Имам нужда от помощ :( не издържам вече... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам нужда от помощ :( не издържам вече...
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2755 пъти
На 24 години съм и вече имам две прекрасни деца и мъж който ме обича.
Аз съм в социално майчинство и не работя
Мъжът ми е на минималната 600 лева.
Всеки месец едвам връзваме края
Повечето от времето сме на прага на беднотията
С тези общо около 800 лева успявам да платим сметки, заем и да покрива е поне част от нуждите главно на децата.

Винаги ни е било трудно но като сега никога не сме били.
И в момента нямам и стотинка в джоба си
А като родител всеки ден гледам очичките на моите деца като ме молят за нещо сладичко иии умирам..
Едното има рожден ден на 11 декември а другото на 16 декември и чакат торта подаръци.. Въобще празник
А аз им давам празна маса и много сълзи и извинения
Идва Коледа Нова Година. Това е най-любимия им празник но тази година ще е по-различно. Няма да окрасяваме старата елха, защото там няма да има подаръци. Няма да слагаме коледната покривка, защото там няма да сложа нищо. И няма да седна на топло до камината и да гледам небето в коледната нощ, защото моите мечти никога не бяха збъднати и чути :(

МНОГО СЪМ ТЪЖНА. АЗ СЪМ ДОБРА МАЙКА. И ДЕЦАТА МИ СА ВИНАГИ ВЪЗПИТАНИ, МИЛИ И ДОБРИ. НАХРАНЕНИ И ОБЛЕЧЕНИ КАКТО И ДРУГИТЕ ДЕЦА НО ТОВА Е САМО В ОЧИТЕ НА ДРУГИТЕ. ЧУВСТВАТА МИ СЕ БЛЪСКАТ ЕДНА В ДРУГА. СЕГА СЪМ ТЪЖНА, ПОСЛЕ ЗАБРАВЯМ И ПАК СЪМ УСМИХНАТАТА АЗ, ВЕЧЕ ЗАБРАВИЛА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ.
НО ТЕ СИ СЕДЯТ ТАМ И ЧАКАМ ИЗНЕМОЩЕЛИ ДА СЕ БОРИМ С ТЯХ
ВСЕКИ БОЖИ ДЕН..
ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАМ. ЗА ТОВА СПОДЕЛЯМ ТУК, ЗАЩОТО КРИЯ ВСИЧКО ОТ ДЕЦАТА СИ.
И СЕГА СЕДЕЙКИ РОШАВА, НЕДОСПАЛА И МОЖЕ БИ ДЕПРЕСИРАНА СИ МЕЧТАЯ НЯКЪДЕ ТАМ, НЯКОЙ ДА ПРОЧЕТЕ МИСЛИТЕ И МОЛБИТЕ МИ. ИМАМ НУЖДА ОТ ТОПЛИ ОБУВКИ ЗА МОЯТ СИН И ТОПЛО ЯКЕ ИЛИ БЛУЗКА ЗА МОЯТА ЕДНОГОДИШНА ДЪЩЕРИЧКА. ТОВА ЩЕ СА ПОДАРЪЦИТЕ ИМ ЗА КОЛЕДА. ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА АКО НЯКОЙ СЕ ОТЗОВЕ НА ЕДНО ИЗСТРАДАЛО СЕМЕЙСТВО !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2131051973
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте, на каква възраст е момчето ви? Как мога да се свържа с вас?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тук не дават да се публикуват лични данни. За съжаление и един и-мейл за връзка, който не съдържа никакви имена и всеки може да си направи какъвто и колкото иска, се смята за "лични данни"...
Затова пишете във фейсбук (изберете подходяща група), много хора подаряват много запазени (а някой може да ви помогне и с нови) дрехи, играчки и т. н. Дайте гласност на положението си. Иначе за работа и заплата - за по-висока заплата мъжът Ви трябва да търси някъде, където има недостиг на кадри и работодателя е принуден да даде по-висока, такова е положението в България, за съжаление, но в малките и средноголемите градове има недостиг на кадри и заплатите са по-високи.
Много, много успех ви желая!!!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7cc8fb3ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, тъжна българска действителност, млада си се омъжила, за съжаление в България трябва да се работи доста за майчинство, трябва да намалят годините.
Мъжа ти няма ли възможност да смени работата.
Тук не знам дали може да оставиш данни, бих ти изпратила нещо за сладурите.
Надявам се да сте по-добре за в бъдеще, има ли роднини, да помогнат, баби?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7cc8fb3ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да пуснеш обява за по часово гледане на деца вкъщи например, да пуснеш малката по-рано на ясли например.
В кой град живеете?
Не си ли работила преди това?
Може почивните дни да намериш някаква работа, а мъжа ти да гледа децата. С една заплата е много трудно...
Във фейсбук групите пиши, със сигурност много хора ще се отзоват..
Хубаво е да си помагаме кой с каквото може...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c7de5d1128
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   пишете даннъи в коментарите защото вие много спешно се нуждаете от допълнителни доход и подкрепа. Семейства които да ви помагат нямате ли или приятели ?

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 63b455fb54
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Аз бих те попитал преди да създадете тези две прекрасни деца, не си ли помислихте на какво мизерия ги обричате? След като с мъжа ти не сте си стъпили на краката и подсигурили защо правите две деца? Не си ли помислихте, че може да се стигне о тук. Бих те посъветвал пиши по Фейсбук групи. Ако тук можеше да се обмени адрес с удоволствие бих ти изпратил някои неща.
Поздрави и дано се подобри положението ви.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1f56e1d18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За мечтите не се плаче, моли и пита, а се мисли и бачка.
Стягайте се в кръста и изкарвайте повече, не е невъзможно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   6., много хора в България са на минимална заплата, където работодателя може "да мине" и така, го прави. Какво - всички тези хора да нямат деца, ли? Да се обезлюдим и да си затрием бъдещето, заради някакви алчни боклуци?!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 05504afd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пишете същото във Фейсбук има една група - Приятели, помагайте - така се казва. Веднага ще се намерят хора, които да помогнат. Тук не се публикуват лични данни и незнаем как да ви пратим дрехи. Пуснете го във Фейсбук дори и на страницата си и ще се намерят хора да ви помогнат. Горе главата и успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8a902edb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 9, така или иначе България си се обезлюдява. А пък с такива деца като днешните такова бъдеще очаква тая държава...да не смее да си го представи човек.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, всичко това зависи от хората, "така или иначе" се използва за нещо, което не зависи от никого. И това какви са "днешните деца" пък зависи на 101% от родителите, дори не е свързано с пари...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e9b547b498
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   А защо не си пратиш децата на ясла/градина и не започнеш работа? И аз като номер 6 се чудя как с тези 600лв сте направили не едно, ами две деца, които да обречете на немотия. Затова човек първо се образова, намира работа и след това ражда деца. Иначе си лош и безотговорен родител. Деца не се правят за естествен притаст, а за да им дадеш нещо в този живот.
Освен това ти го казвам от опит - когато децата ти пораснат и разберат, че всеки може да учи и да работи в тази държава, няма да ти простят, че ти лично си избрала да си седиш вкъщи, да ги гледаш в очите и да им обясняваш, че не можете да свържете двата края. Стягай се и на работа. Ако няма такава в родния град, се преместете в друг и това е. Има ли желание, има и начин. Няма ли желание, има оправдание и е много жалко да ни обясняваш как си “добра” майка докато те мързи да работиш и да им осигуриш храна...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1ad58e04f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Това с личните данни наистина в този сайт понякога е препъникамък. Ето, съпругът ми търси хора за екипа си. В неговата фирма никой не получава по-малко от 1500 лв. Това е минимумът, а от там насетне заплащането расте според конкретната работа за месеца. Ако мъжът на госпожата има дори средно техническо образование, бих могла да му съдействам за работа в стабилна компания, но...
Един човек в друга тема отчаяно търсеше лекар. Дадох му телефонен номер на конкретен специалист, но модераторите просто не публикуваха поста ми. Това е един от недостатъците на сайта: идеята е взаимопомощ, а възможностите за такава са отрязани.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3e7a933798
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   До №9
От една страна щом човек е толкова нестарателен, че да изпадне в положение мъж на минимална и жена на социално майчинство е по добре да не създават деца, защото няма да създадът хора от тях. За какво ти е №9 многолюдие от такива хора в държавата? На какво ще научат децата си такива родители? Ако е до създаването на деца, нека създаде още 4-5 и да ги научи да просят по интернет. Просията по принцип е срамно нещо, но доколкото виждам, че модерната просия по интернет въобще не е срамна. Тази майка има лаптоп или телефон от който ни пише, има интернет, за това пари е отделила, но за обувки на детето нямала. Въобще да не коментирам факта със заема, който не ми стига ума да разбера защо хора в подобно положение са теглили, не стига че себе си не могат да издържат, а и лихвари ще издържат, защо? Отговорността да създадеш дете води след себе си още по голямата отговорност, да направиш от това дете полезен за себе си и обществото човек, човек който ще работи и ще създава блага. А такъв човек се създава с личен пример, няма как безработна и съпругът й работещ за минимална заплата да дадът пример на децата си, че е хубаво да се квалифицираш и да изкарваш добри пари работейки. От такива родители децата им ще видят само пример как се пиат жалостиви постове в нета за просене на средства и стоки.
Дайте честно да си говорим, който знае, че ще се справи трудно се подготвя от по рано. Цяла година тази майка знае, че зимата така или иначе ще дойде, ако за нея за коледа са толкова важни материалните подаръци, можеще да отделя по 10лв на месец и щеше да има сега пари за нови обувки и якета.
Не ме разбирайте погрешно с две ръце съм за помагането, но помагам на хора които са почнали да правят нещо, които са подредили живота си с мисъл. Това семейство, нито мъжа е положил някакво старание за професионална квалификация, нито жената, която не е работила дори, щом е на социално майчинство, на всичкото отгоре и две деца са създали и заем теглили.
Плюсд това въобще не ми харесва да ме лъжат. Социалното майчинство е 100лв, за по голямото дете още 90лв, детски 90лв, със сигурност, отделно помощ за отопление, всяка година и еднократни помощи за покриване на комунално-битови потребности, подпомагат също с хранителни продукти от бчк. Еднократната социална помощ означава, ако иде и си пусне заявление, че няма възможност в момента да закупи зимни дрехи и обувки за децата и желае еднократна помощ, ще й отпуснат 375лв до седмица и описаната коледа заедно с подаръците няма да е проблем. Въпрос е само на желание.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8a986c7c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До номер 11-Не слагай всички деца под общ знаменател!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d7561af659
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз като взимах хиляда, дори две хиляди не можех да си помисля за отглеждам деца. Това е несериозно.

Това е все едно да съжалявам роми с по 12 деца на 30 години, които ми мрънкат.

Ако си здрав и прав, нямаш НИТО ЕДНО извинение, за да не се развиваш. За едни пет, шест, седем години мачкане без никакви проблеми можеш да си осигриш стандарт да гледаш дечица, без тези бивоти проблемации.



Хасан.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Сега яслите са затворени заради ковид, а и няма нищо лошо жената да си вземе докрай малка част от парите от държавата, които са й удържали от заплатите, за да отидат при циганки или при тарикати с пари, но без брак и майката се води "самотна".
А бащата какво да направи, ако, колкото и да "мачка", предполагам си искал да напишеш бачка, номер 17, работодателя какво му пука колко бачка някой си, ако може да каже "като не ти изнася заплатата, портала го знаеш, ще влезе следващия". И да си потърси и намери друга работа - пак същото. Не знаете от кой край на България са хората, какъв им е живота и нямате право да съдите никого, че иска да осмисли живота си с деца (ако това иска, разбира се). Насочете упреците си към когото трябва, да не мислите, че ако имаха възможност тези хора да не са в това положение, нямаше да направят нужното и да се възползват. Имали сте късмет да сте на точното място при точните обстоятелства - изкарали сте пари с бачкане, което е било нужно на някого и вие сте били единствената му алтернатива, но не всички имат тая възможност.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2157ef93ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   18, стига с това клише за съденето, под път и над път го използвате вече. Щом историята е в публичен сайт, всеки може да си напише мнението. Не чете ли, че жената не работи, така че коментаърт ти не е на място: "жената да си вземе докрай малка част от парите от държавата, които са й удържали от заплатите". И коментиращите са прави, можеха да си осмислят живота с 1 дете, а след като си стъпят на краката и станат финансово стабилни, и с още едно. Наистина не са помислили достатъчно и сега са в кофти положение, влошено и заради кризата

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   20, всеки може да си напише мнението, но и всеки може да посочи, защо го смята за неправилно. Не е клише това за съденето, а е констатация и в случая то е несправедливо.
Донякъде сте прави за това, че е можело да изчакат с второто дете, но може да е забременяла без да иска (ако е така да го убие /абортира/, заради едни пари ли), може да са искали децата да нямат голяма разлика във възрастта, може да са искали да са млади родители, може пък да искат да имат 3 деца, изобщо - причини много и никой не е длъжен да си съобразява решенията в живота с тези, които живеят на гърба на останалия народ. Значи хем да робуваме, хем и да си съобразяваме стъпките в живота с положението, за което нямаме вина.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a64c80dc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Потърси евангелска църква. Със сигурност ще ти дадат подкрепа. Пиши в гугъл града ти и евангелска църква и ще ти излезе. Това са най достойните хора. На мен такива хора ми дадоха храна като нямах.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 264d431725
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Здравей, ще ти споделя няколко фейсбук групи, в които можеш да се присъединиш и да кажеш от какво имаш нужда. Майките там са много мили и доста са във вашето положение. Със сигурност някой ще се отзове.. дори и за хранителни продукти си помагат, за което се радвам много
"Мами в нужда!"
"Подарявам от сърце"
"За мама и дете - подарявам/дарявам"
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3e7a933798
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   №21 в 21 век не се забременява без да искаш и то два пъти!
Можело било да искали....!? ! Човек може да иска само ако може да си позволи и аз искам кола за 1 милон ако я взема на изплащане ще ми я платиш ли? Разбира се че сме длъжни да си съобразяваме стъпките в живота. Как да нямат вина? Виновни са си че не са се квалфицирали, виновни са че създават деца като не могат да сложат храна на масата си дори за себе си, авторката е виновна че няма стаж, виновна е че през лятото не се е подготвила за зимата и т. н. Нека роди трето дете, днес сутринта по нова тв даваха една с три деца която не можела да им осигури дистанционно обучение. Казаха че за три деца социалните й плащали 420лв на месец.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Питам номер 27 - кой е виновен? Ако това семейство живееше примерно в Германия и пак не бяха квалифицирани, но им се плащаше така, че да могат да имат и 5 деца, ако искат, тогава нямаше да са "виновни"?! А ако са квалифицирани, но никъде не дават повече от минималната, защото има много други със същата квалификация, които могат да вършат същата работа? Искам отговор...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2157ef93ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   30, без да съм 27, ще ти отговоря. Като живееш в България, се съобразяваш със ситуацията в България. Щом можеш да си позволиш 1 дете, раждаш 1 докато можеш да си позволиш второ. Винаги съм се чудила на хора без ден трудов стаж, но очакващи някой да ги дундурка защото са родили и адски изненадани, че не се получава така. Не знам на Луната ли живеят или не могат да четат, за да се информират предварително какво ще получават и да си направят сметката.
Ама в Германия не било така. Ами претегли плюсовете и минусите и ако прецениш, иди там или другаде, светът е голям. Просто българите масово имат ниска финансова култура и очакват някой да им реши проблемите, а те, ако може да не вложат усилия. Няма как да стане. Държавата че не е цвете, спор няма, но и доста хора не си правят сметката.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3e7a933798
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   От 27 До 30 Дори и в Германия, когато никога не си работила и си народила 2 деца си на социални помощи. И там една минимална не стига за нормален живот на семейство с 2 деца. Пък и не аз съм попречил на авторката да пробва как е в Германия. Но парите които днес българските социални й дават, държавата ги е взела от мен и от такива като мен, държавните пари не извират от някоя пещера, вземат се от работещите и се дават помощи на такива като авторката. За разлика от Германия в България работещите сме доста по малко и като бройка и като процент от населението, а такива като авторката в България много.
Ако авторката имаше стаж нямаше да е на социално майчинство, ако двамата с мъжа си работят поне за минимална българска заплата щяха да имат малко по добър стандарт, ако не бяха теглили кредити и бяха изчакали с второто дете докато поне един от двамата не се квалифицира за по добра заплата, ние никога нямаше да прочетем плачливата й история.
Знаела ли е авторката преди да роди, че няма стаж за майчинство? Знаела ли е че мъжа й е на минимална заплата? Знаела ли е че имат кредит? Не е ли опитала с първото дете колко е тежко да нямаш пари да му купиш обувки, че родила и второ? Пък и ни лъже колко й дават социалните, сякъш ние няма от къде да се информираме на такова семейство колко дават.

Наясно ли си №30, че тази зима в България 284 хиляди семейства са получили социални помощи за отопление? Наясно ли си че това са над 650 хил български граждани и че те са 10% от населението на държавата? Мислиш ли че държавата Германия издържа така 10% от населението си, които ги мързи а правили деца ей тъй за разтуха. Ако в Германия имаха 8, 5 милиона на социални помощи и техните помощи щяха да са доста по редуцирани, като размер.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   31, ти не разбираш кое точно ме възмущава! Самия начин на разсъждение. Изобщо няма да се учудя, ако тези коментари са писани от работодатели. Какво значи "да вложат усилия"??? Ей това не разбирам и ме дразни, не само в тази тема, ами то стана като някакво клише без никакво покритие. Че има мързеливи хора, тарикати и т. н. в България, спор няма, но има и много, които си скъсват задниците, изпълняват си съответните задължения и правят това, което трябва. Оттам нататък е въпроса. Да се съобразяваш до такава степен, че дори личния си живот да съобразиш - това си е 100%-ово робство.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   След като излезе и коментар 32, ще кажа общо-взето същото - дразни ме самия начин на мислене и хвърлянето на вина в/у обикновените хора. Само ако на мъжа й му даваха повече (съвсем умишлено не казвам "изкарва" повече), нямаше да е така. А на нея като й свърши майчинството и даде нематериалната част от родителството на децата си, не е казала, че не иска да работи. Дори и да лъже за помощите в темата, дори да е фалшива историята, много ме дразнят сънародници, които не застават срещу истинските виновни. Това, което се удържа от заплатата ти, н32, за българските деца, е нищо пред това, което отива за работодателя ти. Ти плащаш за последен модел тел за няколко бона за отрочето на шефа си, а не за обувки на някое дете, бъди сигурен в това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3e7a933798
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   33 Не съм работодател, а работник. Но на работните места, човек не трябва само да си изпълнява задълженията, а да си знае и цената, да се бори за по добро оценяване на труда си, ако разбира се е усърден работник. Щом не те оценява единия работодател, с друг може да се разбереш. Човек не само трябва да работи, но и да продава труда си, работодателя е само един купувач на труд, голяма част от цената на труда зависи от работника.
Наясно ли си, че в Германията, която спомена, работниците всяка година две стаж подават заявление с искане за увеличение на заплатата си, към работодателя, описват ползата за фирмата, която те осигуряват, описват колко са ценни за фирмата и искат % увеличение. Често ценните работници след такова заявление биват повиквани в офиса за преговори над размера на увеличението. Време е българите да осъзнаят че те са тези които продават труда си, а работодателите са едни купувачи на труд и трудовия договор, който подписват е договор между двамата, не е едноличен акт на работодателя, както той ти предлага договор за покупка на труда ти, така и ти може да предложиш твой вариант на точките в договора.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e9b547b498
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   33, ако всички мислиха като авторката, нямаше да има кой да й заработи социалното майчинство. И, да, човек трябва да съобразява решенията в живота си с това, което може да си позволи особено, когато говорим за живота на дете, което по никакъв начин не е виновно за мизерията, на която го обричат безотговорни и мързеливи родители като авторката. Деца не се раждат “за да има кой да те гледа на стари години”, а защото имаш какво да им дадеш. Не ни трябват паразити, а образовани и работливи хора в тази държава.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e9b547b498
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Авторке, на каквото си си постелила на това ще легнеш. Аман от мързеливи и безотговорни паразити в тази държава.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   35, първо няма как всички да работят висококвалифициран труд. Няма нито една държава, която да не е осигурила достоен живот на всички, които полагат труд, в която да се живее добре. "Развити" са само държавите, в които и детето на леля Пенка чистачката може да учи за лекар, учител, адвокат и т. н., професии, от които зависи благополучието на цялото общество.
Относно работодателите - ще приемат твоите искания за повишение на заплатата, само ако нямат друг избор. И това ще е причината, само за "усърдие" няма да стане, в случай че ще се намери някой по-"закъсал", който пак ще е усърден, но ще се съгласи на по-малко. Всичко това зависи от вида професия, от това точно за какви няма достатъчно хора, точно в това десетилетие примерно, за кое населено място става въпрос... Толкова много неща са...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b5ea063731
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   Авторке, жена съм, но не ме трогна историята ти! За да имате малки деца, значи сте млади хора. Т.е. съпругът ти е здрав, прав и силен мъж. С основно образование да е, пак няма да остане без работа. Всъщност, в момента има глад точно за нискоквалифицирани кадри, понеже всеки иска да седи на бюро, но на строежа има нужда и от някой, който в студ и пек да върши обща работа. И затова тези хора са добре платени. Понякога вземат една идея по-малко пари от техническите ръководители, защото висшисти - бол, общаци - липсват. Аз говоря само за сферата на строителството, защото мъжът ми работи в нея и имам наблюдения. Но не е само тя. Мъж трябва и да ти поддържа двора например. Има заети хора, трябва им градинар да окоси тревата, да засади овошките, да пререди керемидите на покрива, да почисти мазето, идея нямаш колко работа има в една извънградска къща. Не казваш, авторке, откъде сте. Но половин София се изнесе по най-близките села в търсене на по-спокоен живот, включително и ние, и там постоянно има нужда от хора за поддръжка на имотите и никой не се пазари за цената, а е щастлив, че изобщо е намерил човек. И ти може да си полезна. Вече много хора пазаруват хранителни продукти чрез интернет. Наскоро си купих от една жена 5 буркана домашна лютеница, от друга си взех домашно пушена скумрия, от трета се сдобих със сладко от горски плодове, от един чичо си взех домашна пастърма и смлени манатарки, имам си и доставчик на прясна и сушена коприва. Всички тези неща аз мога и сама да ги приготвя, но нямам време, така че ги купувам. В декорацията на дома ми пък има сума ти неща, направени в техниката "декупаж", пак поръчани на жени, които с това си уплътняват времето. Пердетата ми уши една такава млада майка като теб. Можеш да правиш разсад на цветя или зеленчуци. Едно пакетче семена на краставици, ти струва 1,20 лв. А всяко коренче от една семка го продаваш също за толкова. Т.е. срещу 1,20 лв. с малко труд получаваш 100 лв.
Да, вероятно не всеки е достатъчно предприемчив. Но лично аз не познавам човек, който да има желание да работи, и да не е намерил вариант.
Така че, авторке, тези трогателни сцени със звездното небе в коледната нощ, което няма да видиш, докато си пиеш чая до камината, мен не ме умиляват, ама никак. Да не говорим, че човек трябва да е абсолютно безотговорен да създава две деца и да тегли кредити, живеейки на ръба на оцеляването.
Поинтересувай се, авторке, от "Пирамидата на потребностите на Маслоу". Това е един учен, който първоначално прави наблюденията си върху живота на шимпанзетата в естествената им среда. Забелязва, че нагонът към размножаване се активира у животното, едва след като то е задоволило своите базисни потребности: осигурило си е храна, вода, сигурно убежище и се е интегрирало в стадото. На базата на тези свои наблюдения Ейбрахам Маслоу извежда своята теория за надграждането на вече удовлетворените потребности, представайки я в пирамидална форма. Чак на върха на пирамидата е вече нуждата от духовно и интелектуално развитие. Докато вие, авторке, няма какво да ядете, но раждате деца. Имате по един чифт гащи, но теглите кредити. И после: "Мили хора, помагайте!" Щях да ти помогна, ако ставаше дума за болен човек. Но когато става дума за глупав човек, най-много с моята помощ той да добие куража да роди и трето нещастно дете, понеже номерът работи.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e9b547b498
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   40, евала. И аз съм на същото мнение. А като се сетя как бачкам като вол всеки ден, още по не ме умилява, че някой си лежи вкъщи и прави деца.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Както казах, когато съм в правото си и не съм обидил никого персонално, ще пиша коментар, докато не се публикува.
Питам: Защо нападате тази жена, а не разбирате, че вие не работите за такива като нея, а за хора, които може да са с 1 или никак деца, но харчат, колкото за 3-4-5 с "нормален" живот. Това е просто констатация, не е обида, всеки може да я възприема както си иска.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2157ef93ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   43, откъде според теб идва социалното майчинство? От извънземните или се бере от дърветата?

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   До 44 от 43, да, от данъците, но този проблем направо бледнее пред това, което работодателите (повечето) спестяват от заплатите. Прочети пак коментара ми, защото няма смисъл да пиша същото нещо, но с други думи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 63b455fb54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   До № 27. Аз съм № 6, но въпреки това ще си позволя да ти отговоря. Ти представяш ли си какво ще стане ако дори и в Германия болшинството от семействата започне да прави по 5 деца и да чака на издръжка от държавата? До къде ще стигне? Шепа работещи хора да издържат мнозинство неработещи и техните деца които им осмислят живота, защото явно за тези хора друг смисъл няма. След няколко години и тази държава ще грохне.
В тази тема се постави моралния въпрос трябва ли бедните, нискоквалифицираните и такива с нископлатени професии да правят деца? Преди да отговоря нека ти кажа, аз лично израснах в лишения и хленч. Преди да постъпя в техникума майка ми изгуби работата си, на която беше още от социалистическо време. От ученическите си години ще запомня мизерия, нищета, скандали за пари. Не ми е чуждо като имахме свободен час да се чудя къде да отида, защото нямах никакви пари да седна със съучениците ми на някое кафе. Да ходя без джобни на училище, да нося стари и овехтели дрехи и съучениците ми да ми се подиграват и т. н. Дори сега да съм със стабилен доход, професия, собствен апартамент, кола почивки в чужбина и други подобни облаги комплексите от това време ще си останат за цял живот. Ако едно дете трябва да премине през всичката мизерия през която аз преминах бих предпочел да не се ражда изобщо. Бих искал да вметна, че средата на прогимназиалните ми години беше Виденовата зима през 97-ма. Никога няма да я забравя.
И в тази както и в други теми сигурно някои ще изтъкне децата отгледани в бедност как стават стойностни хора и постигат много в живота си, а богаташките разглезени деца стават нехранимайковци. Това е така за съжаление в много малка степен. Най-често децата отгледани в бедност и лишения стават престъпници или озлобени комплексари какъвто не ме е срам да си призная бях самият аз. Най-нелепото е, че такива като авторката често обвиняват хората които поради едни или други причини са взели решение да нямат деца в безотговорност и егоизъм. От друга страна не виждам нищо по-безотговорно от това да нямаш един ден трудов стаж през живота си (явно щом си на социално майчинство) мъжа ти да взема едвам минималната работна заплата, да имаш кредити и да създадеш не едно, а две деца, които автоматично обричаш на мизерия. Не виждам и нищо по егоистично от това да правиш деца с главната презумпция да има кои да те гледа на стари години. Това е друга тема.
Искрено пожелавам на авторката да дойдат по-добри времена за семейството й. Съпругът й да си намери по-добре платена работа, тя да си намери работа след майчинството и да отгледат достойно двете си прекрасни деца. Да сте живи и здрави и весели празници.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6474d7f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   46, аз съм тази, която писа за Германия.
"В тази тема се постави моралния въпрос трябва ли бедните, нискоквалифицираните и такива с нископлатени професии да правят деца?" - Така е, но има още един морален въпрос, който неизменно и неделимо върви с този, а именно "А каква е причината да са нископлатени и трябва ли на всичкото отгоре да "плащат" И с това да нямат деца (при положение, че имат такова желание)?"
46, като ти четох историята все едно четох моята, само дето аз съм живяла дори в малко по-късни години, когато почти нямаше наистина бедни (поне в моя град). И другата разлика е, че аз все още съм си така, въпреки че съм с висше образование (т.е. направила съм каквото зависи от мен). Моите родители нямат второ дете точно по тази причина - чакали да са "финансово готови" - е, това никога не стана, майка ми шие много добре, но никой не плаща повече за хубавите й очи (ръце). Други също толкова добри шивачки - бол. Баща ми - електротехник - цял живот чете, учи по професията си, обича я, но никой не му е плащал повече за това - т. к. когато той работеше, имаше ел. техници под път и над път, т. к. това се е учело много по него време. Сега има недостиг, но тогава беше точно обратното. Ако можех да избирам - щях да избера да имам брат или сестра, а защо не и двама - щяхме да сме си подкрепа, а така бях сама във всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d22fa1ef07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Сигурно ще се досетите коя съм.
Прочетох само няколко коментара и спрях, защото нямам време!
Защо ли? Защото започнах работа и вече трета седмица, и съм ПОВЕЧЕ от доволна.
Незнам въобще защо пиша. Вас това не, че ви засяга. Но нали пишете и питате това защо онова защо...
Преди точно толкова незнам защо споделих с "група" нещастни душици. Решили сте да отговаряте. Трябваше да излеете повече помия :)
Прочетох само злоба, злоба и пак злоба. Добре, че нямам такива хора около мен, че да ме скапват с грешното си мислене.
Едни се чудят защо правим деца, друг ще ми смята помощите трети сигурно ще искат нощем да ми светят? Знам ли...?!
Малко ми е тъжно за вас. Та нали на това ще си научите децата! Как да мразят и ненавиждат другите. После четох един коментар в който ме питат защо правя деца. Прост отговор. Искам да оставя нещо след себе си. Както гледам едно така ще гледам и второ. Както имам филия хляб за едното така и за другото. Не съм човек който прави деца и ги оставя в дом, защото аз деца за държавата нямам! Ако мислех като вас със сигурност щях.. Жалко, че някои са родители и пишат всякакви глупости. Жалко за тях. Дребни душици :) На какво ще ги научите? Да мразят, обиждат и подиграват? На по-слабите, по-бедните. Жалко, дано нямам допир до подобни същества.
Та, това е. Хайде. Плюйте злоба :)

ПРИЯТНО ПИСАНЕ!! Аз само ще гледам и подсмихвам :D

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: abf8d9f515
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   48, подсмихвай се, но коментиращите не са забременявали без да мислят какво може да предоставят на едно дете. Това си е безотговорно, егоистично и чиста простотия. Затова си се докарала до дъното да се оплакваш от бедност по форумите и да ревеш. Жените учат, развиват се , а не си лягат безцелно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3e7a933798
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   До 48 Радвам се за теб, изглежда сме помогнали за куража да си търсиш и намериш работа, защото на хора като теб им трябва един ритник по дупето, да се сетят, че трябва да се справят с живота, заради децата си.
Разбирам, че искаш да си научим нашите деца да учат работят и печелят за да раздават "помощи" на такива като теб, на твоите деца за внуците ти, нали темата е за помощи, някой да се отзове да даде. Но удари на камък, видя, че повечето хора са захитрели и не се хващат на плачевни разкази за две малки дечица без дядо коледа. Радвай се обаче, че няма да наиучим децата си, да мързелуват, да правят деца и да просят по интернет от твоите деца, коледа за техните. Ние все още обаче се съмняваме, че ти ще научиш твоите деца не да помагат, а да пишат на непознати хора "имам нужда от помощ" "някой да се отзове" "имам нужда от топли детски ботушки" и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2157ef93ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Да, бе, авторке, веднага ти повярвахме. Никога не си работила, но точно сега в кризата, си намери работа веднага след като пусна темата и си оправихте положението!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e9b547b498
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   47, хората получават различна заплата за различен труд - да си лелче в държавната администрация не е като да си директор на международна фирма. А на авторката много й здраве - 1 стотинка не бих дала на мизерници като нея. Искала да остави нещо след себе си - на такова, дето ражда други деца и ги отглежда в мизерия. Кажи си, че си мързелана и от мама и тате искаш да се метнеш на държавата, с после на децата. Прочети и какво е злоба в речника, че явно не си непозната. Ако някой не ти се вързва на номерата и не аплодира безотговорността ти като “родител”, злобен е хаха.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 018c2a60bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   До 48

Злбоата е нормално състояние на човешката душа. Някой имат повече зло, отколктоо добро и не разбирам, защо е проблем?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0717c3a0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Който не работи, не трябва да яде :)

Оооо! Много ли е обидно! Ем сори! Не ми пука!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6f47a422ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   53. проблема е в количетвото. Знаеш, че дозата прави от лекарството отрова и обратно. Злобата в малки количества може и да е полезна дори, но в големи не ти носи нищо хубаво. Все пак живеем в общество и най-малкото никой няма да те търпи дълго. А малко или много сме зависими от другите.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 642d709148
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   54...На мен още по малко за твоето мнение така, че за дръж го за себе си :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3e7a933798
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

57.   За каква злоба говорите, в кой коментар има злоба? Нима е злоба да откажеш помощ на човек който не си е мръднал пръста сам да си помогне? Човек който ражда деца за да оставел нещо гладно, босо и голо, след себе си?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3e7a933798
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

58.   За каква злоба говорите, в кой коментар има злоба? Нима е злоба да откажеш помощ на човек, който не си е мръднал пръста сам да си помогне? Човек който ражда деца за да оставел нещо гладно, босо и голо, след себе си?
Гладно, защото авторката пише "аз им давам празна маса"
Босо защото авторката пише "ИМАМ НУЖДА ОТ ТОПЛИ ОБУВКИ ЗА МОЯТ СИН"
Голо защото авторката пише "ТОПЛО ЯКЕ ИЛИ БЛУЗКА ЗА МОЯТА ЕДНОГОДИШНА ДЪЩЕРИЧКА"

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 75c1ad807d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

59.   Ние плащаме данъци, част от които отиват за майчинските пари. Отделно всеки месец правим благотворителност като даряваме пари за животни и бездомни деца.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker