Защо секса е толкова важен за връзката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Защо секса е толкова важен за връзката
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2557 пъти
Здравейте,
Моля някои да ми разясни как стоят нещата и защо секса се смята за нещо толкова важно и едва ли не задължително в една връзка? Истината е, че до сега не съм била във връзка , но се интересувам чисто и просто. Ако можв без хейт и мнения от сорта "един ден ще разбереш" искам истински мнения от хора, които са попуватвали нещо наистина, а не такива,които са си играли повърхностно на, ние сме във връзка".
И също така още един въпрос - Мислите ли че може да съществува връзка без секс

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 72f4bcf330
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   За мен лично не е супер важен. Не казвам, че ако жена ми ме държи на сухо с месеци ще ми е приятно, но да речем веднъж седмично е ОК. Дори и малко по-рядко да пуска, няма да ми е най-важното във връзката.

Но да, за повечето е супер важен. Просто повечето хора са по-първични и само ядене и ебане им е в главата. Ако някой обича друг, защото му пуска, значи това не е баш любов за мен.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 18307d038c
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

2.   Важен е само за нисшите същества. Да, приятно нещо е, но опорочава връзката, мърси я. Най-истинските и силни връзки са без секс.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6262d4031e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   А защо връзката е толкова важна?

Целия смисъл на връзките и секса е възпроизвеждането. Така е от хиляди години и това ни подтиква да се свързваме. Ако не беше тая биологична нужда от възпроизвеждане и отглеждане на потомството, целия смисъл на връзките щеше да отпадне.
Първото ми гадже мислише по същия начин (защо секса е толкова важен, не може ли само да си държим ръцете). После си промени мнението.
Ами секса е хубаво нещо (повечего пъти) и има доста психологически ползи от него. Отделно че понякога е единственото нещо което ни кара да се сближим с някой. Затова е важен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a664391c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Защото в една романтична връзка има И телесно привличане освен всичко останало. Идеята все пак е от цялата работа да излезе поколение, а то се прави чрез секс. А, ако харесваш някого, съвсем нормално е да те възбужда и да искаш да сте интимни. Липсата на секс, в масовия случай, значи, че другата страна вече не те привлича, има си любовник/ца, предпочита да гледа порно, омръзнали сте си и т.н. Това, ако сте здрави и не сте асексуални, нали... Да те желаят сексуално значи, че си харесван, добавя ти се допълнителна стойност, гали самочувствието. Всеки иска да е одобряван по някакви начини, да бъдат признати и оценени качествата му. Физическите данни също са част от това. Предполагам, че не ти е все едно, ако те наричат пещерен трол или секси маце. Да не говорим, че сексът е приятен и полезен. Отделно обществото ни винаги е издигало секса и удоволствието в култ. Не говоря само за днес, когато циците и задниците са на всяка крачка. Такива сме били още преди стотици години, сега просто е по-лесно и по-достъпно дори за най-големите загубеняци. Всичките врътки, през които се е минавало, за да могат царете да се женят по няколко пъти, любовниците, изневерите, поголовните изнасилвания.
Да, може да има връзка без секс - платонична. Трудно ще намериш асексуален партньор, но не е невъзможно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a54428a9bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Защото с годините става нужда, пък и се задълбочава връзката, показва се любов и желание.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: beba89fe11
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ами защото повечето хора са скучни и не могат нищо друго да измислят, което да им достави удоволствие. За това всяка вечер едно и също - малко търкане между краката и сън.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f072597aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Важен е, когато си във връзка с човек, който като такъв изпитва пълния набор от чувства, между които и физическо привличане, страст, похот. Ако не сте на една вълна в сексуален аспект това дава отражение на целия климат в отношенията и рано или късно връзката се разпада.
Ако обаче ти и партньора ти сте асексуални или и двамата имате еднакво виждане и ви е все тая дали ще го правите веднъж в месеца или в годината, то тогава за вас сексът не е важен и реално проблем нямате.
Дали може да съществува връзка без секс... вероятно да, но отново важи написаното по-горе, че двамата трябва да имат еднакви очаквания.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d9cedba230
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Интимна и силна връзка без секс.. Не думай..... Това си е чист оксиморон! Аз съм на мнение, че многото секс изхабява връзката и води до нестабилни взаимоотношения, но и да се прави рядко е неблагоприятно и води до сходни резултати. И нека отбележа, че прекомерната интимност в една връзка е по-удачна от такава с липсващ интимен характер. Общуването между обвързани мъже и жени, при които от месеци няма нищо или лекичко е поприключило, не може и не трябва да се разглежда сериозно. Сериозно трябва да се разглежда причината за заблудата на такива хора, че имат нещо помежду си. В обществото се наблюдава една крайност, която се приема за нормално явление, а не е! Не може да се внушава, че в една компания може да има няколко момчета и момичета, и те да нямат абсолютно никакво желание за нещичко. Това може да го има само в индивидуални случаи или между роднини, няма друго извинение. Тия изкривявания в представите за интимност и приятелство между хората са неестествени и опасни процеси.

Шеф на кокошките

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 016951e4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Без секс няма връзка. Има приятелство, съжителство, но не и истински чувства. Тоест може да има влюбване, но няма да има любов, страст, ревност, пеперуди, розояи облаци и тн.
Естествно, че може да има връзка, почиваща на уважение, възхищение, интерес и други такива, но това нв е любовна връзка. И когато единият срещне любовта си, ще разбере, че другото е второстенно и ще го загърби. Това е!
Доброто винаги печели!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e31ea70edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сексът, освен нужда, в любовна връзка е най- висшата форма на близост. Тогава става сливането на душите. Освен, че разтоварва напрежението, сближава по- бързо от всяка друга дейност. Подчертавам, че говоря за секс при наличие на любов, а не за просто лашкане. Затова и винаги съм си чудила на такива "висши" създания като номер 2 и тяхното надменно отношение тип "аз съм по- добър/ добра от другите". Май такива хора са по- скоро нисшите и сбърканите.

Д.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5126fe4bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В една връзка са важни парите. Ако нямаш пари, ще ти се наложи да мастурбираш пред компа.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 23b9fc84d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ганди , един от най значимите фигури за последните няколко стотин години в света е правил секс с жена си само веднъж. Даже казва че е "пробвал".. колко наистина го е правил...само те си знаят. Жена му е била с него до гроб, каквато е и индийската традиция.
Ние обаче (на запад) се чукаме като кучетата на улицата и секса се прави преди даже да се запознаем. Затова и имаме демографска имплозия.
Съгласен съм с но.2. Зависи колко значими неща правиш в живота си. Ако си държавна фигура , почетен учен , нобелов лауреат, брилянтен артист ...наистина ли си мислиш че секса ще ти е приоритет но 1? Ами не ...секс правят хората , които си нямат друга работа , като циганите например . В последния случай човек пада до примитивните и материални удоволствия и секса се превръща в абсолютната необходимост.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 76be9fc82d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Няма нищо по-духовно от хубавия секс. Душите се сливат в екстаз, когато той свършва в мен, а аз треперя и летя.
ж27

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a163bea4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   10 - ами като никой не ти вързва и ставаш като двойката, просто е. Иначе сексът за мен е изражение на любов. Когато съм правил секс без любов не е било нещо особено, изобщо имам нужда от емоция за да е хубаво. Сексът сближава и е от най-приятните занимания на света, без да е вреден като наркотиците.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0651d8d694
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   И каква точно е тази връзка без секс, или без никакви интимности-целувки, прегръдки, пипане? Става си приятелство, малко мохабети и кой от къде е. Ако живеете заедно, вече си е съквартирантство.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2698e72a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Връзка, в която развитието е бавно и ще ми пускат чак след 200 дни - няма как да е сериозна и след това. Може да има изключение и дълго време мотаене при девствено момиче, но това се среща и при такива дето вече са се пердашили. Познавам такива хора, вече от няколко години са заедно и се вижда, че нямат абсолютно никакви допирни точки, по някаква идиотска причина се влачат заедно. Така, че ако минете месец и не встъпите в сексуален контакт, бягайте! Прекалено еднакви са такива двойки, че да се залъгвам. Жената и мъжа се желаят помежду си и се разцепват. Поне два-три пъти в месеца трябва да се прави секс, иначе си е пародийка.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bd73293083
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   А защо изобщо ми е връзка (жена)? След като години наред съм я "носил на ръце", тя пък (според нея) ми е слугувала, сега когато сме разделени изобщо не ми липсва. Толкова дълго време съм бил с нея за да ми пуска, когато тя реши (а това беше не повече от веднъж месечно). На всеки нормален му е ясно, че съм се самооправял. На фона на основно многобройните ръкоделия, едно измъчено пускане ... ми по-добре без него. На нея обаче много съм й бил липсвал ...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 991bb1278d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   до 17

По-скоро обратното. Ако някоя ти пусне на втората среща вероятно е пускала на втора среща и на други като теб. И то не веднъж. И шансът след първият месец да не сте заедно е доста голям.
Но ако е някоя с малко повече мозък в главата, която не е с теб само заради удоволствието от секса и те бави даже и 2-3 месеца шанса за нещо сериозно е доста по-голям.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 563b78fd26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Секса е десерта в една връзка- сладостта, удоволствието, баланса и хармонията. Не е важно колко често, а редовно и с чувство. И вай- важното- трябва да е споннтано. Не изпросено или наложено- тогава е фалшиво, егоизъм или възползване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker