Закуска - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Закуска
преди: 3 години, 11 дни, прочетена 1400 пъти
Здравейте! Аз съм осиновен и не го крия! Вече съм на 15! Родителите ми, особено майка ми така да кажа днес се събудих към 10:00 ч., защото бях много изморен ... нещо не бях на себе си и отивам до кухнята да си сипя корнфлейкс за да закуся и майка ми като каза: " Виж, колко е часът няма да закусваш, то стана обяд" направо ми се скъса сърцето! За пръв път някой да ми забрани, така да го кажа да закусвам! Винаги съм го правил, даже и часът не ме интересува! Пък и да съм закусвал към 10:00, после пак ще ям на обяд! Малки проблеми ми създава и накрая стават големи! Щом съм гладен и имам нужда от малко храна, винаги си зареждам организма! И сега говори от другата стая: "Като яде, като свиня нсеки ден" ... Явно трябва да стана в 8:30 да закусвам, защото наистина е много гадно да ти забрани майка ти за такова нещо! Даже и баща ми мълчи, нищо не казва ... Пък са ме осиновили и така се държат с мен! Нямам думи ... Моля за съвет! Как да постъпя с тях? Родителите през 2021, наистина са много странни .... Поне не съм избухлив човек!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 дни
hash: 6ba70454a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Недей да драматизираш толкова. В случая това, че си осиновен, няма нищо общо. Просто майка ти нещо не е била на кеф, а ти си се появил в грешното време и си го е изкарала на теб. Можеше да й кажеш, че ще хапнеш малко и това няма да се отрази на обяда ти. Тя няма как да ти забрани да ядеш в собствения си дом. Просто си сипваш без да й искаш позволение.

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: b50a26acdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Представи си , че ти си домакинята и обслужваш храненето на семейството и всеки се точи по цял ден и/или разнася храна насам натам . Еми , дразнещо е , на човек му свършват силите и нервите .Защо не кажеш , "мамо , татко , вие сте ме осиновили , вече съм на 15 , хайде , вече аз ще ви обслужвам ".Сигурна съм ,че по друг начин ще гледаш на ситуацията .
Няма нищо общо с осиновяване , става въпрос да помагаш , да си съпричастен със семейството си , да не мислиш ,че слънцето се търкаля около твоя пъп .
Сега можеш да започнеш да мислиш какво да сготвиш за утре , да отидеш на пазар , сутринта да станеш в шест ,да приготвяш закуска .Между другото , да отидеш на училище , да учиш в къщи ,да переш гладиш , чистиш и после ела да кажеш как си .

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: e0997a2889
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Е, какво ние дето не сме осиновени, да не мислиш, че винаги са ни поднасяли каквото и когато си искаме и не сме имали конфликти с тях? И родителите имат право да са в лошо настроение, " нещо да не са на себе си" и да не се съобразяват винаги с теб. Като си толкова гладен, можеш да излезеш да си купиш нещо за ядене, нали вече си на 15г, не си на 5?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 дни
hash: 35b9990e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Значи, ти си осиновен. А къде са истинските ти родители? Разкажи как се стигна до осиновяване.

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: 349ee04e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Както казва номер 4... наистина да не мислиш, че при неосиновените е по-различно?! Всъщност да, като се замисля може и по-различно да е, защото родителите ти съм сигурна, че треперят над теб и едва ли се карат с теб за щяло и нещяло, а например ние с майка ми често се караме, случвало се е и да ме обижда под афект, но това не означава, че не ме обича, аз въпреки всичко знам, че тя живее и дава всичко за мен, а повярвай ми, много сме се карали, както и не ми носи и приготвя закуската нито в 8, нито в 10 часа. Просто всеки човек има моменти в които не е на кеф и това, че си осиновен не трябва да те кара да мислиш, че щом веднъж или няколко пъти са ти казали нещо такова, значи не те обичат или подобни. Това не е така, напротив, ти си толкова желано дете и съм сигурна, че в такива ситуации родителите се държат по-добре отколкото ако имат собствено дете. Проявявай разбиране и приемай когато човек не е в настроение! Така правят истинските деца - не се обиждат от такива глупости и не търси причината в това, че си осиновен, това няма нищо общо!

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 дни
hash: f28f3d8973
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не стига, че те хранят, а и капризи проявяваш. Жената добронамерено ти е казала, че след час ще обядвате, не, че и свиди една закуска. По добре в такива моменти си изяж един плод до обяда и после си обядвай нормално. А той неблагодарника, веднага се засяга, иска новите му родители да са му като роби!? Пази Боже, сляпо да прогледне!?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 дни
hash: 24f425f843
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е чак пък забранила. Може би просто е казала, че няма смисъл да закусваш защото почти е време за обяд. За да не ти се отрази корнфлейсът на обяда. Ако се наядеш с корнфлейсът няма да ти се яде вкусен обяд.
А и ти си изпуснал времето за закуска.
Какво искаш майка ти да се съобразява с твоето време за закуска, майка ти може би вече е била приготвила закуска за цялото семейство, която ти си изпуснал, защото си спал. Много си разглезен, да не си принц.

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: a907587d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тази, която ти се води втора майка няма правото да ти дава храна, когато става въпрос за нормални човешки права - правото да имаш храна, закрила и дом.
По държавен закон и по закона за човешките права на всяко дете се полага нормалните права - независимо дали едни са останали поради някакви обстоятелства без родители или пък не са такива, а са задоволени от всичко. Втората ти майка те лишава от правото да имаш храна.
Сега много нещастници ще скачат върху теб, но ти не им обръщай внимание, понеже родителите им ги дундуркат и след 18 години. Не малко са родителите, които дундуркат децата си, нищо че последните са отдавна завършили пълнолетие.

Един мамим нещастник, презадоволен от всичко, те съветва едва ли не на 15 години да си изкарваш прехраната сам, въпреки че по закон твоите втори родители могат да се отърват от тебе чак, когато навършиш пълнолетие. За съжаление, скапаното ни общество е непукисто и безразлично към слабите и безпомощните хора. И по коментарите се личи това - мненията са на предимно презадоволени от всичко, но злобни и завистливи хора.

Стисни зъби, авторе, остави втората ти майка и не обръщай внимание, гледай да използваш времето, което имаш при тях, за да учиш и поне да завършиш средно образование. Не ги огорчавай, не ги излагай, не им прави на пук, не се излагай и ти самият, нищо че те се държат понякога зле с тебе.

А след като завършиш пълнолетие, те по закон ще гледат час по - скоро да се отърват от тебе, личи си, колко са те искали или обичали. Но ти завърши 18 години и средно образование, напусни родителите си, благодари им за грижите и гледай да си намериш работа и някоя квартира или общежитие.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 00b931767c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз съм майка на 3 деца и понякога не ми е кеф да обслужвам всеки тяхен каприз и на майка ти не е била на кеф. Не се сърди глупаво е. Започни да помагаш вкъщи вече си голям човек.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker