Защо жените масово живеят при родителите си, а хулят мъжете заради същото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо жените масово живеят при родителите си, а хулят мъжете заради същото?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 4722 пъти
Забелязвам, че мъжете биват правени на пух и прах, че още живеят със своите до преди да се обвържат сериозно (пък някои настояват и след това) или изобщо след младежка възраст. Да, съгласен съм, че колкото по-рано се отделиш е по-добре, абсурд да се живее с дъртите цял живот. Аз самият съм самостоятелен, не мамино синче. Защо обаче тая максима не се отнася и за ЖЕНИТЕ?
Ако един мъж е неуспял, комплексиран и мамино синче след като на 25 да кажем живее със своите (примерно току що завършил студент, не обвързан и без деца), то една жена на 25 в същото положение следва да е мамина щерка, комплексарка и неуспял провал. Но нито веднъж не съм срещнал този въпрос, сякаш е нормално докато не си намери "спонсор" да живее с мама и тате. А от нас се очаква на 25 да имаме собствено жилище.
Добре бе, хубаво ще се изнеса веднага след пълнолетие, ама няма как веднага да си купя дом. А нали не искате да ми е по наследство. Следователно ще съм на квартира/общежитие. Мога да се оправям с домакинството идеално, споко. Защо обаче вие ако случайно не се изнесете с гадже, 85% от мацките висите с вашите. Това мен не ме ли отвращава също? Или вие си правите както винаги сметките, а ние мъжете всичко трябва да сме постигнали сами? Ако мъж на тази възраст пазарува с баща си (с майката не е нормално, гейско е), излиза с баща си - давам пример, ще го сметнат за смотаняк, ама ако мама на момиченцето си дава съвети за всичко, купува й гащи и нямат обособено лично пространство, то това е нормално? Е къде е равенството? Като търсите мъже с амбиции и успехи, ама не е лошо и вие да имате такива. Защото не смятам, че ако по някакъв грандиозен късмет, мъж малко над 20 сам си е купил дом, има си доходи, образование и сам се справя, ще опре точно до тая, която също до 30 виси с нейните. Напротив, ще иска самостоятелност и борбеност от жената. Така че мамините синчета ги взимат мамините дъщерички. После какво мрънкате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 3 години, 3 месеца
hash: a0d3d46ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

1.   Закова ги брааат...

Сега ще се разлаят кучетата.

Прав си - само изисквания към мъжете, а в същото време не се погледждат в огледалото.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2342e034e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

2.   Напълно съм съгласен с теб, авторе! В много отношения(не само това) и спрямо мъжете има дискриминация.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: df1be33fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

3.   Аз не понасям мамини синчета, но и татини принцески. Факт, че при мъжете е по-често срещано, но токсични родители има и от двете страни. Жена съм. Работя от 15 годишна. Изнесох се на 18. В момента съм на много висока позиция и взимам много добра заплата. Омъжена съм. Внасяме почти по равно в семейния бюджет, но и делим домакинските задължения. Жените като цяло не ми понасят, но най-вече не мога да търпя готованки, които смятат, че защото имат “дупчица” някой им е длъжен да ги осигурява цял живот. Мъжете сте в пъти по-готини и добри като хора. Просто внимавайте какво си избирате за жена :).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8f3f6a78a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   не знаех, че ако пазаруваш с майка си ще бъде взето за гейско...
ех какви нрави са станали...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0f1ab14296
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Авторе, разбира се, че си прав! Само с една забележка:

Не търси валидация от жените! Жената винаги ще ти увърта. Тяхното мнение обикновено се състои в мърморене и глупаво изказване на грешни твърдения, които въобще не си и струва да се коментират. И това е масово сред тях.

Разбира се, че си прав. А това дали жените ще си признаят - по-скоро не.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 885f267a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Че коя има претенции да не е по наследство? Объркал си се. А ако е 150кв.м. е още по-добре. Не си разбрал - иска се да няма друга стопанка освен нея. От нея циците, ти си с останалото.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 124c800acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браат, къде ги намирате тези жени, които мислят така, не знам.... Първо никога не знаеш защо един мъж или една жена живеят с родителите си след 25- годишна възраст. Не знаеш как са стекли обстоятелствата при тях и какви са причините които често нямат нищо общо с комплекси. Те може да са живели самостоятелно, но по една или друга причина да се е наложило да се върнат в дома на родителите си. Второ, това че даден мъж или дадена жена *не* живеят заедно с родителите си, не значи че не са мамини синове/дъщери. И тук е имало истории за това как мъжът и жената живеят отделно и самостоятелно, но мъжът звъни на майка си по 15 пъти на ден да я пита за какво ли не. Не съм срещала такава тема, писана от мъж за жена, но не изключвам, че може да има. Та, това с мамините синове и дъщери е по- скоро начин на мислене и липса на достатъчно съзряване и животът с такива не е лесен. Един мъж или една жена могат да живеят в дома на родителите си, но да са напълно самостоятелни като начин на живот и мислене. Естествено, като си намерят партньор за сериозна връзка, е хубаво рано или късно да се изнесат. Хубаво е двама души да живеят отделно (с някакво изключение, ако родителите имат голяма къща, но не знам до каква степен е ок).
Всеки човек се развива и успява в живота по различно време. Тези жени, за които говориш, спадат към графа "златотълрсачки" и даже не мога да разбера защо им отделяш специално внимание тук. Нормалните хора градят с или без помощ от родителите си. Тези, които само искат, ги махай. Никаква връзка не става с хора, които само искат, дори и за приятелство не стават.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d0f63243ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Аз не мога да разбера как някои мъже успяват да обърнат всичко на пари.
Цялата работа с "мамините синчета" е свързана с влиянието на майката върху сина. Едва ли има жена, която да се радва на идеята мъжът и да се обажда за всяко нещо на майка си, последната да се меси в семейството и домакинството им.
Оттам тръгва и идеята, че щом мъжа е на повече 28-30 години и избира да живее с родителите си (въпреки финансовата възможност да се отдели), то той най-вероятно ще се държи за полата на майка си, вместо да застане до жена си.
Въобще в цялата концепция няма нищо за собствено жилище, още по-малко на 20 години.. Златотърсачки има, но тяхната таргет група е на тройно по-голяма възраст и с доста повече ресурси от един апартамент.. Хайде да не бъркаме понятията :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: daf910077c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   За протокола, мъж на 41 години и мнението ми сигурно няма да допадне на повечето по-млади мъже, но всеки си има право.
Това, което се смята за неприемливо за мъжете, може и да е приемливо за жените, защото имаме различни социални роли.
От мъжете се очаква да изкарват прехраната на семейството си, дори и когато жената не работи, най-често поради майчинство, да не се оставя на течението, да не го пречупват трудностите, да...
Докато жените трябва да могат да се грижат за бебето, време през което ще разчитат почти изцяло на доходите на мъжа си. Т. е. могат и да не са толкова борбени в живота си, като това по никакъв начин не намалява от стойността им, като жени.
Просто изискванията и очакванията към нас са различни. Лично за мене няма никакво значение дали жената живее с родителите си, със съквартирантки или самостоятелно. Важното е какви качества притежава, дали е способна на емпатия, дали имаме близък мироглед, колко е интелигентна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 32e9be03cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Задаваш въпрос чиито отговор знаеш. Жените трябва да са красиви, а мъжете да имат пари. Това е няма какво да се направи по въпроса.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 76ac9e218d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не знам ти какви жени познаваш, но всичките мои приятелки и познати от женски пол, с които поддържам по-близки отношения, нито една не живее с техните и се е изнесла на около 19-20 години. Не мога да кажа същото за мъжете на моята възраст обаче.
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 09bc3f7fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, прав си до някъде, но за това си има и причина.
Обикновено се иронизират "мамините синчета" не защото нямат отделно жилище. Че голяма част от младите семейства също са на квартира или изплащат ипотечни заеми. Не е това основната причина.
Причината е, според мен, че когато голям мъж живее с родителите си, може да се включва парично в домакинството, но няма изградени навици сам да го поддържа, както, ако живее сам на квартира. Някак си, по се смята за нормално това, особено ако е при мама.
За разлика от жените, които дори и да живеят в родната си къща, помагат, чистят готвят и т. н.
В един момент двамата излизат на квартира и докато жената е свикнала да прави голяма част от битовите неща по домакинството, мъжът не е свикнал. Трудно му е. Смята, че това е "женска работа" защото до този момент мама го е обгрижвала.
Ако в картинката има и бебе става още по-сложно. Почват дразги и скандали.
Затова и жените се пазят от такива мъже. Защото те не искат да пораснат. Смятат, че като ходят на работа е достатъчно. Но, изненада, жената също ходи на работа. От там нататък се разпределят задълженията по домакинството, но на голяма част от мъжете, живели при мама, им идва горница.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 23e474a766
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

13.   Жена съм и не съм феминистка. Никога не съм казвала, че мъжете и жените са равни, защото не е така. Това почва да ти се изяснява още при кандидатстването за гимназия и университет, където баловете за момчета са много по-ниски от тези за момичета. Тоест средноинтелигентният мъж има възможност да следва добра специалност, в която влизат само най-умните жени. Още тук няма равен старт. После в работата е същото със заплатите, а и да не говорим, че при наемане на младо момиче всеки работодател се интересува кога смята да ражда. Да, раждането също е пречка към изграждането на кариера, особено ако искаш да имаш няколко деца. И така ако една жена е успяла да си намери добра работа, най-много след няколко години трябва да прекъсне/напусне, за да има семейство. Докато мъжът може да работи без прекъсвания в кариерата и да се отдаде на работата, защото не трябва да ражда и да излиза по майчинство. За мен мъжът трябва да бъде по-успешният финансово от двамата. Харесва ви да влагате грозен смисъл в думата "провайдър", но мъжът наистина трябва да осигурява семейството, ако иска да има жена и деца. Имам една приятелка с блестяща кариера, която печели добре и още преди 30 си купи хубаво жилище на изплащане. Тя обаче трябва да гради кариера и да работи още доста години за жилището, така че не планира деца в близко бъдеще. Това е - или си взимате еманципирана жена с добра заплата, която няма да ви роди деца, или се хващате в ръце и успявате да осигурите дом за бъдещето си семейство. Хем искате жена, която е добра домакиня и майка, хем очаквате от нея да изкарва пари наравно с вас. Ами не става, решете какво искате, защото няма супер-жени. Аз съм си намерила така наречения провайдър, когото обичам и за чиито дом и деца се грижа. Той има доходоносна професия, а аз работя за малко пари от вкъщи. Ако се пънех да правя кариера, той нямаше да има нито добра домакиня, нито майка за децата си. Това е истината и е време мрънкащите мъжленца да я приемат.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d5bbd37a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   "Хулят" тези, искащи просто да скочат от на мама и тати, директно на грижата на мъжа си.

"А нали не искате да ми е по наследство. "

Не съм чувал такова изискване. Чувал съм, да не живеят с родителите при тях.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6146a74c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Защото са на ниски заплати, вкъщи помагат с готвене, чистене. Защото сам е самотно.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 46eacf6662
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Тези които изискват такива неща нямат реална представа колко струва живота (при това скромния ) в БГ.Като няма представа вероятно е защото не плаща сам всичките си нужди.Не е и отварял обяви било за наем било за покупко-продажба на имот.Та на кратко казано -автора абсолютно реално си е направил изводи и заключения.Имам син и дъщеря в посочената възрастова група.Не мисля ,че трябва да има разлика.Освен това знам за случай в които детето живее отделно,но час по час се тича в квартирката да се носи манджа и да се чисти.
Ж.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 156cdc98a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Ами и аз така се чудя защо мъжете като се ебат наляво и на дясно се приема, а пък за жена не било хубаво и е курва. Та същото и по твоя въпрос. Като си мъж си мъж и се оправяш и доказва колко си мъж с действията си. Ако не успяваш ти се лепва етикет "мамин син", както на жените им се лепва "курва" и така.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 288fe73e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Безкрайно си прав, но сега ще ти се разлаят всички, които са изключение на принципа, за който говориш, щото държат да знаем всички. Още в поста си автора пише, че ПОВЕЧЕТО са така, не всички. Не се концентрирайте да го приемате лично, а признайте, че е масово вярно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8e197ddf98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   "Защото не смятам, че ако по някакъв грандиозен късмет, мъж малко над 20 сам си е купил дом, има си доходи, образование и сам се справя, ще опре точно до тая, която също до 30 виси с нейните. Напротив, ще иска самостоятелност и борбеност от жената. Така че мамините синчета ги взимат мамините дъщерички. После какво мрънкате? "

Въпросът е ТИ какво тука ни мрънкаш!? Нали не си мамино синче!? Взимай си борбена и си ОК, нали!?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 41236d9671
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Към #5 "Разбира се, че си прав. А това дали жените ще си признаят - по-скоро не. ", не ми пука дали ще си признаят, аз съм този, който ще си избира жена. Жената ако каже, "ми хубаво аз не искам да съм с теб щом мислиш така", ми чао бе, само после да не идвате при мен да ми ревете мъжете такива онакива заради тоя който сте искали.

Цитат от автора
"Напротив, ще иска самостоятелност и борбеност от жената. "
Абсолютно правилно!
Евтиниите ги има в повече, там бързо може да си намериш подобна. Така, че защо точно "ти" да си избраната ако си евтина? А? С какво се различаваш? То ти не си задаваш този въпрос, после ти е трудно да приемеш, че мъжа ти те е заместил с друга без да му мигне окото. С какво се различаваш???




Към #6 други мислещи наготово.
В миналото жената е била вкъщи сама с децата и т.н. чистела ала бала и други работи.
Има си плюсовете и минусите.

Сега е по-равномерно, защото света живее в по-голям "мир" и имаме достъп до повече неща, и за повечето неща не се изисква единствено мъж за да може едно семейство да ги има.
Има си плюсовете и минусите.


ВИЕ ИСКАТЕ(Към #6 други мислещи наготово), да вземете плюса от миналото и плюса от сегашното и да захвърлите минусите от двеме времена в градинката на мъжа.
Ама такъв ще ви плясна, че ще отхвърчите в миналото и ще се върнете!!!

Много ама прекалено много свобода, която я превръщате в свободия, ви е дадено от мъжа. Е просто няма такава наглост, няма. Чета #3 и си повтарям "Просто внимавайте какво си избирате за жена :). "
Колелото се върти, и колкото искам жената да дава та и на мен да ми се иска да давам и да не спирам да давам, ми се струва че ще завалят шамари в близкото бъдеще към онези жени.
Някой ще ви постави на мястото ви и ще страдате ако сте слаби да не можете да използвате свободата с добро към този, който ви я е дал.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: edb84b50dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Напълно съгласен съм с теб авторе. Мъж съм, на 18г се изнесох. Жена ми също се е изнесла на тези години.
Нито аз, нито тя сме мамини детенца и още като се запознахме, бяхме доста самостоятелни.
Имам братовчедка, която беше голям търтей.
На 35г бременна, с някакъв като нея, уж сериозна връзка, а двамата си живееха отделно. Тя при техните, той при неговите родители.
Накрая на чичо ми му писна и направо ѝ купи жилище в съседния квартал. Ако нямаше пари и не я беше изнесал с парцалите, тя и новоредоното ѝ още щяха да живеят при него.
Наистина очаквай хейт от жените, които уж искат равенство, но и да са държанки на някой богат с 10 апартамента, кола за 100 боа ни тн.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f1a99c8bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Глупости! Ще срещнеш много повече самостоятелни жени на тази възраст, отделени от родителите си, пък дори на квартира отколкото мъже, факт!
Аз работя от 15 годишна през летата, а от 18 и на пълен работен ден. Отделила съм се от родителите си на 16 като до 18 живеех в споделена квартира.
Сега излиза че, гледам отвисоко или просто прескачам мъже коиъо още се държат за полата на мама. Естествено!!!
За какво ми е такова главоболие и бъдещи проблеми!
Та те не са свикнали да поемат отговорност за себе си дори! Повечето очакват да се прикачат лъм друга пола която да ги обгрижва също като мама, но да не им поставя вечерен час, да не разпитва за личният им живот т.н.
Не могат да включат че, са във връзка, а не при мама.
Такива- АУТ!!!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3433b25b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   И в природата е така - мъжкият прави гнездото и привлича с танц и перене женската, която първо проверява дали е здраво гнездото и дали и харесва мястото. Като не умее да прави гнездо, няма и женска.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 59618cb74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   От цялата тема най голямо впечатление ми направи номер 3. Шапка и свалям.

Специален поздрав за всички кифленца които веднага и нацвъкаха единичката с чувство на изпълнен дълг :)

Нека да кажа и 2 думи от позицията на зрял мъж който вече що годе може да се каже, че има известен опит и знае кое трябва да се цени.

Ние като видим такава жена като номер 3, се прекланяме пред нейното рационално и реалистично мислене защото е изключително рядко срещано явление. Такава жена уважаваме, ценим, почитаме. Такава жена може да бъде майка на децата ни , и господарка на дома ни, и приятел с когото можем да си побъбрим с удоволствие, не по задължение. Останалите за нас са по скоро ходещ комплект от дупки. Предпочитаме много много да не си отварят устата. Освен по предназначение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1a20587ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   От една страна са има социални движения за силни и независими жени и тн. Феминизъм и секви други постотии. Мрънкат там че нямало истински мъже, щото си имат някакви проблеми и намират кусур на мъжете. Тва е т. нар. trash woman, с такива не се занимавай.
От друга страна жените искат мъжа да не се влияе от майката, щото не искат да бъдат контролирани от нея, а само тя да си го ръчка. Понякога това може да бъде лошо, защото много жени са склонни да манипулират, а майката им се оказва пречка, тъй като сина е прекалено тъп и се поддава на влияния.
Трябва да се има в предвид, че майката все пак мисли най-доброто за детето си, но понякога мъжа става преклено зависим от нея, понеже навярно майката е прекалено контролираща, и така не става самостоятелен.
Идеално, един мъж цени и майка си, и жена си, но се старае да държи нещата под контрол в рамките на нормалното.
Една жена ще изисква самостоятелност от мъжа, разбира се, но един мъж следователно би трябвало да изисква жената да си върши женските задължения.
В това няма нищо лошо и се изразява по различен начин в различните отношения. Проблемът е тогава, когато единият е зрял и сериозен, а другият не е - от там започват проблемите.
Най-дразнещо е когато си точен, а човека отсреща ти мрънка и изисква, при положение че е леш и не става - тогава съответно му обърсваш един шамар.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 41236d9671
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Към 20. Ти да си борбена и да не си борбена, с това отношение на дали ти останало истинска жена в теб. Така че не се хаби, и в двата случая ще те подмина. Никой не иска жена да му грачи така.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8a554da9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

28.   Не стига, че в днешно време няма къде да срещнеш свестен мъж/жена, сега пък искате да ги пресяваме и по това дали живеят с родителите или не. Айде стига западняшки простотии. Те като се изнасят на 18 са цъфнали и вързали. Живеят под наем, или заробени с ипотека, сами като кучета или в споделени жилища, тоест в комуналки. Самостоятелни и нещастни. Аз не искам да сме като тях. Хубаво е като имаш близки хора около себе си, помагате си, подкрепяте се. Е, не е идеално, но е по-добре и по-смислено от "гордата самота".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5e49f32b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Да ви кажа аз пазарувам с майка си, защото ми трябва някой да ме нахъса да ходя на пазар, защото мразя магазините, не обичам да пробвам дрехи и обувки. Изнервям се. Не обичам да обикалям по магазините. Много често се случва продавачките да ми се смеят и да ме коментират.
Мъж 35

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 41236d9671
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Ох.

Към 24.
Коментара ти "И в природата е така - мъжкият прави гнездото и привлича с танц и перене женската, която първо проверява дали е здраво гнездото и дали и харесва мястото. Като не умее да прави гнездо, няма и женска. "

Възможно е и така да е, жената е жена и иска сигурност, но пропускаш най-важната стъпка, аз ако имам гнездо, няма да се хвана за първата женска, нали така? Айде сега продължи си мисълта и ни разкажи как мъжа прави избора си за женска.

От малки знаем, че жената в пакет идва с половите си жлези, довърши си мисълта и ни кажи:
Как мъжкият прави разлика между женските?
Вероятно ако си жена, няма да знаеш отговора, но ще знаеш, че в главата на мъжа седи въпроса! Не би трябвало да ти го казвам за да знаеш, че е така. Какво повече предлагаш ти или някоя жена от другите жени? Или да задам още 1 въпрос, който кифличките ни ще трябва да отговорят преди да могат да отговарят на предишния въпрос: Какво "ти" предлагаш повече от половите си жлези?

Едно е, че тук темата е за оценяването и премерването на жените, пак се опитвате да прехвърлите топката като търсите как да мерите и сравнявате мъжа. Няма да казвам колко е отвратително това.
Но във всичките тези теми коментари и спор, където казвате, че жената е жена и толкова вместо да си довършвате мисълта и да ни разкажете как мъжа прави избора си за женска, вие всъщност спорите не мъжа дали е достатъчен или недостатъчен, не изискванията ви към мъжа, а това, че всички жени СА ЕДНАКВИ и искате да убедите всеки един мъж, че всяка жена по подразбиране заслужава всеки мъж!
Но всъщност понеже спорите, че всички жени са еднакви, това си е спор между вас, който изобщо не го е грижа мъжа, защото той продължава да си прави избора, а вие се опитвате да кажете, че не съществува по-добра жена, от вас които се изказвате по този начин! А всички знаем, че:
- Най-тъпите искат всички да са тъпи за да не им личи.
- Най-неуспешните искат всички да са неуспешни за да не им личи.
- Най-слабите искат всички да са слаби и хейтват, защото са слаби и са се предали сами да се издигнат по-нагоре.

Вие, тези жени, които парадирате, че една жена, само с това, че разполага с половите си жлези заслужават най-добрия мъжки, просто отказвате да приемете, че има по-добри жени от вас и те ще ви отмъкнат тези мъже. Та мъжа не ви е проблем, проблем са ви нормалните жени, които не смятат, че да имат само полови жлези е достатъчно, и най-вече жените със стойност! Вие всъщност се опитвате да скриете жени, от нас мъжете, да ни накарате да си мислим, че те не съществуват, за да може да се промъкнете, и да отмъкнете незаслужено мъжете със стойност от жените със стойност.

Вие, които спорите така, сте на дъното, и искате мъжа да си мисли, че всички жени са на дъното, за да не избере някоя друга преди вас.
Но нали знаете Dunning Kruger_effect - https://en. wikipedia. org/wiki/Dunning–Kruger_effect
затова стойностните жени не ви спорят много по форуми и навън, защото знаят, че отгоре се вижда ясно и нямат заплаха от вас за истинските мъже. А вие отдолу си мислите, че сте високо и около ценената жена и мъж. А всъщност вие спорите и си надувате егото от същите като вас жени, докато по-добрите от вас жени и мъже не се занимават с вас, защото знаят, че нямате шанс, но вие не знаете, че нямате шанс заради Дънинг-Крюгер ефекта. Вие виждате само блатото и ако си покажете нослето 1 см отвъд, се сравнявате с другите от блатото и си мислите, че сте на морето.

Оборете ме ако можете. Жена, която може да ме обори, ще трябва да е жена, която има стойност, от тук разбираме, че тя всъщност ще ме подкрепи. Така че къде сте тръгнали?

Тези, които се включвате винаги без изключение в тези спорове, сте просто едни пр*сти па*ки, които искат всички жени да паднат на нивото на пр*сти па*ки, което е и целта на феминизма.
Търсите си оправдание да останете на дъното. И не се борите срещу мъжете, а срещу жените, които не искат да падат на вашто ниво. Да сте ходеща п*тка и нищо повече. Затова крайните феминистки подстрекават момичета навсякъде да си намаляват цената, уж казват " ох правете си каквото искате ", а всъщност ехото е: "Елате на дъното при нас".

Толкова е просто. И толкова още има да се каже.

Както каза пича от оная тема http://spodeli. net/3/story-156584. html
- БУМ!



Sigma. Life is easy.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 71c7395f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Нормално да “хулиш” подобни мъже. Никой не иска мамино синче, което едни гащи не може да си купи, а и никой не се кефи да му виси дърта свекърва на главата.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 76ac9e218d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   28, написал си абсолютни глупости и го знаеш. Изнасянето от вкъщи и самостоятелността възпитава такива качества и умения в един 20-25 годешн млад човек (дали момче, дали момиче), каквито ти и на 30-50 дори няма да имаш, щом още мама ти пере гащите (да не се заблуждаваме, никой не си ги пере сам като е при техните).
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a804afa7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Какво пак се бием и се караме... мъже срещу жени, едните такива, другите онакива...
Имаме различна функция в живота и това е биологичен факт.
Спрете се най-после.
Например мъжете са технически по-грамотни.
Карат по-добре, но има едно... НО... Жените са пък по-внимателни. Лично аз казвам, че жените като шофьори са зле в 80 %. Жена съм, но съм работила доставчик и съм водила битки в мъжки свят. В 20-те останали проценти съм.
Пуснете мъж в детска градина. Същото. Нямат търпение да се занимават с малки деца. Чак когато порастнат и могат да комуникират с тях, тогава бива.. А преди това??
Мъжете разхвърлят, жените подреждат и си приготвят "гнездото". Простичко е.
По тоя начин не става. Имаме нужда едни от други.
Всеки със своите способности, възможности, желания и напасване.
Синът ми е на 27 и ог 6 години живее сам, плаща си квартирата и не ми звъни всеки ден.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c61252c505
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Не прочетох всички коментари, но според мен има една съществена разлика във възприятието на българина (все още) към двата пола. Мъжът като глава на семейството трябва да е самостоятелен, т. е. ``отделен``. Дори и само привидно на горния етаж. А жената без съпруг или половинка е по-праведна, ако е при мама и тате за да има благоприличие.
Това виждам аз, не твърдя, че съм права.
А колкото до мамините синчета, живеещи все още вкъщи - не мисля, че всички са замайчени. Има доста свестни момчета предпочели да живеят с техните.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 65c599a017
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   Аз съм решил проблема за себе си: казал съм на моята, че ако иска да съм... независим от родителя си по нейните критерии /в случая с баща ми, защото майка ми е покойница, така че могат да бъдат спокойни освен ако не успее някакси да звънне от Отвъдното/, тя пък трябва да върши нещата по такъв начин, че да нямам причина да звъня на родителя си твърде често. Искам да сготви - ще сготви! Искам да изпере - ще изпере! Искам да закача пердета - прави го!

Защо, ще питате вие? Тя очаква да пренебрегвам хората, които са ме създали, защото всяка връзка с тях може да се приеме като оспорване на величието ѝ и някакъв вид незрялост. Да, но това си има цена - не финансова! Не ми трябват парите на който и да е! Ако аз жертвам нещо, и партньорът ще жертва нещо. Танто за танто! Не получа ли исканото, и той не получава исканото. Така, за да не започват някакви вредни и токсични връзки, в които единият използва другият и категорично отказва да даде равностойността дори на 1% от полученото!

Защото, мили девойки, бракът и въобще съвместният живот не е сделка, но въпреки това и двете страни допринасят за него. Ако очакваш едната да направи всичко, а ти само да... вдигнеш краката при нужда, значи бъркаш мъжа си със сутеньор, който осигурява всичко и дори клиентите, а от теб се очаква само да ги обслужиш. Съжалявам, но аз си търся жена, а не жрица на любовта и не е достатъчно да може да прави секс, за да е достойна да се нарече жена! Това дори не е в списъка, защото се нарежда при неща като хранене, сън, дишане, т. е. всеки го има в пакета с функционалности, който е получил по рождение. Скоро сигурно ще трябва да ги избираме според това коя издиша по-добре. Сериозни ли сте?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ef141c1f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Ама нали чака да я поеме мъжа и от бащата. Тя принцесата свикнала че ще щрака с пръсти и ще бъде като в харем ! Я хващай метлата маймуно!

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 306be9f7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   И тук всичките 37 коментари са изтрити. Защо?????

Мод: за технически проблем да си чувал? И как така този път пропусна да споменеш, че съм баба на 64?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 10e7c5b7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   37, тя също ще си реши лесно проблема с теб - като й писне от твоите претенции и ще те прати при маминка, да си те гледка.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2342e034e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Към 42:
Имаше някакъв проблем явно...
Снощи под всички теми коментарите бяха изтрити, но сега всичко е наред. Проверих доста теми и която и да отворех, ги нямаше, като преди това беше full с такива. Технически проблем е било.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8a554da9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   н. 32 Гласовете са в моя полза, сори. Стига с тая самостоятелност, бе...спрете с тия филми. Да си независим е и качество на духа, не значи непременно да живееш отделно. Не ми се влиза в обяснителен режим за очевадни неща. А ти си живей както си искаш, никой не те е спрял. Нали така?
Нито съм на 35, нито съм мъж, нито някой ми пере гащите, освен пералнята.
Хахахахаха.
Номер 28.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8cdf340a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   37, каква жертва, да не комуникираш с тати хаха! Научи се да си переш гащите сам и тогава предявявай претенции. Жените не са домашна прислуга. Ти не си на 2 да не можеш да си бършеш дупенцото сам. Те не са ти майки да те дюндюркат. На бас, че си и ще си останеш дърт ерген.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8cdf340a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   45, имахме семеен приятел, за когото независимостта беше “”състояние на духа” хаха. 35 и живееше с мама. Ако го питаш него, няма никакво значение дали живееш с нея или сам. Ако питаш нас - от 10 години не е правил секс, живее като тийнейджър, затворен в стаята си, не кани гости, мама му пере, мама му чисти, празниците прекарва с мама и приятелките й, заглежда някакви лелки на нейната възраст, на общи събирания мели само някакви малоумни лелкински теми и е тотално неадекватен. Цялата му компания вече не го викаме на събирания. Ние работим, изплащаме и ремонтираме жилища, женим се, имаме деца, оправяме се без мама в живота. Само след като минеш през това, можеш да разбереш, колко по-различно е, как св променяш, как се развиваш, какво означава да си истински независим и самостоятелен. Пък ти си живей вкъщи с мама и тате и си св чувствай алфа мъжкар :D.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 53dbfc2c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   И жените, и мъжете са за хулене по този въпрос.
Кефят ме на запад родителите как образно казано им бият шута на младежите след като навършат 18, кой в колеж, кой на работа (и в двата случая се изнасят от семейния дом), да стават самостоятелни. Така трябва и тук, но манталитетът ни е друг. Ако може до 40 някои да ги хрантутят, 'що пък не? За мен е срамно. Хайде, като долна граница ще поставя 23, не 18; да кажем, че някой докато учи редовно и няма как да работи, може да си позволи да живее с техните, но не повече от това.
Ако щете ме хулете и мен, това ми е мнението.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 76ac9e218d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Да, номер 28 и 42, гласовете са в твоя полза, нищо, че рейтингът ти е по-нисък, понеже са ти набили единичките. За втория ти коментар пък да не говорим... Благодаря, че демонстрира нагледно до какво довежда дондуркането до късна възраст.
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2342e034e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

50.   От известно време съм абониран за коментарите под тази тема, но до този момент възнамерявах да се въздържа от коментар. Обаче сега бих искал и аз да си изразя моята гледна точка.
Все още съм млад и живея с нашите. В бъдеще и аз ще се изнеса.
Самото изнасяне обаче винаги е било табу за мен и не мога да го разбера. Първо на първо държа да подчертая че и аз смятам, че за да си самостоятелен не е задължително да се изнасяш. Пак можеш да работиш и даже да помагаш в изплащането на сметките и с твоята заплата. Така че това с изнасянето не е фактор. То си е до човека. В Индия, например, до колкото знам, там така живеят-големи семейства с всички поколения на едно място;под един покрив. И като цяло не виждам нищо лошо в това. Прави ми впечатление, че много родители, чиито деца са порастнали, все се оплакват, как детето им все е заето, все няма време за тях, не им обръща внимание и т. н. Ами, вие какво очаквате!? Ето защо съм "за" всички да живеят заедно. Защото в противен случей става точно това. Синът/дъщерята докато работи, логично, няма как да обърне внимание на родителите си. След работа е изморен/а и не му/ѝ е до нищо и никого, а когато вече е отпочинал/а и и има свободно време, кое мислите, че ще избере? Да се види с родителите си или да излезе с приятели, с които са връстници и имат общи интереси и сходни гледни точки за света? Естествено, че с приятелите! Колкото и да е гадно, е факт, просто защото хората от различни поколения имат различни възгледи за живота(още повече, че и времената се менят, и това, което е било по ваше време, вече не важи.. ) и като цяло нямат почти никакви общи теми или интереси и просто няма какво да си кажат, освен родителят да пита детето си "как върви с учението или работата".... И до там. Само че на човек не му се говори само за работа. Когато почива, той иска да разпусне и да се разсее с други, по-развлекателни теми, а за целта трябват приятели на неговата възраст, а не родители, с които не само че няма да се разберат, ами даже и може да има излишни спорове за въпросното нещо дали е правилно или не, дали е загуба на време или не и като цяло родителите имат навика да дават акъл, дори и за съвременни неща, които не разбират и които днешно време са нормални, но за тях не са. И като цяло мога много да говоря по тази тема, но коментара ми ще стане много дълъг. С това искам само да кажа, че когато пълнолетното дете живее все още с родителите си, не само, че няма нищо лошо в това, ами даже ще е и по-добре за всички страни, защото първо-детето няма да плаща излишни пари за наем, и ще остават повече пари за други разходи. Второ-ще е от полза за финансовото благополучие в семейството, вече и детето ще получава пари и ще помага в изплащането на сметките и разходите в къщата, за храната и т. н. И като цяло, като са повече хора, ще има и повече пари. И трето-така пак ще могат родителите и детето да се виждат и няма да го има това тъжно чувство от страна на родителите и те да кажат"отгледахме го/я;изучихме го/я;изхранихме го/я и сега, когато вече не сме му/ѝ нужни, ни забрави... "
И още нещо...
Ако трябва да сме честни, истинската причина за изнасянето, не е за да стане детето самостоятелно! По-скоро проблемът е в родителите и ненужната война между младото и старото поколение, просто защото възрастните не могат да свикнат с новите неща, които не са съществували по тяхно време, и си налагат предразсъдъците, заради неспособността си да направят компромиси и да осъзнаят, че времената просто се менят. От тях тръгват споровете и разправиите и по този начин, животът между родител и дете става невъзможен и непоносим, което за мен е толкова тъпо и жалко, че не може да бъде... А когато са разделени, никой не вижда другия какво прави и няма проблеми...
Хора! Трябва да разбврете едно! Ние всички сме жертви на времената. Ако ние младите се бяхме родили на ваше място, и вие на нашето, то ние щяхме да сме като вас и да мислим като вас, а вие-КАТО НАС! Колкото и да не можете да възприемете това което правят младите и колко били недисциплинирани, не можете да отречете, че ако вие бяхте на тяхно място, щяхте да сте си същите и да правите точно всичките тези неща, против които сте сега. Така че няма смисъл от всичките тия оплаквания от ваша страна. Знам, че малко се отклоних от темата, но държа да ви кажа, че точно вие с това си мрънкане и тази си злоба, вие се държите също толкова незряло, и даже пададе под нивото на младите.. Защото ми омръзна да чета за тъпата казарма, за правописа и за разни хомофобски речи от ваша страна и т. н. Защото вие толкова внимание не обръщате на убийствата и престъпленията по света, колкото на даден коментар с една правописна грешка или на някой по женствен, да речем. И такава злоба блика от вас, и то не където трябва, че просто не е истина.
Не ща отговори на коментара ми, тъй като съм наясно какво ще кажета. Че "не съм ви на годините и акъла, че АЗ да изразявам каквато и да била гледна точка" и тем подобни. Написах този коментар, за да изразя моето собствено мнение и ако не друго, поне да накарам някои от вас да се замислят, дори и мъничко.
Благодаря за вниманието!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 987cfbde05
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Аз пък не мога да разбера защо някои хора толкова се интересуват кой, с кого живеел! Това си е личен избор и не виждам какво изобщо има да се обсъжда. Някой живеел с майка си, друг с се бил отделил. Ами, хубаво, това мен не ме засяга особено. Примерно, имам приятел от детските години, който направи доста голяма къща, където живее с майка си, със собственото си семейство и с това на брат си. Всеки си има отделен етаж. Освен това имат и огромен апартамент на много добро място, който си стои празен от много години. Аз не бих постъпил така, но пък не е моя работа какво правят те с техните имоти.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8a554da9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   Ама няма набиване на единичики, малоумни ли сте. Има гласове - звездички. Гласуваш, когато някой коментар ти харесва. Няма отрицателно гласуване. Как пък не го разбрахте? !

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4559e734ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   "Кефят ме на запад родителите как образно казано им бият шута на младежите след като навършат 18, кой в колеж, кой на работа (и в двата случая се изнасят от семейния дом)"

Е да, ама не ги виждам 20 годишни стажанти с по 30-40% от редовната заплата, на почасово време, още посещаващои лекции. Може би в някй IT компании, иначе в БГ това го няма.

Едно е да си магазинер в Перник, друго е в Копенхаген. Нали тука писахте за някаква момиче, дето е от Норвегия или работила там, ама обикаляла постоянно из Европа, въпреки че е магазинерка. Еми аз ще ти потвърдя, че е напълно възможно. Да, жените на някой неща са супер високи, но на други са като при нас. Добави 4000 лева, за 6 часа на ден, за чистачи и магачинери, дето ги мързи да гледат и ще видиш. защо е лесно на запад. То никой не те гони. Ти сам си тръгваш, някой даже напъват още на 15 години.
Е - в офиса изкочи едно момче, с 3 години опит в маркетинга, а е на 21. Тази година завършва. Още на 16 се е хванал на работа, на 17 записва и след година вече почва със стаж и почасово заплащане. Аз на 17 години взимах 350 лева и то при роднина, да продавам вехтории.
Този, за когото ти писах е на 31 лева заплата на час. Има и стипендия.

Изобщо не ми сравнявай. Най-малкото каза, че няма търпение да започне редовно, защото ще му отпуснат заем за жилище, в което ще се нансе след лятото. На 21! Баща му му дава 150 000 датски крони, за първоначалната вноска, нашия има и той 50-60 000 и ще връща после.
Тея възможности имали ли сме ги ние? На 21, да се оглеждаме за жилище, защото вече имаме добре платена професия, а родителите ни, дето са средна класа хора (мисля, че са учителка и дърводелец), да ни помогнат с покупката на ... "първото жилище". Ако ти си имал, честитот, защото аз не познавам един, дето родителите му не бяха богати мутроподобни или общинари, който да имаше тези неща.

Изобщо не става за сравнение. Не и за "изритват те на 18".
Ако при нас ги изритат всичките над 18, ще има армии от бездомни.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8cdf340a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   50, след като се изнесеш, се върни в темата, прочети коментара си пак и ни пиши дали си съгласен с него :).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8cdf340a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   51, хората се интересуват, когато имат романтични намерения. Никой не иска мамино синче и дърта свекърва. Всеки е чувал истории или го е преживявал лично и затова се пазят.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d0f63243ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Номер 50, предполагам, че си в началото на 20те си години, затова не си осъзнал нещо много важно, а именно, че за родителите си ти винаги ще си дете. Няма значение дали си на 5, 10, 20 или 50 години.
В един момент започваш да искаш да имаш свое пространство, свой ред и тогава става конфликт. Ти се чувстваш като възрастен човек, но родителите ти продължават да те третират иначе.
Аз на 25-6 се изнесох и една от причините беше точно тази.
Става още по-страшно, ако се ожениш или заживееш с половинката си под покрива на твоите или нейните родители. Майка ми го е изпитала преди 30-40 години, когато това е било прието и все ми повтаря, че младите трябва да са отделно.
Естествено е да им е мъчно като "отлетиш от гнездото", но това не е свързано само с теб като тяхно дете, а с осъзнаването им, че остаряват. Наляга ги носталгията по младините. От хора с дете, зависимо от тях стават хора с пораснало дете.
И естествено, че човек трябва да отделя време и за приятелите, и за роднините си. Настъпва момент, когато родителите изискват грижи. Но това не изключва самостоятелния ти живот.
Всеки решава за себе си, разбира се; а и в различни моменти от живота си, човек мисли различно.
След като съм живяла 5-6 години отделно би ми било изключително трудно да живея отново с майка ми, защото съм "вкусила" от самостоятелния живот.
П.П. Относно сметките - лично моите родители никога, ама никога не са ми позволили да платя сметка, даже и към днешен ден майка би скочила "на бой", ако опитам.

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker