чувала как е казвал, че не трябвало да ни приемат(да живеем при тях). Дядо също така имам чувството, че има психически проблеми. Както си седи отива на външната врата отваря я и я трясъка. Върви из къщата и ръмжи. Изглежда доста смешна история. НО ТОВА СА 6 ГОДИНИ С ВСЕКИДНЕВЕН СТРЕС.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 541b59d355
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо да ти кажа, че нито ми се струва смешно, нито преувеличено, но в същото време мисля че бабата и дядото са прави. Все пак вие сте тези които са се нанесли в техния дом, а на всичко отгоре ти си останал/а с впечатление че те трябва да се съобразяват с теб, колко силно да пускат телевизора си и как да говорят в дома си, вместо ти да се съобразяваш първо че са твоите възрастни баба и дядо и е нормално за възрастта им да имат намален слух, после че са ви приели в дома си и не ти се налага да живееш по мизерно с по малка част от заплатата на баща си, ако той примерно плащаше квартира щяхте да пестите от ток, храна, дрехи, щеше да имаш по малко или никакви джобни и т. н.
Така че бъди повече благодарна на тези хора, престани да им търсиш психични заболявания, а се помъчи да им бъдеш полезна поне в почистването на дома, миенето на чинии, готвене и т. н. Да видят хората някаква отплата за добрината, която са проявили към вас.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d0f0e53c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Три поколения под един покрив си е изпитание откъдето и да го погледнеш, за всички страни. Или преминавате някак (с много компромиси от ваша страна) или търсете вариант да се изнесете.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 37e4c094aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От Автора

До номер 1

Има неща които забравих. Аз всъщност УЖАСНО МНОГО ГИ ОБИЧАМ и оценявам това което правят за нас и съм им страшно благодарна. Целта на този пост беше да споделя с някого стреса през който минавам всеки ден. Тъй като няма с кого. Просто понякога тези случки ме карат да се отегчавам много. Дори има неща които се случват които не съм споменала. Просто колкото и да ги обичам понякога тези неща ми идват в повече тъй като се случват всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 541b59d355
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке нима мислиш че за баба ти и дядо ти присъствието ви в дома им не е всекидневен стрес, не е отегчение, нима мислиш че на тях не им идва в повече или че те не ви се ядосват, но точно поради факта че ужасно много ви обичат те ви търпят.
На почти всички възрастни хора слухът им е намален, затова говорят високо и увеличават звука на телевизора, имат нужда да ходят много по често по малка нужда, тоест трябва им постоянно свободна тоалетна, имат болести и им е нужно повече спокойствие, всяко малко притеснение им вдига кръвното до опасна за здравето им стойност, всички възрастни имат проблеми със съня и спят много по малко часове и много други проблеми но те са ви приели и търпят. Да карат се защото и те си имат семейни проблеми, най вероятно бабата ви защитава, а дядото мърмори на нея за неудобствата си причинени от вашето присъствие, тя поема негативите.
Можеш разбира се да си вземеш тапи за уши за 1лв от аптеката и да спиш до когато искаш и да четеш колкото ти е нужно, но ти си решила да тропаш и изискваш да се съобразяват с теб, да не говорели високо когато спиш или пък да не слушат телевизор когато четеш, вероятно си останала с впечатление че светът се върти около теб, но е време да се приземиш и да разбереш че нищо на този свят не идва даром и всяко действие или бездействие в живота си ще си го плащаш по един или друг начин. Сега чрез твоето търпение на възрастни, си плащаш имането на повече джобни, най вероятно и бабата готви и чисти понякога, ако бяхте на квартира щеше ти да вършиш почти винаги домакинската работа и т. н. Така че седни направи си преценка и осъзнай че имаш по скоро полза от колкото негативи от това че живеете у тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker