Детето ни обижда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ни обижда
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2546 пъти
Детето ми (7 години)ме обижда, и двамата ни обижда. Понякога се обиждам, друг път-не . Не знам защо го прави, държи се грубо с нас и понякога жестоко. Склонна съм да мисля, че проблема е в нас. Но не мога да го открия. Старая се да се чувства добре, не знам дали успявам .Аз съм израснала без родители и нямам пример пред себе си. Не се оплаквам. Моля за мнение или съвет.Не ми се подигравайте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3451ab276d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има една книга "Помощ детето ми ме подлудява" препоръчвам ти я, ще научиш доста за поведението и начините за манипулация, които използват децата. Така проблем е че се държи така, но споко НЕ го мисли и чувства наистина... Може да метод да ви наказва, когато не получава, каквото иска или да е модел, сойто копира от училище.
Моят съвет е по-никакъв начин да не показваш, че си ядосана, т.е. да не се поддаваш на провокациите и с много спокоен глас да му обясняваш, че това, което прави не е хубаво и не се приема добре в обществото. Ти си вече голямо дете и не можеш да се държиш като 3 годишно. Разбирам, че за теб е трудно в училище искаш ли да поговорим за това? Как се чувстваш? Случи ли се нещо днес, което те кара да се чувстваш зле? Аз искам да ти помогна и двамата да намерим решение на проблема, имаш ли накакви идеи

Фаза е ще отмине. Като стане на 17 тогава ще си мисли, че сте много задръстени и зле, това е нормално.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 56cdc7b1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки път, когато науча за подобна ситуация искрено съм доволна от избора си, че не желая да имам деца.
Какво да те посъветвам... опитайте да говорите с детето, ако отказва да ви каже причината за държанието си, го заведете на психолог. Не е обидно.
ж20

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a36a90bf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Търси внимание. Правете в един ден от седмицата нещата които обича. Ходете заедно някъде. Но не му показвайте, че причината за вниманието е неговото лошо поведение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d20ec5584f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   далеч съм от мисълта да се подигравам, проблемът е сериозен. Явно липсата на семейство и на адекватен пример за подражание те кара да позволяваш всичко на детето и да го оставяш да ви се качва на главите. За да се държи така, значи няма респект към вас. Съпругът ти как се отнася? И от него ли няма респект? А в училище?
Темата е много дълга, ще се опитам да я резюмирам. На детето от съвсем малко трябва да бъдат наложени правила, които да спазва, разбира се придружени от обяснения. Не пипай котлона защото ще се опариш. Не удряй другото дете, защото ще го боли, а това е лошо (ти нали помниш като се удари как те болеше... ), и т. н. в този стил.
При по-големи деца: ние сме семейство и се обичаме, не се удряме и нагрубяваме, а се подкрепяме (ся тук ако вижда обратното всеки ден, няма как да повярва). Правилната позиция е в комбинация между тоягата и моркова - награждаваш успехите и поощряваш доброто поведение, наказваш лошото поведение. Никой не казва да го биеш и тормозиш, но детето трябва да знае, че има граници, които не трябва да преминава. Утре в училище ще си има сериозни проблеми като се държи зле с всички и не ги уважава. Като стане тийнейджър, сигурно и ще ви бие. А после? Ако отиде на работа и държи кофти език на хората, дали ще го търпят?
Тази анархия, която сте допуснали, не е в ничий интерес, най-малко на детето. Да оставите 7 г. дете да ви се качи на главите направо не ми го побира, при положение, че и хлябът, и ножът са при вас. Вземайте мерки докато не е късно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a27da20520
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много деца минават през такъв период, но ти като родител трябва да намериш подход, с който детето да разбере, че такова отношение е недопустимо. Ако не го направиш, то дълго време няма да уважава никого и ще се държи ужасно. Вие сте му родители, авторитети сте и сте първите хора, към които трябва да има респект. Като види, че може да се държи така с вас, ще започне да го прави и в училище, после с приятели, а накрая положението ще е напълно изтървано. Нямам предвид да го напляскаш, но определено следващия път трябва да му се скараш и да го накажеш, ако посмее да ти отговори на въпреки. Ако то те обижда, а ти веднага хукваш да правиш всичко по силите си, за да може то да се почувства добре, просто ще приеме, че поощряваш обидите и ще става все по-зле. Скарай му се, накажи го и спри да му говориш за няколко часа. Това е груб подход, признавам, но детето ще разбере, че е постъпило лошо и ще има време да се почувства виновно и да обмисли.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cdfa0f4b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Явно си прекалила с глезенето и за това детето ти си мисли, че целият свят му е длъжен. Съветвам те да вземеш мерки докато е малко, защото един ден, едно че детето ти ще стане все по-агресивно към вас, второ ще продължи да живее с илюзията, че е нещо изключително и всички са длъжни да се съобразяват с него. Е, сама се сещаш, че сблъсъкът с реалността ще е жесток. За това, колкото и да ти е болно, когато прекали го наказвай. Не говоря за физически наказания, разбира се, а за взимате на телефон, забрана за гледане на любимите програми по телевизията и т. н. Важното е да разбере, че това което си позволява не е ОК и вие няма да търпите такова поведение. Не го ли направиш сега, един ден ще имаш тийнейджър чудовище и ще се чудиш какво да правиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: d4c6eabc30
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е разглезено е явно. Сигурно сте твърде меки с него.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ab6519bf67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Разбий му устата два три пъти... да се научи от коя ръка яде и какво да говори.

10s

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 931a2e34e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Кажи какви са обидите. Така без информация няма как да разберем каква е драмата...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a8008f6141
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прекалено сте добри с него според мен.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cb68388e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Причини:
1. Свързана с нещо материално - не получава нещо, което много желае.
2. Проблем с приятели. Например, недооценено по някакъв начин. Не знае как да се справи, изкарва си агресията върху вас.
3. Подтискано от учители.
4. -съвет-бъдете последователни във възпитанието. Създайте правила и ги спазвайте. Доста е трудно, но всъщност децата уважават идеята за "строг, но справедлив".

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 98af762afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обърни внимание на отношението към детето и възпитанието. Не се карайте пред него с мъжа ти. Обяснете му че не е редно да ви обижда. Много сте го разглезили. Спрете докато не е късно. Ако сега не иете дупе, след време ще биете дупище.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 60fac1ee39
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ами така ще е! Нали сега са забранени шамарите и "насилието" над деца... в резултат на което те самите ще станат насилници, понеже не знаят какво е да бъдеш напердажен или обиден...
Също гей-, джендърската и истанбулската пропаганда трябва да вървят с пълна сила... "Защитата" на "личните" данни също...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6704cd78c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това ще стане интересна тема.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c85d73c2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Децата копират поведение. Въпросът е кого копира вашето?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7b05e83e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Аз съм баща на много малки деца( но доста по-малки) и също следя с интерес темата. Като малък са ме дали на баби и дядовци за гледане до 8-ма годинка, защото се е родила сестра ми, а нашите не са имали много пари тогава, а и време. Спомням си, че баба и дядо много ми угаждаха, особено дядо ми. Когато се върнах у нас се карах с баща ми и го обиждах и псувах - бях научил вече гадни думи. Няколко пъти ме напердаши много яко и всичко си дойде на мястото. Наистина мислех, че света се върти около мен, а баби и дядовци глезят! Малки деца никога при баби и дядовци, запомнете го това! Личен опит. Прекалената любов и внимание имат разрушителни последици. И не ме интересува закона, ако моите синове тръгват да става ла*на ще им зазвънят ушите от плесници, не само ако са глезени, но и ако тръгнат да пробват някога наркотици, да карат кола пияни и т. н. всичко, което може да ги превърне в заплаха за себе си и околните съм решил да звършва с яки шамари и съм убеден, че е правилния подход. Говриш с голям човек, на едно хлапе не може да обясниш като на голям човек, съжалявам, но такива съвети са просто глупави. Казваш му веднъж, не хваща - плесник... и следващия път като му кажеш нещо - ще се сети как са му звънкали ушите и ще слуша. Недейте така с тези либерализми, нашите бащи, дядовци как са ги възпитавали а? Ами те войни са печелили, България са построили няколко пъти само защото са ги възпитали така, както трябва. И не с шамари, ами със сопата и с колана са им нашарвали задниците, по оборите са ги карали да спят за наказание прадедите ни. Слезте малко на земята, айде бе, 7-8 годишен сополанко ще държи тон на родителите си, ще ги обижда? Ръка целувам на баща ми, че о време регулира нещата, че плесниците му избиха набързо от детската ми кратуна глупостите...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5a7bae1cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Подкрепям 8, 10 11, 13. Нищо не е от днес. През 1998г. моя сън/ 7г/, се връща от училише и ми заявява, че ако го пипнем или накажем с майка му щял да се обади на полицайката, която ходила в училището и ги надъхвала да портят родителите си за строго отношение или "домашно насилие". На момента умишлено го плеснах през устата и му дадох телефона да се обади на полицайката, да дойде да го вземе и да го отглежда тя. Също му заявих, че домашни предатели не са ми нужни.
От тогава повече проблеми не съм имал и на родителски срещи почти не съм ходил до края на осми клас. След това в училище влязах за дипломирането му за магистър.
Со кроце, со благо и ако не става, со малки кютек!
Респект и уважение!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 96ebeb3d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Всяко дете тества границите. Ще му казваш, че във вашите отношения няма място за такива думи. Че сте едно семейство, което е най-важното нещо, че се обичате и подкрепяте. И най-вече, казвай, че ти е обидно когато говори така. Не обвинително, а неутрално, като факт.
П. С. Не смятам, че е разглезено и не мисля, че се дължи на това, а че е нормално развитие едно такова търсене на граници и опора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f0076fa426
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Разглезили сте го явно затова ви върти на малкия си пръст. От следващия път като започне да ви обижда го наказвайте всеки път с лишаване от любими за него неща или забрани да се вижда с приятели докато не се научи да ви уважава и зачита като авторитет. Ако и това не помогне два шамара през устата и ще се кротне на мига. Не вземете ли сега мерки в като влезе в пубертета ще стане още по -зле. На тези, които ще ми скочат за боя ще кажа, че някои деца нищо друго не ги оправя, а с тези либерални ценности положението съвсем ще излезе от контрол. Не стига, че учителите са почти безгласни букви ами сега и с родителите се опитват да направят същото. Преди 2 г. неволно станах свидетел как 5-6г.малчуган си позволяваше да крещи по баба си, да я обижда и да и говори на ма докато тя спокойно му обясняваше , че опасно да пресича сам улицата, защото има коли. Стана ми жал за жената как може да търпи подобно отношение от една запетайка метър и двадесет, аз на нейно място нямаше да издържа и щях да му отвъртя два шамара и всичко щеше да си дойде на мястото. Той от малък няма уважение към по - възрастните, а когато порасне не ми се мисли, ако техните не вземат мерки сигурно ще стане поредният насилник налитащ на бой на учители, съученици, роднини, на жена си и на децата си.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f4a7ce3ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Махнете го от къщи, щом Ви обижда Мен са ме гонели 5 6 пъти от вкъщи и то от 8 годишна възраст заради ненаучени уроци а като майка ми ме биеше я обиждах - Изгонете детето от вас докато не се научи да уважава по- възрастните. Казвам ви го от опит и това помага - Не само го накажете а и го изгонете от къщи. Препоръчвам ви го тъй като при мен проработи. Още от сега вземете тези мерки докато не е късно, Заведете го някъде на улицата или в гората докато не започне да уважава по възрастните хора.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f4a7ce3ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Не се подигравам но това дете ( вашия син) ако не започне да се държи нормално- изгонете го навън от къщи за няколко дни или по дълго докато не започне да уважава хората. Както е тръгнало да обижда Вас след време ще оижда и учителите когато стане 1 клас. Най добре го изгонете от къщи оставете го навън , докато не почне да мисли какво да прави, мен са ме гонели като дете от къщи- веднъж майка ми ме остави пред училище заради такава постъпка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ae0aa128d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Хората си имат гени и това може да влияе. Някои хора имат деца оставени да гладуват и боледуват а семействата не ги е грижа. Българите сте злобни за това такива неща ви се падат.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5cc4a6e977
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не одобрявам боя, винаги е унизителен за едно дете. Пробвай с по твърд тон да го поставиш на място. И се опитай да разбереш причината, може да се събира с лоша компания.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f4a7ce3ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Номер 22 А да питам случайно, ние българите щом сме злобни какъв трябва да си за да носиш доброта, Германец или тем подобно . Да не задръстваме темата с лоши коментари моля! Тук се говори за възпитание на седемгодишно дете а не кой колко е злобен и кой какъв е . Чети и мисли преди да дрънкаш глупости.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f4a7ce3ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Номер 23 донякъде си прав ама едва ли детето се събира с лоша компания ако от училище или градината не е чуло обидни думи , та да ги потребява в къщи Авторката доста си е изтървала сина, ако стане тийнейджър ( на 13-15) ще стане по-зле затова трябва мерки да се вземат по- навреме. Ето докъде го докарахме на това дередже .

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1ed5da1598
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Брат ми беше чепато дете. И бой е ял и от вкъщи са го гонили и пак си остана такъв. До ден днешен, много години по-късно...
Всякакви случаи има.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f9eb75d52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Прощавай n 24. Извинявам ти се знам че не съм нито интелигентна нито нищо и всъщност не би трябвало да пиша в сайта. Никой няма да иска мен в живота си. Така да е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 552449621b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   От номер 24 Ами да бяхте помислили преди да издрънкате че сме лоши българите
Аз съм възрастен мъж нямам жена нямам деца по добре ми е така ако имам деца някой ден и обиждат гоня ги от къщи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker