Как да се справя... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се справя...
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1205 пъти
С приятелката ми сме заедно от 1 година. За съжаление скоро останах без работа и имам спестявания, които малко или много поддържат положението. Заплатата в предишната фирма беше доста добра, но по стечение на обстоятелствата ме махнаха. Не беше никак приятно, защото обичах работата си и много исках да работя в тази фирма. Преди време напуснах доста по-спокойна работа, за да дойда в тази и да вадя повече пари, но на всеки се случва да го освободят.

Като фикс идея ми беше закупуването на апартамент. Разбира се на кредит, но със заплатата и потенциалното увеличение след време, нещата щяха да се наредат. Но всичко беше прекалено идеялно... та точно на мен ли да ми се случи. Явно беше намигване от съдбата.. или един от тежките уроци на живота.

Сега съм без стабилна работа и с проекти на частно, които работя от вкъщи и изкарват по някой лев. Приятелката ми уж ме подкрепя и е до мен и всеки ден си повтаряме колко много се обичаме, но не знам дали няма да и хрумне нещо друго.

В определени периоди имам моменти на страх, на отчаяние - какво ще правя с живота си, какво ще се случи... от къде ще изкарам пари. От няколко години спрях да сменям жените и вече искам да се задомя. Млад мъж под 30 съм, но смятам, че съм готов за деца и семейство. Споделям и го и на нея и тя е съгласна, но за всичко се искат финанси. Чудя се дали да започна да се занимавам с нещо друго или да продължавам да дълбая в това, което обичам и което ми е интересно да работя?!!?!?!

Страх ме е от момента, в който няма да имам какво да ям. Имал съм такива преди няколко години, но си намерих работа като по късмет и нещата потръгнаха, но сега се усеща, че пак отиват на зле или всичко е в главата ми...

Имали ли сте такива моменти и как излязохте от тях?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7e285f381b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Последните 30 години са доста непредсказуеми и със сигурност, много хора изпитват несигурност. На под 30 години не си престарял и първо се стабилизирайте, а след това правете деца.
Ако това състояние те притеснява много, обърни се към психолог.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 78503cc5d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам страховете и съмненията ти. Всеки е имал леки и тежки дни. Ако искаш да провериш и да си сигурен в човека до теб, това е шанс да разбереш. Ако се притесняваш финансово, можеш да работиш всякаква работа, която ти изпадне. Но не спирай да търсиш реализация в това, което те интересува и което ти е по сърце!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4a243a6366
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какво да коментираме, като сме и ние на същото гайле.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 87a7912a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Едно е да си мислиш нещо и да правиш планове, друго е какво се случва. Щом нямаш стабилен постоянен доход, приятелката ти -също, не си готов за семейство и деца, каквато и готовност да си мислиш, че имаш. Готов ли си за мизерия, скандали за пари и сметки и жена, която да те напусне? Само с приказки и уверения в любов семейство и деца не се гледат. Изходът е- активно си търси работа, в която дори да не ти е по вкуса, да изкарваш редовно пари. Готовите средства ще свършат и тогава пак ще си принуден да работиш каквото дойде. Друг изход поне аз не виждам.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e7e21bd900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Преди 5 години тамън купих апартамент и ме изгониха от работа. Бях много притеснен защото бях останал без 1лв,даже събирах стотинки да си платя телефона.,апартаментът имаше нужда от ремонт и тн. Освен това бях притеснен как ще се отрази на семейния ми живот, като няма пари идват караниците и тн.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a6f5813bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спри да се страхуваш, не го мисли така. За семейство, също не бързай прекалено. Дпкато работиш от вкъщи преглеждай, за работа, все нещо ще изскочи. Смелост и действия, захвърли страха, илюзия е

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 03e421e907
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък ти се чудя, понеже и аз съм мъж под 30. Това за семейството някой ви го набива в главтата или наистина толкова много държиш да се ожениш, да имаш деца и всичко да е като част от матрицата, в която всички влизат веднага след като минат 25?
За къде толкова бързаш с тея деца и семейства? И да, жена ти ще те напусне точно в момента, в който останеш без работа перманенто. Сега още вижда, че не е толкова зле, обаче останеш ли без 1 лев оставаш сам. Не си мисли, че няма бекъп план. Жените винаги имат резерви. Може да ти казва колко много те обича, обаче вече е превъртяла много варианти в ума си.
Отделно можеш да си сигурен, че има много хора на опашката, които само чакат да те зареже. Жените не си поплюват. Най-малкият допир с несигурността и безпаричието ги кара веднага да действат.
Ще почнат скандалите уж на друга тематика, като да речем, че не и обръщаш внимание или не е щастлива или кой знае какви други глупости. Жените са с мъжете заради лайфстайла, който получават.
А пък направиш ли грешката да правиш всикчко заради нея само и само да е доволна, считай, че ти е инзеверила или те е зарязала веднага. Следвай собствения си вътрешен компас и нещата ще се наредят. Ако оправиш нещата обаче заради жените винаги ще губиш.
И не се забутвай с апартаменти, деца и други глупости, след като нямаш пари.
И аз нямам пари заделени, нито заплатата ми е супер висока, нито пък работя нещо престижно. Обаче грам не си и помислям да правя семейства, камо ли пък да купувам апартамент.
После се чудите защо браковете се развалят така лесно. Еми защото правите всичко за тея жени, набутвате се с ипотеки за стотици хиляди и накрая сте с кур в задника заради елементарни грешки.
Вместо жените да ви карат да имате деца, вие мъжете като тебе напирате да правите семейство. Щом те усети, че си лабилен на тая тема и си готов да и паднеш на колене и вече си в кърпа вързан да си прави с тебе каквото иска.
Съмнявам се да вземеш предвид това, което съм написал, обаче наистина ви се чудя на акъла.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e6d55ad72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Сега ще си проличи дали приятелката ти наистина ли те обича или е била само за по-големите ти възможности. Все пак си намерил начин да си докарваш някакви пари, макар да не са както предишната ти заплата. Както се казва човек знае 2 и 200, почти всеки е имал такъв период и е разбирал кои са до него, заради самия него и кои са заради парите му. Така че него мисли, търси постоянно работа, а времето ще покаже дали приятелката ти наистина те обича.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 86aff7cac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7 говориш пълни глупости, има меркантилни жени, но има и свестни момичета, които подкрепят мъжа когото обичат в трудните моменти и градят живота си заедно, когато още учех и се върнах от бригада приятеля ми затъна финансово и аз му помагах, после дълго време сме били на кредити, защото доходите ни бяха ниски, аз лесно можех да си се върна вкъщи и да си щракам с пръсти, парите които изкарвах бяха малко, но стигаха идеално за кръчми и парцалки като си при мама, но не го направих живяхме в лишения и в последствие се оправихме и се борим заедно.. Авторе всеки има такива периоди това е сериозна проверка на отношенията ви, което ще ви е от полза, всичко ще се нареди ти не си хаймана, който е без пари, защото ги профуква за наркотици или комар, продължавай да търсиш работа и все нещо ще изскочи, в краен случай ще се насочиш временно към каквото има като свободни работни места, но не се депресирай, а не спирай да търсиш.

Вещица

 
  ... горе^
преди: 3 години, 27 дни
hash: b4bad7fa51
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прав си се страхуваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker