Самостоятелност, постижима ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самостоятелност, постижима ли е?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1384 пъти
Здравейте. Имам голям проблем и наистина имам нужда от съвет. На 22г. съм и имам приятел от 5 години, който е на 25. И двамата сме от София, той работи, аз съм студентка. Проблемът е....... че не знаем как да се живеем отделно от родителите си. Общата цел е собствено жилище, но имайки предвид това, че само той работи, не знам как би могло да се осъществи. Рискът с кредита също ми се струва голям при условие, че още не работя и аз. Наистина ми е каша в главата. Може отстрани да звучи смешно, но наистина ме тормози това нещо. Не знам как се събират толкова много пари, тоест, знам.. с много, много работа. Но..... Не виждам изход от ситуацията. Освен това не съм много наясно и с имотния пазар. Единственото, което разбирам е, че тенденцията е цените да вървят само и единствено нагоре, което ме потиска допълнително, защото се чувствам в още по-голяма безизходица. Така, да мина към въпросите. Към сегашния момент кое е по-уместно, да се изчака с покупката на жилище или в максимално кратък срок да се търси решение. Имам предвид ситуацията с цените. Ако действително само растат нагоре......... Може би по-добре да се действа сега, въпреки че ако трябва да е сега.. спестяванията няма да стигнат за нещо повече от много, много малка гарсониера :( Не знам, пак повтарям, че съм много объркана и не знам към кого да се обърна. Родителите ми казват, че не трябва да се избързва с нещата и като започна да работя едно по едно нещата ще си дойдат на мястото. Но мен ме притеснява фактът, че не виждам как биха се получили нещата, ако да речем двустаен апартамент-60м2 струва 100 000 EUR, което ми се струва като нереална цена или не знам и аз, просто непостижимо. Бих се радвала да си дадете мнението на това излияние. А и ако може да коментирате цените и ситуацията на имотния пазар. Също би ми било много полезно. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5bcfadbec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ти не работиш, тогава как очакваш да си купиш жилище? Учиш ли за добре платена професия? ЕПК жилищата са най-изгодни за покупка, защото получаваш чиста площ. Гарсониерата според едновремешните стандарти се състои от малка кухня и голяма стая, също и коридор, санитарен възел, достатъчно голям и балкон.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7ed24cd2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Наистина има време да си купите жилище, така че не бързайте. На първо време може да се изнесете на квартира, да започнете да спестявате и да чакате имотният балон да се спука, което неминуемо ще стане след няколко години.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5e1627f1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първо, намери си работа. Има ли причина да не работиш още? Второ, ако не искате да купувате, се изнесете на квартира. Според мен също така е прекалено голяма стъпка да се купува общо жилище, ако не сте живели заедно. В същото време, да живеете при родители на тези години не е ок. Цените в момента са високи и скоро няма да паднат, но пък лихвите са ниски. Едно време беше обратното и в крайна сметка накрая плащхме същото. Така че - работа, квартира и после ипотека. По-добре длъжен на банката отколкото пру роднини.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 29eb773036
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен родителите ти са прави. Разликите и разминаванията в имотния пазар не са чак толкова бързи, че за 2г да има кой знае колко голямо оскъпяване или спад в цената на едно жилище. Затова като започнеш да работиш преценяте какво можете да си позволите да изплатите, теглите кредит и купувате.
Плюс това ти си на 22г, разбирам че искаш и си права да имаш мечти, но в реалния живот големите мечти не се постигат толкова бързо. Покупката, създаването на дом е 10-20 понякога 30 годишен труд, не е като да си купиш дребно нещо с джобните. Ти все още мислиш като разглезено дете, искам нещо-сега го искам. Еми хубаво искаш, обаче собствения дом в повечето случаи е най- скъпото нещо, което човек си купува през живота си. За жилище трябва много годишен труд и усилия, на 22г е невъзможно човек да го е постигнал съвсем сам, разбира се има изключения, но те само потвърждават правилото. Възможно е 22 годишен човек сам да си купи дом, ако от дете е световно известен певец, актьор или е създал скъп софтуер и успее да го продаде, но нормалните хора работят за дом по над 20 години и чак след 40-45г възраст са еднолични собственици, тоест кредита е изплатен.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cbd580e14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо цените не винаги вървят нагоре, второ само сметките да му плащате на едно жилище няма можете а не кредит, да ядете, излизате, ремонти и че и дете ако имате ще останете на улицата с един огромен кредит. Също никога не се женете, така ако ще затъва само единия ще а другия ще може да оправи нещата евентуално. Единствено мислете как да се махате от България, тук ако семейството ти няма стабилен бизнес или стабилни контакти да бачкате високо платени позиции. Тъжно е но тук мечтите е почти невъзможно да си ги постигнете

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 20a471cca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Почни работа, вземете жилище под наем, изчакайте да се спука балонът и купувайте на кредит. Винаги има нужда от първоначална вноска, минимум 25% от цената на имота, първо ги съберете. Ние сме на 40 с мъжа ми и живеем под наем, нищо ни няма. Събрали сме много пари, но не бихме купили на тези цени, не са реални.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f11ff7f88d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като за начало започни почасова работа, колкото да вкарваш и ти някаква сума в домакинството. Вярно е, че няма да е голяма, но поне за сметките ще стигне. Това малко или много ще улесни положението ви. Второ, аз лично мисля, че е най-добре първо да поживеете под наем, а после да мислите за закупуване на жилище. Не искам да звуча грубо и да те обезкуражавам, но закупуването на общо жилище е много голяма крачка, когато не си живял с някого. Ако се разделите или осъзнаете, че не се справяте със съвместния живот, ще стане абсолютен хаос и ужас. Така че започни работа, спестете си една сума за депозит и първи наем, определете си бюджет и започнете да търсите квартира. В София цените не са ниски нито за наем, нито за закупуване, но с повече търсене може да попаднете на изгодна оферта. Все пак вие сте двама човека, двойка сте и не ви е нужна огромна площ. Когато поживеете заедно и се убедите, че искате да го правите цял живот, ти вече ще имаш постоянна работа и ситуацията ще е по-лесна. Тогава ще можете да изтеглите ипотечен кредит и да се сдобиете с ваше жилище.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7f29481d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей! Съветвам те да минете по стандартния път. Отделете се за 1-2 години на квартира /само двамата, без съквартиранти/ и ако след втората още сте заедно, тогава мисли за покупка. До тогава си живей и не се терзай излишно :)

Ж26

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3d3586e342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Със свеки не, но на квартира може.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker