Баба ми и дядо ми ме мразят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баба ми и дядо ми ме мразят
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1096 пъти
Здравейте аз съм момиче на 14 и имам по голяма сестра на 16 баба и дядо от малки всеки път нея хвалят и обичат А на мен само се карат и ме сравняват с нея. Дядо ми почти нищо не ми прави само понякога ми се кара но баба ми най много ме обижда, излага и ме псува . Веднър като имахме гости аз се от пуснах малко и се заприказвах и тя почна да ми казва : Млъкни че ще те набия, ще те изгоня, виж сестра ти как мълчи и тн и аз си отидох в стаята и се разплаках. По късно опитах, да говоря с нашите за това а те я защитиха като ми казаха че била такава че аз съм я провокирала и тн. Винаги е така и дядо по същия начин го защитават ако кажа че ме е обидил или псувал като баба. Писна ми вече не знам какво да правя много пъти съм мислила за самоубийство но все ме е страх да го направя макар че знам че всички ме мразят, предпочитат сестра ми и ще им е по добре без мен! Моля ви дайте ми съвет какво да правя или идея как да се самоубия защото вече не издържам. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: bfc7cc5b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да не ти пука много много
Тегли им им една тиха майна сега, а като порастнеш на 18/19 вземи пък си излей всичко върху тях
Аз така направих, сега от 3 години не съм се чувала с тях и хич не съжелявам
Не ги жали, че са били стари и т.н.
Те така се отнасяха и с мен, хвалеха братовчеда ми, та един ден ги нахраних яката

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5fc4bbdb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката: Здравейте искам само да се извиня но просто наистина ми е трудно и тежко и исках да споделя тази история и се надявам да ме разберете и да ми дадете съвет какво да правя

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1205cf6a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Разбирам те добре, защото и аз бях второто дете и черната овца сред децата в семейството. Сега когато съм вече баба, разбрах какъв е бил проблема ми, мен като най малкото дете, са ми обръщали по малко внимание, по малко са ме възпитавали, оставили са на възпитамието ми да действат не само родителите, но и различните баби, лели или по големи деца в фамилията, всеки който ме е гледал и в малката детска главичка правилното и неправилното доста се е объркало.
Ти описваш пример, където сте имали гости и ти си говорила там на гостите. Но дете като теб не е осъзнало всъщност чии са тези гости, при кого са дошли и слуша ли им се детски приказки. Да си кажем истината гостите не са били твой, а на баба ти, ти просто си присъствала на тяхната сбирка. Тези гости не се интересуват нито от мнението ти, нито от мислите, които се въртят в главицата ти, те са дошли да видят и да разговарят с баба ти. Децата често без да искат издават и семейни тайни, които възрастните не искат да споделят с точно тези си гости. И когато не си разбрала да млъкнеш от намек, от побутване, от намигване, баба ти се е принудила да се разкрещи, това е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 268077612e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката до коментар номер 3: Не съм много съгласна с теб защото първо че съм на 14 години и съм достатъчно разумна за да знам какво, кога и как да говоря и второ те дори да са дошли при баба ми те са на цялото семейство и така както другите в къщата могат да говорят с тях например сестра ми или друг така и аз.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 268077612e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката до коментар номер 3: Не съм много съгласна с теб защото първо че съм на 14 години и съм достатъчно разумна за да знам какво, кога и как да говоря и второ те дори да са дошли при баба ми те са на цялото семейство и така както другите в къщата могат да говорят с тях например сестра ми или друг така и аз.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8f7817883b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напълно съм съгласна с коментар номер 1

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1205cf6a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке и на 34г да си, когато не осъзнаваш някой работи, просто не ги осъзнаваш.
Баба ти те е "изгонила" с думите "виж сестра ти как мълчи", сега ми излизаш с аргумент "другите в къщата могат да говорят с тях например сестра ми", замисли се кое от двете е вярното.
Възрастни гости не ходят на гости на друго възрастно семейство за да разговарят с 14г им дете/внуче! Възрастните гости са гости на собственика на домакинята на дома. Когато в къщата дойдат една или две 14г момичета сами при теб тогава те са твои гости и баба ти не сяда да им разказва каво е станало онзи ден в пенсионерския клуб. Баба ти най много да им предложи нещо за хапване, ако въобще каже нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: feb2739790
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката до коментар номер 7: Да за гоститата може и да си права но се опитвах да кажа че тя не само там прави така а и попринцип от малка постоянно ми се кара, сравняваме със сестра ми и ме обижда а родителите ми я защитават постоянно и оправдават че си е такава.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 092da36a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Уф номер 7 друго не можа ли да измислиш. Авторката иска съвет, не да я нападаш. При мен нещата не са стояли по този начин .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6dec45de2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто не ходи повече при тях. Кажи им ,,Бабо, дядо, ако не престанете да се държите така с мен няма да ме видите повече! На мен не ми е приятно! Ако искате да ме виждате ще трябва да си промените отношението, ако не ми кажете и си тръгвам ЗАВИНАГИ!!!!!!” Както казва майка ми ,,не може с едни и същи действия да очакваш различни резултати” тоест ако ти си мълчиш те няма да спрат. Пробвай да им го кажеш в прав текст. Успех и запомни: живота е кратък, няма място за токсични отношения. Няма значение дали ти е майка, баща, брат, сестра, баба, дядо и пр. и пр. Ако няма промяна директно преставаш да комуникираш с тях!

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0f89f6fce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравейте много благодаря на всички за съветите(без номер 7)но нещата са си същите пробвах да направя това което ми каза номер 10 казах на баба и дядо за това дори и на нашите а те ми се изсмяха и ми казаха че не съм сериозна и че няма да го направя. Те никога не са ме приемали на сериозно и се чувствам нищожна когато съм с тях. Гледам много да не ходя но те ме заплашват че ще ме накажат или че ще ми вземат нещо и тн.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f9ecde8324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Спри да им ходиш на гости и да си комуникираш с тях. На вашите кажи, че ти е неприятно и точка. Изчакай да станеш на 18 и се изнасяй. Ако продъшжават да се държат така, тегли им една и на тях и прекъсни контакт.
Ние прекъснахме контакт със свекървата преди години. Преди това като се оплаквахме от нея, ни се обясняваше, че тя си е такава и трябва да я търпим. Теглихме им една и толкова. Много сме щастливи сега. Не бих търпяла нито аз, нито бих го налагала на детето си. Да не говоря, че според професионалните психолози няма човек, който си е такъв. Ако му пука за теб, ще се държи добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: 936e5ac81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Защо пък трябва да мълчиш. Това е ненормално само сестра ти да има право да говори. Има свобода на словото. Точно така му кажи следващия път ако те ядоса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker