Какво мислите за ''daddy issues''? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво мислите за ''daddy issues''?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 3556 пъти
Здравейте на всички!
Реших да пусна тази тема, защото искам да чуя различни мнения по въпроса и се надявам да Ви е интересна.
За тези, които не са запознати daddy issues/дади ишус е когато бащината фигура не е присъствала в живота Ви или ако е - бащата не е обръщал внимание, не се е интересувал или Ви е тормозил (психически или физически). В резултат на което във вече осъзната от Вас възраст усещате, че предпочитате да сте с по-възрастни мъже, като тук не става въпрос за разлика 2-5години.
Хората с този проблем търсят човек, който да замести бащата, който ги е наранил и голямата разлика в годините ги кара да се чувстват по-защитени и някак по-сигурни. Опитах се да Ви го обясня както аз го разбирам и се надявам да сте добили някаква представа, тъй като точен превод на daddy issues няма.
Моят баща се разделя с мама, когато съм била на година и малко по-късно си създава ново семейство. Отгледана съм от мама, баба и дядо.
Баща ми ме взимаше всяка събота и неделя, но след появата на другото му дете мен ме отписа.
Плащаше ми издръжка от 100лв всеки месец и на 18-тия ми рожден ден ми каза, че задълженията му към мен са приключили. През годините само ме обиждаше и все беше недоволен. Аз свикнах да нямам тази бащина фигура и след години страдане се примирих, че това е положението.
Вече съм на 25 и усещам как предпочитам по-големи мъже, тук не става за въпрос за пари- аз си изкарвам колкото да ми стигат и съм доволна.
Чувствам се по-спокойна в компанията на по-големите и защитена и това може би си го обяснявам със заглавието на темата.
Вие какво мислите за темата? Според Вас връзката с баща Ви рефлектира ли върху връзките с партньорите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6a6005d455
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Категорично да! Моят баща е присъствал в отглеждането ми, но никога не е бил истински заинтересован от мен и забелязах на възраст около 20, че предпочитам по-големи мъже. Гледам да не прекрачвам границата от 15 години разлика.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ff9c560666
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Хубаво е че осъзначваш проблема си, важното е да разбираш какви неприятности може да ти докара. Много мъже търсят доста по-млади жени, но обикновено не е с цел дългосрочна връзка, така че имай това предвид. Стабилната връзка с по-възрастен е по-скоро изключение от правилото, въпреки че някои със сигурност ще започнат да спорят, на база я 'собствен опит' или 'ама то е нормално да харесвам млади и стегнати'. Мисля че е ясно какво може да очакваш от подобни индивиди.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0970a7ad43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Моят баща често беше в командировки, а когато се връщаше за по една седмица в месеца следваха караници, понякога и бой вкъщи. Затова и коледните празници не ги свързвам с приятни емоции. Въпреки това, нямам споменатите daddy issues - гаджетата ми винаги са били в моята възраст. Но пък имах проблеми с обвързването преди, бягах бързо при най-малкото нещо. Не вярвах, че някой може да ме обича и очаквах да ме остави, затова гледах да го изпреваря, хах. Вероятно се дължи на фигурата на баща ми, ниската ми самооценка също.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2e6bf8deed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Вие нали разбирате, че оригиналният термин се отнася за връзката баща и син, като положителни импулси, тоест възхищение или негативни страх, в оригиналният си вариант, той е разглеждан като част от Едиповия комплекс. В смисъла, в който се използва напоследък доста често комплекс към бащата е ефемизъм за курвалък, а терминът е sugar daddy. Доста често се споменаваше при връзката на Елен Колева с Майонезата, тя нямала баща за това се хванала с него, ама нали разбирате, че с друг дядо не би се хванала, защото няма пари. Жените си хващат възрастни мъже, защото им осигуряват почивки, шопинг и тн, а не защото нямат бащи или бащите им липсват.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7213b48887
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз имам такива проблеми. Баща ми е емоционално манипулативен. Иска да отивам при него, ама като отида при него не се интересуваше от мен и се държеше грубо. Последно си говорихме по телефона и се скарахме страшно много. Даваше ми намеци че ме мрази. От почти 2 години не сме си говорили след това и се надявам да не ми се обади отново, защото знам че ако го направи ще се скараме отново. Знам че нарушавам закона, но не искам да го виждам. Не всички от нас които имаме такива проблеми си падат по по-възрастни мъже, но повечето си падаме по мъже които са на възрастта на родителите ни. На мен лично ми става гнусно да се представя с някой на моята възраст(17) и най-малко бих излязла с човек 2 години по-голям от мен. Иначе си падам по хора които са 20, 30, 40 години по-големи от мен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d029e34e11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Подкрепям.
Не съм съгласна обаче с коментар номер 2 - какъв проблем? Защо да е проблем? Не всичко, което за теб не е нормално е проблем. За мен, примерно, това че ти ходиш с твои набори е проблем. Всеки с разбиранията си предпочитания.
Както сред младите мъже има тъпаци, така и сред по-възрастните има. Вие едва ли не го изкарвате, че като си с възрастен мъж и всичко е секс и пари, лъжи и глупости. Ама младия мъж е друго... Той не иска секс, нито лъже. Айде стига с тъпи разсъждения.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 391bc8e841
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Травмите от изоставяне и предателство обикновено идват от родителя от противоположен пол. Маските са бягащ и контролиращ. Обикновено изоставения възрастен има проблем с постоянството, изоставя плана си твърде често.
Травмата от несправедливост и унижение обикновено е от родител от същия пол. При унижение може да е от противоположен пол, ако той се е "грижил" за личната хигиена на детето, затова е рядкост при жените.
Травмата от отхвърляне могат да нанасят и двамата родители, но аз лично пак я свързвам по-често с противоположния пол родител.
Свързваме се с много по-възрастен партньор, или женен, или с ъс само разрушително поведение (наркомани, биячи, антисоциални разстройства) - изобщо невъзможни в дългосрочен план, или хора с които със сигурност няма как да се свържем истински (нарцисист, социопати, психопат) поради страх от обвързване.
Много хора мислят, че този страх кара хората да не се обвързват, но е обратното. Всъщност това са "най-влюбчивите", хора, които сакън да не останат сами, хора с много драматичен любовен живот. Тип, извинявам се, но факт - муха се блъска в стъкло.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1556be7263
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Съгласна съм, че влияе. И аз винаги съм харесвала по-възрастни от мен мъже и си го обяснявам по подобен на Вас начин.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8c3d5002f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ми няма много общо, или поне не винаги както го изкарвате. Баба ми си е имала супер баща и с дядо ми имат 27г разлика. Аз моя почти не го познавам, никога не е присъствал в живота ми и някак си ми става едно противно като си представя да си лягам с чичковци на неговата възраст, до 10г лично за мен е ок разлика, над тва вече става сложно

Жена, 22г

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 71a4a5754e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мойте са разведени, но през доста време от живота ми съм била с баща ми. Нямам проблем. Бившото ми гадже беше колкото мен, а сегашния ми е 1 година по-голям. Веднъж по фейсбук ми писа някакъв 12 години по-голям и аз му писах "Не си търся баща, имам си. Искам гадже" И го блокирах. Мисля, че не бих била с някой повече от 5 години по-голям от мене.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cc0b9b6d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Никога не съм имала баща. Вуйчо ми ме е тормозил и го намразих. Скоро време ще се връща в България и иска да се видим, а аз му теглих една... А... една фигура на баща... просто умря с това. Осиновена съм, за което и много са ме тормозили. И с момчета съм се карала, понякога и до боища се е стигало, но не по моя вина, а по тяхна. Защо? Защото тези момчета или по-скоро момчетата на тази възраст, голяма част от тях, не знаят как да се държат прилично. Госпожо Автор, да си призная може би и аз съм така. Сякаш по-големите момчета са някак по-възпитани, поне на такива съм попадала аз де. Момчетата на моята възраст са големи гадняри, не са възпитани-и не, не говоря за някой да ми отвори вратата, говоря за момчета, които си точат пишките най-безсрамно пред момичетата, само за секс говорят и гледат порно буквално в клас! На по-големите момчета им е якото-че са възпитани. Това прави едно момче яко, поне според мен. В същото време обаче, човек трябва да бъде и внимателен, Госпожо Автор, защото... не се знаят истинските намерения на отсрещния човек. Добре е да се внимава и човек да не бъде толкова наивен, в нашия случай-това сме ние. Пожелавам Ви всичко най-хубаво, Госпожо Автор и... да попаднете на много свестен човек, който ще Ви разбира. Пазете се и ценете здравето си-най-вече-Вашето чисто психическо такова!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 828ce57ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Познато. Аз си имах баща през цялото време, но нямахме истинска връзка. Нямахме общи занимания, не си говореше с мен, като че ли не знаеше как да подходи с дете и тийнейджър. Дори когато се опитвах да му споделя нещо през тийнейджърските си години, той не знаеше как да говори с мен и беше изключително кратък и обран. Нищо не ме питаше. Той се "вписа" истински в живота ми чак когато пораснах и вече можеше да говорим като възрастен с възрастен - 18, 19 години. Но по това време аз вече изпитвах влечение към мъже 30 . Имах една тежка и неуспешна връзка с голяма разлика, втората също беше с по-възрастен, но във втората мъжа все едно "запълни" и "изигра" ролята на баща и детето в мен порасна и загуби нуждата от възрастен мъж в живота си. Това се случи за 2 години в които човекът до мен се превърне повече в част от семейството ми, отколкото гадже. Той беше 3ти родител и го обичах толкова чисто и истински, но не и като мъж. Разделихме се. Колкото и кофти да звучи, след като празнотата в мен се запълни, нашата връзка се изчерпа като истинска такава. След него вече се привличах от мъже близо до моите години, буквално чувството е все едно си запълнила празнота в душата си и същевременно все едно си пораснала и в ума си. Сега вече имам сериозна връзка от 3 години и всичко е наред, а със онзи бивш се чувам и до днес, но много рядко 2-3 пъти в годината, въпреки че понякога дори ми липсва до сълзи, но не по начин по който липсва бивш мъж. Как да не ти липсва човек, който си виждала като родителска фигура? Но все пак е бивш и не е редно да сме в контакт. Загубих му 2 години от живота и ми е гадно за това, но не бях наясно какво се случва с мен, осъзнах го чак след него.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: fdacdf0eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да, има го. Аз имам връзка с по-голям 37 години разлика мъж. Нямах майка и баща. Но не ми пука.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ed21a9724f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Момиче на 20 години съм. Винаги съм имала баща, но само на думи. Никога не сме се държали като дъщеря и баща. И в момента имам връзка с доста по голям мъж от мен, на който мога да се доверя напълно. Напълно подкрепям номер 12 и 13 тъй като ми е познато. Сърцето не пита в кой да се влюби!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 24c1aa3ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Милото дете под номер 11! Стана ми приятно, докато те четох и съм сигурна, че ще срещнеш най-възпитания и почтен млад господин, защото го заслужаваш. Момчетата не само на тази възраст не знаят как да се дъжат прилично. Това е защото и родителите им не знаят.
Трябва да знаете, че синдромът, за който говорите тук, не засяга само жените. Съпругът ми е осиновено дете. Родителите му не са имали деца и са го взели от дом за изоставени бебета. След като го осиновяват в семейството се раждат още две момчета и както често става - първото, т. е. чуждото, вече не е така желано. Той работи от 7 клас, за да помага на семейството. Въпреки това завършва с отличен, но родителите му не позволяват до следва (доходите му са им важни). Съпругът му си пробива път в живота, търсен специалист е, ценят го. Но! Това че на него се е гледало един вид като на хранениче силно е повлияло на отношението му към жените. За първата си съпруга се жени съвсем млад и тя е с 6 години по-възрастна от него. След 16 години връзка се разделят и се жени на мен. Аз пък съм с 9 години по-голяма. Имам чувството, че докато е жив ще търси образа на майката във всяка една жена без да съзнава това. Ако тази жена не прояви разбиране и не го накара да се почувства обичан безрезервно, ще продължава да изпитва празнина. В началото аз правех грешката да го засипвам с нежност и грижи, докато не осъзнах, че по този начин не му помагам, а точно обратното - влизам в ролята на майката. С опасността в очите му тя да го изостави. Затова заех традиционната роля на съпругата. У дома аз съм жена, той е мъж, на него се разчита за мъжките работи, неговата дума се чува, на него разчита семейството, давам му любов, но като на съпруг, а не като на бебе.
Предполагам, че момичетата, изоставени от бащите си, ще развият същия комплекс с бъдещите си партньори и рискуват да станат прекалено прилепчиви. Все пак този мъж иска да го възприемат като партньор, а не като баща. Това е допълнителна тежест и отговорност, която уморява с времето и нищо чудно сценарият отново да се повтори.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker