Баща ми е с паник атаки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е с паник атаки
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1645 пъти
Здравейте, баща ми е с паник атаки на близо 60 години.
Молбата ми е да ми препоръчате лечение, места или контакти на хора, които си разбират от работата, за да може да се премине този неприятен период.
Със здраве!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 967bee8565
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Единственото лечение е избягване на стрес което е почти невъзможно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: fdcba6229e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Здравей, лечението за паник атаки е на първо място да се отърве от всички зли хора около него който му влияат зле, било то на работата или др. Второ да избягва да се ядосва и да спре да приема всичко навътре. Да слуша всяка вечер поне по една медитация, да ходи повече на разходки, да избягва всякакви успокойтелни лекарства, той трябва сам да се пребори с това, защото това не се оправя с лекарства. Знам го от опит. Въпреки, че аз до ден днешен позволявам на човека, който ми влияе най зле да е още до мен. Въздуха в гората страшно помага. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 73315a4919
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря на човекът от коментар 2, бих искал също така,ако е удобно да споделиш и други неща,всяко нещо ще ми е полезно!
На 3 посещение сме при различни терапевти,психолози,психитри и повечето наблягат на лекарствата и по-конкретно успокоителните...
От Автора

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e9f2264cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Аз минах през това убийствено мъчение наречено паник атаки.
Знам много добре какво изпитва баща ти. На 25 години отключих паник атаки поради смяна на местоживеене, работа и изобщо отраз промених живота си.
Работата, която започнах беше много по-стресова (доста отговорности, крайни срокове и т.н.) от тази, която до преди това работих. Освен всичко друго, новото непознато място, на което се преместих допълнително нажежаваше нещата (гадни съседи, хазяи).
Буквално ми трябваха не повече от месец-два преди да ме треснат паник атаките. В последствие се появи и така нареченото тревожно разстройство и депресията (много често вървят рака за ръка с паник атаките). Бях изпаднал в тотална дупка - не можех да се храня, да спя - общо взето да живея. Нищо, което до преди това ме караше да се радвам не успяваше вече. Минаваха ми страшни мисли през главата.

Бях така над година и половина. Разбира се, тези първоначални разтърсващи симптоми - световъртеж, прилошаване, изтръпване на краката, ускорено сърцебиене и прескачане на сърцето, изпотяване, метален вкус, главоболие и още и още постепенно намаляха. Интензитета им беше по-слаб, появяваха се по-нарядко, но въпреки това бяха там и ме подсещаха, че още ме преследват.

Как се излекувах? Защото смело мога да твърдя, че вече съм напълно излекуван, не съм имал паник атака и тревожно разстройство от вече кажи-речи година.
Не, не съм ходил на психолог (макар, че силно препоръчвам), въпреки, че няколко пъти ходих до кардиелог и други специалисти, които винаги ми казваха - на психическа основа е.

Та, нека не продължавам - стана ви ясно.
Със сигурност не съм първия, няма и да съм последния. Със сигурност има още доста хора, които страдат от това.
В момента мислите са ви - цял живот ще съм така (поне аз така си мислих, че ще си умра с паник атаките и че трябва да свиквам с новото "нормално"), докато не разбрах следното:

Паник атаките са тук с една единствена цел - да ви покажат, че покрай вас има някакъв сериозен дразнител. Нещо, което изпива силите ви, енергията ви, нещо което застрашава живота ви (индиректно). Нещо, което може да ви разболее. Те са там, целенасочено с такъв интензитет, за да ви накара да се размърдате.
Знаете, когато примерно нещо леко ви боли, вие просто привиквате с него, не му обръщате внимание и така живеете с години, докато положението стане страшно. Еми паник атаките не са така, целанасочено са толквоа нетърпими, точно за да не ги оставите настрана.

Всъщност какво в крайна сметка се опитват да ви кажат - опитват се да ви кажат, че трябва нещо да промените - сега, на момента.
Няма начин да не усещате кое е това, което ви натоварва. Кое е това, което ви стресира. При мен беше работата. Както в началото казах - работа с доста отговорности и крайни срокове явно е убийствена за мен. Паник атаките бяха там за да ми го кажат. Да намаля темпото ако не искам да се разболея сериозно.

В крайна сметка ги послушах, смених работата с доста по-лека и не толкова стресираща. И като по магия - паник атаките изчезнаха. Не изведнъж, но буквално в рамките на няколко месеца голяма част от симптомите, които ме притесняваха до преди това изчезнаха, а сега вече няма и следа от паник атаките като цяло. Сърцето вече ми е с нормален пулс и не прескача. Главата не ме боли, нямам замайване, не се изморявам така лесно, абе всичко е 6.

Така че да обобщя - намерете това, което ви натоварва и стресира. Не е трудно, 100% го усещате - било то работа, човек/хора около вас и просто ги разкарайте от живота си.

Да, аз напуснах, да може да съм прецакал фирмата и т.н., но честно казано научих се да не ми пука.
Защото НИЩО на света не е по-важно от човешкото здраве и щастие, от вашето здраве и щастие. Запомнете го. Нито онзи скапан проект в работата, нито кой какво ще си каже за вас. Живейте така, както го усещате вътрешно. Тогава ще сте наистина щастливи и здрави.

Стресът е най-големият убиец. Не катастрофите, не трудовите злопоуки - стресът. Само той!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e9f2264cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От 4. А, да и забравих нещо важно.
Според мен приемането на каквито и да е успокоителни е изключително грешно. Аз се излекувах без тях.
Приех просто витамини от рода на магнезии. Всякакви успокоителни и бета блокери са изключително вредни.
Да, може на първо четене да изглежда, че помагат, но те просто притъпяват симптомите. В момента, в който ги спрете паник атаките ще се върнат с още по-голяма сила. Искате ли цял живот да сте на успокоителни? Да увеличавате дозата, да ги сменяте с нови и нови? Надали! Вие решавате.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 75fe1f33cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Понеже не си описал случая. Започваме лека полека.

От психологическа гледна точка, човешкото съзнание има само две съзнания - комфорт-дискомфорт. Следователно комфорта бива всички хубави емоции и чувства (любов, екстаз, щастие, спокойствие и тн), а дискомфорта включва всичко, което натурално отбягваме като стрес, злоба, тъга и прочее. Ако помислим разумно обаче, ще установим, че едното не може без другото. Бягайки от едното - отиваме към другото. Ако не знаем какво ни прави нещастни, няма как да знаем какво ни радва. Тези примери макар и глупави на пръв поглед имат за цел да покажат, че всичко в животът е баланс. Колелото се върти и днес си горе, утре - долу. Важно е баща ти да разбере, че няма винаги да е така, както е в момента. Балансът много се е нарушил и сега трябва или да де прекъсне стресът напълно, или най- после неговите усилия да дадат резултат и да се почувства успешен за да може да се амбицира малко.

Първо и най-важно е почивката. Но как да си почине, когато не е свършил работата. Виждаш, че спиралата де завърта и става все по-зле. Нужно е да се запиташ от човешка и негова лична гледна точка какво е спокойствие. Всеки има нужда от пари, любов и успехи( ежедневни задачи, с които мозъкът се бори и решава, това носи страшно удовлетворение и щастие). Ако баща ти не си е менажирал времето и живота, както иска( сега или навремето) сега сърба попари и съжалява за пропуснати възможности. Това е урок за теб, който да не повтаряш!
Относно него обаче, всички си имаме слабости и когато живота ни удря все в слабините имаме тенденция в един момент да се предадем и да сведем глава. Дай на баща ти да разбере, че колелото ще се завърти и слънцето пак ще изгрее. Винаги съм бил привърженик на действията пред думите. Баща ти прави много за теб, дай му да разбере, че го цениш! Не му позволявай да се разпадне - в никакъв случай лекарства! Природата му е майката!
Щом се отнася до финансова гледна точка, не знам в какво положение сте. Но често пъти това е голяма причина за паник атаки.

Не парите са важни в случая, а това, че сме ги определили за общоразмемен номинал, символизиращ свършена работа. Както казах, мозъкът ти е там за да решава задачи и казуси, от това той се чувства добре и те възнаграждава с хормоните на щастието - допамин и сератонин. Ако баща ти не може да върже двата края, все едно не е свършил никаква работа, мозъкът не се чувства нужен и не е мотивиран за успехи. Последствията от това нямат край, но примери са депресия и никакво либидо. Сега баща ти не може да се усмихне, дори и да прави нормален секс. Това изцяло срива мъжа, изгубил е контрол над всичко, в безизходица е. А сега отгоре на всичко света е с краката нагоре, икономики се срутват, хора умират и тн. А ако баща ти има и семейни проблеми от друго естество.... представи си какво му е. Няма светъл ден в неговата душа.

След като вече разбираш проблема, сега трябва да разбереш как да го решиш.
Взимаш един лист и химикалка и го разделяш на две. Пишеш в едната половина това и това прави тате щастлив, това и това - нещастен. Проблемите може да са много повече отколкото предполагаш и за да не спекулираш започни от очевидните неща дето съм изброил горе. Като завършиш колонките, отдолу пишеш примерни стъпки, по които се излиза от лабиринта и се стремиш да ги следвате, без баща ти да знае за списъка. (Щастието е самочувствие. Той има нужда да направи нещо сам и да успее в него, или поне така да мисли) Така, че ти като една скрита феичка трябва да му помагаш, не е само негова работа, семейство сте. Не му пиши тук проблема, така, сякаш е само негов!(аман от такива дето мислят по тоя начин)



П.П.
Ако установиш, че основния проблем е финансов. Ограничете всичко, което е ненужно и ще ядете евтина храна, докато не напълните малко касата. Ориза, картофите, лука, яйцата, изварата са полезни и евтини. Подсигури се, че баща ти няма хазартни зависимости, любовни триъгълници или някакви съмнителни работи около него! Учи се от грешките на другите, но не забравяй, че всички сме хора и грешим! Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 73315a4919
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много ви благодаря за информацията, направо останах без думи!
Мога ли някакси да разменим контакт?
От Автора!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9f3af17752
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз бих ти дал без проблем, ама нещо не са ми се изкефили на коментара от форума, та не знам колко съм бил полезен. Честно казано, аз намирам останалите коментари за смехотворни. Всеки иска някой друг да му реши проблемите (в случая терапевт), а утре като си сам? Не паник атаки, а инфаркти получават хората.

Номер:6

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker