Безотговорната ми майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Безотговорната ми майка
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1401 пъти
Здравейте приятели. Не искам да изпадам в дълги обяснения, а просто да споделя с някого за отношенията с майка ми, които много ми тежат.
Майка ми е изключително безотговорен и лишен от всякакви принципи човек. Тя е 50 годишна жена, която общо взето иска да си живее живота и това ме дразни адски много.
Когато бях на 5 години ме оставиха и с баща ми и занимаваха за Франция, да търсят работа. От тогава до 10тата ми годишнина съм ги виждала точно 2 пъти. Грижите за мен изцяло поеха нейните родители. В същата година майка ми роди във Франция и два месеца по късно си дойде с бебето в България.
Познайте... Дойде си поседя 1 месец и си тръгна при баща ми, но без бебето. То остана при нас и така до днес.
В момента съм жена на 27 години.
Имам дете и мъж.
Брат ми е тинейджър, а майка ми и баща ми са си в България от 4 години. Купиха си къща в едно забутано село и си живеят там. Брат ми живее при нас с мъжа ми, защото с тях е невъзможно всякакво съжителство, а баба ми и дядо ми са вече прекалено стари.
Родителите ми не искат да ни помагат по никакъв начин, даже напротив постоянно ни тежат. Не желаят да ни помагат с детето категорично. Така извъртат нещата, че малката се чувства по добре при нас, лъжат ме че при тях не се храни и куп други измислици, само и само да не я гледат. Предстоеше ми да започна мечтаната за мен работа. Помолих я гледа дъщеря ми и брат ми 1 месец за да се подготвя. Не се справи дори 1 седмица.
Другото, което много ми тежи,че тя не поема никаква грижи за родителите си. Ако не съм била аз много пъти са щяли да седят гладни. Тя казва да са мислили на младини и да са спестявали...
Не искам да ви отекчавам повече. Това беше моята история в много съкратен вариант. Просто вече не издържам и имам нужда да споделя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: adf9167ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ужас, отпиши ги по-добре комшийка да ти гледа детето при тези условия.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a6d84d75cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Просто я отсвири. Ще дойде момент да ти висне на врата, избегни го като я игнорираш. Това не е майка, а чист егоист. Това е био-майка и нищо повече. Справяйте се сами, помагай на брат ти докато си стъпи на краката и това е.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6f0afdc142
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много ти съчувствам. Хора, като твоите "родители" категорично не заслужават да имат деца. Бъди различна от тях и се грижи за семейството си, което са и баба ти, дядо ти и брат ти. Сигурно ти е трудно и това не е твоя отговорност, но за съжаление във вашия случай няма кой друг да я поеме. А за жена, родила 2 деца, да не може да се грижи за такива 1 седмица, няма да коментирам. Хората, които биологично са те създали, не заслужават титлата майка и баща.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3cdd41216f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Абе и твоята не е съвсем читава, но не си само ти виновна за това. Все пак баба ти ти дядо ти са ви отгледали, защо ги изоставяте? Айде ти си с малко дете, но брат ти не може ли да се грижи за тях? Разбирам, че искаш вашите да проявят грижа към теб и брат ти, но те не са ти родители, грижата са ви я дали баба и дядо, а сега си голям човек и е странно да търсиш помощ от родители. Детето ти има и баща предполагам, защо той не взе един месец отпуска да се подготвиш? Все пак е ваше детето, вие сте отговорни за него. Не прави грешката на майка си да си даваш детето по баби. Не може всичко наведнъж, имаш ли дете, работата остава на заден план. Ако искаш кариера на младини, изчакваш с детето. Майка ти е в правото си да си живее както си иска, пълнолетна е, децата големи, какво искаш от нея още? Ако си бяха останали в БГ, щеше сега да ревеш, че не са ти купували телефони и не си ходила на почивки. Те са живели както са могли, сега ти го направи по-добре като можеш. Обаче никой не е длъжен да ви помага. Помощта е доброволна вече. По-добре виж какво можеш да направиш за баба и дядо.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 82a63a21d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Уф не ти е лесно. После ще остарее и ще трябва ти да я гледаш
Честито, ама че родители имаш

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 46b6272517
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ами аз на твое място бих спряла да виждам и общувам с родителите си. Бих общувала с баба и дядо. С родителите-все едно, че не съществуват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 77feaec059
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тези хора са егоисти, щом не искат да си гледат децата, пък да видим кой ще ги гледа на старини! Хубаво, имат къща, но няма да са вечно млади! Не им завиждам като остареят!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3cdd41216f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   А баща ти?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 377e7e47c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   А като гледаха децата и за да може тя на младини да "мисли и да спестява" ....докъто те с баща ти си веят трътките...Съжалявам за теб и брат ти .Но с кои акъл и оставяш детето си ?! Тя не може за никои да го направи а ти и оставяш най ценното си.Стои далеч .Оттърви се емоционално и физически от тия кукувици.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7cb86e139c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От Авторката
Не казвам,че съм оставила баба ми и дядо ми но... Повярвайте ми много ми е трудно да се грижа за тях при наличието на две деца едното бебе а другото тинейджър. Родителите ми поемат финансовата част за брат ми но сметки храна и тн ние си ги плащаме. Изплащам две ипотеки. Мъжа ми си сцепва задника от работа и не мога да го моля да си взима отпуск за да гледа детето. Ако ме питате защо изплащам две ипотеки ще кажа така... Имам дете което трябва да подсигуря и едното жилеще е за него а другото за нас. Докато сме млади и можеме ще бъде така. Аз не мога да лиша детето си от дрехи, обувки и почивка всяка година. Искам детето да има специални моменти с родителите си, това което аз съм нямала. Колкото и егоистично да звучи ми е трудно вече с тази не лека задача да хрсня още 2 гърла.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 11f2006b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей аз също съм на 27 и знам как се чувстваш. не го взимай навътре

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e3eb4fd4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Истината е, че деца трябва да се правят като не може човек да ги постави на първо място. Това са хора които си харесват самостоятелния живот и така. Има и такива хора просто не е трябвало да правят деца.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker