Да имаш повече от едно дете е тотална простотия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да имаш повече от едно дете е тотална простотия
преди: 5 години, 23 дни, прочетена 6749 пъти
Публикувам тази тема, провокирана от подобни теми и коментари, които прочетох в сайта. Аз съм родител на едно дете. Не искам да имам повече от едно дете, защото не желая да ми бъде по-трудно от сега - гледам детето си много старателно и му обръщам много внимание. Сега то е в период, в който се учи да ходи на гърне, не спи много през нощта заради зъбите и не мисля че искам да си усложнявам живота и това да попречи на качеството на отглеждане на детенцето ми.
Детето ми има качествена храна, уютен дом, хубави дрешки и успяваме да му осигурим необходими неща, които няма да успеем, ако имаме още деца. Но не е само за парите. Физически не може човек да се разпокъса измежду много деца. Ако имам още едно дете, няма да мога да прекарвам толкова време с това си дете. Не искам да деля времето си с него с друго дете. Това дете ми е дало щастието да бъда родител, затова не ми е нужно второ. Аз исках да имам дете и го получих, за какво ми е второ? За да не стане егоист - егоисти стават и много хора, които имат братя и сестри. За да не е само? Че то някой ден няма ли да има семейство и деца? Ами тези, които пишат, че не искат деца и това, че ще останат сами на старини не е причина да имат деца, защо дават съвет на родителите тогава да раждат още за да не са сами децата им? Мда! Именно!
Щастливи сме с едно дете и искаме да имаме само едно. Ежедневието ни е прекрасно, ходим навсякъде заедно, забавляваме се, а ако са две ще е трудно. Трудно е да изхраниш, изпереш и приспиш и изкъпеш повече от едно дете. Всички майки с повече от едно дете в парка гледат като мумии и виждам как гледат с лека завист на родители с по едно детенце. Плюс това българите нямаме толкова висок стандарт на живот за гледане на повече деца. Говоря за качествено гледане. Всеки може да роди и да ги гледа като циганите. Мда! Това мисля. Плюйте сега на воля. Аз си казах какво мисля и знам, че има адекватни хора, които мислят също така. Няма да прочета коментарите. Не се хабете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 62

преди: 5 години, 21 дни
hash: 1aebb71fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

2.   Простотия е да казваш на хората колко деца да имат. Всеки си преценява за себе си.
Аз нямам деца, но имам сестра. И мога да кажа, че не бих я заменила за повече внимание / вещи в детството си. Стига човек да е в добри отношения с брата / сестра си, това е една незаменима връзка и подкрепа.
Имай си едно дете, но нямаш моралното право да казваш на другите хора какво да правят ;) Това издава комплекси, замисли се..

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 1ed6b338a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

3.   Това си е твое мнение. Аз загубих майка си доста рано, а с баща ми нямам толкова силна връзка, затова ако не беше по-голямата ми сестра, сигурно щях съвсем да полудея. Благодаря на нашите, че не са останали само с едно дете. В живота всичко се случва и да имаш толкова близък човек е много, много важно.

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 5c9664d571
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   ОК, разбирам ти мотивите, но ако след 4-5 години ти каже искам братче/ сестриче? Няма мами, че ще ни пречи на сериалите, почивките и новата кола?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 21 дни
hash: 90c1150138
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Ако всички хора решат да имат по едно дете човешката цивилизация постепенно ще изчезне. Всяко семейство трябва да има минимум 3. Не е хубаво да си единствено дете. По хубаво е да имаш братя и сестри и да сте голямо и задружно семейство. На единственото дете сега може да не му е, но в бъдеще ще му бъде страшно скучно да прекарва време с родителите си. Аз и сестра ми с ме две деца и много съжалявам, че не сме трима. Ако не беше сестра ми не знам как щях да оцелея през годините. Толкова забавни неща сме правили заедно

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 14cd38c0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Абсолютно съм съгласна и приемам разсъжденията ти. При нас нещата стоят по същия начин - имаме едно дете и сме щастливи, че можем да му осигурим всичко необходимо и да му дадем любовта, вниманието и времето, което заслужава.
Който иска и може - нека си ражда и отглежда и по пет, нямам нищо против, но аз лично си знам силите и съм дотук. Не желая да раждам повече и не смятам, че бихме имали необходимата енергия и време, за да отгледаме качествено и второ дете.

 
  ...


...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 4ad0cae026
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   В момента смъртността на България е следната - Умира се повече от колкото се ражда. Според статистиките ако всяко семейство има по минимум 2 деца, това ще се оправи. Ами хора с две думи - сами се затриваме. След 100 години може и да ни няма като нация и за това сме си виновни само ние!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 21 дни
hash: 894648e641
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

17.   Разбирам хората, които не искат второ, защото няма да имат пари да го гледат, ама ти ще изкараш децата чудовища. Те са най-хубавото нещо, което хората могат да имат. Най-много ме издразни въпроса "За какво ми е второ" Ми, за да се появи още един човек на този свят, който да отгледате.

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: f399d2d751
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   ОК това е ваше решение и всички ние нямаме право да съдим и коментираме, защото решенията трябва да се уважават и приемат. Както да се приема ако човек не иска да има деца или да има няколко.
Аз имам дете по написаното на около месеците на твоето. Едно не мога да разбера през цялата ми бременност четох колко е трудно, уморително и изнервящо да имаш бебе, а и за ужасното раждане. Няма нищо по-лесно от това да гледаш бебе, толкова време за каквото се сетите хора в живота си не съм имала. Вживявате се много аз като седна в някоя градинка си чета книга детето ме следи или идва да му лепна лепенка, като е тупнало иначе те си играят сами. Усмихнато, позитивно и интересно ежедневие. Как пък една не написа някъде колко е готино и лесно?

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: a89307fd2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Няма да те плюя. Само ще ти кажа, че е глупаво да насаждаш мнението си на останалите, а още повече да определяш кое е простотия и кое не. Всеки преценява сам за себе си, аз не смятам, че да имаш 2 или 3 деца, едва ли не те прави безотговорен. Всеки преценява приоритетите си и дали би могъл да да си позволи повече от едно дете, и най-вече дали би искал да има повече от едно дете

 
  ... горе^
преди: 5 години, 21 дни
hash: aa64a4b16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Едно дете е добре, но само в близък план, и то само за вас. В далечен следват следните проблеми:
- възможно е да израстне егоист, въпреки че не е гарантирано.
- едно дете - двама родители. Като дойде време да се обърнат ролите, то да ви гледа, ще стане доста неприятно за вас.
- едно дете, това означава че ще трябва да му обръщате повече внимание, ако са две, ще се занимават едно с друго (или заедно ще ви побъркват, не е ясно).
- и разбира се - прираста на населението така става отрицателен.

 
  ...

...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 96c4af26fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

26.   Ами и аз не искам повече от едно дете. В момента нямам деца. Трудно е да отгледаш две, разходите са повече. Особено ако родителите не изкарват големи заплати, тогава не виждам смисъл да се създава повече от едно дете, тъй като ще страдат, защото родителите няма да могат да им осигурят щастлив живот. Разбира се, който има възможност да си направи две или повече деца чудесно, но на мен ми е достатъчно едно.

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: cdd5f6d387
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

28.   тотална простотия си написал, авторе, мога да я извиня само с тежкия период - зъби, неспане, гърне и т.н. :-) Щом пишеш за такива неща, значи детето е около 1,5 - 2 г. Сори, пич, но нямаш и понятие от родителството занапред :-)
Да те светна, че този период отминава, детето става все по-самостоятелно, все по-малко нужда има да е залепено за вас. В 1 момент тръгва на градина, училище и започва по свой път. Тогава няма на кого да обръщаш толкова внимание.
А да ти е хрумвало, че децата имат собствени отношения, в които родителите нямат място и които ще продължат и след като вас ви няма?
Ти си имай колкото деца си искаш, но да се изказваш така категорично е пълна простотия :-)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 21 дни
hash: 6d7085c0f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

29.   Чел съм само заглавието, но и аз имам едно дете и не смятам да имам повече. Сигурно ще ме оплюете, че не допринасям за ръста на населението или че съм егоист, но така съм си преценил и си имам своите мотиви и разбирания. Който иска, нека си прави повече, уважавам решението на всеки един.

Между другото нямам представа от къде идва схващането, че непременно непрекъснато населението трябва да расте и за целта трябва всвеки да прави много деца. Нямам и намерение да се конкурирам с цигани. Аз съм на принципа, че не е важно количеството, а качеството. Като гледам населението, количеството му е по-малкия проблем. Много по-сериозен проблем е качеството. Без да обиждам никого, но масово им липсват елементарно възпитание и отношение. И това е истинската трагедия, а не че не правят по 5 деца. За какво са ви 5 деца, ако ще са поредните тарикати на дребно с мислене ала Ганьо? По-добре едно, но да е с манталитет. Ганьовци си имаме така или иначе в изобилие.

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 82d7165135
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

31.   Това е въпрос на личен избор, но моето мнение е, че трябва да имаш толкова деца, колкото можеш да родиш и отгледаш по най-добрия начин.

Има хора, които чисто финансово могат да си позволят да имат само едно дете, други имат медицински проблеми. Но ако имаш възможност да дадеш живот на повече деца, е безкрайно егоистично да мислиш за времето си или кариерата си, или за друга простотия...

Извинявай, но това, че не можеш да отделиш време и внимание на повече от едно дете, звучи меко казано несериозно и безотговорно.
Ако не си самотна майка (тогава би било разбираемо), съпругът ти за какво е?
За какво изкарват пари мъжете, сериозните мъже, ако не, за да подсигурят семейството си и жена си, която да може да се отдаде на децата. За коли и леки жени?

Знам, че отговорът няма да ми хареса, затова приеми въпроса ми за чисто реторичен.

Както казах, въпрос на личен избор е, но заглавието на темата е наистина тотаклна простотие.

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: be3372b1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

34.   Бърз въпрос - Ако беше забременяла с близнаци(тризнаци) какво щеше да правиш? Щеше да убиеш с нож другите деца докато остане едно ли? Не говори глупости моля...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 21 дни
hash: fd94678e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

35.   Мисля си, че ценностите в днешно време са много изкривени.
Номер 31, за мен несериозно и безотговорно е именно да създаваш деца без да се замисляш предварително, можеш ли да им отделиш нужното време и вниманиe. Да, някои от нас представи си смятат, че при възпитанието и отглеждането на бъдещия човек, по-важно е качеството, а не количеството.
По твоята логика иначе излиза, че от циганките, които бълват деца на конвеир и без грам предварителна мисъл и планиране, по-отговорни и сериозни няма.
И не съм съгласна, че всичко освен инвестирането на енергията и времето в раждането на второ/или н-то/ дете е простотия.

За мен е важно и да поддържам хармонични отношения със съпруга си и да не пренебрегвам или лишавам от внимание, както и да можем да правим всичко, което обичаме и което поддържа връзката ни жива. Много семейства се разпадат след появата на дете, именно защото тези неща се пренебрегват. Една връзка не се поддържа сама - и двамата партньори трябва да отделят време и внимание и да се грижат за другия. Когато отношенията между двамата родители са хармонични, то и детето е щастливо и връзката на всеки от родителите с него е по-добра. Мъжът ми не е просто осеменител, който след появата на детето отива някъде на 10ти план, нито аз за него съм някакъв инкубатор. И ролята му в семейството за мен не се изчерпва в това да изкарва, колкото може повече пари, за да осигурява мен и колкото се може повече деца. А за него като човек какво остава? Замисляла ли си се защо толкова много мъже се пропиват или дистанцират от семейството след появата на децата? Нима това да изкарва пари, за да храни деца може да осмисли нечий живот? Човек има нужда от топлота, от разбиране, от грижа, от човешка приказка, от внимание, от равностоен партньор насреща си. Има нужда от промени, от предизвикателства, от възможности да се развива, да пътува, да не спира да открива нови неща. Никой не може да ме убеди, че дете на изнервени, пренебрегнати или изнемогващи от ангажимент родители, се чувства добре и расте щастливо и без липси от какъвто и да било характер.

Oще нещо, което не смятам за простотия, е че човек трябва да продължи да се развива и след появата на първото дете и да инвестира за целта време (а и енергия и средства) и в себе си - не говоря за кариера, говоря за чисто човешко развитие и еволюция. Най-малкото защото не можеш да дадеш на малкия човек, това което ти самата нямаш. Ти си ценност сама по себе си - не се осмисляш единствено с бройката на съществата, които ще доведеш на бял свят. Aко смисълът на еволюцията беше да раждаш колкото се може повече, то нямаше да e необходимо да се раждаш като човек, защото същата функция много по-успешно можеше да изпълняваш като животно в някой развъдник - природата си знае работа и не търпи излишъци, не мислиш ли че ако това е, което трябваше да правиш, нямаше да се е сетила и отдавна да те е екипирала с нужното за целтa?

И да егоист съм - изяжте ме с парцалите - можем да си позволим да отглеждаме няколко деца, но не искаме! Едно напълно ни стига - обичам си го и му давам като майка най-доброто, на което съм способна. Обичам си и мъжа, и ми е приятно да се глезим, да си отглеждаме и обичаме единственото дете, да пътуваме насам-натам, да предриемаме различни неща заедно и да си поддържаме връзката жива и семейството здраво. Щастливи сме така. Ако това е простотия - то нямам против да съм проста :) Дай Боже всекиму..
От номер 7

 
  ...
преди: 5 години, 21 дни
hash: 0ab0c763a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   За детето е добре да е само едно, няма да дели и наследството, ако има такова. За държавата е зле. Ако всички българи имат само по едно дете, броят им ще намалее в геометрична прогресия и за няколко поколения последиците ще са фатални. Още по-лошо е, че има и други етноси в държавата, които имат по 10 деца. Така че смятайте какво ще стане с България.

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: 6653e4cec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Размишленията ти са провокирани от любовта ти към първото дете. Не искаш да делиш времето за него с друго дете, не искаш да лишаваш него заради друго дете, не искаш да делиш любовта си на две. Всичко това, защото не си родила второто дете. И 10 да имаш, всичките ще ги обичаш толкова, колкото си обичала и първото. Майчината любов не се дели, тя е неограничена. Както обичаш майка си и баща си силно, така можеш да обичаш двете си деца. Ама не го раждай, като не го искаш, не го прави. Всеки сам взима тези решения в живота си.
Искаш едно дете, имаш едно дете, чудесно. Радвай се, щастлива си и всичко е наред.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 20 дни
hash: ee4c3365f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   И аз няма да те плюя, наистина по-добре едно дете, но отгледано качествено, отколкото две, но некачествено. Всеки си преценява.

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: d32fd461be
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

43.   Всеки трябва да има колкото може да гледа и обича. Да гледаш повече от едно не е трудно. На мен ми беше по-трудно с едно. Всяка минута беше залепен за мен. Сега си играят и е много по-добре. Обичам децата си много и ги гледам и възпитавам с желание. Мога да кажа, че големият ми син се промени в положителна посока след появата на малкия. Дърпат се един друг, състезават се, помагат си, защитават се, прикриват се, обединяват се, винаги разчитат един на друг. Безценни са отношенията между децата. И понеже казваш, че сега се учите на гърне, ще кажа, че вторият само го питах дали иска да пишка като батко и това беше. Научи се за един ден. Беше на годиба и половина. На 4 четеше, защото батко чете в първи клас. Несъпоставимо е. Те са си пример и опора. Това, че сега ти е трудно, не е меродавно за години напред.

 
  ...

...
преди: 5 години, 20 дни
hash: dbd8d121e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Авторке, мнението ти е глупаво. Освен че ако всички разсъждават като теб ще изчезнем, както са писали по-горе, ами да имаш само едно дете не е гаранция че ще му дадеш най-доброто и ще го направиш читав човек. За да отгледаш стойностен човек не зависи толково много от броя на децата (макар че и това оказва влияние), а от качеството на родители, роднини, средата на живот и др.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 20 дни
hash: 0e7682a1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   Аз съм 10 клас и съм напълно съгласна с госпожата за какво ти е повече от едно дете или дори изобщо да имаш защо трябва да се мъчим да си съсипваме красотата, да ни боли мега много, да ни е срам да погледнем мъжа си в очите защото не ходим на работа 3г. и нямаме почти никакви финансови средства о забравих за мижавите пари който дават за първата година майчинство. Но аз не мога да разбера защо трябва да заклеймяваме хората които нямат, не искат да имат деца или такива само с едно аз не съм единствено дете но мисля че, трябва да оставим хората да си живеят както искат ако чак толкова ви притеснява демографската криза не оставяйте многото си челяд да заминава извън България и да предава родината си.

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: 829ef74751
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   Аз също вече четях на 4, но без да имам батко или кака.

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: cb9ee7e158
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Мъка, мъка, голяма мъка, е да имаш само едно дете.
Късмет на авторката....Сигурно има право и сигурно много греши.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 19 дни
hash: a80ab20d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

48.   Имайки предвид, че тук интелигентните хора са по-малко, си обяснявам коментарите. Има и някои добре мислещи хора. Как може да създаваш живот, да раждаш деца "без много много да го мислиш", както е съветвал някой по-горе. Та вие бетер циганите станахте.
Също, какво сте я замислили тази държата, чак се притеснили че като се ражда по едно дете в семейство и ще сме щяли да изчезнем. Те управляващите си се гледат добре, не им трябват повече роби да им крадат парите от тях. Колко ли помощи дава държавата и колко ли добреп латени работи, че да ги мислиш и да ни е цел да им раждаме деца... деца се раждат не за държавата, а за нас самите.
И който иска едно ще има и това е. Според мен много малоумници с по няколко деца се чувстват нагаврени и защитават тезата да имаш повече деца, защото не искат да признаят колко им е кофти.
С едно дете е трудно, камо ли с повече. И тази майка по-горе дето ми говори за мармоти и шоколад в станиол, да признае че не е точно така. Всичко е по две, като имаш две деца. Дрехите, храната, ами как ще ги закараш на градини, училище, всяко си иска време да го обучиш, не става да го родиш и да го оставиш, иска всекидневно да разговаряш с него, иначе ще стане тотален обитак, ама явно тези неща не са важни за нея. Да го роди, да се гледат... егати умното, а! Няма що. А като почнат да си издират очите, да се бият, да питат що на братчето така, а на мен онака... колко егоисти има, които идват от семейства с по 2 и 3 деца, колко проблеми има и как се избиват и постоянно дърпат родителите си за блузите и искат внимание. И да са две и да играят заедно, те пак имат нужда от майка и баща и няма да ви оставят намира. Просто когато са две имаш повече грижи и ако с едно си имал време да си измиеш косата и да ядеш, с две нямаш време дори да се изп*каеш! Така е.. ами тия дето много сте загрижени за държавата и разпада и, родете вие деца де, ама сигурно и едно нямате, ама давате акъл... Най-добре си е с едно. Едно дете, което те прави родител и те радва, а тези които искат още, просто не оценят детенцето си...
Всеки да ражда колкото иска, но да не се налага.

 
  ...

...
преди: 5 години, 19 дни
hash: 5db67df558
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

49.   Номер 43, защо не го пусна второто направо в университета да стане професор. За какво да минава от 1 до 12 клас щом е така?
Точно така звучиш. Разберете, всяко дете има път на развитие и не можеш да прескочиш ангажиментите. С две деца е доста трудно. Има много повече и различни проблеми с повече деца.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: 773294cc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

50.   Смятате ли, че някой ще тръгне да ражда деца за държавата?? Ама Вие сериозно ли? Роби за политиците?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 19 дни
hash: cdd5f6d387
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   49, разбира се, че всяко дете има път и време за развитие, което не може да прескочи. Факт е обаче не само от моите деца, но и от тези около нас, че вторите се развиват доста по-бързо от първите. От една страна имат пример за подражание от по-голямото дете, докато когато детето е само, то трябва само да се движи напред, няма по кого да се равнява един вид :-) От друга страна родителите вече имат опита с първото, не повтарят или поне намаляват грешките в отглеждането и възпитанието, по-малко се притесняват и престарават.
Аз съм се хващала сама как с баткото несъзнателно се държим като с по-малък от годините му, докато с малката - обратно, като с по-голяма от годините й. Някак несъзнателно стесняваме разликата им и с нея сме повече на принципа "Я виж батко си, той може, оправяй се и ти" :-) Това е образно казано, естествено, сега да не скочи някой :-) Но и тя самата от бебе се опитва да порасне по-бързо и да се изравни с него, нещо като мечта в живота й е :-)
Така че не се учудвай, вероятно нямаш 2 деца :-)

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: aa64a4b16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Номер 50. Много, много, ама много глупаво разсъждение. Хората са ресурс. Както за държавата, така и за семейството. Колкото повече, толкова по-добре. Никого не наказваш като родиш само едно дете, никой друг освен себе си. Но нищо, пожелавам ти да си отгледате едното дете, то да си хване чукалата и да се махне от тая "смотана България и политиците й". Тогава какво ще правиш?
Аман от късогледи хора, дето мислят само за задниците си. Хем мислят само за себе си, хем искт някой друг също да мисли за тях. Е кой, като всички мислят само за себе си? Неслучайно политиците са такива, не са по-различни от хора като теб!

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: aa64a4b16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   За който му е интересно, нека потърси и прочете малко за проблема 4-2-1 и китайската политика за 1 дете. Защо всъщност е много лошо да имаш само 1 дете, в дългосрочен план.
Политика приложена в национален мащаб и последствията от нея (много много лоши).

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 19 дни
hash: 4e8a0dd649
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   Ей голямо рязане, то половината коментари липсват!
Публикувате само коментари , които подкрепят авторката.

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: cbefa39283
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   Ооо, да! Наистина. 48, добре е схванала аудиторията в сайта - нали е една от нас. Е, аз имам две деца и за изненада на интелигентната коментаторка, не са "обитаци". А аз от тази "простотия", която съм свършила, раждайки двама синове, съм горда и удовлетворена.

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: 79bc3d2f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Едно, едно, но го лишаваш от връзката, която се изгражда между братя и сестри, важна за психическото му развитие. Ако искаш и не раждай. Всеки да живее както намери за добре, не е необходимо да го натрапва на другите.
Номер 45, прочети си хубаво кодекса за социално осигуряване, ограмоти се, че пишеш неграмотно, промени си мисленето, че детето е само на майката. То е и на бащата, така, че в първите години е нормално таткото да издържа семейството си, така както майката се е отдала на общото им дете. И когато ги свършиш тези неща, чак тогава раждай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 18 дни
hash: 2a1f8f7794
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

57.   Съпругът ми е израснал в семейство с още двама братя. Много често говори за детството си, постоянно се връща към травмиращи го моменти. Парите не стигали, болен баща, майката не успява да се справи с грижите по мъжа си и момчетата. Така той - пълен отличник в училище, още от 7 клас, т. е. 14-годишно дете, започва да работи: първо в закусвалня, после разнася вестници, после в някакъв цех за кинкалерия и т. н. Няма купони с приятели, няма хубави дрехи, няма дискотеки, няма нищо. Дипломира се блестящо, но е принуден да се откаже от мечтата за висше образование, защото някой трябва да изхранва по-малките му братчета, а и баща му се влошава. Поне получава добър занаят... И така цялото бъдеще на един умен човек отива на кино! Днес изкарва парите си с тежък труд в много несигурна среда, понякога се чудя как издържа.
Аз съм едно дете в семейството. Родителите ми никога не са били богати - учителка и инженер. От първи клас у дома идваше частен преподавател по английски, после по руски, после аз ходех на подготвителни уроци по рисуване за Художествената гимназия. След като я завърших, записах университет в Русия, където обаче, успях да си спечеля стипендия за отличен успех, така че майка ми и баща ми най-после си поотдъхнаха от разходите. Хич не ми беше лесно далеч от дома и то през кризисните 90-е години, но се дипломирах. От 20 години си работя по специалността.
Защо споделям тук семейните биографии? За да подкрепя тезата на авторката, че едно дете, на което да дадеш най-доброто, според възможностите си като старт, е за предпочитане пред три, които цял живот да сънуват кошмари от мизерното си детство и подигравките на другите. Вече в зряла възраст, на мъжа ми му се насълзяват очите, когато връща лентата назад.

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: 4784ba09b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

58.   Тотална простотия е заглавието на темата. Познавам поне 4ма професори, съпругата на единия е доцент, пише и поезия, на другите са жени с висше образование, хора, които в никакъв случай не мога да нарека прости, които имат по 2 деца. Не са се оплаквали, че децата им пречат да се развиват или да работят, съответно и децата им учат и са добре възпитани. Хора различни, познавам и семейства с едно дете, в които не спират скандалите и изневерите.

 
  ...

...
преди: 5 години, 18 дни
hash: a1ce77bc2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

59.   До 34

Не. Щях да дам излишните за осиновяване :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 18 дни
hash: b3860d918d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

60.   Преди много години пътувах във влака и една жена в купето говореше за починалия си син, единствения, с голяма тъга. Една циганка се изхвърли: "Ти си много тъпа, ма! Аз имам 4 деца. И да умре едно, ще го преживея. " После вече нямаше разговор, нямаше повече какво да се каже.

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: fca022c817
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

61.   Уважавам избора ти да имаш само едно дете. И го разбирам - полагаш минимум усилия и ресурси да си родител.
Аз пък имам три, като се надявам по догодина да станат четири. Виждам и че не уважаваш избора ми. Това е тотална простотия.

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: cdbcc0966a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

62.   Имам две деца с разлика почти 3 години! Ами, да ти кажа, две деца се гледат много по-лесно, отколкото едно :) Растат заедно, играят, карат се (две момчета са) и се търсят и обичат. Няма нищо по-хубаво от това-къщата ни и сърцата ни са пълни :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 16 дни
hash: 01cd7e94d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

63.   Номер 60, а сети ли се да питаш въпросната циганка за имената на децата и до кой клас са ходили на училище? Защото тя и Компирицата (най-многодетната майка в България) имаше много деца, ама на половината дори имената им не помнеше да не говорим да е полагала някакви грижи за тях! Така, че то лесно се раждат 10, ама после кой ги гледа?

 
  ...

...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 89671078bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

64.   Ех, номер 60, ако нещата бяха толкова прости в тоя живот. Познавам семейство с 4 деца. Две от тях бяха доста умни и старателни, но малко разглезени като деца. Заминаха да учат в чужбина, завършиха, заработиха там, не се върнаха при родителите си. Другите им две деца (брат и сестра) сега не си говорят, защото се сърдят на техните заради начина, по който са им определили апартаменти. И така, имаме едно заможно семейство, което е купило на децата си жилища, но те са порасли, станали са алчни и лоши хора и не могат да седнат заедно на една маса дори на празник. Родителите са изключително самотни.

Така че, не, бройката нищо не определя. Тя е по-скоро пожелание, но не гарантира сигурност, стабилност или близост.

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: ba9a066b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

65.   60, никой цивилизован човек не влиза в диалог с разни циганки - затова и разговорът е приключил.


Хайде попитай някоя майка, на която едно от децата ѝ е починало, дали го е преживяла, или напротив - всеки ден скърби макар и тайно въпреки, че има още деца, които са живи. Нали много хора с повече от едно дете точно това обясняват - че една майка обича всичките си деца по равно. Е тогава как може да преживее, че някое от тях е умряло, е, ако освен не е като тази въпросната циганка, за която ни казваш. Но дори и тази циганката да е, ми то на нея всъщност не ѝ се е случила тази трагедия, тя просто си е дрънкала глупости, такива като нея толкова им е капацитета просто.

В повечето случаи сякаш многодетните хора са все едни такива прости, като тази циганка, е има и изключения, но повечето са простовати.
Знаем, плевелите се размножават много повече, по-бързо и по-лесно от културните растения - това е действителността, това е природата. Ако този факт не им харесва на някои хора си е техен проблем, единственото нещо, което могат да направят е просто да се примирят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 дни
hash: 773294cc0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

66.   От 50, до 52,
"глупави разсъждения, мислене със задник, егоизъм и късогледство" - доста обиди. Не ти преча да се размножаваш, не ти преча да имаш мнение, не се интересувам, как живееш, пиша това, което мисля, и ако не ти харесва, изкажи аргументи, а не се опитвай да обиждаш непознати. Между другото, не всички хора са качествен ресурс, нито за семейството, нито за държавата.

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: aa64a4b16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

67.   52 съм. Мисля че оставих поне два аргумента. А най-важния за теб е - продължаването на рода. Вярно е че някои родове не трябва да се продължават, ама на пук на логиката те се размножават най-много. И ще става все по така, докато има хора като теб (да не решиш че те обиждам пак - имам предвид хора които не искат деца). Политиците нямат нищо общо с цялата работа. България има нужда от Българи. Ако не се чувстваш част от обществото, толкова по-зле. И за теб и за нас.
Няма как да знаеш кой ще е качествен преди да се роди. Затова трябва да се раждат повече, че да има повече качествени.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 3da138d235
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

68.   35, ако мъжът ми е такъв лигльо, че да страда от липса на внимание и отделено време заради бебето, на часа бих го зарязала за някой по-качествен. За щастие това може да се педусети още от началото, така че изобщо не бих до допуснала до себе си, та камо ли да раждам дете от него.
Ако мъжът е стойностен и отговорен, щеше да разбере, че вече семейството не се състои от двама и че можем да прекарваме времето си заедно в грижа за детето.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 9b5b7cb04e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

69.   68 - мисля че отговаряш автоматично без да вникваш в това, което всъщност казвам. С мъжа ми винаги сме били много близки. Tой e моят партньор и моят спътник в живота, човека до когото искам да остарея и нищо и никой няма да замени това. Не гледам на него като на осеменител, който след като ме е дарил с желаното дете, вече може да отстъпи на заден план и да се фокусира върху издръжката ни и не мога да разбера жените, които започват да игнорират мъжа си, заради детето. За мен такива жени никога не са обичали истински партньора си - просто им е бил по-някакъв начин, осъзнато или не, подходящ и удобен по пътя към статута на съпруга и майка.

Мъж, който обича жена си, не се налага да бъде молен да я отменя и да споделя наравно грижата за детето - просто го прави, защото му идва от вътре и защото държи на половинката си и вижда, когато и е трудно - не се чувства прекаран и не му тежи и това е именно, защото знае, че е обичан и че половинката му също държи на него.

Ta нали детето е точно израз на двама ни като двойка, това което заедно сме искали и създали и именно за това го обичаме, гледаме и защитаваме. И няма как, ако ние двамата не сме в хармония един с друг или сме нещастни, това да не се отрази на детето - примери за това от обкръжението си, за съжаление, всеки е виждал и може да даде. Mисля си че много жени не разбират точно това, че хармонично развиващо се дете има само тогава, когато и връзката между родителите се подхранва и процъфтява. Детето е част от мъжа ти, от човека, когото обичаш - ако отричаш и се дистанцираш от него, осъзнато или не вредиш и на детето си. Затова и подхранването на връзката и грижата за партньора е задължание и на двете страни и става особено важна след появата на дете. Именно тогава, когато всеки от родителите се чувства обичан и достатъчно обгрижван от партньора си, гледането на детето не е жертва или лишаване от нещо, а удоволствие от времето прекарано заедно и споделената грижа.
от 35

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 1719a87f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

70.   Темата е пълна простотия!
Не винаги осигуряването на всичко води до по-качествен начин на живот. Доста от задоволените хора имат съвсем други проблеми и зависимости, и самите хора не са щастливи. Всички казват, че имат едно дете за да може да е по-задоволено, но всъщност тайно се страхуват за собствената си задоволеност.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 63a102200f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

71.   №65, културните растения се възпроизвеждат в момента със скоростта на жената с трагедията от влака - към пълно изчезване. Относно финансовия въпрос - 4 деца с образование, апартаменти и т. н., ама пак прости като плевели. Само, че циганката знае, че като и пораснат децата няма да я изхвърлят на улицата, а ще я гледат когато е немощна. А преди да грохне ще й бутнат да си гледа внуците и правнуците. Проста, ама не като възвишените българи, дето живеят по чужбините и се срамуват от родителите си. Бтв, българка съм, да не ме заклеймите като циганка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 ден
hash: e58b232490
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

72.   Авторке,

Напомняш ми на една моя позната и сродница - и тя като тебе има едно едничко дете , което е на 2 години и половина. И тя, за съжаление, не мисли да има второ дете, а нейният мъж ( брата на мъжа ми) иска да има още едно дете- и то от мъжки пол.

Искам да ти кажа, драга, че не трябва да нападаш хората, които искат да имат деца. Ако всички разсъждаваха така като тебе, сигурно е, че българите в бъдеще ще останат малцинство, а и това е зле и за България. Ако всички европейци и българи разсъждаваха така : " За какво ми е повече от едно дете? Или " Защо ми е да раждам деца?" - то Европа, европейците и българите щяха да бъдат под голяма опасност - да изчезнат или да ( да НЕ бъде!) се смесят с НЕевропейци ( имам
в предвид араби, африканци, цигани, турци и др.)

Европа и България имат нужда от висока бяла, европейска раждаемост!

Мила Авторке,

В историята на човечеството има многообранзи примери на семейства с едно дете и семейства с повече от едно дете.

При първите ( т.е семейства САМО с 1 дете) са такива , които са могли само да родят 1 и единствено дете, и не са могли да имат повече от 1 дете, поради някакви причини - било то физиологически или поради друго важно обствоятелство, но това, че те са имали 1 дете НЕ означавеа, че НЕ са искали като цяло деца.

При другият случай - има и семейства с ПОВЕЧЕ от 1 дете - в исторически план, имало е даже и царски и кралски семейства, които са имали повече от 2- 3 деца.

Сред народа също е имало семейства с повече от 1 дете.

И тези семейства НЕ ги правят простаци, з атова, еч имат повече от 1 дете.

Единствено циганите са простаци, защото те раждат много деца и не ги гледат добре, но ние, българите и европейците НЕ сме като циганите.

Авторке, не съди другите хора. Помисли и за себе си и твоето бъдеще. Пожелавам ти да размислиш и да имаш желание да дадеш още един човешки живот и да бъдеш майка на още деца.

 
  ...
преди: 5 години, 19 часа
hash: 7effb38e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

73.   Потресена съм как някой си позволява да нарича тотална простотия едно толкова лично решение. Аз имам две деца. Имам време и за мъжа си, и за професията си, и за себе си, и за приятелките си. Нарича се мениджмънт на времето. Имам колежка, която има 4. Наскоро се явявахме на изпит - тя е на 40, аз на 45. Ами тя се справи блестящо, нищо, че има 4 деца, че всяка сутрин преподава на студенти. И аз не знам как го прави, намира и време за спорт. Дори няма и чистачка. И съвсем не е тотално проста. Прости са тези, които лепят класификациите, като авторът.

 
  ...

1-50 от 62
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker