На какво имам право, като наследник? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На какво имам право, като наследник?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1280 пъти
Здравейте.
Започвам с историята си.
Отгледана съм от баба ми и дядо ми, а баща ми е осиновен и с психично заболяване. Баба почина, когато бях на 4г.
А дядо, преди 4 години. Социалните започнаха да ме пращат насам натам по други градове в домове за деца лишени от родителски грижи. Напуснах последният преди повече от година.
Баща ми си живее в жилището, в което сме живяли и по нотариален акт е завещано само на баща ми. И отделно има оставени пари в банка от дядо ми.
Та въпроса ми е мога ли да съдя психично болен, защото той ми е баща и аз може утре да остана на пътя, заради глупостите му. Щял да дава нотариалният акт на негов познат, да го пази.
В апартамента не поддържа, харчи си парите и хич не му пука, че има дъщеря.
Фактите са такива, обмислям консултация с адвокат, но първо исках да попитам тук имам ли основание и дали ще има смисъл изобщо да ходя при адвокат.
Благодаря предварително, надявам се да разберете правилно историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: aa16aa6ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На нищо нямаш право освен ако той (баща ти) не реши да ти прехвърли жилището. В момента той е собственик, може да прави със собствеността си каквото поиска- отдава под наем, продава, заменя т.н. Парите също са си негови и той разполага с тях както намери за добре.
Това което можеш да провериш е защо не си останала при него, а по приемни домове. И дали не можеш да го съдиш за издръжка за годините в които си била в приемни домове...
Говори с адвокат.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0dc8ab4fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Баща ти е психично болен , но ти се интересуваш какво да наследиш , а не как да му помагаш ?!
Нотариален акт не трябва да дава на никого , защото ще го измамят и тогава вече ще остане на твоите ръце . Ако смяташ , че във връзка със заболяването си не може да се грижи за интересите си ,можеш да водиш дело да бъде поставен под запрещение .

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7892f7f160
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти реално още нищо не си наследила, няма какво да говорим за наследство. Изглежда си и пълнолетна, така че и грижа от баща ти няма как да поискаш. Можеш само да го обориш заради психичното му заболяване, че не може да се грижи за себе си и за интереса си, така че да бъдеш обявена за негов настойник, но пък колко му е зле болестта, щом от 4 години сам се грижи за себе си? Ако заболяването му е леко нищо не можеш да сториш, нямаш правилен ход дори и чрез адвокат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7b059db3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На запазена част

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a884e782dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Можеш да се опиташ да го обявиш за недееспособен и да му станеш настойник, законен представител. Тогава той без твое съгласие не може да прави сделки и да харчи големи суми и ти ще имаш право да ги сложиш настрана и да му даваш разумното за живот от тях. Но не и да ги харчиш за себе си. Както по-горе са казали, баща ти е наследил родителите си, не ти.

П.С. Бащата не ми изглежда да е особено дееспособен, щом социалните са преценили, че не е в състояние да възпитава дете.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d6f376581c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Естествено, че ще се интересувам за себе си.
Толкова години съм живяла с 35лв на месец, а той идваше до училище да ме излага. Заради психичното му състояние не са му позволили да се грижи за мен, болестта му е шизофрения и за нея няма лекарства.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7892f7f160
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбира се авторке че ще се интересуваш за себе си никой не ти е казал обратното. Но в насоката да действаш като наследник няма какво да откриеш, защото не си наследила още нищо, ти си ЕВЕНТУАЛЕН бъдещ наследник, не се знае дали ще има какво да наследиш.
Щом баща ти има шизофрения рови в насока да го поставиш под запрещение, да си негов настойник, ако трябва му открадни акта за собственост да не го дава на други хора.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 410bc1b41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пиши най важното, на колко си години, всичко друго е гадаене!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: aa16aa6ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Девойче (6) ясно е че, си изтеглила късата клечка в живота до момента, но няма как да промениш това вече.
За съжаление факта е че, нямаш никакви права както ти казах аз и други по- горе. Говори все пак и с адвокат дали не може да изисквам някаква издръжка със задна дата.
Иначе ако долу- горе сте в добри отношения с бащата, можеш да използваш поне да се настаним временно при него за да не плащаш наем. Така ще си търсиш работа спокойно, в Бг или в чужбина.
Друг вариант би бил да поживеем с него и се опиташ да го спечелиш така че, сам да ти прехвърли жилището. Но щом е казал че, ще оставя нот.акт на друг да го "пазел" предполагам няма вариант при вас за диалог.
А най- доброто което можеш да направиш за душевното си здраве, спокойствие и бъдеще въобще е да си живееш в споделена квартира и си търсиш добър доход, работа. Има безплатни курсове за програмисти например, има и други.
Също би била опция за теб работа като болногледачка в Германия или друга страна, но в Германия често търсят- в никакъв случай през българи или български фирми!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1894de3d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нямаш право. Можеш да наследиш единствено баща ти. А дали до тогава ще има останали пари, тук нищо не можеш да направиш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d6f376581c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На 19 години съм.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b768716664
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отиди при адвокат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: df3b14dea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти не си наследник. Ако той ти завещае къщата, тогава е твоя след като умре. Не може със съдене да накарат някой да завещае нещо. Както го направи баща ти така. Ако напълно забравиш за него и си гледаш живота и работиш ще е най-добре. Колкото повече мислиш за тези наследства и адвокати, толкова повече ще се тормозиш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d6f376581c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Абе ти изобщо четеш ли или имаш нужда от очила?
Написала съм си мотивите, какво значи на нищо нямаш право.. Аз не съм се пръкнала от нищото и не съм родена на улицата и без родители. Нищо, че и двамата са ненормални.
Аз заслужавам всичко, което никога не съм имала, но за жалост в емоции и любов няма как да ми бъде дадено, от хора, които не чувстват нищо освен собствените си нужди(глад и тоалетна, и да си говорят сами)
И нали затова ще говоря с адвокат имам ли право или не на нещо, щом трябва ще го съдя и изобщо не ми пука.
Ще го съдя за това, че е никакъв баща, малоумен и болен не може сам да се разпорежда. Щом се стига до там да се въртят около него утрепки и цигани дали скоро няма да го пребият и да го оберат. И като нищо ще предпише апартамента на друг.
Защо трябва да е друг? Държавата изобщо знае ли, че е луд?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a884e782dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не можеш да съдиш човек за това, че е болен. Можеш да му станеш попечител, след като е недееспособен. Като негово дете, имаш право на дял от наследството, което той ще остави след себе си, дори да има завещание, в което пише друго. Някаква част остава винаги един вид запазена за преките наследници. Постави го под запрещение, прибери документите, ако ги е "загубил", извади нови и гледай себе си, щом нямаш сили него да гледаш. Млада си, здрава си (за разлика от него), можеш да изкарваш пари и да се издържаш. Представям си колко тежко ти е било по домовете. Но и баща ти не е искал да се разболее. Ти внимавай, не взимай дрога, дори трева, защото имаш генетичнна предразположеност и консумацията може да отключи болестта. Бъди здрава!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7892f7f160
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Кое не разбра авторке? Като наследник, нямаш права докато е жив наследодателя. За сега имаш само правото, да поставиш баща си под запрещение, ако е дстатъчно болен и не може да отговаря за действията си. Ако обаче баща ти не е толкова болен нищо не можеш да направиш. Това е.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3c3550f7df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Маце, апартаментът не е лекарство,че да се преДпише!

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: 1ead8be55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Отиди при адвокат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker