Какво да правя с роднините? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя с роднините?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1429 пъти
Поради стечение на обстоятелствата преди няколко месеца спрях да поддържам отношения с роднините ми. Не сме се карали, но много ме напрягаха отношенията ни. Баба ми постоянно ми звънеше и се интересуваше как живеем с мъжа ми, но никога с нищо не ми е помогнала. Само любопитства и после ме обсъжда зад гърба. Понякога повдига теми, които не са ми приятни и ме засяга с думи. Имаше няколко важни събития в живота ми, когато пак не получих подкрепа. И реших контакта да се изразява в рядко чуване по телефона и виждане само по празници. Установих, че се чувствам прекрасно без роднини. Баба ми обаче, толкова се е обидила, че не й споделям нищо, че не ме покани на рождения си ден. Поканила всички останали, освен мен и мъжа ми. С други думи, щом не ми се обаждаш всеки ден и не ми докладваш какво правиш, нямаш място в нашето семейство. Да си призная почувствах се зле, обаче не мисля да се поддам на манипулациите й. Почнах да чувствам вина, без да има за какво, защото тези хора никога нищо не са направили за мен. Ние сме трима внука, баба ми на другите двама дава всичко, а на мен - нищо. Но иначе иска да ме ползва за кошче за душевни отпадъци. Ще оставя нещата така, ако ще да ме отлъчат от родата. Но много ме товарят тези роднински отношения. Наистина съм по-добре без тях, психически и физически. Преди така ме товареха, че после си го изкарвах на мъжа ми. Вие как бихте постъпили на мое място? Егоистично ли постъпвам? Вие поддържате ли близки отношения с роднини, които ви натоварват?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: cc34d6f139
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те. Една моя приятелка винаги казваше - "С рода родувай, но не общувай". Аз, въпреки че не съм имала остри конфликти с никого от родата ми, някак си единствено майка ми и баща ми чувствам близки, с тях съм живяла, тях ги познавам. Другите - нямам против, окей, но някак си не знам... не ги чувствам близки. А иначе бабите в повечето случаи са така - винаги искат да поверяват, моята обаче поне помага. Другата ми баба е доста възрастна и нищо не разбира почти и затова не може иначе пък тя не е досадна. Но едната живее до нас, има ключ от апартамента ни и постоянно си влиза, без да звъни и да се обади, което е досадно. Не е болка за умиране, ако не си в блестящи отношения с роднините. И майка ми не харесва повечето от на баща ми страната.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2588d20953
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поддържам близки отношения с повечето си роднини, но между тях има и такива, с които никога не съм намирала общ език. Трудно ми е да говоря с тях, те ме подминават по улицата, не ми честитят празници, не ми задават въпроси, а и ми отговарят с половин уста, когато аз започна разговор. С времето научих, че същите хора са ме коментирали зад гърба ми, че са ме сравнявали с братовчеди, че откровено са имали нещо против мен. От няколко години същите не ме канят на рождени дни. Разбирам те, на мен също ми тежеше в началото, но сама осъзнах, че съм свалила едно огромно напрежение от раменете си. Приключих връзка с тях в секундата, в която чух лоши думи за майка ми и за брат ми. До там бях, за мен можеше да говорят колкото искат, но да коментират моите близки- абсурд. Вдигнах лек скандал, оттогава откровено си казвам мнението във всяка една ситуация, в която смятам, че е наложително. Сега живея спокойно, тези хора са далеч от личния ми живот и на мен ми е добре. Никога нищо не съм получила от тях, не усетих липсата им силно. Бих им помогнала, ако имат нужда, защото носим една кръв и не искам да се чувстват зле, но не искам да сядам на маса с тях. Към въпроса ти, аз вече съм постъпила като теб и не съжалявам. Някои хора може да ме съдят за избора ми, но с години съм търпяла лошо отношение и знам по-добре причините да не общувам с тези роднини. Ако майка ми и баща ми са съгласни и не държат да съм близка с въпросните ми роднини, то нямам никаква причина да драпам към тях и да се боря за по-близки от сегашните отношения. Вече не съм дете, пълнолетна съм и съм поела живота си в ръце, но ми е важно родителите ми да нямат против, че не присъствам на всички семейни сбирки в баба ми, защото те са хората, заради които бих свела глава на този етап. За щастие, те ме подкрепят.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9390428804
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Въобще не го мисли, правилно си постъпила. Запазете си учтиви отношения, поздравявайте се по празници и толкова. Ако не иска да те кани - още по-добре, нейна си работа - тя си го е решила, не ти. Ти сама си усетила, че отношението към теб се различава от това към другите внуци, много неприятно е и да те разпитват за лични неща, а после да те обсъждат и разнасят. Изобщо недей да реагираш на манипулациите, нито да отдаваш такова внимание. Ако някой има повод да се обижда, то това си ти, а не баба ти.
Неиното намирисва на енергиен вампиризъм - да те изкарват с думи от равновесие и да те настъпват по-слабите места, за да се почувства в крайна сметка отсрещната страна добре. Лошо е когато подобно отношение иде от близки, на които би трябвало да имаме доверие, но се случва. Колкото по-далеч, по-добре - не се притеснявай, като секне потока от информация от твоя страна и види, че вече не поддаваш, скоро ще си намери друга по-интересна жертва, която да одумва :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e72d47c58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, авторке, точно това е и целта на баба ти-да започнеш да изпитваш чувство за вина, и да сведеш глава. Допуснеш ли да се чувстваш така, значи бабата е успяла да те манипулира успешно. Затова си гледай мъжа и живота, и нещата ще се подобрят за теб. не си единствена, аз също не общувам с родата от много години. само с майка ми и сестра ми, баща ми е починал. Може да се живее и така. Огледай се, сигурно около теб има прекрасни и добронамерени хора, без значение, че не са ти роднини. Общувай с тях, другите си ги бодни на капата!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 67b3be2783
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА - Дами, благодаря Ви много! Ако знаете как се успокоих, когато прочетох коментарите Ви! Продължавам, както си бях решила и най-вече, както е най-добре за мен - да избягвам всякакъв вид контакт. Направо спасихте една страдаща душа. Бъдете здрави, щастливи и все така с добри сърца! Поклон!

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a9fff9dba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Роднините трябва да се третират като всички останали - като не ти са приятни, не прекарваш време с тях.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6a87b7414f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да не би да живееш с тях, че да ти пука? Правилно се постъпила, ако ще да се сърди.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker