Оставяте ли бебето /детето при баба? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Оставяте ли бебето /детето при баба?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1067 пъти
Оставяте ли детенцето си при баба, по специално вашата майка? Колко често, на каква възраст за първи път? Сърдят ли ви се, и те и таткото примерно?
Моя случай е следния - живеем с моята майка в един град, виждаме се всеки ден, за разходки за кафе. Преди няколко дни ми зададоха въпроса, защо не я оставям да спи при баба си. Оставяла съм я, когато се е налагало да изляза да свърша нещо.. А аз не изпитвам нужда да се разделям с детенцето ми за повече. Наслаждавам се и се радвам на всеки миг. Виждат я постоянно и й се радват... както казах, в един град сме.. За ислям се, греша ли? Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 89c82b1618
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Искам да ги оставям, за почивка, но само свекървата е жива, много не и се занимава, тежест и е.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4901fbdef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Оставяме децата всеки месец по един уикенд при свекърва ми и си организираме време като двойка. Честно казано децата не ми липсват за една вечер, почивам си, наслаждавам се на времето с мъжа си и даже мисля, че това време крепи връзката ни жива и страстна. Тоя живот не е само работа и деца, човек трябва да се грижи и за себе си, особено жената- да е красива, да е в мир, да е доволна от себе си, да не забравя коя е. Ние имаме толкова роли в живота си, искаме да сме добри дъщери, добри майки, добри съпруги, добри приятели, че понякога забравяме да сме добри и към самите себе си и да се грижим за личността си.
Мисля, че ако приемеш такава помощ ще осъзнаеш, че почивката те прави по-добър родител. Особено ако си твърде фокусирана върху тази си роля.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 32b1ff3d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, оставяме детето на едната баба предимно. За по 1, 2 нощувки, понякога за повече. Повече от 4 нощувки не сме, обаче. Добре е, ходим в мола, на кино, шляем се, гот е. После пак си взимаме детето и си го гледаме. Но понякога си има нужда и по сами да останем.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d259a6c57f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Да, оставяме децата на бабите, когато искаме да отидем някъде и се налага или предпочитаме да не са с нас.
Доколкото разбирам от постове, пък и от познати и приятели, в повечето случаи център на семейната вселена стават децата. Не знам защо, но при нас не се получи така. Може би защото много бързо създадохме отрочетата си след като станахме партньори. Ние с мъжа ми имаме нужда един от друг, от време само за нас, от време за чиста проба любов. По принцип ни стигат вечерите след като децата заспят, а и през деня се чуваме, като има свободно време, но като усетим недостиг един от друг просто палим джапанките и бягаме за уикенда някъде.
Иначе самите баби и дядовци понякога мрънкат, че отдавна не сме ги оставяли, и им ги водим за вечерта и без да излизаме от града. Радвам се, че имат желание родителите ни да се грижат за тях и се радвам, че децата ни имат щастието да се глезят при тях. Това са спомени, които ще останат.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 14ac28cc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ние също оставяме детето. Даже в момента е на село с едните баба и дядо. Има си нужда човек да обърне внимание малко на себе си, да почине, да отдъхне. Няма нищо лошо в това. Разбира се, основните грижи си остават на нас родителите, детето е нон-стоп с мен, все още не работя, но като има възможност, която не е толкова често, го даваме за няколко дни да си се погледат с баба и дядо.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 89c82b1618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   П, да определено искаме малко време за себе си, сшмъжа ми не иска да задължава майка си да ги гледа някоя вечер, хубаво би било да отидем някъде само двамата някоя вечер, но засега няма.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 062079d86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гледайте да ги оставяте по толкова време, че докато станат на 18 да са прекарали повече време с вас, а не с баба и дядо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e2c0c14198
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Все още самата аз нямам дете, но когато бях малка родителите ни редовно ни оставяха при бабите. По цели лета сме карали с баба на вилата докато нашите са били на работа, защото както е известно отпуските да по-кратки от лятната ваканция. И за да не се чудят какво да ни правят в апартамента в града, ни поверяваха на баба. Това са ми едни от най-щастливите спомени! Не знам, предполагам си зависи от бабите, но моите и двете бяха невероятно грижовни и винаги са ни гледали. Даже май са ни гледали повече от родителите ни, защото живеехме с едните ми баба и дядо, а нашите бяха по цял ден на работа, та баба ми беше тази, която ни прибираше от училище, помагаше ни с домашните, готвеше ни, играеше си с нас и т. н. докато мама се прибере от работа. И то далеч преди да тръгнем на училище. Така, че ако бабите ви са като моите, изобщо няма от какво да се притеснявате!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker