Как да помогна на сестра ми да се задоми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да помогна на сестра ми да се задоми?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2513 пъти
Здравейте, сестра ми е на 38 год. и все още не е омъжена, няма и детенце. От работа вкъщи минава ежедневието й и хората само й натякват, че е време да се омъжи. Тя все повече се затваря от тези приказки и времето минава. Иначе е много добра, умна, здрава и е хубава, но просто още не е срещнала подходящия. Как да й помогна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: f10ad6c2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като гледам, тя не търси помощ за задомяване, а ти търсиш помощ как да я задомиш. :D

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f9ed46e11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А ти мислиш ли, че тя ДЕЙСТВИТЕЛНО ИСКА да се задоми?

Щом ѝ натякват, значи тези хора са доста ограничени, консервативни и явно скучаещи.
Тя като пълнолетен гражданин има право да живее както ѝ харесва. Стига да не нарушава законите може да прави каквото си иска с живота си. А и да ги нарушава, има си органи на реда, които да я санкционират. Някакви си хора не им е работа да се занимават с нея и да ѝ държат сметка за каквото и да е, било то съседи, познати, роднини и.т.н.

Защо не я съветваш да се премести в някой по-голям град? Ако можеш даже ѝ помогни с преместването. Трябва обезателно да се отърве от тези натякващи хора, независимо дали иска или не иска да се задоми.

А дори и да беше задомена, тези хорица пак щяха да ѝ тровят живота, пак щяха да намерят за какво да я коментират и да ѝ се бъркат според мен. Спешно трябва да се махне да живее другаде!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 434f5d7891
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Това е краят. 38 години щом каза и аз ти казвам директно. Жена/мъж/ след 33 - не можеш да ги задомиш. 95% от случаите след 33, са с изградени навици, характери и т. н. Почти е невъзможно да намери другар в живота с тези критерии. Ако е богат, то ще е грозен или обратното. Ако е мил и внимателен- то ще му миришат краката. Колкото и смешно да ти звучи е така. А бременност след 34 е рискова. Това важи най вече за първо дете. Както за детето, така и за майката. А ти говориш за 38 и още 2-3 години докато се решат да имат дете. Ако искаш не ми вярвай, а просто се разрови в интернет и сама ще се убедиш. Избягвай форумите. Особенно бг- мама. Просто дълго е чакала принца с коня. Ама с тези винетки и живот в тази дупка няма как да го намери.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b5c19339a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хаха в това няма помагане. Най-много можеш да я накараш да се регистрира в някой сайт за запознанства, ама съм чела че там има много боклуци и старци със фалшиви снимки. Ама имала ли е гаджета до сега. Знае ли какво да прави с мъжете?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9fcb65f5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   ... добра, умна, здрава и е хубава, но просто още не е срещнала подходящия.

Ти я виждаш така, защото ти е близък човек и ти е скъпа. По мои скромни наблюдения за да се стигне дотук има два варианта. По твоето описание първият го изключвам. Той е на развей-праховете, които все не може да им се угоди и все се чувстват притиснати и неготови. Вторият е на непрактичните. Те не са обезателно грозни, но не се и отличават с някаква красота, че да привличат внимание и по характер са по-смотани и пасивни. Понеже жената си мисли, че мъжът пръв трябва да и прави пируети, тя все чака нещо да се случи вместо активно да го предизвика. Като голямо изключение в живота на такива момичета се случва веднъж толкова да хлътнат по някакъв тип, че да не се сдържат и да прескочат нормата си на плахост. Много зависи на какъв ще попаднат тогава. Свидетел съм бил на два случая с уви неблагоприятен изход. В първият мъжът няма никакви сериозни намерения, но вижда че тя е лесна плячка и решава да я изпраска еднократно и след две седмици и сервира, че иска тя да е щастлива и за това се оттегля от живота и. Във вторият се касае за някаква шматка обикновено по-стар с 15 години, който има амбиции за нещо повече, но не вярва, че може да ги постигне. Изкарат така известно време заедно, а онзи червеят го гризе и в един не се сдържа и разваля всичко. Това оставя за измамената страна една огромна психологическа рана, от която човек може да изперка, т. е да се затвори напълно, като го питаш нещо да говори само за работа и въобще да не иска да опитва нищо повече. Съжалявам, но мисля че не можеш да и помогнеш. Тя или ще се справи с това сама, или не. Твоята намеса само ще я постави под по-голямо напрежение.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6f6dd198b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Ами спрете да я тормозите с тъпите си въпроси, ето как.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e8de793763
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Що не си гледаш в твоята гаванкя?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9f0c9707f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Концентрирай се върху своя живот, за всички ще е по-добре.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 66778a9143
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Единствено като и покажеш, че я приемаш и обичаш безусловно такава, каквато е. Всичко друго би навредило.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 79a24d598f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ... Те не са обезателно грозни, но не се и отличават с някаква красота, че да привличат внимание и по характер са по-смотани и пасивни.... Ха, ми то повечето жени и мъже в България, а и по света, като цяло са такива.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: db129b7b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Никак. Това си е нейният живот и тя решава как да го изживее. Дали ще е сама, дали ще е с мъж и дете, дали ще гледа 10 котки... тя си решава. Ти се концентрирай върху своя живот. Няма нищо по-досадно от роднини, които си мислят, че имат право да ти казва как да живееш. Да, сигурно си мислиш, че се месиш за нейно добро, но повярвай ми, не само не и помагаш, ами допълнително я изнервяш с вечните приказки, че времето минава и ще остане сама. Не е глупава, знае на колко години е, така че последното от което се нуждае е от вашите коментари по темата.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e15868f5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   3. Хахаха!
Ж45, бременна с първо дете, сгодена и планираме да подпишем през април.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 50aabc2783
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   Изводът за мен е, че твърде много стари лелки четат тук :)
И хич не им е приятно когато някой им напомня за реалността и за това какво вече са изпуснали :)

Ефектът на щрауса - ако заровим в главата в пясъка и проблема изчезва :) Човек би си помислил, че за толкова години са научили нещо а то... :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0dcb2f71e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Каква е тази простотия хората и натяквали? Това че хората раждат и се женят не значи, че всички го искат това. Аз съм на 34 и също необвързана, а и вече нямам намерение за такова нещо. И деца се отказвам да имам. Едно време си мислех, че ще имам семейство, поне две деца, естествено ще намеря нормален мъж и т. н. Но реално преди години още видях какъв е живота и нямам намерение да се хващам с някакъв си там както правят повечето хора. Тези мъже дето съм срещала просто не са ми по вкуса и не можах да изпитам нищо смислено към тях, дори това да изглежда претенциозно. Добре ми е така и не ми липсва нито мъж, а дете не смятам да раждам само заради идеята и да бъда поредната самотна майка. Сестра ти ако не ти е споделяла защо е сама и ти не знаеш, не е редно да се бъркаш. Достатъчно голям човек е сама да си прецени. А и дори да има връзка, тази връзка тя сама трябва да я гради и развива, дори и вие да я запознаете с някой. Така че от нея си зависи, едва ли и става по-добре от някакви натяквания, все едно е прокажена. Аз лично бих се чувствала зле, ако някакви се опитват да ме сватосват и излишно се притесняват защо нямам мъж и дете. Поне при мен моите близки не се бъркат и не ме натоварват с глупавите си очаквания.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c0118f7147
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Специално отговарям и за лелки тук (за да ги дразня), и за теб, като мъж, може да ме разбереш...

Много рядко една жена може сама да се задоми. Не е такава женската природа. Може да си намери кой да я оплоди, но да си намери сама подходящ мъж в дългосрочен план... единични случаи. Затова през по-голямата част от познатата ни история (99%), родителите са задомявали дъщерите си. Няма как една жена да оцени мъж като дългосрочен партньор, единствено хормони и емоции... Хубаво е ако се случи, зад това да стоят и някакви реални качества, но няма гаранции.

Според мен е минало времето за натякване. 38г е доста за една жена. Приеми го и я оставете на мира, тя най-вероятно си го е приела за себе си...

Един пич тук вече ви написа реалността колко е опасна и късна бременност, особено ако е първа. Като не вярвате, ето научно проучване:

https://www.sciencedaily.com/releases/2006/10/061012184355.htm

За 45 годишната лелка която сега чака първото... хубаво, радвай се, само не се заблуждавай, че не поемаш огромни рискове и поведението ти е абсолютно безотговорно. ДОКАЗАНО! Знам че за вас жените фактите не значат нищо, но все пак, за останалият свят значат, и се чувствайте предупредени...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9313cd3e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Разбирам болката ти, че сестра ти няма семейство. Нищо не можеш да направиш, освен ако тя не го поиска.
Остави я да живее както намери за добре. Помагай й, обичай я, споделяй, бъдете близки, но я остави да живее, както намери за добре относно брака.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7f5f2c507b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   12 живо и здраво да е детето.
Само не знам как ще те представя на бала си? Като баба му или майка му.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9f0c9707f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Ако някой в днешно време е баба на 45, значи някъде е сбъркал в отглеждането на детето си. Или не е имал акъл да се пази и е родил в училище още. Или и двете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a980d7db7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

19.   При мъже над 35 годишна възраст доста от половите клетки са с вече разрушено ДНК, а сперматозоидите са по-малко активни в сравнение с мъжете под 35 годишна възраст, което намалява вероятността за успешно оплождане.
А спермата на 45 плюс годишните мъже е направо опасна, (сега няма да се ровя в нета да демонстрирам тук статийки), но за това сякаш много-много не се говори и обяснява, особено в българското интернет пространство, което си е адски малоумно, а и като прибавим и факта, че по принцип мъжете са тези, които по-малко си пазят здравето.. и става мазало отвсякъде.
После защо се случва да има млади момичета, които въпреки че водят здравословен живот, раждат увредени деца, или пък изобщо не могат да забременеят.
Но в крайна сметка всичко е Божа работа. И всеки сам си решава какво и с кого да прави, и дали изобщо да го прави.
А за натякването по принцип смятам, че в най-добрият случай няма никакъв ефект, а най-често ефектът е обратен на желания от натякващите... и не само за задомяването, а за каквото и да става въпрос.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 02f2a2629c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здравей, подходящия е този, който прояви интерес и който и допадне на пръв поглед, не трябва да рови по-надълбоко. Ако имате познат, който е сам и ви допада, говорете с него и с нея и ако има желание от двете страни ги запознайте.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f5159ceeda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   12, аман от хвалбите ти! Що не кажеш колко време се мъчи, докато забременееш и, че яйцеклетката не е твоя! Стига с тези пропаганди да се ражда в критическата!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 03888e16aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Ами 17, не е твоя грижа, нали! Живея в чужбина, тука няма бал, доволен ли си?
Ж45

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1fc6a150e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Едно не разбрах - на теб какво ти пречи, че не е "задомена", че искаш и да ѝ помогнеш? В кой век живеете, хора? !
И защо си мислиш, че ще е по-щастлива като стане нечия слугиня, а не да живее собствения си живот както намери за добре?
Сестра ти непременно трябва да се отдели от вас, ако иска да запази психическото си и физическо здраве, защото ще я поболеете с глупостта си.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9a187a72a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   17, боже колко задръстен народ има - как щяло да я представя детето на бала?!?
Това е най-важното нали - бала - не е важно да има родителят умствен багаж в главата да е в състояние да си възпита детето и да му осигури образование, дом, финансова сигурност и бъдеще - важното да се вдигне патаклама, да ни видят всички пременени, че бал правим, така ли? Пък после чаавето кучета го яли. Отделно не ми стана ясно, каква работа има родителят да присъства и да го представят на бала??? Аз родител да ходи с децата си на бала досега не съм видяла. На кой ще го представят - мислиш, че дотогава няма да е стъпвал в училището или по родителски срещи, не е общувал с другите родители и е стоял с чувал на главата вкъщи, а сега изведнъж ще го изведат на показ или как точно си го представяш? Е, затова е на тоз хал България - щото на тези, които трябва да възпитават поколение, балове им са в главата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 03888e16aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   21, мда, явно ти или жена до теб е в критическата и ти/й избиват чивиите... Аз, за твое съжаление, съм далеч от това!
Ж45, щастливо бременна

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker