Как бихте прекратили токсично приятелство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как бихте прекратили токсично приятелство?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1836 пъти
Здравейте!

Покрай мъжа ми се запознах с негова позната. Още тогава ми стана ясно, че сме доста различни като разбирания за света и интереси, но все пак започнахме да излизаме повече и се сближихме. Аз забременях, след месец,два и тя забременя без някога да е казвала дори, че иска деца. Докато бях бременна (тя също) й помогнах доста, най-често с изслушване на историите й (с бащата на детето й изобщо не се разбираха, различни нрави и религии, неща, които и аз и мъжът ми й говорихме още като ни сподели за него). Всичко беше окей до момента когато и тя роди, много се промени, започна да сравнява постоянно децата ни (нещо, което за мен е недопустимо), и колкото и да не искам да го призная пред себе си - започнах да чувствам голяма завист и някакви кофти емоции към мен от нейна страна. Наскоро просто реших, че трябва да спра и да приключа отношения с такива хора, които просто не се радват за мен, не се интерсуват от мен изобщо, но не зная как. Вие как приключвате такива отношения, които очевидно са и безмислени, а просто отбиване на номера? Направих си експеримент - последно си писахме края на Февруари и 1(!) месец тя дори ен се поинтересува как съм, как е семейството ми. И ми писа вчера, не й отговорих, просто наистина някак си ме дразни как се сеща за мен само като иска някаква информация или просто ей така да си доказва, че примерно нейното дете е по-добро в нещо от моето.. След като не й писах, тя взънна късно вечерта, след това днес започна настоятелно да звъни и на мъжът ми. Реших да й пиша, отварям и виждам как ми е писала колко била притеснена за нас, добре ли сме били, помислила си била да не сме в болница и тн. Еми стана ми още по-обидно, 1 месец не се притесни за мен/нас, не звънна да види как сме (подчертавам, че това не е единичен случай, тя просто пише/звъни когато тя има нужда, а когато да речем аз искам да споделя нещо гледа бързо да ме среже да не я занимавам). Иска ми се да й кажа всичко в прав текст, може би така е най-добре, но не мога, все се притеснявам, че ще я обидя и нараня, просто съм си такава и пробвам лека полека да се отдалеча докато спре да ме търси, но тя не спира, все има някаква драма в живота й, за която ме търси.

Стана твърде дълго, извинете, просто като че ли имах нужда да споделя. Вие имате ли такива хора в живота си? Как се държите, как бихте приключили отношения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: bc7111f033
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Tи , какво по-точно , искаш - да прекратиш отношенията между вас или тя да се интересува непрекъснато от вас ?
Като не искаш да сте близки , започваш по-рядко да й отговаряш ,да се виждате и така .

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1c3c9f659f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Здравей,
не те нападам но приятелството не е само цветя и рози. Приятеля се познава в нужда и в подкрепа. Няма как да си приятел без да изслушваш другия когат има нужда от теб. От теб е кофти, че те дразни когато някой ти се ,, изповядва”. Вместо да и се зарадваш, че е забременяла ти едва ли не не се радваш. Кофти е, че не тв търси един месец да, но я потърси ти и я попитай директно каде е проблема.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b137bcddbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Любезно, но директно ѝ казваш, че поради тази и тази причина, не смяташ, че си подхождате и ще се чувстваш по-добре, ако не общувате. Както се разделяш с гадже общо взето. Няма да е приятно, ама вече големи хора да се притесняват, да си жертват спокойствието и нервите, защото им е неудобно или нещо друго, е глупаво. С предостатъчно тъпотия ще се занимаваш тепърва, старай се да си спестяваш товаренето. Пък и никой човек не иска от другата страна да са лицемерни с него и да им се дразнят зад гърба, така че и за нея ще е по-добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: affc6b84d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Това може да продължи с години.

Реже се, и най-добре да е от страна на съпруга ви.
Казва и се в директен план, те такива не разбират от нищо.

Директно!
Казвам го от опит.
Грезеше ме съвестта, но мина година, две и сега разбирам, че даже е била късна реакцията ми.
Тя ще си намери други да смуче, така че спокойно!
Режеш!
Смело, но и мъжа ви трябва да го направи, иначе агонията ще е дълга.
Как ще ви олекне! Побързайте!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: bd3789d99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката:
Никога не съм искала от приятелите си да се интересуват непрекъснато от мен, но съгласете се, кофти е когато в един момент осъзнаеш, че все като на теб ти трябва подкрепа, същия този приятел го вълнува повече какво яке си е купил. Точно проблемът ми е, че започнах по-рядко да пиша и звъня, тя точно тогава започва повече, а аз просто не искам да я нараня все пак. Съжалявам, със сигурност не мога да обясня мислите си в няколко реда.
Номер 2. Ами пак казвам аз винаги до момента съм я подкрепяла, проблема е, че е едностранно. Разбира се, че много се зарадвах на бремеността й, че това е дете, и тогава я подкрепих, колкото и да беше тегава ситуацията.
Вие нямате ли нито един такъв токсичен приятел, който ви търси само когато има нужда?

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b459e4bf78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Просто и пишеш, ще те помоля да не ме притисняваш повече, няма какво да си кажем вече. Не се обяснявай. Другият голям проблем е, че българите постоянно дават непоискани съвети, ти също, пишеш ние и говорихме и т.н. Спри да спасяваш света. Концентрирай се върху себе и детето си. Другият проблем в приятелството е постоянно мрънкане и оплакване, всеки да си решава проблемите. Виждане, неангажиращи разговори, без клюки и интриги, но тогава не е интересно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c4f735c7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И такива ги има. Аз също съм токсичен на моменти- не го крия. Така ме е отредила съдбата

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3db8518eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Директно говори с нея и и кажи това,което мислиш.Ако след това, тя се опомни промени и остане,приятелството ще издържи.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d948cdb549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз лично бих се отдалечила плавно - т. е. да не я търся аз; да съм заета, когато тя ме търси и т. н.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d233a053dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   2, едва ли има нужда да се занимава, като тук е ясно, че не става въпрос за важно и истинско приятелство.

Авторке, винаги съм се отървавала от такива хора като малко по малко спра да им отговарям и спра да се итнересувам от техните истории. По-точно спирам да се правя, че са ми интересни. Тя ако види, че не я отразяваш много много, малко по малко ще намалеят търсенията от нейна страна. Като начало започни да отговаряш по-кратко. Ако вземе да пита мъжа ти нещо, нека каже, че по принцип си се затворила малко и че не е специално заради нея.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7884a15c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз не разбрах точно дали се сърдиш, че не пише по-често или че изобщо пише. И аз имам такива приятели, с които си пишем веднъж месечно, а понякога дори и по-рядко. Все пак вече сме на по 30, а не на 15, когато можехме да се чуваме и виждаме всеки ден. Когато дойдат децата, работата, домакинството, човек няма толкова време за приятелите си. Дори имам добри познати, с които с години не сме си писали и после пак можем да си пишем без сръдни. Така че просто приеми, че жената си има и друга работа и не насилвай комуникацията. Явно не си й най-добрата приятелка, но пък и не иска да те губи от живота си. Писала ти е, отговори й, след време ти й пиши първа, след това изчакай тя пак да се сети. Не си я слагай присърце, но и не бъди нелюбезна.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 76aad875e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, като тийнейджърка и аз съм била в такива приятелства(и все още съм). Просто прекарвай по-малко време с нея. Ако те кара да излизате си измисляй оправдания и просто(не знам как точно да се изразя) стани скучна. Отегчавай я. Както каза ти, тя те търси само когато има нужда от тебе, така че спри да и пишеш първа и не и отговаряй веднага щом и видиш съобщението. Така лека полека приятелството ви ще приключи. И аз това правя в момента.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: b4cfe92e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Най-лесният начин е да прекратиш отношенията без да провокираш емоционална реакция от отсрещния. Т. е в никакъв случай не влизай в режим обвинения или обяснения. Просто и отговаряш супер кратко и незаинтересовано, че си много заета, но ще и пишеш или ще се обадиш другата седмица. После пак и пак, докато схване. Никакви уговорки за срещи - съжаляваш, ама сте заети в момента, нямате възможност, ще се обадите по-нататък, сле не знам коя си дата, след края на пандемията итн. След няколко отказа сама ще спре. Кратки, учтиво режещи, незаинтересовани и неемоционални отговори. И отразяваш всичко като прави дразнещи изказвания.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 904831a722
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Щом не ти харесва и предизвиква неприятни емоции в теб, то просто престани да й отговаряш на писанията. Не й вдигай телефона или й отговори след 2 седмици, примерно. В един момент я блокираш отвсякъде.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7e3edfbd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Имах същата приятелка, която се интересуваше от мен само когато искаше да си сподели драмите. Беше обсебена да ми разказва проблемите във връзките си с подробности и в един момент ми стана досадно да общувам с нея. Моят съвет е да я отрежеш тотално от живота си, без да ти пука. Такива хора са коне с капаци и не разбират нищо от намеци. Би трябвало да се сети, че щом не й отговаряш на съобщенията, очевидно не искаш да се занимаваш с нея, но не. Гадното е, че е близка и на двамата с мъжа ви.. Може да се наложи директно да й кажеш, че не желаеш да общуваш с нея. Да, звучи гадно, но и ти не си длъжна да отделяш време и енергия за хора, които те натоварват и не са ти приятни.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cd52f44302
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Лесно - просто се отдръпваш и ако човека отсреща е нахален спираш от раз. Не държа на приятелите. Не вярвам в приятелите. За мен има само семейство. Хората са лоши в днешно време, може да се види и от злобата в коментарите в този сайт.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1eb3477e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Трудно ще те разберат хора, които нямат досега с токсични връзки. Те буквално ти точат енергията. И аз си направих същия експеримент и даже и за рождения ден никой не звънна и не питаха как съм. Само като няма какво да правят ми се пише. Такива хора вън от живота. Аз не се обяснявам, а процедирам с тактично мълчание и без обяснения повече не контактувам с тях. В край на сметка на никой не си длъжна в тоя живот. Кажи и направо какво мислиш, ако е станала грешка ще ти се извини и ше се опита да се промени.
Приятелството не било само рози, но приятелството също не е някой да ти се оплаква, да сравнява и коментира другите.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: affc6b84d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Започнах да пиша за едно такова мое токсично приятелство, изписах много редове и ги изтрих.
Докато пишех се погледнах отстрани и разбрах, че просто ми е липсвало малко кураж и себеуважение.
Така, че режи, по-горе като №5 го казах, режи и се не бой.
Без оправдания, без отстъпки, време нямам и край.
Каквото иска да си мисли.

Това не са просто токсични приятели, по някаква причина те искат да са в живота ви. Бяха ми задавани такива интимни въпроси, че сега се чудя, къде ми е бил акъла да поддържам такова приятелство.
Вече 5 години минаха, не вдигам телефона, така се случи че и смених номера, не нарочно, така се получи, беше атакувана моята половинка и той отряза връзката.
И сега даже не искам да знам, какво става там. Не искам.
И знам какво ще стане ако звънна. Гарантирано няколко часа кой, какво, защо, клюки с килограми и после опустошена душа, моята.
Аааа не, мерси, стига!

И това се случва и на половинката ми, мислех че е приятелство, а се оказа не здрав интерес.
Така, че на празници, на маса в заведение, няма лошо.
Но ежедневно да ми пилят на мозъка, стига!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8d1538463d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Токсични хора и "приятели", които по един или друг начин дълбоко са ме разочаровали и предали отсвирвам по единствения ефикасен начин- от ряз. Блокирам ги в социалните мрежи, спирам да им вдигам и ако са с поне малко ум, скоро сами се сещат защо така.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b81bdc920b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Правила съм го и за мен беше лесно. Просто я поканих на кафе и обясних, че не желая повече да поддържаме отношения. Въпросната приятелка не го прие много добре, но пък не ми е досаждала после.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: bd3789d99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката:

Благодаря на всички ви, всъщност, макар и доста объркано, се радвам, че писах тук, помогнаха ми всички коментари да видя и другите гледни точки при такива ситуации.

Това, което предприех е да сложа границата и като цяло ми е за пореден урок да се науча да слагам граници в отношенията си. Някои приятелства все пак си имат и Сток на годност, това е такова. Писах й просто, че нямам време и толкова. Ако пак ме потърси отговорът ми ще е същия. При нея си е рутинно това държание и просто няма смисъл да се обяснявам, не мисля и че би ме разбрала честно казано, но пък много ми олекна. Както казах, за урок ми е :)

Желая ви да сте здрави и отново благодаря на всички.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: 8b3600694d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Според мен приятелката ти не постъпва добре. Най-добре директно я разкарй. Аз така разкарвам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker