Семейството ми ме мрази - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейството ми ме мрази
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1463 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 12 и имам по голяма сестра на 15. От малки винаги нея са обичали повече и са я хвалели за всичко а на мен все ми се карат, обиждат ме и ме сравняват с нея. И с нея въобще не се разбираме мила е с мен само когато тя си иска обижда ме постоянно заяжда се и винаги когато им разказвам на баба и дядо или на нашите всички и вярват ! Дори когато те го виждат това което прави те пак обвиняват мен и излиза че съм луда и че си измислям всичко . И винаги ме наказват заради нея например веднъж тя беше счупила една стъклена ваза и се поряза и обвини мен а аз дори не бях там а те пак и повярваха и ме наказаха Писна ми вече! Моля ви дайте ми съвет какво да правя защото вече съм на ръба да се самоубия и без това няма да липсвам на никого! За съветите благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: c95529918c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всяко семейство винаги си има любимо дете.
Едва ли те мрази, просто сестра ти ванаги ще бъде на първо място в техните очи.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fbd90e1e7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравей! Разбирам те, но се опитай да поговориш с родителите ти на тази тема. Вярват повече на сестра ти, защото е по-голяма и мислят, че е по-зряла и умна.. Винаги е така с по-големите деца! Когато пораснете още малко едва ли ще има голяма разлика. Опитай да решиш всичко мирно и да поговорите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cd3c76c80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Говори сериозно с родителите си, кажи им, че не приемаш да се държат така като получовек с теб. Как така ще те наказват за нещо, което само предполагат, че ти си направила! В съда така ли се прави? Не, защото и потенциалните престъпници ги третират като пълноправни хора, невинни до доказване на противното.

SImon Sinek има много прост и бтилянтен съвет за ефективно отстояване на нещо. Като повдигнеш въпроса, трябва да изпълниш три неща:

(1) Трябва да посочиш конкретни примери. С „Вие ВИНАГИ така-и-така“ не става. Само ще изнамерят един пример, в който пък не е било така, и разговорът ще се отплесне в непродуктивна посока.

(2) Трябва да обясниш как точно те е накарало да се почувстваш това, което са ти направили. И да е по-конкретно от „зле“, „лошо“, „гадно“.

(3) Какви последствия за отношенията ви се опасяваш, че може да има, ако поведението им не е промени.

Например. „Когато ме наказахте за счупената ваза, защото просто предполагахте, че съм я счупила аз (а всъщност не съм), се почувствах ужасно безпомощна - наказахте ме, защото така ви скимна, без да съм го предизвикала с никакви мои действия (защото не съм счупила аз вазата). Това ме кара да се чувствам, че нямам контрол върху това, което ми се случва - и да не правя бели, явно пак ще бъда наказвана. И се опасявам, че ако продължавате да ми причинявате такива несправедливи неща, все повече ще ви възприемам не като хора на моя страна, а като заплавителни фигури, все по няма да мога да ви се доверявам, и лека полека ще ви намразвам. Не искам това да се случва, но се опасявам, че ще се случва, ако това продължава. “

Надявам се, че преувеличи като спомена самоубиването. И да си, все пак ти минава през акъла. И това добави към третата част (последствията, от които се опасяваш, ако няма промяна).

Може да избереш по-ясен пример от това с вазата. Може да е по-кратко и ясно. Но всяко от трите неща трябва да фигурира.

Трябва да не ги оставиш да те прекъсват. Затова не е лошо да го формулираш не особено дълго. Настояваш да те изслушат. Две минути, една минута, ако трябва, само да слушат.

Като се изкажеш, ще се опитат да замажат и отклонят темата. Например да ти дадт пример как ти някога не си постъпила справедливо към някого. Тогава казваш „това ще го обсъдим, щом искате, след малко, но сега искам да обърнете внимание на моя проблем, който ви споделям“. И връщаш разгвора към това. Повтаряш това, което си казала. Или съкратен вариант.

Тази стратегия за конфронтация е изключително ефективна. Наистина обезоръжава хората и ги поставя в ситуация, в която разбират, че нещо трябва да променят.

Горе главата! Сега си въоръжена със стратегия не за кавги и караници, а за градивна конфронтация.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker