Баща ми ревнува майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми ревнува майка ми
преди: 4 години, 17 дни, прочетена 1838 пъти
Първо искам да вметна, че родителите ми имат 17 години разлика. Баща ми е на 69 - пенсионер, а майка ми на 52. Аз съм им единствената дъщеря на 18. Като цяло семейството ми винаги е било в хармония. Мога да кажа, че почти не съм виждала нашите да се карат и дразнят, винаги са се уважавали и разбирали. Но тези дни нещата са съвсем различни. Баща ми започна да си въобразява някакви неща от скука и да ги намеква на майка ми. Например, когато майка ми си разглежда телефона пред него, той започва да говори уж на шега, че тя си търсела друг мъж. Преди няколко дни стана още по-зле - каза, че видял майка ми да излиза 5 минути по-рано от вкъщи за работа и това било за да се срещала в други мъже. Всичко това е толкова обидно и аз разбирам майка, че вече не иска да говори с него и е наранена. Мога 100% да заявя, че майка ми не е такъв човек. Тя е добра, честна и ни обича. Почти тя издържа това семейство, работата ѝ е тежка, дори на почивките ходи на работа за някой допълнителен лев, страда от безсъние, стрес, никакво разнообразие в нейния живот, само работа-вкъщи, изключително изтормозена жена е и все пак трепети над нас. И накрая какво получава? Една подигравка. Пенсията на баща ми е малка, не стига за почти нищо, но пак финансово не сме зле. Изглежда баща ми не я оценява, а майка ми не заслужава подобно отношение. Опитах се да говоря с него да ѝ се извини, но той е такъв инат, че даже чака майка ми да му се извинявала. Толкова съм тъжна и ядосана, че направо искам да му се развикам и да му кажа някои неща, защото това обижда и мен но ме е страх, защото той е с болно сърце. А и двамата ми казаха да не се меся. И как да не се меся, вкъщи атмосферата е направо ужасна, не си говорим, събираме се само за обяд или вечеря. Искам да ги сдобря, но не знам как. Наистина ли не трябва да се меся? Майка ми е в правото си да му е обидена и вече ме страх за нея да не се разболее, защото преживява какво ли не, но как да накарам баща ми да ѝ се извини? Мнения и  съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 17 дни
hash: ff03a44ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща ти или винаги си е бил толкова параноичен и ревнив, или сега просто нещо го е прихванало. А може би , защото тя е по-млада от него, и може да привлече мъже по негово мнение. Но така става като има разлика в годините, по-старият партньор е по- подозрителен. Не е добре да се месиш, стига и работите да не загрубеят.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 06f9b156d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Горката ти майка, не стига че мъжа й е дъртак, ами и сприхав. Ти гледай да си избереш по млад.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: afd858590b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съветвам се да не се месиш. Това си е лично между тях и освен емоционална подкрепа друго от теб не се очаква.
Бях в същото положение с моите родители преди няколко месеца. Докато не поговорят наистина сериозно и баща ти не си избие това от главата, ти няма какво да направиш.
Успехи съжалявам, че трябва и ти да минеш през това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: 9bd067fcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можеш нищо да го накараш, просто е изкукуригал вече. Извинявам се за израза, но той е старец, докато майка ти е още активна жена. Така става при двойките с голяма разлика във възрастта. Когато си го е вземала за съпруг, майка ти е трябвало да мисли.

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: e81d7076f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Съвсем нормална ситуация, когато самолета не може да се вдига, пилота изпада в съмнения, а пистата на майка ти си иска самолети, иначе ще тревяса. Много добър пример за онези жени, които се женят за много по възрастни мъже, ето това се получава, единият не може, а на другият още му се иска!?

 
  ...


...
преди: 4 години, 16 дни
hash: e8ff919251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да, наистина не трябва да се месиш.
Била съм на твоето място. Ужасна атмосфера вкъщи и напълно безсмислени вмятания и спорове. Отвратителна история. Тогава бях година-две по-малка от теб, много се впечатлявах и исках по някакъв начин да помогна на родителите ми да се разберат. Сега разбирам, че такова желание е добронамерено, но все пак грешно. Отношенията между родителите ти си е тяхна работа, то е между двамата и макар да си им дъщеря, не бива да се месиш. Твоите опити по-скоро ще ги изнервят допълнително, отколкото да им помогнат. Те сега са афектирани и напрегнати, не мислят напълно рационално. Ще им мине при всички положения. Или баща ти ще се отпусне, или майка ти ще намери начин да му обясни, че не се занимава с глупости. Няма нужда и ти да участваш в споровете. Може да си позволиш понякога почти на шега да кажеш на баща ти, че си мисли глупости, но не и да му викаш. Връзката им е дълга, със сигурност има много факти, с които не си наясно и затова е грешно да се месиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: 24d732e522
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 5: Коментарът ти е меко казано отвратителен. Майка ми не изневерява на баща ми, не си търси мъже, ясно? Не си прави изводи без да я познаваш. А и родителите ми винаги са се разбирали досега.
Също така според мен това може да се случи и при двойки с малка възрастова разлика, когато единия партьор го прихване нещо.
Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 47c8160716
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм омъжена за 24 г. по-възрастен мъж и не ме е ревнувал. Вярно е, че не работя и съм домакиня, но всеки ден си излизам на пазар, на кафе, вземам го от работа за да се разхождаме. Детето е много голямо на 23 г. студент. Според мен някой го е нашишкал, наговорил му е глупости и си е навил на пръста. Попитай го защо мисли така, кажи му, ще мама го обича.

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 6463b4de61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Бил съм в твоето положение и аз едно време защитавах майка ми от баща ми, той сам си е виновен , на 2 пъти избягах от вкъщи заради това бил съм на 15 16 години тогава

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: 37908eeb44
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не го приемай крайно ти си на 17, голямо момиче седни с тях и съвсем майтапчийската им кажи какво мислиш за нещата, но не и да се караш на баща си. Първо ти е баща, второ си много малка, трето не е твоя работа да се бъркаш и т.н. Можеш съвсем спокойно да им кажеш, че са големи хора да не се държат като деца, че ги обичаш и винаги си ги гледала колко добре се разбират, а сега детската градина и тийнейджърската ревност ги е хванала. Може да го закачиш, че знаеш, че я обича и, че е хубава, но на тия години ли пък е решил да се ревнуват и това, че шегата на страна, но се държат детски и си искаш родителите от преди няколко дни,месеца....
Така не се караш с никой, а не си малка и също може да изкажеш мнение, но без да засягаш хората просто чисто и леко да ги закачиш, че не е начина просто да им напомниш, че имат теб и, че ти си човека който може да ги изкара от такива семейни кризи. :)
Не подкрепям това, че е изкукуригал и тем подобни глупости от предходни коментари чисто и просто във всяко семейство има понякога някакви леки дразги, а децата често могат да помогнат, но не да ръсят акъли и да поучават родителите си, а просто да ги накарат да се усмихнат и да върнат идилията.

 
  ...

...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 9bd067fcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, ако си мислиш, че нещото, което го е прихванало е като хрема, ще мине за една седмица и всичко ще е ок, в мир и разбирателство, много се лъжеш и не познаваш живота. Нещата даже може и да ескалират. За съжаление с възрастта настъпват и ментални проблеми. Има старци, които са направо нетърпими и тероризират всички покрай тях. Покрай майка ти, която работи, той се чувства още по-стар , стои в къщи, има по-малко доходи, изобщо чувства се непълноценен като мъж. Оттам и раздразнението и желанието да се налага и властва над нея.
Номер 5 ти казва една истина и едва ли е искал да обиди майка ти, но ревността, че и омразата се пораждат и от това, че той не може да прави секс, а съпругата му може. Жената и на 50, че и повече може да изпитва желание и да прави секс, докато мъж на 70 - не. А сексът е важна част от семейните отношения.
Най- добре е да не се месиш в отношенията им, няма да ги промениш. На майка си можеш да помогнеш, като поемеш домакинската работа например (ако досега не си), сега отвориха парковете - излез на разходка с нея, идете по магазините, покажи внимание и съпричастност.

 
  ...
преди: 4 години, 15 дни
hash: 24d732e522
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Все пак ви благодаря за вниманието. Нашите са вече в по-добри отношения. Нормално е между една двойка да има спорове и караници понякога. Само се надявам такова недоразумение никога да не се повтаря отново, защото беше изключително грозно.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 15 дни
hash: d66717d6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Добре сигурна ли си, че баща ти го прави абсолютно без никаква причина. Колко хора след повече от двайсет години заедно почват да си въобразяват такива работи от нищото. Сигурно има нещо, за което не знаеш.

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: 4fd65d2d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 11-Хайде не бъди толкова сигурна,че 70 годишен мъж не може да прави все още секс!Не говори във множествено число!

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 34ab8be94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не е хубаво това, че баща ти ревнува майка ти. Той е болезнено ревнив.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker