Неблагодарна ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Неблагодарна ли съм?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1543 пъти
Здравейте, аз съм момиче, което тази година завършва 12 клас.
Никога не съм била лишавана от нищо. От малка родителите ми са ме водили на екскурзии в чужбина, никога не са ми отказвали нещо. Аз се определям като скромен човек. И затова не обичах да претендирам къде ходя по празниците. Още от 10-11 годишна им казвах, че не искам да пътувам с тях... ставаше ми тъпо, че съм далеч от приятелите ми, а дори и най-малкия знак на завист от тях ме караше да се чувствам зле. Знам, че звучи супер неблагодарно, но това бяха чувствата на едно 11 годишно момиче.. леко наивни и крайни. Родителите ми никога не се вслушват в мнениено ми... дори и сега аз нямам никякво право да изразя мнението си.
Реших да кандидатствам в Холандия. Сега ме карат да отида с тях на ден на отворените врати в университета. Казвам им, че не искам, защото ми предстои бал, а едно ходене в чужбина+бал е огромен разход. Плюс това имам и други изпити. Не искам и приятелите ми да разбират... неудобно ми е от тях. Опитах се да говоря с родителите ми, но те отново някак с надсмешка ми казват, че трябвало да се отиди и да се види какво представлява. Аз смятам, че не е задължително и упорито им говоря.... но те отнова, както всеки път мислят своето. Омръзна ми вече никой да не ме чува. Абсолютно винаги аз съм лошата, защото мнението ми е различно. В край на сметка винаги става на тяхното. Веднъж не са направили компромис. Моля Ви, споделете мнение... каквото и да е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7fc339a96e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си неблагодарна, но много се влияеш от мнението на приятелите ти. Струва ми се напълно нормално, че родителите ти искат да отидете всички заедно до университета в Холандия и да разгледате. Всеки родител иска да знае къде ще отиде детето му и да се сдобие с представа как ще живее то следващите години. Редно е и ти самата да имаш интерес към това. Родителите ти, щом го предлагат, значи разполагат с нужните средства да платят бала и пътуването до Холандия. Права си, че не е задължително, но пък не е и напълно излишно. Предполагам, че с това посещение ти и родителите ти ще си отговорите на много въпроси и ще си донесете малко спокойствие. Много по-лесно би било, ако ти им споделиш своите мисли и опасения така, както ги споделяш на нас. Вече си голяма, отношенията ти с родителите ти ще се променят съвсем скоро и е време да се научиш да общуваш с тях както го правиш с приятели. Предполагам, че не си им казала, че те притеснява финансовият разход. Сигурно не си им казала, че се чувстваш неудобно, защото сте по-заможни от семействата на приятелите ти. Ако не искаш приятелите ти да разбират, просто не им казвай. Ако ти сама не парадираш с нещата, които родителите ти могат да си позволят, те няма да вадят очите на приятелите ти и да ги дразнят по някакъв начин. С родителите ти имате проблем, защото правите едно и също. Казвате мнението си, но не изслушвате чуждото. Опитай се да счупиш порочния кръг, като им споделиш мислите си по различен от обичайния начин и ги изслушаш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7798a01ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пикла. Не стига, че ти осигуряват всичко и че ти дават ценни съвети и ти предоставят ебати възможностите, ти ревеш. Бал, простотии. Родителите ти са прави - ако ще се хвърлят едни пари за установяване в нова държава, кандидатстване, такси и какво ли не, е важно да се отиде и да се види какво представлява университетът, средата и каквото още се сетиш. Ами я си представи, че с разглезената си, пикленска натура не ти хареса общежитието примерно, м? Или културологичните различия? Докато родителите ти ти плащат за мурафета, ти предлагам да си седиш на дирника кротко и спокойно. Когато започнеш сама да си покриваш масрафите, тогава реви.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 61a6ef5e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, неблагодарна си. Родителите ти предоставят възможност която не трябва да отхвърляш от глупави съображения. Било огромен разход - ами нали те ги изкарват тия пари, искат да ги инвестират в теб и образованието ти. Осъзнаваш ли всъщност какъв шанс имаш и колко други деца в неравностойно положение го нямат. Така че не е лошо да засвидетелстваш благодарност и уважение към родителите ти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 629daccf2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно, ще дойде времето, когато ще се отделиш от вашите и ще се молиш да ти дадат някой съвет. Родителите ти, са хора с повече опит от твоя и с една основна мисия - да се грижат за теб, по най-добрия възможен начин. Те не ги правят тези неща за да са против теб или защото не уважават мнението ти, а защото искат да ти покажат други гледни точни и да те насочат към правилното решение. След няколко години ще осъзнаеш колко детинско е било разсъждаването ти на тази възраст и как си се тръшкала за глупости. Гледай по-спокойно на нещата и разговаряй с родители си, от тях можеш да научиш много. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 71e62223ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Екскурзиите в чужбина отдавна не са огромен разход. Възможно е да сте заможни спрямо обкръжението ти и това да те подтиска. Но не е причина да откажеш деня на отворените врати. Би било доста полезно за теб, най-малкото за ориентация. Според мен е в пъти по-важно дори от бала.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6dfdf729ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И какво чак толкова страшно ще стане като отидеш? Помисли за това, че скоро ще си далеко от родителите си и тогава ще ти е мъчно, че си ги наскърбявала за глупости. От друга страна, като идеш да учиш в чужбина вече никой няма да те контролира и ще правиш каквото си искаш. Така, че кажи ми, какво толкова страшно ще стане, ако зарадваш родителите си и идеш с тях за последно? А за парите не се безпокой, щом са ти го предложили много добре са си направили сметката, че могат да си го позволят без проблем. Колкото до приятелите ти. Ами щом ти завиждат, явно не са ти истински приятели! Истинските приятели се радват за теб, а не завиждат!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 321e9d0395
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така, както го виждам аз, "приятелите" ти ти завиждат. Нищо лошо няма в това, че родителите ти искат да учиш в чужбина и имат възможност да ти осигурят посещение в университета. Правилно са ти написали по-горе, че те могат да преценят разходите си и щом са ок с този разход, трябва да си и ти. С времето ще се научиш, че не е нужно да споделяш всяка информация с други хора, било то приятели (макар че е спорно дали цитираните от теб са ти истински приятели) или не. Ти да не мислиш, че те ти казват всичко?
Създала си си някакъв комплекс по отношение на материалното състояние на родителите ти. Живей си живота и се радвай, че има кой да ти осигури тези неща и да ти плаща издръжка по време на следването. Аз нямах този лукс, но и никога не съм завиждала. Днешното поколение обаче е друго.
И още нещо, над което да се замислиш. Тези хора ще си останат тук в България. Животите ви ще са съвсем различни. Нали не вярваш, че ще съхраните силни приятелски връзки след 3-4 г.? Ти ще си имаш твоите желания, цели, мечти, а те - техните. Не позволявай светът ти да се върти около това какво ще кажат хората. Не хората са важни, а ти. Радвай се, че има кой да ти даде един добър старт в живота, и се опитай да се отделиш от токсичната си среда.
Ще си позволя да ти дам един съвет, за да не попадаш в подобни ситуации в бъдеще. Подбирай си приятели приблизително от твоята черга, т. е. с приблизително еднакви материални възможности. Така няма да се стига до подобни дилеми от твоя страна.
За теб наистина ще бъде добре да се отделиш и когато го направиш, и придобиеш достатъчна самостоятелност, ще видиш, че всъщност родителите ти са били прави.
Късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker