Защо някои жени се депресират от това че не могат да имат деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо някои жени се депресират от това че не могат да имат деца
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2647 пъти
Защо някои жени се депресират от това, че не могат да станат майки. Извинавам се за темата, но наистина не разбирам. Това не е най-важното нещо на света или просто нямат за какво да се хванат в този живот
Съжалявам, но на мен ми изглежда доста ужасно да искаш да родиш дете предвид факта, че знаеш от къде излиза това дете. Знам, че няма друг начин за тези неща и че всички живи организми се размножават така, но все пак ми изглежда ужасно и предвид тези болки независимо дали е секцио или есествено. Простете ако съм обидила някого или пък съм прекалила

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: d66561e751
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Какво чудно има, нещо, което за теб не е важно, за друг да е? Трябва ли на всички да им е важно едно и също нещо? Все едно някой да ти се чуди на акъла защо на теб ти е важно това, което ти е важно и да се обясняваш. Ами просто ти е важно и толкова. Всеки си има приоритети.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4b12282451
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Има много фактори - инстинкт за възпроизвеждане, социални очаквания, чувство на завършеност, егоцентризъм, ако щеш, закотвяне на партньора, желание за внимание, самоизтъкване и т.н. Не всички причини са благородни, масово се ражда без много мисъл.

И на мен ми е странно, когато видя колко много страдат семействата, които не могат да имат деца. Никога не съм изпитвала такава нужда, нито имам майчински усет. На тях пък са им странни тези, които не желаят да стават родители. Няма лошо, всеки е свободен да си решава. Знам какво е да искаш нещо, което и с кански мъки не можеш да постигнеш, докато толкова много хора успяват без никакви усилия. Прояви разбиране и не им казвай, че толкова ли нямат какво по-смислено да постигнат в тоя живот. Грозно е и е обидно също толкова, колкото да ти опяват, че трябва непременно да се размножиш и как това е най-важното нещо на света. Никой не обича да му налагат крайни мнения по толкова чувствителни теми.
Подозирам, че най-добрата ми приятелка направи точно това - не успя да се реализира и сега компенсира двойно чрез детето си. Даже зачена нарочно от мъж, който пределно ясно беше заявил, че не желае да е татко, просто защото ѝ "беше време". Тя си знае, важното е, че е щастлива и хлапето е много готино. Бащата го е отсвирила съвсем и си го гледа сама.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a4dbb41d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защото искат деца и не става, почти всички искат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9d0a25591a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Ами не раждай като не искаш дано не съжаляваш когато един ден останеш стара мома заобиколена само от животни около себе си!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 830b14a4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Това с излизането е най-тъпата причина да нямаш дете, както и евентуалното разваляне на фигурата. За страхливите има секцио. Не е задължително да станеш майка. Най-кофти е, че тия които най-много искат, се опитват да имат с години, или нямат или се примиряват с осиновено дете.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 78003274b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Ако майка ти мислеше като теб, теб нямаше да те има. Що за глупаво, повърхностно изказване. Това само човек без цели, жена който никога не е раждал, може да го каже. Извинявай, но просто не мога да го разбера. Хората да раждаме и правим секс, за да създадем потомство, нали затова живеем ? Да създадем уютен дом, да се реализираме и да сме щастливи. Но хора всякакви...изглежда.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d2f8c7769e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Няма да те хейтя, но не съм съгласна. Приоритетите са различни при отделните хора и на различните етапи от живота. За много хора е важно да имат деца. Аз все още нямам ( тийнейджърка съм), но мисля, че това е собствен избор и е много неприятно да искаш да имаш дете, а да не можеш. Предполагам, че е трудно да отгледаш и възпиташ един човек, но това със сигурност носи и удоволствие и много обич. Ако не искаш да имаш деца, това е ок, просто други хора мечтаят за това.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dce04ee80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Искам да те питам, на колко години си? Мисленето ти е изключително детинско, особено с това изказване "знаеш от къде излиза това дете". Ти от къде мислиш си излязла? Естествено не изключвам варианта да си родена чрез секцио.
Съгласна съм с казаното от номер 2, а именно: "Прояви разбиране и не им казвай, че толкова ли нямат какво по-смислено да постигнат в тоя живот. Грозно е и е обидно също толкова, колкото да ти опяват, че трябва непременно да се размножиш и как това е най-важното нещо на света. Никой не обича да му налагат крайни мнения по толкова чувствителни теми." Прочети го отново!
Никой няма да те съди, ако си решила да нямаш деца, но не се изказвай по този изключително грозен начин. За някои хора това е силна болка.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dce04ee80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Ще добавя и още нещо, ако някой ден пък решиш, че искаш да станеш майка и се окаже, че имаш трудности със забременяването, което може да отнеме години наред или въобще не можеш да забременееш, повярвай ми, последното нещо, което ще искаш да чуеш е "Толкова ли нямаш какво да правиш с живота си, защо се депресираш?" Дано не ти дойде до главата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cea3f7df20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Как ги разбра тези болки, бе авторке, като не си раждала? О филмите? Аз имам две деца и мога да ти кажа, че големите трудности, отговорности и болки са след като родиш. Както и обратното - голямата радост. Но няма смисъл да пиша, все едно няма да разбереш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6444f7d0a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Аз съм мъж на 29 и не желая да имам деца. Честно казано се радвам, че мъжете нямаме тази слабост наречена майчински инстинкт. Никога не съм разбирал жените, които се оплакват, че не могат да имат деца!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ea3a0849fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравей, аз също се чудех същото нещо и си казвах :Какво толкова, има много дечица, които нямат родители и могат да осиновят.
НО, дойде голямото "но"..намерих човек, който обичам безкрайно много, разбираме се, не мога да си представя ден без него.... Заедно сме от почти 10 години и решихме да направим опит за бебе...Забременях, но ме диагностицираха с извънматочна, наложи се лапароскопия.Благодарана съм, че го хванахме на време преди да има животозастрашаващи последствия..И започнах да се бичувам, обвинявам, за момент не можех да понасям тялото си, което ме предаваше. Спала съм само с мъжа си, ходила съм редовно на прегледи, храня се добре, а има дами пият и пушат и т.н. Лекарите казват, че мога да забременея и нормално, но не могат да гарантират.
Тогава осъзнах безсилието, странното чувство...болеше не заради мен, а заради него...Защото знам колко иска да има деца, колко много ще ги обича и ще се грижи за тях, а аз може да не успея да му ги дам. И почваш да се тормозиш и си казваш, че той не трябва да страда с теб...Ако в този момент не се стегнеш много лесно се отива към депресия.
Не ги съди, докато не минеш по техния път в техните обувки. Странно нещо е съдбата, сега съжалявам, че някога съм се изненадвала като теб на жени, които имат проблеми или не могат да имат деца. Извинявам се на ум на всяка една...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 99f416c3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До 13 номер, айде няма болка за умиране при теб, имаш време има и методи да забренееш, кво толкова хленчите.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6fde32fa6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Защото това е някакъв дълбок инстинкт човек да предаде собствени гени на всяка цена, затова страдат, че не могат да имат собствено дете. Някои го преживяват по- тежко, други по-философски. Зависи от психиката. Но, когато има силно желание за отглеждане на дете, според мен то би трябвало да надделее и човек да приеме варианта да си осинови или да е приемен родител, пък макар и детето да не негова кръв. Просто хората са различни.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6eaf0b8120
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "че всички живи организми се размножават така"
Хахахаха!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c105c2fa6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ми и теб майка ти те е родила. Искаш да не те беше ли? Изглеждало ти ужасно да се роди дете. Ти какво искаш? Населението на света да изчезне ли? Това, че ти не искаш дете си е твоя работа.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c5ad684908
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Авторке, мисля че пропускаш основния момент. Тук въобще не иде реч за или против раждането на деца. Проблемът е другаде.

Едно е да нямаш деца и това да е резултат от осъзнат избор, който си направила - съвсем друго е да нямаш този избор. Човек винаги иска това, което не може да има. Всяка жена има правото да може сама да реши, дали да има деца или не. Едно е да застанеш зад решение, което си взела - друго е да не зависи нищо от теб и да се чувстваш жертва на обстоятелствата.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5ee3beaaef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Здравейте, според мен проблема е от биологично естество! Обикновено, когато мъж и жена споделят еднакви ценности е естествено да си имат и тяхно поколение. Това, което са способни да си дадат един на друг "плод" от тяхната любов! В най-добрия вариант. Но, не и за самотен родител. Вече живеем във времена, където жената е мултифункционална. Раждането (като самотен родител) не е равно на естественият подтик от любовта към дадения партньор! И от тук идват страха, самотата, съмненията и т.н.!

Жена, 34 г.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 070e2a380d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Мине се не мине и айде такава тема... утайки бол.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ac69b2800c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   В интерес на истината искат да имат деца заради собствените си егоистични цели

1 За да имат власт над партньора осигурил бебето

2 За да имат кой да ги гледа на старини и да подсигурят бъдещето си.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 01d5d36249
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Ац не обичам да ям риба и не пускам теми да питам защо
другите ядат. Хайде спрете се и си намерете нещо смислено да правите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6a4b6ee253
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз съм на 29 и досега нямам деца по собствено желание, (колкото и учудващо да е за всички) просто не ми идва отвътре, и никога не бих се депресирала, ако разбера, че всъщност не мога да имам.. Има и други начини да дадеш смисъл на живота си, въпрос на мислене.
Много жени се комплексират, не толкова, че не могат, а че това постоянно им се натяква под някаква форма, чрез намеци, нетактични въпроси на хора, на които съвсем не им влиза в работата.. Понякога само от стрес може години наред да не забременееш, или пък в най-лошия случай - да забременееш само за да угодиш някому от всички тези идиоти, които нон-стоп ти дават зор...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 755198343a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Наистина, както казва номер 29, някои жени, не че чак толкова имат желание, но просто се чувстват едва ли не длъжни да родят, само за да угодят на близки, роднини иши на обществото. Защото, разберат ли, че не могат да родят, един вид обществото ги сочи с пръст поради все още закостенялото мислене, както едно време са сочили с пръст мъжете, които са били негодни за военна служба и тива е било подтискащо за тях. По същия начин е насадено на една жена, че иска или не, трябва на всяка цена да роди, само защото така е нормално. А има и жени, които наистин.а искат да имат свои деца, без да се влияят от ничие мнение, но поради здравословни проблеми не могат, и затова им е мъчно. Просто причините са най-различни. Но пък наистина, тези които искат, но не могат да родят, съвсем не е лошо да си осиновят детенце. Така хем биха помогнали и дали дом и любов на някое изоставено.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1014a4fc6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Дано този въпрос да е отправен от човек под 18 години, защото е меко казано жалко. Ако не можеш да ходиш, защо ще се депресираш? Дано разбираш неадекватното си писание. Почти всяка здрава жена има инстинкт да ражда, само редки изключения се отклоняват от правилото.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cea3f7df20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Като не искаш деца, никой не те бие по главата да ги раждаш. Такъв ти е изборът и въобще не ме интересува защо си го взела. За чий ти е на теб да се интересуваш от чуждия живот? Коя си ти, че да ти се обясняват хората защо точно искат да имат деца, че и да съдиш дали им е смислен живота или не и кое е най-важно? И да ти се обяснява, няма да разбереш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6356e9b053
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   , Извинявайте ама какво общо има ходенето? Та го сравнявате с раждане и изграждане на нормален човек? както по-горе са. написали трябват поне 20г. за да изградиш една нормална личност
От авторката

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6356e9b053
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз не съдя никого и не знам защо Вие ме съдите след като просто питам точно, защото не разбирам някои неща в живота и реших да питам тук. Не мога да разбера, защо е този хейт или просто живота ви е скапан?
Приятен ден от авторката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6356e9b053
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   От авторката
Благодаря и на тези от Вас които ми разясниха нещата или поне се опитаха! Благодаря много и Ви желая хубав ден!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d185831b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   И на мен не ми е било цел да раждам дете, затова родих и по-късно, след големи кандърми от страна на мъжа ми, но при мен се получи само от един-единствен опит. Сигурно щях да се измъчвам единствено,ако имах мърморещ мъж, когото обичам, но който ми натяква, че много иска да имаме дете, но не би приел осиновено.
В момента вече има много варианти и дори "ощетените" се сдобиват с близнаци чрез инвитро, много често момиче и момче, а други ползват сурогатна майка.
Ако раждането по естествен път ти е противно, можеш един ден да родиш секцио. Ти си решаваш.
Но и аз не разбирах повечето си приятелки, които ми казваха, искам да имам дете, затова трябва да си намеря мъж и да създам семейство.Звучеше ми непонятно и странно, защото у мен желание да се репликирам липсва, но всъщност такива като мен са изключение, а не обратното, така че да се чувстват зле от факта, че не могат да имат деца е разбираемо.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9aadd54831
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Не съм прочела коментарите,затова ако съм повторила нещо се извинявам.

Всеки има виждания за нещата от живота,но нито аз,нито който и да било се интересува от мнението "Защо някои жени се депресират от това че не могат да имат деца."

За съжаление не можем да обуем обувките на другите,затова много често грешим в изводите си.
Не съди човек за решенията му,както и не давай непоисквани мнения и съвети.

Какво знаеш ти за болката?
Раждането не е най-ужасната болка с която се сблъсква една жена.
Запита ли се,че може да те намушкат и гръмнат докато вървиш,това по-малко ли ще боли?
Запита ли се за жертвите на изгаряния,те по-малко ли страдат?
Запита ли се за болните от рак в напреднал стадий?

Изборът ти да нямаш дете не е оправдание да бълваш небивалици.

Който е решил да няма деца ок,не ме интерсува защо така мисли,нито ще му се бъркам да му казвам "колко е хубаво да си мама".







~darkgirl~

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8ebfd48e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   авторка до ном 30
сега вече след като си майка какво чувстваш? тоест каза, че не си като останалите майки. интересно ми е просто :)
ном 31 няма нужда от хейт, благодаря!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 464a2d35bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   До номер 4 с неговия/нейния коментар "Ами не раждай като не искаш дано не съжаляваш когато един ден останеш стара мома заобиколена само от животни около себе си! ".

Скъпо немислещо с всичкия си създание, живеем в 21-ви век. Дали твоите наследници ще ти правят компания като станат на 18 и започнат новите си животи без теб? Всички в даден момент си тръгват и оставаме сами. Да не мислиш че ще умреш в компанията на някого? На масата за аутопсия няма да си с близките си, ще си сам/а, с патолога.
Не ми развивай такива глупави схващания.
Повечето българи затова си правят деца - да ги гледат на старини и да не са сами.
Обаче реалността е малко по-различна от това, което им се иска. Децата взимат от теб, растат и след това си тръгват по своя път, което е и съвсем правилен развой на събитията. Не можеш да искаш от никое дете да си захвърля живота, за да е покрай теб.
Аз лично няма да искам това от своите.
Ако видя, че не мога да се гледам сама, ще си отида в старчески дом, където да се грижат за мен срещу заплащане. Тъкмо и ще си имам компания.

Не виждам защо възприемате децата като способ да запълните празнотата в себе си.
Някои хора сме си цели, щастливи сме си, имаме си професии, любов, хобита, милион и един начина да сме щастливи и без деца.



До номер 6 и нейното "Това само човек без цели, жена който никога не е раждал, може да го каже. Извинявай, но просто не мога да го разбера. Хората да раждаме и правим секс, за да създадем потомство, нали затова живеем? Да създадем уютен дом, да се реализираме и да сме щастливи. "

Не, скъпа, това е ТВОЕТО виждане за нещата, не всеобщото. Ако за теб единствена цел е да забременееш и да родиш и това ти е представата за реализация, то мисля, че ти си човекът без целите, не е ли така? Наследство може да бъде оставено и под много по-различни форми, освен чрез надуването на корема и раждането на деца, които не можеш да отгледаш добре. Съдейки по изказването ти, възпитанието и мисленето ти са на базово ниво и едва ли можеш да дадеш на детето си необходимата интелектуална и емоционална храна, която да го направи стойностен човек. Още от сега си представям как децата ти друсат кючеци в Ориент 33.


Авторке, въпрос на личен избор е дали ще имаш детенце или няма да имаш. Важното е да го създадеш с човек, с когото се обичате наистина много, с когото сте семейство и имате капацитета да възпитате добър и стойностен човек, а не поредното комплексарче.
Почти всяка жена може да роди, но много рядко някоя наистина е МАЙКА и успява да отгледа красиви хора. Всяка като роди се смята за такава, но истината е, че за да си МАЙКА се изисква много повече от това да износиш и родиш дете, но това го осъзнават само интелигентните хора, повечето си мислят, че след раждането вече са някакви богини и имат пълни права както над детето, така и над мъжете си. Луда работа. Нищо чудно, че има и толкова самотни майки в последните години.

За депресията... жените се депресират относно това, защото им е наложено от обществото. Виж отговорите. Всяка кокошка кудкудяка и ти казва колко си шантава, че мислиш въобще такива неща. Имах една приятелка, която просто не искаше да има деца, поради лични си причини, и всеки път като излизахме в компания и някой покажеше снимки на деца, тя някак се изолираше. Нормално е. Натиск от обществото. Това е проблемът. Но не е задължително една жена да му се поддава. Можеш да имаш деца, можеш и да нямаш. Тялото си е твое, изборът си е твой.

А болката не е толкова голяма. Докато раждаш си в шок, не мислиш толкова за това какво се случва. Това не е проблем. Може да ти се струва брутално, но реално не е кой знае какво, забравя се бързо. И възстановяването след това също не е чак толкова неприятно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: e284f52830
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Аз имам дете но въпреки това и аз не разбирам как може някой да се депресира от това, че няма дете. Забременях непланирано и не мога да си представя как някой би искал да има планирано дете.

Може би за да се грижат за някого жените искат да имат дете.

Как странно разсъждаваш за раждането. Гнусно е да. Онова излиза през.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker