Кое е по-малкото зло? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кое е по-малкото зло?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3176 пъти
Вчера се видях с приятелка, с която не се бяхме виждали много години. Всяка разказа какво й се е случило през тези години. Моята история е такава, че аз се омъжих за отвратително лош мъж - контролиращ, отмъстителен, груб, психопатски вманиячен, че съм негова жертва и стремящ се по всякакъв начин да ме тормози.... Обаче имам най-прекрасното дете от него...

На практика обаче детето ми сякаш няма баща, защото онзи не иска да го вижда. Така, че малкото ми съкровище постоянно ми казва че иска да си има татко, а на мен ми се къса сърцето като не мога да й одовлетворя желанието....

Приятелката ми през тези години също се е омъжила за прекрасен мъж, който много я обича, много отговорен, много се грижи за нея - обожава я с две думи. Но нямат деца. И това й е единствения проблем...

Аз не престанах да се оплаквам от случките с "моя" сайхо, а приятелката ми споделяше само хубави и добри неща за нейния мъж.
Та оттук ми възникна въпроса - кое е по-зло - да имаш дете от изрод или да си омъжена щастливо за прекрасен мъж и да нямаш дете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2c1331eb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-злe е да имаш дете от изрод, защото така не си наранила само себе си но и дете си създала да се мъчи без баща, никога не можеш да замениш бащината обич. Когато един човек има любов той е укрилен а дете винаги може да си осинови. Пък и дете не се създава за да запълниш собствена празнота а за самото него. Толково бързо отминават 18 години пък и след 13-14 вече няма да си му нужна и оставаш пак сама.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1178e509a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На нас хората винаги нещо ни липсва. Но чак пък зло не виждам нито в твоя живот, нито в този на приятелката ти.
Ти можеш да разкараш изрода и да дадеш на детето си нормален живот. Нищо, че ще е без баща - сама казваш, че той не се интересува от детето. Приятелката ти пък може да си осинови дете. Така ще направи щастливо едно малко слънчице.
Съдби човешки, какво да се прави!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9923334ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   второто е по-добре!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 719222ea1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така е в тоя живот - някой е богат, но здраве няма, друг е здрав, но разбирателство няма, трети има всичко - и здраве, и хубава професия, но детето му не е добре и така.
На твоя въпрос - разбирам, че си се разделила с мъжа си, щом като не иска да вижда детето, значи не сте заедно. И по-добре :). А кое е по-добре - от всичко най-добре е да не си зависима от мъж. Нито материално, нито емоционално, нито никак. Виж историите тук, и на омъжени, и на неомъжени - някой да казва, че е щастлив, че добре живее? Ще видиш такава история 1 на 1000.
А така както задаваш въпроса, детето поне е твоя кръв, мъжа не ти е никакъв.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 076dcc7b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ех, че глупав въпрос! Ако идеята ти е да си внушиш, че животът ти е по-добър от този на приятелката ти - добре. Дори най-близките приятелки винаги по някакъв начин се стремят да си съперничат и всяка да показва, че е по-добре от другата. Иначе най-добре е свестен мъж и дете /деца/. естествено.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5a8b463bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Разбира се, че да имаш дете от изрод, що за въпрос. Никой не те е вързал за изрода, пусни го да ходи да тормози някоя друга, защо си пропиляваш живота с такъв човек???

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ebc5c850b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз лично предпочитам прекрасния мъж, а дете все някак ще можем да го направим, то днешно време къде инвитро начини много, а и в крайния случай осиновяване, отколкото с лош мъж и дето без баща, но аз не съм майка тъй че.... моята преценка едва ли е правилна

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5a8b463bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 6 съм, прочетох по-внимателно и видях, че вие всъщност сте разделени с бащата на детето ти. Не си го казала директно и се заблудих. Това, всъщност, не променя мнението ми, бих предпочела всичко друго, пред опцията да нямам дете. Учудвам се на мненията от типа "дете някак ще можем да го направим", сигурна съм, че за жените, които не могат да имат деца това е голяма болка и възможността за осиновяване донякъде я смекчава, но болката си остава. Аз дори за себе си съм решила, че ако до определена възраст не срещна човек, с който искам да създам семейство, ще си осиновя или направя дете. Смятам, че отглеждането на дете от самотен родител не е чак такава травма за детето, във всеки случай е много по-малка, отколкто да расте в среда, в която родителите не се разбират и са заедно само заради детето.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5a8b463bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 1, мисли като приказваш, моля те. "По-злe е да имаш дете от изрод, защото така не си наранила само себе си но и дете си създала да се мъчи без баща" Твърде крайно мнение, нима всички деца на самотни родители се мъчат? Какво означава да се мъчи? Децата са толкова чисти създания и толкова малко им трябва, за да са щастливи. Никой не е застрахован, че като има страхотен мъж до себе си и му роди дете, няма нещо да се случи с този мъж или пък да се разделят по други причини.
Изобщо всички коментари в полза на мъжа изключително много ме озадачават, не мога да повярвам.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2c1331eb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към №9 №1 съм има много неща който детето губи заедно с баща си. Бащата е равноправен родител не го забравяй, може да даде на едно дете такива хубави спомени, да го научи на толкова любов колкото не можем да си представим ние жените.

Сама жена никога няма да заведе 9 годишният си син нощем за раци, на лов за зайци, на морето за миди, нито ще го заведе в гората на коледа сам да си откъсне дрян за сурвакничка такива изживявания остават дълбоко в душата на детето, учат на любов към природата добрина към животните и хората. Жена може да му купи раците, мидите, сурвачките но не е въпроса в яденето а в изживяването. Затова мога спокойно да кажа, че дете без един родител е осакатено дете а осакътеното дете се мъчи цял живот.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 86708ee5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   №1 (10) е абсолютно прав/а! Никой не е бил през пръстите авторката да се жени за изрод! За разлика от родителите и роднините ни, партньора в живота и приятелите си ги избираме сами! А ако не сме способни да направим избор, то по-добре да останем за известно време сами, отколкото да се хвърляме на врата на първия срещнат или на съседа отсреща...

Ама те сега както се подкарват на 14, на 18 са вече бракувани, а на 19 - вече майки... Къде ти време да опознаеш другия пол, да посъбереш малко житейски опит, да преминеш през няколко връзки и да разбереш какво можеш да очакваш от един човек и какво не...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b1bf837a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, 9 съм. Това, че говориш и даваш примери само за син, едно на ръка. Една жена също може да научи детето на любов към природата, животните и хората. Може да го води където и когато си поиска, стига да има желание и възможности.

Не мога да се съглася с теб, това за осакатяването е абсурдно. Не отричам, че бащата е равноправен родител и дава много на детето при възпитанието му и изобщо отглеждането, но не всички бащи са толкова идеални, колкото ги описваш ти. Пак ще се повторя, че травмата за едно дете растящо в семейство, в което има скандали, побоища, неразбирателства и нелюбов като цяло, е много по-голяма, отколкото за дете отглеждано от самотен родител. Затова, предпочитам ако не срещна подходящ за семейство мъж, да отгледам детето си сама. Тези идеални семейства, дето ги описваш, са рядкост. Не съм на 20, за да си мисля обратното.

Та авторката може още утре да срещне любовта на живота си, а семейството, което не може да има дете.... нали се сещаш... чак не ми се пише, имам такива познати и съм запозната с болката им по-отблизо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 97b4cb2a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз съм такъв мъж :) все едно мен си ме описала. Един ден жена ми ми каза че си има друг - ами децата? попитах аз.
ми ще си имат двама татковци :) тъпо но върши работа.

e в последствие го разкарах оня така че не знам какъв е края. :P

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5a8b463bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   11, права си по принцип за изчакването, но гаранцията, че ако се омъжиш на 30 бракът ти ще е по-сполучлив е точна никаква. Отделно нямаш гаранция, че няма да се случи нещо на съпруга ти и да останеш самотен родител. Едно дете може да бъде точно толкова "осакатено" в среда, в която е отглеждано от двама родители, колкото и в среда, отглеждано от един родител.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fca794eb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Много е сложно аз се омъжих за контролиращ и неуравновесен мъж, но нямам деца все още. Живеем в чужбина, той иска дете обаче и ми се налага. Аз незнам език от 2 години вече съм в чужбина и не сам работила поради липса на документи. Сега чакам да ги получа чрез него, обаче няма да има мърдане след това и аз така го усещам. Незнам дали да направя компромис... или да се разделим и да се оправям сама. Много ми е мъчно, защото дойдох при него с големи надежди преди 2 години. Сега трябва да жертвам собственото си щастие за да имам дете, защото съм зависима и защото знам, че няма да е идеално... Незнам какво да направя моля, дайте ми съвет наистина имам нужда. Дали да се прибера в Бг с разбити надежди и без дете и семейство или да имам дете от него пък каквото стане. Той ми казва, че сега ми е времето после ще стане късно и може да нямам деца. Аз сега ще направя 28 години. Виждам, че ме иска, но имаме честичко скандали и не сам сигурна дали ще издържа да живея дълго с него, а пък сама с дете...? Винаги иска да контролира и най-малкото нещо да е по неговия начин направено. Благодаря за съвета предварително!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker