Възможно ли е разбирателство с родителите ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Възможно ли е разбирателство с родителите ?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 671 пъти
Нямам намерение да се отнеса неуважително към хората, които са ни дали живот. Може би вината е в мене, но защо нямам никаква емоционална връзка с родителите си ? Имам чувството, че са ми далечни родители. Не мога нищо да споделя с тях, дори се притеснявам, а не трябва ли да е точно обратното?

Малко предистория:

Аз съм Мъж на 32 год. и от дете се чувствам отчужден от тях.
Постоянно са ми натяквали, че трябва да уча, за да стана отличник като сина на Иванка. Колкото и да ме не ме влечеше, постигах отличен успех (винаги), но пак бяха недоволни, защото дъщерята на Марийка имаше по всичко "отличен (6)", аз само 5,50.........
Дори са ми посягали физически, ако не бях поправил полученият слаб (2)....
Вика ли са ми и пред връстниците ми. Баща ми постоянно ме дебнеше в компютърните зали и ми се развикваше. Това беше много голям стрес за мене, защото по това време залите бяха пълни с ученици от моята възраст. Ние просто се забавлявахме. Дори когато ритахме на футбол, тогава пак ме хокаха. Та к'во лошо има в това да спортуваш?
Дори на инат се записах да уча в Университета, за да спрат да ми мрънкат на главата. И го завърших с отличие ( не го имам за постижение).

Като студент не се прибирах, летата ходих на бригади, само и само де не съм около тях. След бакалавъра заминах в чужбина, откъдето се завърнах скоро ( мисля, пак да заминавам).
Разбира се там работих хамалска работа (заплащането беше много добро) и спестявах пари.

Нашите пък, все повтарят на този онзи сина бил юрист или доктор, оженил се бил и прочие. Имам чувството, че за тях хората с т.н. нормални работи, са нисша раса. Постоянно казват лафове от типа: "оня бояджията, оня шофьора..." Добре всеки ли трябва да е "Übermensch". Останалите не са ли хора? Но нека да не задълбавам.

Иначе и двамата са учени хора, но постоянно ги интересува какво, хората мислят за тях, за това как изглеждат в очите на останалите.
Като видят един успял, почти винаги казват: " Ама той преди нямаше и пет стотинки".......

Мене пък това много ме дразни!
Имам пари за жилище, но не мисля в този момент да инвестирам.
Останах няколко месеца при тях, но не издържах и си хванах квартира. Обаче искам да се разбирам с тях. Имам познати, които дори говорят с бащите за всякакви теми, дори и за секс ( това за мене е немислимо). Те са повече като приятели.
Как го постигат това? Да ревнувам, като видя такива взаимоотношение между баща/майка и син.


П.С. Коментари от типа на : " Тебе, който е отгледал. и изучил....",
не ме интересуват. Аз от детска възраст ли да почна да работя и да се издържам, сам? Щом създаваш деца си длъжен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: e39062b80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пробвай да говориш с тях и да поставиш някакви граници. Например, повече без приказки кой какво, не ме интересува. Ако започнат, напускаш стаята или им казваш да млъкват. Граници искат време и постоянство. Хорат ща ги разбират, но все пак се пробват, за да видят колко си сериозен. Не поддавай, дръж на своето. Ако родителите ти са свестни и в крайна сметка започнат да уважават границите ти, ще имате много добра връзка. Ако обаче смятат, че понеже си им син, нямаш право да им налагаш граници, им казваш да си гледат работата и си биеш камшика. Аз и не знам какво си се вталил на 32 години да се разбираш с тях. Намери си жена, създай семейство. На твоята въраст да се разбираш с партньора е много по-важно.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 986ab244bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Така е, авторе! За съжаление никой не си избира родителите, както всички знаем! Добре, че си заминал оттам! Само че вместо да те подкрепят, те искат да си като известните, които виждаме на телевизионния екран! Но не всеки е като тях-те се занимават с изкуство цял живот-гледаш филм, концерт, а знаеш ли колко пъти се повтаря една и съща сцена, докато се хареса на режисьора и се изиграе ролята както трябва? А и танците, песните, за да бъдат изиграни и изпълнени както трябва, се репетира поне цяла седмица, да не мислиш, че и това е лесно? На вашите тяхната е лесна-стани това и това, обаче едва ли си дават сметка, че не на всеки му е в кръвта да се занимава с изкуство, преди всичко трябва да има талант и отдаден само на това! Често пъти родителите на известните също са се занимавали с изкуство-виж Силвия Кацарова и Теди-дъщеря й! Момичето иска да е като майка си! А също и да спомена за братя Аргирови-единия от тях-Светослав гостуваше в някакво предаване, преди години и си спомням какво каза той: "Майка ни не ни даваше да играем и излизаме навън-по цял ден свирихме на пианото"! Оттогава разбрах, че да станеш певец, не е никак лесно, защото започваш от нулата-а и братята, за да влязат в Музикалното училище е трябвало да свирят по цял ден, а тогава имаше и приемни изпити! Да, наистина не всеки може да бъде като тях, защото не може и без обикновени работници-ако всички бяха музиканти и артисти, кой щеше да строи концертни зали, да записва и издава албуми, да урежда участия-всеки е зависим от друг, така е устроен светът! Какво като си хамалин? Ти си вече пълнолетен, би трябвало да те оставят да си гледаш живота, а не да ти налагат мнението си! После защо децата не искат да контактуват с техните-отговорът е ясен! Като не осъзнават и на 50 г. каква грешка са допуснали, ще си стоят сами!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7eaff0e049
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имам двама сина, сама ги отгледах, баща им беше егоист и развейпрах. Разведох се когато бяха на 4 и 6 години, отгледах ги единствено с помощта на баба ми. Имам доходна префесия, амбициозна съм към себе си и тях. Изисквах и бях строга, но не съм ги лишавала от нищо, което може да се купи с пари. Водех ги на екскурзии и почивки, на СПА, на театър, опера, концерти. Имаме много спомени заедно. Бяха отличници, защото виждаха разликата в доходите с образование и без. Без образование можеш да изкараш пари, но никога много. Можеш да почиваш в Гърция, но на Бора-Бора не. Е, ако спечелиш от тотото... Твоите родители са искали за тебе добри възможности, може би са превили пръчката. Поощрения се искат, имай го предвид за своите деца.
Според мен имаш образование, научил си чужд език, защо не търсиш реализация по специалността? Независимо къде образованието дава по-големи възможности. Аз съм фрийлансър, преводач, владея перфектно 12 езика и работя непрекъснато. Моите синове също работят по специалността си и печелят добре.
Шофьор, продавач, хамалин... това са професии с ограничени доходи, докато аз изкарвам поне 10 пъти повече. Макар и с недобри методи родителите ти са искали добро бъдще за тебе.
Дали можеш да станеш приятел с тях? Зависи какво имаш предвид под приятелство. Ние с втория ми мъж сме в много добри отношения с моите и неговите деца. Взаимно се съветваме, празнуваме заедно Рождество, Възкресение Христово, рождени дни. Помагаме си финансово в определени граници. Разговаряме без стеснение и првземки, откровено и с полза за търсещия съвети. Без табута, но имам правило, ако орговорът на даден въпрос не искам да го дам, няма да стане. Задължително е взаимно уважение в отношенията, взаимна коректност и деликатност. Бих казала, че аз нямам излишни очаквания към тях, каквото мога съм дала за образованието, културата и развитието им като деца, сега са възрастни и всеки сам определя живота си, помагам ако ми поискат ако мога и желая. Живеят отделно, единият има свой имот, другият не желае да купува. Помисли йак би могъл да намериш път към родителите си за общуване. Не влачи предишни огорчения, не си струва, ако стане добре, необходимо е да се поддържат добронамерени отношения. Моите родители винаги са облагодетелствали сестра ми, това ме направи със стоманен характер и желание за успех в проектите. Запазих отношения с тях, от сегашна гледна тпчка бих се ядосвала за пропуснати възможности.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 376c41a49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не си единствен. Те няма да се променят. Бъди учтив, но се дистанцирай, нека си опяват, ти си гледай твоя живот. И бъди такъв баща, какъвто си искал да имаш. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 28 дни
hash: acea58d6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не ги слушай, по този начин сриват самочувствието ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker