Сега накъде ? Какво да правя с живота си ? Моля ви за помощ ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сега накъде ? Какво да правя с живота си ? Моля ви за помощ !
преди: 4 години, 17 дни, прочетена 1870 пъти
Здравейте на всички. Най добре да започна направо. На 28 съм, от Пловдив. Все още живея с майка си, досега съм нямала приятел, вероятно се досещате, че и секс все още не съм правила... А на всичко отгоре - само преди няколко дни ме съкратиха от работата, която съвсем наскоро и много трудно си намерих. Нормално да предпочетат да се откажат от мен - която съм само от няколко месеца, отколкото от хора, които са на тази работа с години. Това ми е напълно ясно, и перфектно го разбирам. Но се питам - защо живота ми напоследък, пък честно казано - и като цяло, е пълен провал? В мен ли е грешката, или не съм аз виновна? Какво мога да направя в създалата се ситуация, за да променя положението си? Най лошото е, че ме съкратиха по член 71 алинея 1ва от Кодекса на труда. Тоест - това значи, че страната в чиято полза е сключен трудовия договор - обикновено работодателя, по време на изпитателния му срок - най често 6 месеца, може да го прекрати по всяко време без никакви предизвестия, и съкратения няма никаква защита по какъвто и да е начин... Просто не знам как да кажа на майка си - направо ще полудее, ще ми вземе и лаптоп, и телефон, и телевизор, и просто абсолютно всичко. Всякакви информационни и комуникационни технологии, а в днешно време, честно казано - без тях няма как. Не стига карантината и изолацията, ами и вкъщи да няма какво да правиш. Предварително много благодаря на всички за коментарите и съветите - очаквам ги с нетърпение. Ако редакторите на сайта преценят - нека преместят темата ми в нов раздел, но много моля да я публикуват, защото наистина спешно имам нужда от сериозна помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 17 дни
hash: 04f3ad5551
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тук проблема ти е друг - на почти 30 си толкова съзависима от майка ти, че те е страх да ти вземе вещите. Няма това право! Ти си пълнолетен индивид на почти 30 и доста над 18, много жени на твоята възраст имат дете, някои и второ. Докога ще позволяваш на майка ти да те наказва като бебе?

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 46ac3e3817
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз само не разбирам как на 28 позволяваш майка ти да ти взима каквото и да било, та и да се бърка в живота ти. Да ти дава съвети ок, ама да го управлява не е ок. Или не си на 28 или от това съжителство почваш да развиваш психологически проблеми. Семейството, колкото и полезно, толкова и токсично може да бъде.
Голяма жена си вече, какви са тея работи. Намирай нова работа и се изнасяй, ако ще и сервитьорка да си, какво лошо има, ако е за малко, ама да не живееш с вашите.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: e4f7c181b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Целия проблем е че ти позволяваш да бъдеш контролирана от нея и позволяваш да ти вземе нещата. Подай сигнал за домашно насилие. Търси си друга работа и се изнасяй да живееш сама или си търси спонсор хем секс ще правиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 17 дни
hash: c67569a736
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Как така майка ти ще ти вземе лап топа, защото са те уволнили? Това не го разжирам наистина. Що за отношения? Тука нещата са гнили из основи, не е проблема в уволнението.

 
  ...
преди: 4 години, 17 дни
hash: 5e960a80df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има една приказка, че човек на избира картите, които съдбата му е раздала. Единствено как ще ги изиграе.

Твоето ми звучи много като това. Разбира се, в живота на човек, има много фактори, които са от значение.

Но това да живееш с майка ти е твое решение. Как е протекъл животът ти до голяма стешен също е твое решение.

Не знам каква помощ очакваш от непознати хора в анонимен сайт?


Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 29a591213b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 28 се държиш като на 15... повечето жени на годините ти се справйт сами в живота и дори имат деца...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: 8c68593e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На 28 ходини си, а се притесняваш, че майка ти ще те накаже като ти вземе телефона, компютара и телевизора.
Я порасни и се стягай веднага
На 28 си. Сигурно си завършила. И се притесняваш да не те накажат родителите или да кажеш, че са те уволнили.
Ставай веднага и наюери начин да оправиш проблема. Намери си работа и направи нещо с живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: bb2329ed3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мойте родители се изнесоха от вкъщи, когато бвхме на 20 със сестра ми, майка ми е сложен характер, за съжаление не е между живите, но ако бях живяла с нея, щеше да е кошмар. Ще си намериш работа, просто не се отчаивай, а тя работи ли. Аз съм на 29 с две деца, търси си и приятел, млада си. Мисли положителноо...

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 1fa2ab7a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Майка ти ще те накаже, защото са те освободили от работа? Достатъчно възрастна си да осъзнаеш какъв е проблемът. Търси си работа, взимай си багажа и се изнасяй да живееш самостоятелно, предполага се, че вече можеш сама да се грижиш за себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: 7e1fe735ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От къде на къде майка ти ще те наказва и ще ти взима нещата и то на тази възраст?! Това изобщо не е нормално...

Аз като ви казвам и по другите теми, че човек до 23-24 годишна възраст трябва вече да е излетял напълно от гнездото и да разчита единствено и само на себе си, не ми вярвате. Ами ето това става в обратния случай....

 
  ...

...
преди: 4 години, 16 дни
hash: a5029a92b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз мисля, че не е редно да ти взема вещите, но пък един не те попита тук ти имаш ли пари да платиш сметката за тока и телефона? Без работа си изцяло зависима от нея, ако нямаш нещо спестено, което бързо свършва и хляб ще ти купува пак тя. Търси и се хващай да работиш каквото и да е. Сега покрай карантината нямаш много шансове, но защо не си потърсиш приятел? Пробвала ли си сайтовете за запознанства? Приятелки нямаш ли? Въобще направила ли си нещо, освен да си под опеката на майка си?

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: afbe71f5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Държиш се като тийнедър и съответно майка ти се държи с теб като с тийнежър, нейното е ответна реакция на твоите действия и решения.
Разбира се че точно в момента на тази пандемия трудно ще намериш работа, за да си финансово стабилна и да се изнесеш, обаче преди извънредното положение, защо не си работила през последните 10-12г защо не си станала финансово независима, защо не си се изнесла. Защо се сещате че имате нужда от промяна чак когато стигнете до безизходица?
Съветът ми към теб е да си поемеш наказанието за момента, няма начин, зависима си за храна и покрив в този момент. И междувременно да търсиш каквято и да е работа за да има за какво да се хванеш за да изплуваш от положението си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 16 дни
hash: aae499851b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не ти остава друго, освен да се сложиш на някой чичко паричко и да си подредиш живота. Учи се от кифлите. Почти на 30 си, нямаш време за отлагане, без пари, без работа, без подкрепа си загубена. Остава ти да си хитра като всяка жена, да си вържеш някой льолю, а после ще си подредиш живота както искаш ти!

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: f0d433fd9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз пък не разбирам някои от коментиращите как точно си мислят, че са от полза с публикациите си, които са съсипващи. А сега към авторката. Първо - нито ти си провал, нито животът ти е провал. Има и други като теб и мен. Не се възприемай като тотално несъответствие на реалността. Не всички сме уверени, не всички имаме самочувствие, не сме си избирали родителите. Затова понякога пишем тук, за да получим подкрепа, разбиране и съвет. Моят съвет е да се престрашиш и да поговориш със специалист. Не правя реклама, но наскоро в социалните мрежи открих терапевт, който сега, по време на кризата и извънредното положение предлага безплатна 30-минутна консултация по телефон. Терапевтът е Валентина Димитрова family.terapy.bg Мисля, че е далеч по-добре от това да четеш критиките и нападките тук. В София е, но поне като за начало е добра стъпка. Моля модераторите да публикуват това. Все пак целта на сайта е споделяне както на проблеми, така и на решения и съвети.

 
  ...
преди: 4 години, 16 дни
hash: 8438da8295
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не съм съгласна с повечето коментиращи. Когато си стигнал до това положение има много причини затова и повечето са точно заради обществото. От малка съм забелязала как толерираха момичетата с разюздано поведение за сметка на скромните момичета. Ако добавим бедното семейство, липсата на емоционално разбиране от околните - всичко се нарежда прекрасно.
Моят случай също е доста неприятен. Живея с родителите си, защото така се налага, няма кой да им помогне - вече са възрастни и някой трябва да им помага с пазаруване и други неща. А съм единствено дете.
Завърших две висши по области, с които се справях най-добре от класа, докато бях ученичка. Бях мотивирана от нещата, които уча, завърших в СУ - с висок успех. И какво от това, не успях да се реализирам след това. Работих глупави неща, докато не ми писна и не записах поредното висше там, с идеята, че този път ще успея, че не са ме излъгали, че ще имам стабилна работа, която да харесвам.
През годините мъжете не ме харесваха заради външния ми вид - приличам на 13 годишна. А като разберат, че имам възрастни болни и безработни родители всички бягат от мен...
Отдавна да съм приключила с всичко, ако не са хората от чужбина. Общувам с различни хора от чужбина и се чувствам добре от това.
Не мога да понасям подценяващото и злобно поведение на българина.
И така, днес съм на 26 сама, никога не открила човек, когото да харесвам. Другите се женят, имат деца, аз гледам всичко отстрани винаги сама.
Мога да разбера авторката много добре. С изолацията си човек натрупва страхове постоянно. А моят личен най-голям страх е, че ще се проваля за пореден път и този път няма да го понеса.
В ученическите си години бях и жертва на тормоз от други деца и до днес това ми влияе. На интервю за работа човек трябва да изглежда уверен, а аз колкото и да се старая изглеждам срамежливо.
А тук хората се чудят, защо жената е пуснала тема. Е, ще ви кажа защо.
Защото се надява, че ще разберат нейният проблем и ще и дадат съвет.
Но не и че ще я питат, защо е пуснала тема.
Това е от мен. Надявам се да успееш авторке, да бъдеш себе си, да се почувстваш щастлива въпреки всичко. Не вярвам, че е лесно на нашите хоризонти, но все пак ти желая успех.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 15 дни
hash: aae499851b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   №16,безплатно е само сиренцето в мишият капан, всички други уловки се заплащат. Този специалист, който дава безплатни сеанси по половин час, добре си препечелва от тези телефонни разговори. До скоро имаше подобни уловки със секс телефони, тази не е по различна.

 
  ...
преди: 4 години, 14 дни
hash: 8056b8fe6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Имаш ли висше? Преди това работила ли си или поне мислила ли си за работа? Разбираш ли, че изглеждаш като на 15, с това "Майка ми ще ми вземе телефона и лаптопа" Ами ако не и ги дадеш какво ще стане? Остави момчетата имаш ли някоя приятелка при която да отидеш замалко? Мисля даже, че досега си нямала гадже и не си правила секс, защото е нямало как да скриеш от майка ти. А други роднини нямаш ли? Баба, дядо, баща, брат/сестра? Майка ти бие ли те? За твоето положение на 28 ти си си виновна. Майка ми роди брат ми на 30.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 04f3ad5551
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   17, не се предавай. Надявам се всичко да се нареди при теб един ден.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 24 дни
hash: ee4ad195a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ти си смотана.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker