ОТЧАЯНА И СЪСИПАНА СЪМ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

ОТЧАЯНА И СЪСИПАНА СЪМ
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1409 пъти
Баща ми почена преди 3 дни внезапно-бог да го прости, но не мога да повярвам!
Не знам как да продължа напред-живея с възрастната си майка
коята има куп здравословни проблеми-сега ме е страх и за нея.
Живеем двете в голям апартаманет който трябва да се продаде
но не смея да си помисля какво ще стане ако остана сама
Как ще се прибирам в големия празен апартамент сама самичка където всяко нещо ми говори за родителите ми.
Много ме е страх -искрено моля за съвет
Няма мъж, дете, коте, имам сестра която живее отделно,
и приятели нямам с които да си поговоря пък и с този ковид
става още по трудно и сложно.
Искрено моля и се надявам за съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5711c9edc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На каква възраст си и от каквъв пол? Ако си жена на 21г е едно, ако си мъж на 42г е съвсем друго.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 86ecf59296
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери си занимание навън и приятели там. В къщи е нормално родителите да си отидат след известно време. Но твоят живот продължава. Всъщност ти нямаш свой живот, а си залепен/а за родителите си. Направи си свой живот, свои интереси, свое семейство. И е прекрасно, че имаш голям апартамент - напълни го със свои деца.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3cf9b8c836
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съжалявам за баща ти. Не обаче бързай да отписваш майка си. Моята майка почина, когато бях на 12, а тогава баща ми беше на 60 и имаше също здравословни проблеми. Бях развила фобия, че и той може да умре и да остана сирак. Проверявах го по няколко пъти на ден, а като излезеше някъде и закъснееше, изпадах в неконтролируема паника. Баща ми вече е на 80 и още е жив и достатъчно здрав, за да може да живее сам.
Защо апартаментът трябва да се продава? Имотът е голяма ценност и те съветвам да си го запазиш, за да имаш нещо сигурно, дори да се изнесеш някой ден. Ако остане празен някой ден, ще го даваш под наем. Наистина можеш да си вземеш домашен любимец, ако то е самотно. Няма лошо, че всичко ти напомня за баща ти. Където и да си, няма как да го забравиш. Просто си спомням хубавите моменти с него.
Знам колко ужасно е да загубиш родител, но това е естественият ход на живота. По-трагично и ненормално е родител да погребе детето си. Така че не се предавай и следвай мечтите си да създадеш семейство и каквито други цели имаш. Бори се и скоро усилията ти ще бъдат възнаградени. Желая ти новата година да ти донесе много положителни емоции и успехи!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 51d6c75e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не пишеш на колко си години, но смъртта на родител е винаги тежка. На 6.12 почина майка ми, баща ми също почнина преди почти 6 г., така че мога да си представя какво ти е. За мен си отиде всичко, свързано с детството ми, със спомените ми оттогава, макар че отдавна съм минала тази възраст.
Все пак смъртта на родителите е част от живота, нали не мислеше, че ще са вечни или ще те надживеят? Колкото и да е жалко, това е естественият ход на нещата. Бъди опора на майка си, но не я отписвай, жената може да има доста години пред себе си. Все пак имай и своя среда, свои интереси, не забравяй, че животът ти не свършва с този на родителите.
За апартамента- защо ще го продавате? Имот не се продава, освен ако наистина много ви трябват пари или някой от наследниците иска делба.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 63a228880f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не допускай страха да диктува.Опитай да мислиш трезво,няма вечни неща на този свят.Започни да мислиш за себе си от сега.С какво финанси разполага, на кого може да се опреш итински.Търси помощ от психотерапевт,разгледай приложението супердок,комуникацията с такъв ще ти е нужна.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b11f987e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   №1, ти разбираш ли какво четеш, а и акъл даваш? Какво за тебе значи -"Живеем двете в голям апартаманет"? Какво значение има възрастта, самотата мъчи и млади и стари. Щом е голям апартамента, може да си пусне жени квартирантки - студентки или ученички, семейни не й трябват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e8a6b2eaaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами хората умират... Не обичат да говорят за това, но е факт. Щом твоите са възрастни предполагам си на поне 40, 50 години, не си малка...

Има два типа хора - които могат да бъдат сами, и които не могат. Ако не си можела сама, трябваше да си търсиш съпруг, или както в днешно време - да направиш едно дете с баща неизвестен. Въпреки че да бъдем честни, всеки нормален човек трябва да тръгне по своя път след 20, та и да имаше дете, пак щеше да останеш сама. Не е баш същото, но човек не може да избяга от самотата, само да се крие... Крила си се твърде много при родителите си, сигурно си имаш причина, но в идеалният случай ти трява да ги погребеш, не те теб.

Между другото интересно как хората тук "четат", та дори пол не успяват да идентифицират... Но съм сигурен дават страхотни съвети...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 288d66efb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съжалявам за баща ти.
Ще трябва да пораснеш в тази гледна точка, да живееш сама. Хубаво е да поживееш сам преди да се събереш с някой. Иначе се държиш към половинката всякаш ти е родител. Недей да те е страх да живееш сама, няма от какво да те е страх. Дори и да те е страх, не означава, че няма да се справиш. Представи си да не те е страх от нищо ама наистина нищо. Какво би искала да правиш тогава в живота? Живота ще е безинтересен, няма да има кураж, защото няма да има страх. Затова знай, че страха е някакъв вид насока в живота. Да, мозъка го използва за да ти каже "НЕ" там е непознато. Но ако не опитваш непознатото, то означава, че винаги си на едно и също място, и така дори елементарни неща, които ги правиш рядко, може да започне да те хваща страх и от тях. А когато се научиш да правиш, неща, от които те е страх, ти се научаваш да се движиш където и да е, и всякаш куража ти изяжда страха още преди страха да се е появил.

Предпочитам да ти говоря за страха и куража. В крайна сметка, ти си детето, и ти си най-новото поколение, от природна гледна точка, твоите родители е нормално да остаряват и да починат. Не искам да те обидя или да ти кажа, че не е важно и че не е нужно да ги обичаш, не. Казвам ти, че сега е твой ред да живееш.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2da2f9ad5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вашите НЯМА да са вечни и ти бягаш от живота, стоиш в зоната си на комфорт, защото така е по-лесно. Отвори нета има куп видеа на тема психология, срещни се с психолог и се стегни. Пусни душата на баща си, с тези страхове вредиш на всички. Защо си залепена за майка ти?
Отиди на психолог. Не пишеш на колко си, но и на колкото и да си ако искаш можеш да срещнеш любовта, приятели и да ки щастлива, но камо ако го искаш. Ти се криеш зад ангажимента си с болните ти родители. Защо? И още отсега те е страх, защото няма кого да обгрижваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2da2f9ad5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И в крайна сметка защо се привързваш към имоти и вещи и стари спомени. Какво лошо има да го продадеш и да купиш нещо ново, с нова енергия, обзавеждане и нова свежест в живота ти. Ти си затънала в миналото и не искаш да направиш промяна. Имам позната в твоето положение. Като вляза в тях няма живот, всичко ме подтиска. И на 40 г. се осъзна, че трябва да се изнесе, да заживее собствен живот и да излезе от тази обстановка. Грижи се за майка ти, но къде е твоя живот.

 
  ...

...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 9361a3d8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Искрено ти съчувствам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker