Не съм щастлива, майка ми ли е виновна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не съм щастлива, майка ми ли е виновна
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2185 пъти
Здравейте, аз съм жена на 29 години и все повече осъзнавам, че живея чужд живот, който ме прави нещастна. Накратко когато завърших училище се преместих в друг град да живея и уча и общо взето това е единственото решение, което взех сама в живота си, противно на желанието на майка ми, която беше против да напускам родния град и това бяха най-щастливите ми години. За съжаление когато завършвах университета имах здравословен проблем и не можех да ходя на работа и да се издържам, затова се наложи против волята ми да се върна в родния ми град в къщата на майка ми. Тя е изключително властен, контролиращ и манипулиращ човек. Факта, че вече нито една роднина, не разговаря с нея е достатъчно показателен. В общи линии в момента си има само мен, затова и съм толкова объркана какво да правя: не искам да я изоставям, но не мога и да продължавам да живея нейния живот. Когато се прибрах в родния град пак се започна старата песен: тя да диктува живота ми. Връшайки се в старата къща, първоначално започнах малък онлайн бизнес, който вървеше добре. Аз съм от хората, които обичат да правят неща сами, никога не съм искала да работя за някой друг, в офис и тн, за мен това е подтискащо. И въпреки че бизнеса ми тръгна добре и имаше потенциала да се развие повече, денонощното пискане на главата ми от страна на майка ми, която не го разбираше и твърдеше, че трябвало да си намеря “нормална работа”, в крайна сметка малко по малко изпуснах мечтата си и се озовах на интервюта за работа. Даже интервюто, с което получих работата си, която в момента работя, майка ми намери обявата и ме накара да подам CV и дори ме заплашваше, че ако не ме вземели на работа щяла да ме изгони от вкъщи.. Което тогава ми се струваше много страшно: нямах все още стабилен доход, не си бях стъпила на краката, възстановявах се от здравословен проблем. Представете си колко е досадна щом предпочитам да живея нещастен чужд живот, само за да млъкне. Имам безброй примери за нейните манипулации и как цял живот ми извива ръцете докато не стане на нейното. Но най-лошото е, че дори и да стане, никога не е доволна. Ето сега имам работата, която тя иска, но все още съм неомъжена и сега нон стоп слушам как този не бил подходящ, онзи бил, всички се женели да съм побързала. Ако се омъжа, ще слушам за деца цял ден… Мисълта ми е, че честно казано аз въобще не съм от хората, които обичат наложените правила и норми: учи, намери си работа, която мразиш но е престижна, омъжи се за някой, когото не обичаш, защото така трябва, роди деца, които не искаш, защото трябва.. Искам да живея с моя ритъм и е изключително трудно, когато си на почти 30 години да осъзнаеш, че това за което си се бъхтил цял живот, не те прави щастлив и не е това, което ти искаш. Някой дали се е намирал в такова положение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: c947041660
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Познавам жена на 35, заради властната си майка не си намери мъж даже. Живее с нея и й върши цялата домашна работа. Има нейното мнение за хората и като цяло живее ограничен живот. Сигурно и нейните кандидати са неподходящи. Подсъзнателно майка й я държи при себе си за да си има дружка и да не е сама, а дъщерята не може да си уреди живота, а пробва ли ще стане проблем. Събери пари, бягай и се оправяй сама. След 30 децата нямат място в домовете на родителите си, освен ако не са в крайна нужда и временно.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7f3f682e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   И аз познавам брат и сестра, тя на 55 г вече, той по- възрастен от нея, не знам на колко, и двамата никога не са се оженили и живеят (или поне живееха ако е жива още) с майка си.
Изключително манипулативна змия, но от ония дето все са "многострадалното Геновеви". Говореше с едно тънъчко, мазно гласче. Все си измисляше някакви заболявания. Няма да забравя когато дъщерята, възрастна жена идва в къщи да моли да излъжем че, уж сме я поканили с нощувка, щяла да ни прави уж питка за измислено тържество. Беше се запознала с някакъв мъж и искаше да излезе да вечеря с него. Не знам дали стара усойница е усетила нещо или за всеки случай, но звъня на пожар да пищи по телефона че, кръвното и изравнил граници и щяла да мре ако не отиде дъщеря и веднага. Аз вдигнах тогава телефона у дома и казах че, че и пратя бърза помощ, дъщеря и нищо не може да направи в тази ситуация и затворих.
На следващият ден идва щерката и такъв панаир ми вдигна, бях в шок от нещата които ми наприказва.
Майка и горката можело да умре и тя да не е там в последните мигове от живота и тем подобни глупости. Дори лекари са им казвали директно че, е съвсем здрава, но не...те вече са толкова сбъркани. А съм виждала и синът да масажира краката на майка си, раздвижва и кръвта.
Бягай докато още функционира разумът ти!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 32867970f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   На 29 г.вече бях омъжена и децата ми бяха на 10 и 9 г./породени/,работехме и двамата и имахме семейство.Ти на 29 още не можеш да се откъснеш от полите на мама.Да,те са ни родители и няма да ги оставим,но и ние /вие имаме деца и семейства.Сега съм на 57 г. с трима внука и тичам по тях,работя и се грижа за моите родители.Така е живота,така си тече и така ще .бъде.Стегни се и поеми живота си в ръце.Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 39639a38ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Разбирам те напълно!
И аз съм в такава ситуация,само че мъж.
Хората не ни разбират,но се получава омагьосан кръг..Стокхолмски синдром,хем искаш да избягаш от този живот,хем не можеш, защото си несигурен и неподготвен..

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ffc7b66705
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Подкрепям горните мнения, хубаво е , че си го осъзнала , преди да стане твърде късно. И аз познавам подобно "семейство". , майката е толкова обсебваща , че пропилява живота на дъщеря си , номер 2 добре описа ситуацията и при тях . Опитай се да станеш възможно най -самостоятелна , крайно време е да се отделиш от нея , както казва номер 3. Не си длъжна да правиш каквото тя иска , независимо, че ти е майка , все пак си възрастен човек.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9588c4dbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Вината е в теб авторке не в майка ти. Ти си пълнолетна и имаш глава на раменете. Ти си взела решение къде да отидеш да живееш и кого да слушаш (себе си или нея) за всички неща в живота ти.
Между другото трябва да си благодарна, че те е подслонила и помогнала, когато си имала нужда и си потърсила помощ от нея.
За онлайн бизнеса не знам какво си мислиш, но щом майка ти е твърдяла да си търсиш нормална работа, изглежда бизнеса ти не е бил толкова успешен, колкото ни го представяш. Ако си печелила с него поне една нормална женска заплата, надали тя е щяла да мърмори, още по малко ти си щяла да го прекратиш.
В случая да те заплаши с гонене е била права, ако не си можела да й даваш пари за сметки и храна, продължително време. Разбирам че тя от онлайн бизнес не разбира, но това което вижда е че плаща сметките и храната ви, а ти по цял ден седиш на компютъра и не е видяла да имаш финансова полза от това.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a3087dd9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Трябва незабавно да скъсаш с майка си, независимо в какви кризи ще изпада и как ще се опитват да те манипулира да ти вменява вина на живот и смърт. Незабавно трябва да заживееш сама и с времето да си намериш някаква социална среда, ако желаеш. Много ти е прецакала живота, за съжаление. Моята братовчедка и братовчед са така - тя е на 31, той - 28 и още живеят с майка си. Станали са супер дебели, братовчед ми поработва тук-там но освен това не излизат никъде, смачкани хора. Абе ужас. Може да прочетеш за "Mother-daughter enmeshment" ако разбираш английски.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 69859637ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Твоята майка мачка самочувствието ти! Предполагам, че твоята майка е разведена и по определен начин/и си изкарва комплексите на околните и най-вече на теб. Разведените хора страдат много заради проваления брак и търсят всевъзможни начини да решат проблема с емоционалата празнота.

Друга възможна причина е страхът. Възрастните хора много често изпитват най-различни страхове: страх от самотата; страхуват, че няма кой да им помогне ако получат здравословен проблем; страхуват се, че няма с кой да си говорят; страх ги е, че някой ще ги ограби
Моите баба и дядо(родители на баща ми) са подобен случай на твоята майка. Ако ги оставиш насаме дори за 1 час стават твърде неспокойни. Дядо ми започва да си говори сам; да го тресат нервите и т. н. А пък баба ми започва неспокойно да обикаля по двора или да копае с мотика в градината и т. н. Опитват се и мен да ме контролират. Карат ме да им купя нещо от магазина; да пусна тото фиш; да им слушам техните остарели разбирания за живота и така нататък. В най-скоро време ще ги напусна и ще си намеря квартира. Просто ми омръзна да се съобразявам с тях.

Но все пак ти си на 29 години с образование, с ясни цели за живота. Определено имаш и приятели, с които се разбираш. Съветът ми е да се откъснеш от товята властна майка и да си гониш целите. Намери си мъж, който да те цени, и си вземете някаква квартита по наем за да живеете заедно. Другият вариант с някоя приятелка да живеете заедно. Изобщо не си длъжна да робуваш на майка си.

М26

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: dfbb649a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отдели се, каквото и да ти струва това - ако не го направиш, ще съжаляваш ужасно. Сега на 29 г. и имаш шанс. Имам съученичка на 50 г. с вечно "болна" майка, контролираща всяка нейна стъпка, така си остана сама, даже и мъж невидяла според мен. Има такива родители - егоисти и манипулатори. Премести се във възможно най-далечния град, а най-добре в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e459393712
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Нали работиш сега? Хващай си багажа и се изнасяй. Като се изнесеш и поживееш малко сама, ще успееш да си събереш мислите и да видиш посоката си. Така при нея няма да стане. И докато живееш при нея, няма как да завържеш отношения с някого, защото тя ще е там и ще оценява и контролира. Затова още сега, докато си сама. Може и да се чувстваш несигурна и да ти изглежда страшно - не е по-страшно от живота, който водиш и ще продължиш да водиш, ако не вземеш мерки. И няма кого да чакаш - само сама можеш да се изтеглиш от това блато.
Успех!

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 497f4b8344
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Нарича се нарцистично личностно разтройство.Четете в нета , гледайте в you tube .Всички които сте жертва на такива , за да разберете ада в които сте приклещени.И всички еие които даваъе съвети или упреци , за да разберете (евентуално) как един нарцис може да промие мозъка на жертвата си.Най опасна е комбинацията родител дете.Там промивката на съзнанието на жертвата започва от невръстна възраст.Издевателствата-кога тънки и подмолни,кога открито агресивни бавно довеждат жертвата до едва ли не психо.ступор.Има различни видове нарциси.Нарцис психопат.Нарцис жертва.Скрит нарцис....Никога обаче такъв човек не стига до психолог.Тои се чуства прекрасно .На него не му пречи личностното разтройство.На жертвата обаче това и погубва живота.Ако нямаш средства за психолог чети и гледай в нета.Матерял да искаш.Минимум ще ти даде отговор какво ти причиняват, че проблема не е изначално в теб.Ще облекчи вините вменени от тези отровни хора.Току виж намериш и сили да скъсаш пъпната връв и да се противопоставиш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 858fed9cb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Не разбирам, защо нападнахте момичето....добре те разбирам, при мен ситуацията не е по розова от твоята от как съм се родила- майка ми решаваше всичко за мен, не ме оставяше един вид да се опаря, че да разбера да не правя втори път така.
Кога бях малка ходих на народни танци и това безумно много ми харесваше, но тя харесваше пианото и ме караше да ходя на пиано / а пръстите ми са къси , едвам хващам октава/ и така постоянно закъснявам за танците и се отказах то нямаше смисъл. После реши че иска да уча в музикалното/ бях 4-ти клас...много знаех какво искам на тази възраст/, нещо ме спаси обаче и бях провалила кандидатстването си. Постоянно хвалеше моите приятели, братовчеда ми колко са добри и как учат и как добре се справят в живота, а към мен имаше само критики и как не съм добрата дъщеря, каквато е очаквала да бъда. До 18 години бях с дълга коса, нещо което не исках да имам, но тя искаше и сещате се...., но като ги навърших я отрязах. Първото ми гадже - майка ми му каза да ме остави, защото не уча и той ме остави ..... Веднъж / беше минало 2-3 години от това което й казах/ й споделих нещо лично и тя в следващите години при скарване с нея постоянно ми го напомняше, ще кажеш че това е нещо срамно. Като тийнейджърка не бях прилежната ученичка и в класа много ме тормозеха учениците и аз не ходих на училище, при което тя отиде говори с класната и стана по лошо, след това аз се преместих в друг клас за да изклася по лесно , а тя ме върна за да съм завършила както тя икономика. Вече на 18 бях със смачкано самочувствие, вместо да ме подкрепяше тя ме мачкаше. Исках да карам шофьорски курсове, защото бях сигурна, че ще успея пък и все някой ден ще ми потрябва, а тя просто казваше че съм супер нервна и няма да станат нещата, как тя като е изкарала курса се е блъснала така и с мен ще стане, че и руската баба и тя същото ми твърдеше. Е след години на 30 аз все пак го изкарах този курс /сега съм на 36/ и няма нищо по приятно за мен от това да шофирам, вярно бях побутнала две колички малко, ама това не ме спира...просто ме успокоява и ме радва това. С колата също беше проблем. Родителите ми твърдяха че не ми е време да карам сега/ заради хилядите причини измислени от тях/ отидох на шофиране без капка знание как се запалва кола дори...смешно но факт, но се справих де. В момента имам дете, в началото живяхме с нашите/ детето беше подарък, аз си го исках понеже явно си мислих че имам проблем дълго време, както и да е/, отново мнението на майка ми за всичко беше над моите думи и понякога се чувствах, че имам братче, но не и че аз съм майка. След това се запознах с един човек, заживяхме в къщата /което отново на името на родителите ми/ но поне отделно /това беше билет към самостоятелен живот и бягство от родителите ми, макар че живеят близо, но не ги виждам/чувам всеки ден , така станах по спокойна/. Нещата с човека не вървяха /след 3 год заедно/.Забравих да кажа, че когато живеех с нашите бях пепеляшка, ако не съм свършила нещата както майка ми искаше, разбира се пак не беше доволна. За това почнах да правя нещата както ми дойде, защото така или иначе винаги беше недоволна. Та с момчето....реших да се разделя / пред родителите той беше най добрият, работещ, грижещ се за нас, а аз какво неблагодарница съм, че скъсах с него/. Това е от преди година, но още ми напомня как той е бил мн добра партия за мен, че даже ми съобщи че след като той не живее в къщата и аз сама не мога да я обслужвам /щот съм сигурно на 80 год/ щели са да я продават....еми прав им прът. Майка ми всячески се опитваше да ни сдобри ,не че й се давах, аз си го бях решила и защото знаех че това което е пред тях далеч не е това което е той, дори моите приятели го виждаха. Въпреки всички гадости с мен, опитвам се да не съм гадна с детето си, но се усещам на моменти, че реагирам по същия начин като нея и това ме плаши.
Та авторке БЯГАЙ С ДВЕСТА ОТ МАЙКА ТИ! Най-добре се премести в друг град.
Мен доста често ме обвиняват, че не им звъня и не ходя да ги виждам, но нямам желание чесно казано. Толкова ми е добре, като не ги чувам, а и не се нервя за глупости. Майка ми може за 5мин да ме изкара извън равновесие.
Късмет! :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ba31523633
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Съчувствам ти.
С времето ще ставаш все по -нещастна.
Да позная ли, че си от много малък град, където момичетата над 20 г са вече стари.
Събери пари за квартира и се махни от майка си. Поддържай здравословна дистанция. Не я мрази. Тя си е такава.
Твоя майка е дори да се държи зле с теб. Никой не може да наеме нейното място.
В момента големият ти проблем е, че нямаш спестявания. Заделяй всеки месец 50% от заплатата си и се премести където желаеш, но не оставай в къщата на майка си.
Ще загубиш ценно време и нерви.
Изглеждаш добро момиче. Не се оставяй да ти се качат на главата.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3e3a872080
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Реално ти какво искаш да правиш с живота си?! Прочетеното ми изглежда като, някаква планова подреденост. Предполагам, че това е някакъв шаблон, по който са живеели твоите родители. Сега живеем в 21-ви век. Премахни този страх и се бори! Рискувай! Ако майкати ти натяква някаква вина, че е сама и ще я "изоставиш" по-добре би било да не ти трови живота с нейните правила. Така не ти дава право "да си счупиш главата" т.е. да имаш личен опит, кое как става. Вечно ли тя ще те води? Реално ти можеш да се справиш! Но те е страх. Когато човек действа сам, действа по най-правилния и рационален начин за себе си! След 10 години ли ще се учиш да живееш живота си?!

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 674369b107
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Може би е права само за това онлайн бизнеса. Добре е да имаш сигурна работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker